2024-09-04 301 瀏覽
打邊爐癮起 餐廳提供套餐和單點美食🗣️龍穿鳳金裝套餐$398 ✨開胃三小食🔺香煎鱘龍魚腩(每位2件)🔺一滴入魂酒糟鴨舌(每位4件)🔺脆炸鮮蝦韭菜餃(每位2件)鱘龍魚腩和鮮蝦韭菜餃香脆可口 鴨舌帶酒香😮‍💨✨刺身拼盤拼盤有帶子、北寄貝、希靈魚、象拔蚌四款 款款鮮甜肥美✨花膠濃雞湯雞湯香濃入味 骨膠原滿滿 打邊爐前飲啖湯確不錯🥰✨鱘龍魚頭拼魚片鱘龍魚肉質鮮嫩 營養價值豐富❣️✨本地手切肥牛牛肉色澤紅潤 肉味香濃 輕灼數秒為佳✨火鍋六寶拼十多款配料𥚃自選六款 ✨時令蔬菜雙拼✨准山麵/烏冬麵
打邊爐癮起 餐廳提供套餐和單點美食
🗣️龍穿鳳金裝套餐$398
✨開胃三小食
🔺香煎鱘龍魚腩(每位2件)
🔺一滴入魂酒糟鴨舌(每位4件)
🔺脆炸鮮蝦韭菜餃(每位2件)
鱘龍魚腩和鮮蝦韭菜餃香脆可口 鴨舌帶酒香😮‍💨

刺身拼盤
拼盤有帶子、北寄貝、希靈魚、象拔蚌四款 款款鮮甜肥美

✨花膠濃雞湯

十多款配料𥚃自選六款

✨時令蔬菜雙拼
✨准山麵/烏冬麵
2024-08-30 355 瀏覽
湯底唔錯,但係少少偏鹹,試咗美國牛肉好味竹笙一條$44少少貴,係好味嘅。角色手帶丸同埋雲吞都很出色,但餐廳沒有提供Openrice pay ,有少少遺憾,希望可以改善鴨舌酒味香濃肉大肥厚,送酒一流。啤酒都非常抵飲2公升裝都只需要$200
湯底唔錯,但係少少偏鹹,試咗美國牛肉好味
竹笙一條$44少少貴,係好味嘅。
改善
$44野生竹笙
美國肥牛
$44野生竹笙
美國肥牛
2024-08-27 389 瀏覽
今晚喺黃埔花園食火鍋 之前呢個舖位係食蒸氣火鍋放題 而家由另一間餐廳接手 我哋試咗佢個龍穿鳳精選套餐 每位$ 328(2位起) 嘢食都幾啱食唔使煩 份量十足我哋兩個都食到超飽個餐會跟三小食 包括鴨舌 鮮蝦韭菜餃同埋雞泡魚乾條*蘇格蘭蟶子王刺身 新鮮鮮甜 不過我哋唔好刺身 所以攞咗嚟打邊爐 焯一焯甜味更加出*花膠濃雞湯湯底 湯底濃鬱 加埋半隻黃油雞雞肉嫩滑 花膠食落起膠 店員就教我哋先飲完呢個湯 飲夠先再加二湯 因為加湯嘅湯會冇咁濃味*鱘龍魚三寶(魚頭 魚腩 魚片)鱘龍魚平時都比較少食 黃色嗰啲係油脂嚟 魚肉食落都幾滑*日本沖繩水飼黑豚梅肉 肉質爽彈好味 有油脂*任選火鍋配料六款 我哋揀咗蜂巢豆腐 炸魚角 豬皮 響鈴 水魷 炸魚腐 *另外再配埋蔬菜籃 當日菜籃都有四種品種嘅菜 包括油麥菜 生菜 皇帝菜同娃娃菜*淮山麵 食落都幾彈牙呢個餐其實都真係算幾抵食 而且餐廳環境都幾舒服我哋當日被安排坐喺卡位 另外見呢度嘅啤酒都幾抵飲 幾啱同朋友嚟傾計食飯

個餐會跟三小食 包括鴨舌 鮮蝦韭菜餃同埋雞泡魚乾條

*日本沖繩水飼黑豚梅肉 肉質爽彈好味 有油脂

*淮山麵 食落都幾彈牙

2024-08-26 403 瀏覽
去黃埔探朋友,晚飯就在附近的餐廳吃火鍋,朋友知道我喜歡「打邊爐」,可以一邊食一邊慢慢傾。只有2人,散點份量有點多,就打算點套餐龍穿鳳金裝套餐,每位$ 398(2位起)先來小食一滴入魂酒糟鴨舌,鴨舌入味有酒香涼拌海蜇,微酸幾開胃香煎鱘龍魚腩,上檯已傳來陣陣誘人的香味,煎得好香脆可口,但魚肉不會乾,啖啖肉無骨。黑魚籽加拿大象拔蚌刺身拼盆有北寄貝、厚肉帶子、希靈魚黑魚籽加拿大象拔蚌刺身,質感爽口,配上黑魚籽更鮮味。花膠濃雞湯湯底滾時先飲湯底,雞湯濃郁鮮味,雞肉嫩滑。花膠初時入口較爽身,滾到最後會較軟身美味。鱘龍魚頭拼魚片,薄身,魚味清甜手切本地肥牛,色澤鮮紅牛味濃厚,帶點嚼勁火鍋配料點了香口炸魚皮、午餐肉,單食美味,放湯食也不錯。還有鮮支竹、爽口牛柏葉、彈牙的水魷、吸湯一流的冰豆腐。整體份量都多,食量大的人來也能填飽肚。

只有2人,散點份量有點多,就打算點套餐
龍穿鳳金裝套餐,每位$ 398(2位起)
2003 瀏覽

先來小食
一滴入魂酒糟鴨舌,鴨舌入味有酒香
涼拌海蜇,微酸幾開胃

黑魚籽加拿大象拔蚌刺身拼盆
有北寄貝、厚肉帶子、希靈魚

黑魚籽加拿大象拔蚌刺身,質感爽口,配上黑魚籽更鮮味。

花膠濃雞湯湯底

鱘龍魚頭拼魚片,薄身,魚味清甜
手切本地肥牛,色澤鮮紅

牛味濃厚,帶點嚼勁

火鍋配料點了香口炸魚皮、午餐肉,單食美味,放湯食也不錯。

還有鮮支竹、爽口牛柏葉、彈牙的水魷、吸湯一流的冰豆腐。
整體份量都多,食量大的人來也能填飽肚。

2024-08-22 579 瀏覽
朋友住在紅磡,這天去找她和她一起逛黃埔的aeon,很大間,逛了半天非常肚餓,幸好朋友預先預約了火鍋店。這間火鍋店朋友說一直都想試,但她從家裡走過來有點距離,所以未吃過,今天就陪她試一試。 手機可以點餐,非常方便。豉油等醬料可到自助區取,非常方便。 一滴入魂酒糟鴨舌:酒味香,鴨舌爽口彈牙容易吃。 海蜇,很爽口,配上特別調味,作為前菜很開胃。 雞泡魚乾條:有微熱,不會乾身,仍有汁,而且配沙律醬很滋味。 蘇格蘭蟶子王刺身:第1次吃蟶子刺身,很新鮮美味,又爽口,配上wasabi和豉油吃。 花膠濃雞湯湯底:上網見多人介紹這個湯底,所以就試一試,這個雞湯職員會幫我們把雞和花膠剪開,本身都是熱的,所以很快滾起就可以吃了,職員建議先喝湯,再吃雞和花膠,湯帶鮮黃色,滿滿的雞湯味很滋味,雞亦很嫩滑,有鮮味,即使雞胸亦不會老。之後就可叫職員加湯打邊爐。 鱘龍魚三寶(魚頭,魚腩,魚片):職員細心說明這種魚並非白身魚,所以顏色和平常火鍋吃的魚片有所不同,帶有微黃色,而皮和肉之間是鮮黃色,非常特別,魚的膠質豐富,有鮮味,而且是較粗的骨為主,也很容易吃。 日本沖繩水飼黑豚梅肉:這款豬不用煮太久,帶有甜甜豬肉味。 火

手機可以點餐,非常方便。豉油等醬料可到自助區取,非常方便。

一滴入魂酒糟鴨舌:酒味香,鴨舌爽口彈牙容易吃。

海蜇,很爽口,配上特別調味,作為前菜很開胃。

雞泡魚乾條:有微熱,不會乾身,仍有汁,而且配沙律醬很滋味。

日本沖繩水飼黑豚梅肉:這款豬不用煮太久,帶有甜甜豬肉味。

火鍋配料我們點了白牛柏葉和水魷都夠爽口,金紗魚腐,吸收了很多湯汁更滋味,炸響鈴豆味香,滾數秒吃得,很脆口,自家製蜂巢冰豆腐,吸收了滿滿湯汁,口感豐富,日式蟹柳棒,一絲絲的蟹柳棒口感特別好。

時令雙蔬,吃火鍋必點菜,因為健康點,蔬菜很新鮮。

淮山麵,淮山麵比一般公仔麵更健康,麵條帶有嚼勁,不易煮很過淋,亦很適合火鍋時吃。

2024-08-18
2K
2024-08-22 510 瀏覽
👻👻我同朋友一直都好想試鮮入圍煮,知道黃埔開左間新店「契爺鮮入圍煮」,裝潢混合海鮮檔,肉檔以及菜檔元素,環境氣氛一流👍🏻食物方面,老闆每日親自挑選最新鮮的食材,升級版原條花膠雞鍋除了加入原條肉身豐厚花膠,更有濃厚雞湯的元素,喝到的都是啖啖精華🤩🤩⋄⋄====—====—====—====—📄✦ 龍穿鳳金裝套餐 ✦每位$398(2位起)⋄✦ 開胃三小食✦🐟香煎鱘龍魚腩魚腩酥脆可口,金黃香脆,肉質入口嫩滑—🐬涼拌海蜇清爽可口,非常開胃—🦢一滴入魂酒糟鴨舌 獨特口感,帶有醇厚醬汁 ⋄✦ 刺身拼盆 ✦🐘黑魚籽加拿大象拔蚌刺身拼盆除左黑魚籽加拿大象拔蚌之外,仲有原隻帶子、北寄貝同埋希靈魚,新鮮美味,肉質鮮嫩😋⋄✦ 鍋底 ✦🌸🐥花膠濃雞湯湯底🍲🌸來自加勒比海海域的原條肉身豐厚花膠,長達28cm長😍😍熬製原條大花膠雞鍋湯頭工序繁複,嚴選雞皮夠黃,雞油夠香的麻黃雞,以30份雞湯與1份雞油的黃金比例,令天然雞油完美結合雞湯,喝到的湯都是非常濃郁,每啖都是精華🤤🤤⋄✦ 火鍋配料 ✦✨鱘龍魚頭拼魚片第一次鱘龍魚,估唔到魚片肉質咁鮮美,煮後口感非常好👍🏻—✨手切本地肥牛肥牛紋理線條清晰可見,肥瘦適中,牛味香濃

====—====—====—====—
📄✦ 龍穿鳳金裝套餐 ✦每位$398(2位起)

✦ 開胃三小食✦

🐟香煎鱘龍魚腩
魚腩酥脆可口,金黃香脆,肉質入口嫩滑

🐬涼拌海蜇
清爽可口,非常開胃

🦢一滴入魂酒糟鴨舌
獨特口感,帶有醇厚醬汁

刺身拼盆 ✦
🐘黑魚籽加拿大象拔蚌刺身拼盆

✦ 鍋底 ✦
🌸🐥花膠濃雞湯湯底🍲

火鍋配料 ✦
✨鱘龍魚頭拼魚片

第一次鱘龍魚,估唔到魚片肉質咁鮮美,煮後口感非常好👍🏻

✨手切本地肥牛

肥牛紋理線條清晰可見,肥瘦適中,牛味香濃,入口嫩滑😛

火鍋六寶拼
六款任選的火鍋配料,款式選擇種類豐富

(任選火鍋配料六款)
白牛柏葉|牛骨髓|爽脆黃喉|日式蟹柳棒|豬肝|豬腰|水魷|金紗魚腐|鮮味炸魚角|蜂巢冰豆腐|鮮味炸魚皮|金妹芝士腸|爽滑豬皮|炸西班牙黑毛豬午餐肉|自家製炸響鈴|鮮支竹

✨時令雙蔬

時蔬拼盤娃娃菜、生菜、油麥菜都係我的最愛,蔬菜索曬濃湯超入味🤩

✨淮山麵或稻庭烏冬
粉麵2選1揀左稻庭烏冬,煙韌可口😋
====—====—====—====—
📌店名:契爺鮮入圍煮 (紅磡)’
📍地址:紅磡黃埔天地聚寶坊(第11期)地下G26號舖
2024-08-21
2024-08-20 544 瀏覽
今日朋友介紹食呢間黃埔新開既打邊爐契爺鮮入圍煮,見佢地個火鍋套餐幾抵食,決定入去試吓我地叫左個龍穿鳳精選套餐 每位$328前菜涼拌海蜇雞泡魚乾一滴入魂酒糟鴨舌三款前菜各有特色,雞泡魚乾新鮮燒起熱辣辣,個鴨舌既酒味都好濃郁聖子皇刺身聖子刺身一睇就知好新鮮,點小小豉油wasabi食仲正花膠濃雞湯套餐鱘龍魚三寶沖繩水飼豚肉片花膠雞湯夠濃郁,先飲湯後食雞,雞肉夠味又好滑,花膠都好正,初試鱘龍魚,魚肉爽口有鮮味,好補身,豚肉油脂分布平均,入口甘香火鍋六寶拼白牛柏葉自家製蜂巢冰豆腐鮮味炸魚角鮮味炸魚皮炸響鈴金妹芝士腸仲有6種火鍋配料自己揀,每樣小小都夠哂滿足時令蔬菜雙拼准山麵最後食埋菜都麵,准山麵配呢個湯底好match

我地叫左個龍穿鳳精選套餐 每位$328

前菜
涼拌海蜇
雞泡魚乾
一滴入魂酒糟鴨舌

聖子皇刺身
聖子刺身一睇就知好新鮮,點小小豉油wasabi食仲正

花膠濃雞湯套餐

金妹芝士腸
仲有6種火鍋配料自己揀,每樣小小都夠哂滿足

時令蔬菜雙拼
准山麵
最後食埋菜都麵,准山麵配呢個湯底好match
2024-07-20 1177 瀏覽
先講嗰個火鍋湯底啦。我叫咗嗰個花膠雞煲湯底。店員話呢個花膠雞煲湯呢首先可以潷出嚟飲咗先嘅飲完之後剩返少少你先攞嚟打邊爐。咁個雞湯係真係甜好濃同埋係好飲嘅。不過隻雞呢又真係因為係個湯度好老啦變咗,我淨係食咗個雞翼同埋個雞髀啲雞胸都唔係點食。我嗌咗條A5北海道和牛。呢個所謂嘅A5北海道好令人失望,啲肉都唔係雪花咁樣肥嘅。攞個爐度錄到都仲有少少紅嘅拎出嚟,所以冇煮得太耐㗎啦,但係嚿肉都仲係韌。我覺得佢俾咗啲差嘅部位嘅牛我,絕對唔係絕對唔係北海道。有得退嘅話會成碟退咗佢。拖間舖頭嘅蔬菜算係中規中矩啦。啲菜唔算太貴嘅咁新鮮程度一般,不過不失。服務嚟講就冇咩服務服務㗎啦,你自己落單落完啲嘢送到上嚟加湯係自己加嘅咁亦都都有醬料俾你自己可以去攞。有蔥有蒜蓉有火鍋豉油,沙嗲醬有花椒油有麻醬。間餐廳我入到去嘅時候其實人唔多嘅,只係坐到一半咁多嘅枱,可能因為佢嘅價錢都收得貴,所以而家我係星期六晚上去到只係坐到一半嘅人,所以我覺得算係伏嘅餐廳嚟㗎啲人都唔黎。

朋友介紹我去一間佢鍾意嘅火鍋店,就名叫契爺鮮入圍煮。佢講到好吸引,我望住d相,個胃已經打晒鼓首先,我哋試嘅係清湯豆腐鍋。湯底好清甜,估唔到味道係咁豐富,豆腐既滑又嫩,食落好有豆香味。之後,我哋試嘅係本地手切肥牛同紐西蘭法式羊架片。肉質新鮮,嚼起嚟更具口感。流出嚟嘅肉汁令人回味無窮。 配合埋呢個湯底真係冇得輸!!之後我哋叫咗金妹芝士腸。脆皮芝士腸,令我有啲停唔到口。津津有味,令人忍不住一吃再吃。皇帝菜。食起嚟清新爽口,解咗我哋啲肉菜帶出嚟嘅油膩,因為呢個菜加埋個湯底真係冇得輸。契爺鮮入圍煮係個我哋會推薦去試嘅地方。佢有好嘅食材,環境方便,最緊要係價錢合理。
2024-05-20 1107 瀏覽
閒閒無事上網茶飯間看下openrice食評,咪就見到大家一路讚好契爺鮮入圍煮!今次有幸嚟到呢間坐落於黃埔嘅火鍋店,真係想佢一番。🤗店內格局乾淨整齊,服務員親切有善!首先開陣嘅就係原條大花膠雞湯鍋,湯底用上大花膠熬製, 香濃而不膩,口感順滑,雞肉燉得細軟還保存住肥美,每一口都係甜滋滋嘅!🍲接著嘅係頂級安格斯Prime A牛小排,每塊肉片嘅新鮮程度實至名歸,肉厚汁多,要咩形態嘅牛肉都有得揀,每一刀匙都滲透滿滿嘅肉香,巧妙匯合咗火鍋獨有嘅魅力同肉質優異嘅特質,無懈可擊!🥩再嚟就有萵筍片與淮山,兩款食材燉湯飲都一流,整體風味提升不少。萵筍片清新爽口,淮山滑嫩消暑,猶如畫龍點睛特別推介加拿大象拔蚌!新鮮得令,味道十足,質感獨特!🦪飯後點都少唔到甜品啦!契爺鮮入圍煮送上嚟嘅甜品,真係令人大快朵頤,完美結束咗一頓豐富嘅晚餐。😋一次質素優越嘅火鍋經歷,由食材到服務,都係精緻無比。
店內格局乾淨整齊,服務員親切有善!
特別推介加拿大象拔蚌!新鮮得令,味道十足,質感獨特!🦪
一次質素優越嘅火鍋經歷,由食材到服務,都係精緻無比。
新開在黃埔的契爺鮮入圍煮,自從網上看到一眾網友的好評後,心裡就總覺得想去親身嚐嚐佢真係咁好食嗎?畢竟一說起火鍋,大家通常都會想到一些老牌名店,但有時新晉嘅火鍋店都會帶來唔少驚喜嘅!😏一踏入餐廳,整潔乾淨嘅環境就先俾左好深嘅印象,井然有序分布嘅座位同烹調區,一看就知契爺嘅服務水平絕對唔係拿著玩嘅!👍首先,我就點咗個全素野菌天鍋試試。雖然全素,但冇曾聞過呢種蔬菜與菌丁相結合的火鍋。其實驚喜多過想象!清新嘅湯底配上野生菌菇,每一口都洋溢著濃厚嘅野菌香,進食中帶點探索嘅樂趣,真係非常獨特又清新!🌿點火鍋點可以少咗肉呢?於是我叫咗份頂級安格斯PrimeA牛小排,份量足夠,小排嘅肉質超級鮮嫩,配合上火鍋湯底,無論焖食定是直接涮煮,味道都超出期待!究竟係火鍋還是燒烤都算,繼續讓我們猶豫不決!🥩然後我就試咗個特別嘅金妹芝士腸,呢個芝士腸真係截然不同!咬第一口就可以感受到芝士滿溢,配上香腸的組合,脆皮熔岩感覺,唔怪得叫做金妹阿!朋友話食完呢款之後,其他腸類已經回不去了!🧀至於黃喉,就確實是這次火鍋的矚目焦點!鮮嫩的口感配上火鍋特製醬料,每一刀切下都能感受到彈牙的口感,再配上蔬菜涮一涮,瞬間清新爽口,好味
至於黃喉,就確實是這次火鍋的矚目焦點!鮮嫩的口感配上火鍋特製醬料,每一刀切下都能感受到彈牙的口感,再配上蔬菜涮一涮,瞬間清新爽口,好味到無法抗拒! 😋
總括來說,契爺鮮入圍煮用心的烹調,嚴選的食材和一流的服務絕對值得每一分錢!
2024-05-17 612 瀏覽
前排下晒一個post睇到一個鍋物相令我垂涎三尺!咁,點可以錯過💁‍♀️。🐔💕原條大花膠雞湯鍋,湯渾然天成,濃郁中又唔會過鹹。咬落去呢種滋味,叫人諗起平时屋企煑滴滴雞湯,啖啖心意,啖啖鮮味🐔💕。🐷🎉沖繩活水飼豚梅肉,而家提起一個好特別嘅配料嚟,係豬梅肉!放入鍋中,煮滾時,肉香扑鼻,但係又完全無沖到湯底嘅味道🐷🎉。🍤🥟雲吞,仲有一種咬落去呢種爽彈嘅口感,似珍珠般嘅Q彈,食到口裡面,滿滿都係鮮甜嘅海蝦真系好有驚喜🍤🥟食咁多肉,當然要配埋什錦蔬菜籃啦!一籃都係新鮮嘅時令蔬菜,煮起司口感清脆,同豐富嘅肉類好搭🥦🥕🌽。整場晚餐,「契爺鮮入圍煮」完全攞到我嘅味蕾。
整場晚餐,「契爺鮮入圍煮」完全攞到我嘅味蕾。
2024-05-17 439 瀏覽
同大家分享我喺黃埔一間火鍋店「契爺鮮入圍煮」嘅體驗。一入店就被呢度整齊潔淨嘅環境給俘虜。而且店員嘅服務態度更加係無得頂,真係得我心水嚟。💖👏💖 四川麻辣鍋💖 一試就覺得正宗四川味道揮之不去,辣而不燥,後勁十足!簡直係麻辣愛好者嘅天堂!🌶️🥘💖 北海道A5和牛💖 真係令我驚豔到四眼!和牛肥瘦適中,肉質鮮嫩,充滿牛肉嘅原味,配埋火煮,真係美味無比。🐮💕💖 鮮支竹💖 滑嫩口感,美味到我都無左言語嚟形容,但最得我心嘅,係佢獨特嘅味道,清甜中帶點豐富,真係無得頂。🎋👍💖 水魷魚💖 就會給你帶黎驚喜!肉質Q彈,幽雅嘅海鮮味喺口內久久不散,仲配埋麻辣鍋底,真係美味到不要不要!🦑😋💖 豬皮💖 亦都好好食,吸晒湯底嘅味,真係好過癮🐷💖試過食之後,我就明白點解呢間店咁受歡迎。好食,服務又好,真係一個唔錯嘅選擇!💯👏
同大家分享我喺黃埔一間火鍋店「契爺鮮入圍煮」嘅體驗。
💖 豬皮💖 亦都好好食,吸晒湯底嘅味,真係好過癮🐷💖
今日想帶大家去一間火鍋店,究竟係咩地方呢?就係位於黃埔的「契爺鮮入圍煮」啦!每樣食物都係佢哋細心挑選,簡單嘅一鍋,在每一會兒都滲出味道的真摯😊。皮蛋芫荽鍋🍲湯底的熱氣襯托住皮蛋的優雅,加上芫荽清香,每一口都喚想起家常的味道。皮蛋芫荽鍋就是那正正好的舒慰😋。再者就是手切肥牛🥩。肥牛肉嫩滑,口感豐滿,讓人一試難忘。那種獨特香味會留在口中, 而且肥瘦適中,牛肉味豐富,實在是要大讚一番👍。還有炸鈴🔔️,炸得恰到好處的「炸響鈴」,色澤漂亮最後一提就是簡樸的娃娃菜🥗。清甜的滋味在口中緩緩延伸開來,那簡單之中的滋味,反而讓人陶醉其中💕。「契爺鮮入圍煮」就像是一本細品的美食日記,精心挑選的食材🌟
還有炸鈴🔔️,炸得恰到好處的「炸響鈴」,色澤漂亮
「契爺鮮入圍煮」就像是一本細品的美食日記,精心挑選的食材🌟
2024-05-17 242 瀏覽
香港嘅夜晚,永遠缺唔少美食嘅陪伴。朋友介紹,我今晚就嚟到黃埔,行入呢間新派火鍋店---""契爺鮮入圍煮""。環顧四周,新嘅風格,新嘅氣氛,我已經迫不及待要嘗試。🍽️🤩一道道菜品上枱,我體驗到一種前所未有嘅驚喜。最先就係原條大花膠雞湯鍋,湯清如瑤池,味道鮮美不膩,彷彿將美味提升到全新嘅境界。大花膠同雞湯相得益彰,每一口都流出滿滿嘅香氣,食咗令人身心都暖和。🍲😋手切紐西蘭法法式羊架片,呢個就真係深得我心。每一片都充滿肉嘅甜美,配合得黎溫暖嘅湯底,簡直就好似令人嘅味蕾在雲端上翻滾咁。🥩👍手打鮮墨魚丸,簡單嘅工藝但味道卻循過任何附加工藝嘅美食。墨魚味濃郁,口感鮮嫩,每一口都似在海洋中自由遊走。🦑🏖️皇帝菜同黃喉兩款食材, 亦都非常新鮮好食,配合埋呢個湯底真係好夾!揾食飯嘅時候,萬勿錯過呢一間黃埔嘅美食殿堂
揾食飯嘅時候,萬勿錯過呢一間黃埔嘅美食殿堂