孖啡—樓上鋪好大好舒服😌星期日同朋友諗住玩board game渡過一個休閒嘅星期日,一般嘅咖啡店都係主要以食物為主,要樓上舖先會可以無限時坐得咁舒服,一上到去有好多大窗,所以照明度好高,心情唔錯,個人覺得比較好嘅係可以直接喺枱面撳鐘叫職員過嚟,所以唔會有職員喺身邊行嚟行去,唔會好大壓力趕時間咁,感覺幾舒服,仲有好多board game玩,枱夠大玩 rummikub 同大富翁都唔怕,玩完之後就開始叫嘢食!🌼All day breakfast 🍳 有煙三文魚、薯餅、德國腸、茄汁焗豆、炒蛋、沙律、牛角包!全日早餐嘅標準配置都有齊晒,份量都好多,薯餅同德國腸好香脆又唔會太鹹,炒蛋都幾滑身,煙三文魚同沙律份量都多,唔錯唔錯!🌼卡邦尼意粉煙肉意大利粉 $92,跟餐包一杯$38嘅飲品,價錢以上補差價~ 呢個意粉都幾好食,唔會水汪汪,Creamy嘅感覺加埋少少煙肉都好香口,整體比較滑身濃郁嘅感覺,意粉質地唔會太腍,份量都幾多,同西餐廳水準有得揮!野飲叫左🌼蜜桃🍑紅茶同薰衣草花茶,下面有一個蠟燭可以俾你keep住加熱,所以玩好耐杯茶都係仲係熱嘅,仲有得叫職員加熱水,服務唔錯!埋單$237 過左一個又飽又
孖啡—樓上鋪好大好舒服😌

野飲叫左🌼蜜桃🍑紅茶同薰衣草花茶,下面有一個蠟燭可以俾你keep住加熱,所以玩好耐杯茶都係仲係熱嘅,仲有得叫職員加熱水,服務唔錯!埋單$237 過左一個又飽又開心既下午!
2023-12-29 2370 瀏覽
我諗大概一年之前,中秋同班friend嚟食過一次,今次再嚟發覺啲嘢好食咗(可能我上次遲到啲嘢食已經凍晒)個位置的確有少少難搵,唔係exactly彌敦道,而係轉入去,OK便利店對面。聖誕節去都好有氣氛,有佈置、有聖誕menu、聖誕歌凱薩沙律好大碟,啲菜都幾新鮮,配埋麵包糠幾好軟殼蟹意粉意粉都食得出係新鮮嘅,唔係煮咗好耐翻熱嗰種味道,賣相睇落好普通,食落比個樣更好。軟殼蟹好大隻,咬落脆卜卜! 入邊都有好多蟹肉,唔係剩係得脆皮包住。食煎炸嘢我有時因為覺得太肥膩會唔食出面層外皮,呢個我覺得很可以入口,因為都唔厚粉唔油,除咗沙律菜,仲有一絲絲青椒,希望食完唔熱氣唔生暗瘡⋯泡沬咖啡睇人哋啲食評相見到有靚拉花我先叫,但係我個杯冇.. 好在係好飲嘅啡! 未飲聞到已覺香! 如果唔係我會prefer叫打卡靚靚嘅有色凍飲~柑橘青檸熱嘅 冬天飲好正好潤喉牛角窩夫伴雪糕跟餐加咗$42叫呢個甜品,都係即叫即製嘅,賣相一流好吸引! 即係Croissant(牛角包)+ Waffle(窩夫),單球雪糕一凍配下面嘅一熱,一次過滿足三個願望雖然枱與枱之間已經有啲距離,但大家傾計/玩得大聲都有啲嘈,不過食客呢點都控制唔到。題
啲嘢食已經凍晒)
聖誕節去都好有氣氛,有佈置、有聖誕menu、聖誕歌
凱薩沙律
好大碟,啲菜都幾新鮮,配埋麵包糠幾好
軟殼蟹意粉
泡沬咖啡

柑橘青檸
熱嘅 冬天飲好正好潤喉

牛角窩夫伴雪糕

題外話,佢個廁所都好乾淨,仲有油畫🖼️
平日晏就黎食嘢已經見到好熱鬧好多客一入門口左手邊有唔同嘅board game可以玩Lunch menu包埋$38嘅嘢飲以唔同嘅水果為主,仲可以揀凍定熱✨我地揀左芒果梳打同西柚綠茶少冰兩杯都唔會太甜而且仲有d椰果可以咬。主食就叫左all day breakfast同龍蝦汁海鮮意粉不得不提個腸一切嘅時候就好多汁味道又唔會太鹹,配埋隔離嘅滑蛋食真係好好味😋牛角包同薯餅都好酥脆沙律菜新鮮,配埋芝麻醬好好食龍蝦汁意粉一上台仲係熱辣辣!海鮮配料都有幾款,蝦係最入味,而且好鮮甜彈牙魷魚都唔會太硬,青口都好味冇沙😋。跟餐加嘅牛角窩夫🧇好香脆雪糕同cream一齊夾埋食少少鹹甜咁好夾呀👍🏻👍🏻。環境都寬落,同朋友邊食邊傾都唔錯
平日晏就黎食嘢已經見到好熱鬧好多客
一入門口左手邊有唔同嘅board game可以玩

Lunch menu包埋$38嘅嘢飲
以唔同嘅水果為主,仲可以揀凍定熱✨
我地揀左芒果梳打同西柚綠茶少冰
兩杯都唔會太甜
而且仲有d椰果可以咬

不得不提個腸一切嘅時候就好多汁
味道又唔會太鹹,配埋隔離嘅滑蛋食真係好好味😋
牛角包同薯餅都好酥脆
沙律菜新鮮,配埋芝麻醬好好食

龍蝦汁意粉一上台仲係熱辣辣!
海鮮配料都有幾款,蝦係最入味,而且好鮮甜彈牙
魷魚都唔會太硬,青口都好味冇沙😋

跟餐加嘅牛角窩夫🧇好香脆
雪糕同cream一齊夾埋食少少鹹甜咁
好夾呀👍🏻👍🏻

環境都寬落,同朋友邊食邊傾都唔錯
2023-12-19
午餐
2023-12-21 147 瀏覽
【孖啡】旺角午市抵食cafe🍽️龍蝦湯🦞飲落都幾有小小龍蝦嘅鮮味 質地幾濃稠 唔錯黑松露野菌意大利飯 💰$90成個Risotto 勁香Truffle味口感比較Creamy 但食落會有少少膩~飲品叫咗一杯特濃朱古力💰$45朱古力味係幾濃 但都頗甜😂😂個人唔太鍾意太甜既飲品🥤西班牙咖啡☕️ 💰$50係咖啡面頭上面加咗雪糕咖啡就有啲似甜嘅latte 味道都係有少少偏甜朱古力心才軟雪糕 +💰$38食完主食後上嘅甜品新鮮出爐 焗到外層有少少脆嘅口感 入邊係流心朱古力🍫
【孖啡】

旺角午市抵食cafe🍽️

龍蝦湯🦞

飲落都幾有小小龍蝦嘅鮮味 質地幾濃稠 唔錯

黑松露野菌意大利飯 💰$90

成個Risotto 勁香Truffle味
口感比較Creamy 但食落會有少少膩~

飲品叫咗一杯特濃朱古力💰$45

咖啡就有啲似甜嘅latte 味道都係有少少偏甜

朱古力心才軟雪糕 +💰$38

食完主食後上嘅甜品
新鮮出爐 焗到外層有少少脆嘅口感 入邊係流心朱古力🍫
$111.6 (下午茶)
下午在油麻地学跳舞💃,所以跟同学一起在附近先吃个午饭,同学一致推荐來这里,享用一个美味又舒服的午餐。 对于一个住港岛的人,九龙我是不清不楚的,就傻乎乎的跟着来了。一进餐厅,感觉眼前一亮,多有品位的装修,绝对符合一个热爱文艺人的眼光,无论是墙上的油画,窗上的剪影,都是美极了,坐在舒服的椅子上,感觉自己的艺术修养好像提升了。🤗🤗满足了视觉,还是要照顾一下饥饿的肚子,看到午餐套餐选择很多,我们选择3个套餐。健康饮食,必须有新鲜蔬菜,第一个是凯撒沙律,一大盘新鲜的沙律,加上脆脆的面包,酸甜的沙律酱,吃的开胃又放心。第二个是松露意大利饭,满满的一盘,油润饱满的飯粒,加上很多的蘑菇,浓浓的松露味,大大滿足了口腹,意大利松露饭很快就被我们吃光。 在餐桌上,魚🐠是必不可少的食物,而三文鱼就是最好的选择,因为有奥米加三,所以我们又选了三文鱼烘包,真是选得太好了,不禁要夸奖一下自己。这个三文鱼烘包,有煙三文鱼,新鲜的青瓜,番茄🍅,生菜,还有芝麻酱沙律菜,更好的是有新鲜油炸的薯条,配番茄酱。一边聊一边吃,一边欣赏墙上的油画,窗上的剪影,看到旁边的顾客都在打卡,我也不甘心加入其中,最好的角度都拍下来了。吃完

酸甜的沙律酱,吃的开胃又放心。
第二个是松露意大利饭,

吃完美味的主食,

还点了柑橘綠茶,热情果红茶,拉花美美的泡沫咖啡,

当然少不了甜點,就是超好吃的芝士蛋糕。这一顿丰富午餐,也只是200多块不到300块,

还要点讚👍的是服务,首先设计的很好,需要服务的时候可以按旁边的電鈴,避免了找服务员时发出的声音,影响其他顾客,这是很周到细心的设计,我觉得很多餐厅都需要这种设计,吃完饭,休息一会就高高兴兴的去上跳舞课,下次去跳舞💃課之前必到这里享用午餐。😋😋👍👍

2023-12-19 135 瀏覽
孖啡位於旺角信和斜對面樓上,你如果行街經過吾會發現得到,因為朋友介紹關係,同埋之前都食過,意大利粉比較出色,所有約朋友再去食,起碼吾駛等位,而且裝修都幾精緻,幾有聖誕節氣氛。我同朋友各叫左一個意粉一齊食,一個係溫泉蛋卡邦尼意粉,另一個係白酒蜆意大利粉。白酒蜆意大利粉上餐時,未食用已聞到酒香味,廚師落足料,蜆既數量大約15隻左右,酒味好清甜,配埋意粉🍝好入味跟住要讚下個卡邦尼汁,個汁吾會太杰亦吾會太稀,味道濃烈但又吾會覺得好漏,我最欣賞佢個汁,我飲左幾啖。跟住叫左個甜品都上埋,牛角窩夫同心太軟雪糕,窩夫值得讚,個餅整得好脆,配埋雪糕好好味,心太軟本人覺得有少少甜,朱古力熱力係好夠,整體都吾錯既,份量剛好吾會覺得太大份。總結: 去旺角吾知食咩,可以去孖啡,除左吾駛同人迫位,又坐得舒服,食物質素吾錯,值得推介俾大家。

2023-12-11
1 分鐘 (堂食)
2023-12-15 208 瀏覽
今日尼到 好多 歡笑聲 遊戲玩耍聲原來係一間board game & cafe青春多好 青春真好明太子海蝦意粉$136明太子濃郁鮮味和微辣 搭配明太子醬和煮熟海蝦 忌廉奶油味豐富份量大大份 岩哂一班人玩遊戲時share eat+ $28 龍蝦湯 濃郁味既湯 首選龍蝦湯心太軟+雪糕 $38流心 軟綿綿的心太軟蛋糕和雲呢拿香草雪糕細緻且濕潤 口感綿密 輕輕地用湯匙切開 濃郁朱古力醬暖暖地流出 心太軟軟嫩質地和雪糕冷熱交替水牛城雞翼 蒜香雞翼兩款雞翼作為小食最好 得諗冇邊位人會唔食雞翼水牛城最正嘅地方,就係佢辣得嚟夠惹味 另又有大蒜香氣和酥脆口感嘅蒜香雞翼食完一隻又一隻藍莓果冰茶
今日尼到 好多 歡笑聲 遊戲玩耍聲

兩款雞翼作為小食最好 得諗冇邊位人會唔食雞翼
食完一隻又一隻

藍莓果冰茶

2023-12-12 235 瀏覽
十二月份還是夏天的高溫,正在等待過馬路之際,抬頭一看見到「孖啡」,有一段時間沒有去光顧,有點懷念和朋友你玩game的日子。餐廳準備了多個玩樂遊戲card game 等供朋友共聚時帶點歡樂。特意上去吃過午餐懷舊一番,「軟殼蟹黑松露意大利粉」$92軟殼蟹大大隻很香脆,還有點點羔,香口入味,其實我最愛他們的黑松露意大利粉,意粉彈牙,松露醬份量不少配合菇菌芹菜惹味非常。龍蝦湯 跟餐加$28湯頭濃稠好味,一定要叫。榛子風味牛奶咖啡孖啡是兩位愛啡之人開設的,來到一定要叫杯合自己口味的啡來品嚐,有一定的質素。

特意上去吃過午餐懷舊一番,
「軟殼蟹黑松露意大利粉」$92

龍蝦湯 跟餐加$28
湯頭濃稠好味,一定要叫。

榛子風味牛奶咖啡
2023-12-10 102 瀏覽
今次嚟到旺角呢一間樓上Cafe,對上一次嚟係成班人包房食party set,估唔到佢嘅lunch更加出色。呢日平日四點嚟到人流唔多,坐得幾舒服。卡邦尼煙肉意大利粉卡邦尼汁嘅質地啱啱好,忌廉味濃。煙肉嘅份量都幾多。軟殼蟹黑松露意大利粉軟殼蟹揸得香口,陳瞓夠薄,啲意粉成座山咁,份量都幾多。法式龍蝦湯升級左嘅龍蝦湯鮮味十足。特濃朱古力呢杯幾抵飲,好似去咗Starbucks感覺。蜂蜜紅茶甜度剛剛好朱古力心太軟配雲呢拿雪糕心太軟啱啱焗起,面頭食落似Brownie,配埋雲呢拿雪糕味道平衡。兩個人食就啱啱好。
呢日平日四點嚟到人流唔多,坐得幾舒服。

卡邦尼煙肉意大利粉

卡邦尼汁嘅質地啱啱好,忌廉味濃。煙肉嘅份量都幾多。

軟殼蟹黑松露意大利粉

軟殼蟹揸得香口,陳瞓夠薄,啲意粉成座山咁,份量都幾多。

法式龍蝦湯
升級左嘅龍蝦湯鮮味十足。

特濃朱古力

呢杯幾抵飲,好似去咗Starbucks感覺。

蜂蜜紅茶
甜度剛剛好

朱古力心太軟配雲呢拿雪糕

2023-12-08 220 瀏覽
星期六這天,我們去旺角Cafe食下野坐下😊呢度嘅環境不錯,感覺舒適,店員服務良好😊我哋叫咗兩個lunch set,一個係芝士吞拿魚天使麵,另一個係鮮茄焗豬扒飯😊天使麵軟硬適中,加上吞拿魚、芝士及醬汁,味道唔錯。焗豬扒飯嘅炒飯底飯粒乾身,加上茄汁及芝士味道很好,豬扒亦調味不錯。飲品方面,我哋叫咗特濃朱古力,上面加咗cream及朱古力醬,賣相好靚而且味道好OK😊另一個飲品我哋叫咗:「孖啡」,同Cafe同名,應該係佢哋嘅招牌咖啡,味道比較濃郁😊最後,我哋有甜品雪糕牛角窩夫,口感香脆,牛油味濃郁,加上雲呢拿雪糕後鹹鹹甜甜嘅味道,同埋又冷又熱感覺好得意又好夾😊整體來講,呢個weekend lunch感覺不錯😊特別喜歡呢度嘅咖啡同埋甜品😊
星期六這天,我們去旺角Cafe食下野坐下😊

呢度嘅環境不錯,感覺舒適,店員服務良好😊
芝士焗吞拿魚天使麵

天使麵軟硬適中,加上吞拿魚、芝士及醬汁,味道唔錯。
鮮茄芝士焗豬扒飯

孖啡

鮮茄芝士焗豬扒飯
孖啡
2023-12-08 177 瀏覽
放假約朋友去cafe聚聚,吹吓水,hea吓 Chill 吓🥰🥰位於旺角彌敦道577號高氏大樓4樓的「孖啡」是不錯的選擇,裝修簡潔,但很寬敞,所以坐得好舒服👍軟殼蟹黑松露意粉,隻軟殼蟹𨚫好大隻🙊 意粉份量都好多,黑松露味道濃郁,味道不錯!龍蝦汁海鮮意大利意粉,有蝦,墨魚,青口等,份量都足. 龍蝦汁好香好濃郁!意粉好入味!Cappuccino 泡沫豐富,夠滑!特濃朱古力,朱古力味好濃不錯,而且唔會太甜!

Cappuccino 泡沫豐富,夠滑!

特濃朱古力,朱古力味好濃不錯,而且唔會太甜!
2023-12-06 154 瀏覽
今日食晏同同事講開以前旺角好多有board game玩嘅cafe,醒起依間孖啡,所以就想去食lunch,不過下次時間長啲先可以玩board gameLunch set都幾抵食,包嘢飲。我叫咗軟殼蟹黑松露意大利粉,飲荔枝梳打,同事叫咗份煙三文魚意大利烘飽配薯條,飲蜜桃梳打,我地另外加咗一份是日甜品芝士蛋糕。軟殼蟹黑松露意大利粉離遠都聞到好大浸黑松露味,creamy,軟殼蟹上菜嘅時候都仲保持住暖嘅,證明佢炸起就上菜,唔錯朋友嗰份煙三文魚意大利烘飽,份量同埋材料都好有誠意,我冇諗過佢會用咁多煙三文魚,亦都有沙律同薯條伴菜,中上。芝士蛋糕個賣相一流,口感Creamy,唔會話好膩好滯,如果仲有胃口嘅都可以加甜品,好彩我哋兩個人share都OK。

Weekend約咗幾個朋友敘舊吹水,想搵間坐得舒服又唔會限時嘅餐廳慢慢坐就諗起旺角好多樓上Cafe,醒起呢間孖啡,以前都有嚟過,記得都唔錯,以前會好鍾意一大班人食下野玩吓boardgame消磨時間約咗朋友晏晝12點食lunch, 去到就冇咩人,應該啱啱開舖冇耐餐廳裏面都幾大,佢安排咗最入面嘅枱俾我哋,可以睇到街景,同埋佢啲裝飾牆紙都幾靚好多boardgame玩, 可以坐成日六日有個holiday lunch menu, 我哋四個人嗌咗四個lunch share人食卡邦尼煙肉意大利粉我最愛嘅意粉之一,芝士鋪滿上面,好香蛋黃同芝士味,好creamy, 材料有煙肉同菇,好正All day breakfast 有煙三文魚、茄汁豆、德國腸、牛角酥、薯餅、炒蛋同沙律菜,超級豐富,係經典既全日早餐軟殼蟹黑松露意大利粉呢個係我最鍾意既意粉,因為有軟殼蟹同黑松露,意粉鋪滿黑松露,好濃味,又creamy,主角軟殼蟹都幾大隻,炸得香脆鬆軟芝士焗吞拿魚天使麵呢個都鋪滿好多芝士,好香濃,吞拿魚份量都多水牛雞翼水牛雞翼好味又唔辣,炸得香脆可口,啱晒我呢個雞翼腔嘢飲方面有焦糖咖啡、牛奶咖啡、玫瑰花茶同蜜桃紅茶最靚係
好多boardgame玩, 可以坐成日
卡邦尼煙肉意大利粉
All day breakfast
軟殼蟹黑松露意大利粉
芝士焗吞拿魚天使麵
呢個都鋪滿好多芝士,好香濃,吞拿魚份量都多
水牛雞翼
水牛雞翼好味又唔辣,炸得香脆可口,啱晒我呢個雞翼腔
嘢飲方面有焦糖咖啡、牛奶咖啡、玫瑰花茶同蜜桃紅茶
最靚係焦糖咖啡,上面有cream
玫瑰花茶充滿玫瑰花香味,一大壺可以慢慢飲

呢間Cafe啱晒同朋友上嚟傾偈、打卡、玩boardgame, 野食又唔錯,最重要唔限時,值得再嚟
  • 軟殼蟹黑松露意大利粉
2023-12-06 97 瀏覽
呢間位卡旺角嘅樓上Cafe開咗好多年,評價都幾唔錯,上網見到佢哋嘅明太子意粉個樣好吸引,所以就去試吓啦~環境都算大,座位闊落,但枱椅高度唔係太match,坐落去會覺得張枱有啲高😂 dinner set價錢都合理,包一杯$38嘅飲品,繁忙時間每人要叫一個餐~🔸明太子海蝦意大利粉 $136大推!明太子迷必試!我試過好多明太子意粉,呢度係數一數二好食🤤 因為真係好多明太子,個味好濃郁!平時有啲會落咗好多忌廉,顏色較淺,呢度一睇個顏色就知道好味🤣 意粉掛滿明太子醬,真係超級鹹香惹味!另一點要讚嘅係附送咗一片檸檬,加少少檸檬汁落意粉,可以解膩👍🏻 仲要用咗海蝦,性價比好高!有6隻蝦,好彈牙爽口好好食!為咗呢個意粉會再返嚟幫襯😆🔸凱撒沙律 $98出得街食飯多,決定要食多啲菜,所以叫個沙律🥗 呢個沙律份量好多,味道都幾好!主要係沙律菜好新鮮爽脆!麵包粒都好脆!想食light啲可以揀呢個~ 不過如果加多塊雞扒會仲好,多啲蛋白質🤣🔸芝士焗薯條 $48味道唔錯!面頭好多芝士~ 但唔係有芝士醬嗰款,而係拉絲芝士!如果裡面都有芝士就好,因為食到底會無咩芝士~飲品就無咩特別,比較甜,下次試吓咖啡先~如果嚟食飯,

明太子海蝦意大利粉
🔸明太子海蝦意大利粉 $136

🔸凱撒沙律 $98

🔸芝士焗薯條 $48

飲品就無咩特別,比較甜,下次試吓咖啡先~

如果嚟食飯,一定要試明太子意粉,除非你唔鍾意食明太子🤣
明太子海蝦意大利粉
  • 芝士焗薯條
  • 凱撒沙律
2023-12-05 73 瀏覽
見到「孖啡」二字,可能你會兩個人孖公仔咁去食嘢,但今次,我選擇自己一個享用呢一餐。去到坐低,樓底較高,吊有水晶燈,加上唔同牆身嘅鏡面,空間感同優雅感都十足,座位質地都舒服,睇嚟係可以好好享受呢一餐嘅感覺。睇左一陣menu就叫左一個all day breakfast。好耐都無好好食過一餐all day breakfast呢,今次決定要獎勵下自己!💛LI早餐 (全日早餐)有捲成玫瑰花嘅煙三文魚片、滑滑的炒蛋、仲有茄汁焗豆!牛角酥脆口,薯餅同德國腸都有水準🤫擺碟令到淨係用眼睛望都已經好想食!💛風味玫瑰朱古力咖啡(凍)濃厚嘅朱古力,加上有淡淡香氣的玫瑰花瓣,混合後甜味口更加上升,可以話係一掃工作上嘅苦悶同擔憂😆靜靜地坐喺度,望下藍天白雲,期待週末再次來臨!仲有好多board game👍🏻🧡🧡

💛LI早餐 (全日早餐)

💛風味玫瑰朱古力咖啡(凍)

靜靜地坐喺度,望下藍天白雲,期待週末再次來臨!

仲有好多board game👍🏻🧡🧡
2023-11-27