朋友相約我到家附近觀塘宜安食泰菜, 就來到季稻  Rue Du Thai食晚飯。.餐廳地方裝修簡潔,坐位整潔舒適。.來碟小食先,【泰式鳳爪沙律】  $68賣相十分搶眼,鳳爪爽口又夠味,  酸酸辣辣的味道,令人十分開胃呢!.【椰奶雞湯】$88這湯呈現奶白色的,內有雞肉及什菇等,有濃濃椰香味,帶香料味,令味道的層次更豐富,濃郁開胃。.【香葉肉碎前蛋飯】 $68這肉碎炒得好香,有淡淡香葉味,微少辣,飯頂有一隻燶邊蛋,把流心蛋黃刺穿後拌吃,另一番滋味,送飯一流。.【泰式海南雞飯】$68 這海南雞煮得不老,但不夠海南味似白切雞味多D,可沾些秘醬拌著吃,更加添味美!而海南雞飯悄為淡味,如濃點好更好,附送雞湯 。.【大支象啤酒】$32  & 【珍多冰】$15 珍多冰內有班蘭葉和綠豆粉製成粉條,椰漿及椰糖,不會過甜好飲。
朋友相約我到家附近觀塘宜安食泰菜,
就來到季稻  Rue Du Thai食晚飯。
餐廳地方裝修簡潔,坐位整潔舒適。
來碟小食先,
【泰式鳳爪沙律】  $68
賣相十分搶眼,鳳爪爽口又夠味,
酸酸辣辣的味道,令人十分開胃呢!
【椰奶雞湯】$88
這湯呈現奶白色的,內有雞肉及什菇等,
有濃濃椰香味,帶香料味,
令味道的層次更豐富,濃郁開胃。
【香葉肉碎前蛋飯】 $68
這肉碎炒得好香,有淡淡香葉味,微少辣,
飯頂有一隻燶邊蛋,把流心蛋黃刺穿後拌吃,
另一番滋味,送飯一流。
【泰式海南雞飯】$68
 這海南雞煮得不老,但不夠海南味似白切雞味多D,
可沾些秘醬拌著吃,更加添味美!
而海南雞飯悄為淡味,如濃點好更好,附送雞湯 。
【大支象啤酒】$32  & 【珍多冰】$15
珍多冰內有班蘭葉和綠豆粉製成粉條,
椰漿及椰糖,不會過甜好飲。
2023-03-03 221 瀏覽
琴日喺觀塘買嘢,行過見到一間泰國餐廳,見到價錢唔貴就入左去試下餐廳環境幾大幾舒服,店員同老闆都係講泰文嘅,所以就知道間餐廳日幾正宗啦豬頸肉炒金邊粉 呢個金邊粉份量好大,有六七塊超大嘅豬頸肉,肉質鮮嫩唔會韌,金邊粉酸酸甜甜好開胃泰式咖喱炒蟹肉飯呢個咖哩好惹味creamy,唔會太鹹,亦都有好多蟹肉,用黎送飯一流肉碎粉絲湯呢個湯超好味,來到下面會有個細火煲住,確保係熱辣辣嘅 ,粉絲好多,湯頭好清甜,有濃濃嘅芫茜味,超級暖胃😍沙嗲串燒我哋叫咗兩款,分別有牛同埋豬, 兩款都燒到外面脆卜卜,入面亦都唔會鞋,沙嗲醬帶有少少花生味唔錯!炸薯條配特色泰國香料問咗店員薯條上面嘅係冬陰公分,配埋蕃茄醬冬陰功粉,唔會辣,反而令到薯條更加惹味,薯條炸到脆卜卜👍🏻奶茶椰汁糕賣相好靚,估唔到味道都好好,兩層真係唔同味。椰汁嗰一層食得出真係用天然椰汁整出嚟,唔會好甜,另外嗰層就好有泰國奶茶風味飲品就叫咗阿華田恐龍同埋椰青,阿華田上面有好多美祿恐龍粉,好甜好邪惡,椰清就超甜好清爽。

豬頸肉炒金邊粉

泰式咖喱炒蟹肉飯

肉碎粉絲湯

沙嗲串燒

炸薯條配特色泰國香料

奶茶椰汁糕

2023-03-02
2023-02-22 40 瀏覽
約咗朋友喺觀塘食飯,見到依間泰式餐廳,餐牌食物選擇都幾多,價錢又唔貴,一於試試餐廳入面環境都算乾淨整潔播住輕快嘅泰文歌泰式檸檬茶-味道清甜,冇乜苦澀味🤔龍眼特飲-清甜 軟殼蟹炒金邊粉每一次食泰國嘢,都會好想叫一樣有軟殼蟹嘅菜式。呢個金邊粉,夠晒睇頭!軟殼蟹好大隻,脆卜卜,而且好肥美! 金邊粉配料亦非常豐富,味道甜甜地,係泰國嘅味道❤️❤️肉碎粉絲湯因為朋友唔食辣,就揀咗依款湯,比想像中好飲喎,清清哋,有淡淡的胡椒味👍🏼炸大蝦配羅望子醬非常推薦!醬汁濃稠,甜甜地,好惹味!大蝦肥大肉厚就連蝦頭都有好多膏👍🏼醬汁,同埋炸蒜等等都處理得好好,非常用心嘅製作👍🏼👍🏼黃咖喱配Roti Roti香脆,熱辣辣就最好食!點黃咖喱一齊食,都幾有趣

餐廳入面環境都算乾淨整潔
播住輕快嘅泰文歌

泰式檸檬茶-味道清甜,冇乜苦澀味🤔
龍眼特飲-清甜

軟殼蟹炒金邊粉

肉碎粉絲湯

炸大蝦配羅望子醬
非常推薦!
醬汁濃稠,甜甜地,好惹味!
大蝦肥大肉厚
就連蝦頭都有好多膏👍🏼
醬汁,同埋炸蒜等等都處理得好好,非常用心嘅製作👍🏼👍🏼

黃咖喱配Roti
Roti香脆,熱辣辣就最好食!
點黃咖喱一齊食,都幾有趣
前排收工就過嚟食過,食完念念不忘,夠正宗夠好味,餐廳環境又夠特色,好多泰式擺設😎鐵板蠔油炒牛肉好有驚喜,熱辣辣勁好味,牛肉又大塊又厚身,連埋啲青椒,食落鹹香惹味,好味道☺️炸春卷都非常之好味香口,而且內餡鹹鹹甜甜,好開胃😍芒果蟹肉炒飯都好好味,蟹肉超級大粒,而且芒果酸甜,同炒飯拼埋一齊好有驚喜,食落又夠飽肚,CP值超高😚蝦醬炒通菜都非常有質素鹹香得來又唔會過咗火,而且通菜非常之新鮮,食落好爽脆,勁鍾意呢一個🤩甜品方面嗌咗個椰汁馬蹄糕同埋斑斕大菜糕,椰汁馬蹄露非常之好食,超級有驚喜甜甜地得來好有口感,一定要叫;斑斕大菜糕都唔錯,香甜軟滑🥰食泰菜梗係唔少得椰青啦,叫咗一個椰青,非常之清甜,而且椰肉雪白又夠紮實,滋味滿溢💯

2023-02-21
  • 椰汁馬蹄露
  • 鐵板蠔油炒牛肉
2023-02-19 46 瀏覽
🍴泰式炒椰菜苗椰菜苗夠脆嫩,以魚露、蒜蓉、辣椒爆炒,香噴噴十分惹味。🍴泰式燒蝦未咬落去啲蝦膏已經漏緊,蝦肉厚實,散發燒烤香氣。🍴泰式腰果炒雞丁腰果夠脆,雞肉亦夠滑,唔會炒得太濕,沾滿甜絲絲嘅醬汁,加上輕微辣勁,確係一道滋味嘅泰國家常菜,送飯一流。🍴蟹肉炒飯蟹肉分量雖多,但真正令我讚嘆嘅係鑊氣,飯粒炒得乾爽,粒粒分明,簡單以椒鹽調味,絕對係鑊氣嘅好拍檔。🍴香芒椰汁糯米飯、椰汁紅寶石兩款都係泰國傳統甜品,糯米飯香口軟糯,淨係糯米飯已經好好食,少許鹹香更能帶出芒果鮮甜。紅寶石由木薯粉包住馬蹄製成,外層煙韌,內裡爽口,椰汁冰涼香甜,愈咬愈過癮。🍴泰式椰奶特飲、阿華田恐龍椰奶特飲以鮮椰子製作,天然嘅清甜椰香遠勝罐頭椰奶。📍季稻觀塘宜安街17號地舖

🍴泰式炒椰菜苗
椰菜苗夠脆嫩,以魚露、蒜蓉、辣椒爆炒,香噴噴十分惹味。

🍴泰式燒蝦
未咬落去啲蝦膏已經漏緊,蝦肉厚實,散發燒烤香氣。

🍴泰式腰果炒雞丁

🍴蟹肉炒飯

🍴香芒椰汁糯米飯、椰汁紅寶石

🍴泰式椰奶特飲、阿華田恐龍
椰奶特飲以鮮椰子製作,天然嘅清甜椰香遠勝罐頭椰奶。

📍季稻
觀塘宜安街17號地舖
2023-02-15 35 瀏覽
季稻 (觀塘).觀塘要搵泰國野食,突然之間都真係未必諗到推介。但今日食嘅季稻,鋪頭細細但勁快爆場!.▪️泰式鳳爪沙律 ▪️.酸酸辣辣,非常開胃.▪️馬拉盞通菜▪️.夠濃味,炒得熱辣辣都好爽口.▪️泰式蝦配生蝦汁▪️.呢個好推薦,燒嘅蝦燒得偏生,大頭蝦勁多膏!.▪️黃咖哩豬頸肉配蒜蓉包▪️.黃咖喱入邊有豆角,薯仔同埋海量嘅豬頸肉,豬頸肉係燒過,同埋佢係偏肥,肉質會嫩啲。唔想食飯嘅我哋就叫咗蒜蓉包!.▪️情人節二人甜品set▪️.呢個好似係情人節限定套餐,佢有椰汁馬蹄爽,切得好靚玫瑰花咁嘅芒果糯米飯同埋將嚟多個斑斕味大菜糕!.📌 季稻 (觀塘)觀塘宜安街17號地舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
季稻 (觀塘)

▪️泰式鳳爪沙律 ▪️
酸酸辣辣,非常開胃

▪️馬拉盞通菜▪️
夠濃味,炒得熱辣辣都好爽口

▪️泰式蝦配生蝦汁▪️
呢個好推薦,燒嘅蝦燒得偏生,大頭蝦勁多膏!

▪️黃咖哩豬頸肉配蒜蓉包▪️

▪️情人節二人甜品set▪️
📌 季稻 (觀塘)
觀塘宜安街17號地舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2023-02-15 201 瀏覽
泰國菜以獨特的香料和調味變化出豐富多元的菜式,多變的味道加上色彩繽紛的配搭,為味蕾和視覺帶來刺激,所以泰國菜是不少人的心頭好。想食泰國菜,未必一定要去九龍城!觀塘有一間泰國餐廳,裝潢簡潔,味道正宗,菜式融合街頭小食、地道口味和傳統泰菜,選擇多樣化。冬陰功海鮮湯($138)食泰國菜當然不可缺少冬陰功,酸辣的湯底配以多種海鮮,酸辣香甜的味道,交織出誘人的風味。泰式小食拼盤 ($118)這個小食拼盤包括沙爹串燒牛、豬、雞各2串,香烤東北泰式香腸,惹味的沙爹汁配合炭烤串燒,特別吸引。第一次吃泰式香腸,裡面加入了泰式的香料和香草,值得一試。豬頸肉炒飯($88)炒飯上放上一片片炭烤豬頸肉,爽口彈牙又惹味,蘸上泰式的酸辣汁,風味絕佳。青芒炸魚沙律($188)原條的炸魚炸得金黃香脆,外脆內軟,配合清爽的青芒沙律,甜酸香辣融合一起,十分開胃。椰青/青檸梳打($45/$28)清新的椰青、青檸梳打跟酸辣的泰菜最配。Interior Menu

冬陰功海鮮湯($138)
冬陰功海鮮湯

泰式小食拼盤 ($118)

泰式小食拼盤

豬頸肉炒飯($88)
豬頸肉炒飯

青芒炸魚沙律($188)

椰青/青檸梳打($45/$28)

清新的椰青、青檸梳打跟酸辣的泰菜最配。

Interior

Menu

2023-02-14
2023-02-10 31 瀏覽
呢隻放工之後同屋企人去咗觀塘呢間泰國餐廳食dinner,餐廳嘅裝修好有東南亞風情,環境舒適。打開餐牌,見到有好多好吸引嘅菜式,好多選擇。我哋今次點咗燒豬頸肉沙律,豬頸肉燒到好香,配上唔同既香料,酸酸辣辣,好開胃。蔬菜方面,點左炒菜心,夠晒鑊氣。鐵板炒牛柳配白飯都唔錯,牛肉口感好好!仲有好香脆嘅炸蝦餅,外層香脆,入面係彈牙既蝦肉。飲品方面,我哋點咗泰式奶茶同埋新鮮嘅椰青,飲落去好清甜,配泰國菜簡直係Perfect match!
打開餐牌,見到有好多好吸引嘅菜式,好多選擇。
蔬菜方面,點左炒菜心,夠晒鑊氣。

鐵板炒牛柳配白飯都唔錯,牛肉口感好好!
仲有好香脆嘅炸蝦餅,外層香脆,入面係彈牙既蝦肉。
2023-02-08 141 瀏覽
回到以前上學的社區,見到有好多新的餐廳。一於試試新野,最新新開的泰國菜。環境舒服具有泰國的特色。牆身掛上不同的泰國擺設,好像讓我置身在泰國當。座位舒服闊落,可以與友人聊聊天。餐牌的款式應有盡有。這一次叫左以下的款式。1.香烤東北泰式香腸( $48 )6粒細細粒的香腸作為前菜,有好重的泰國香料味,外層脆脆的,內裡非常惹味2.燒豬頸肉沙律( $88 )前菜叫一個沙律。燒豬頸肉非常軟腍,且入味。配上新鮮爽脆的生菜,好滋味🤩3.冬陰功海鮮湯( $168 )海鮮湯包括有新鮮的大蝦和魷魚。配上蕃茄、菇和各種香料煮成的。非常濃的冬陰功,而且都辣,但我中意,因為酸酸辣辣非常開胃。4.辣椒炒蜆( $138)與平時的炒蜆有點不同,用上特別的醬汁烹調而成。且每粒的蜆都非常新鮮,隻隻開,一粒沙都無。6.泰國椰青( $45)食泰國野咁辣,當然唔少得椰青,幫忙解辣清熱,非常清甜的椰青6.泰式奶茶椰汁糕第一次食泰式奶茶椰汁糕,奶茶的味度好突出,好似似梗泰式奶茶一樣,非常有驚喜整體味道好好,而且價錢唔貴,職員都非常友善。
回到以前上學的社區,見到有好多新的餐廳。

一於試試新野,最新新開的泰國菜。

環境舒服具有泰國的特色。

牆身掛上不同的泰國擺設,好像讓我置身在泰國當。

座位舒服闊落,可以與友人聊聊天。

餐牌的款式應有盡有。
這一次叫左以下的款式。

1.香烤東北泰式香腸( $48 )

2.燒豬頸肉沙律( $88 )
前菜叫一個沙律。
燒豬頸肉沙律
燒豬頸肉非常軟腍,且入味。
燒豬頸肉沙律
配上新鮮爽脆的生菜,好滋味🤩

燒豬頸肉沙律

3.冬陰功海鮮湯( $168 )
冬陰功海鮮湯

海鮮湯包括有新鮮的大蝦和魷魚。
冬陰功海鮮湯

配上蕃茄、菇和各種香料煮成的。
冬陰功海鮮湯
非常濃的冬陰功,而且都辣,但我中意,因為酸酸辣辣非常開胃。

冬陰功海鮮湯

4.辣椒炒蜆( $138)

與平時的炒蜆有點不同,用上特別的醬汁烹調而成。
辣椒炒蜆
且每粒的蜆都非常新鮮,隻隻開,一粒沙都無。

辣椒炒蜆

6.泰國椰青( $45)

食泰國野咁辣,當然唔少得椰青,幫忙解辣清熱,非常清甜的椰青

泰國椰青

6.泰式奶茶椰汁糕

泰式奶茶椰汁糕
整體味道好好,而且價錢唔貴,職員都非常友善。
2023-02-07
泰國椰青
泰式奶茶椰汁糕
2023-02-02 59 瀏覽
觀塘雖然有好多泰國野, 但好食既並唔多。今日經開呢間泰國野味道意外地出色,而且價錢抵食。1. 椰奶雞湯 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻湯係用明火爐呈上既,同大部份泰國餐廳做法差不多。剛呈上既時候,有淡淡既椰香味,入口椰味更重,而且因為椰奶關係,湯既質感會比較creamy。雞肉亦鮮嫰👍🏻2. 香矛燒雞半隻 $78 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻當店員呈上隻燒雞既時候,本來有啲擔心食起黎唔方便。點知一叉落隻雞到,啲雞肉已經散開,食起黎好方便,用筷子已經可以整到皮骨分離。而且有2隻醬汁點雞肉食 都好夾!雞肉完全唔hai!3. 蒜蓉炒椰菜苗 $68 👍🏻👍🏻👍🏻4. 菠蘿鮮蝦炒飯 $98 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻炒飯粒粒分明,菠蘿多汁帶微酸。腰果亦有事先炒香之後先再加入炒飯!乾中帶啲甜酸好開胃!5. 椰奶特飲 + 珍多冰 $56 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻唔會太甜 正常水準

1. 椰奶雞湯 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

香茅燒雞  半隻
椰奶雞湯
菠蘿鮮蝦炒飯
香茅燒雞  半隻
嘢食係唔差…但係強烈建議你無兩個鐘都唔好去食..佢出菜速度同法國大餐無分別..叫咗一個青咖喱雞肉飯,一個船麵,一個串燒拼盤..等咗差唔多45分鐘.. 😰😰問佢仲有幾耐?佢就話幾分鐘就有㗎啦..其實落單嗰陣,你可以同我講一聲最快都要半個鐘頭後先上到菜🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️轉個頭有個呀叔投訴點解佢個飯咁耐都未出,你就將佢張單放打尖放最前..之後隔離枱明明遲過我十分鐘落單,但係佢碟菜就早到過我,好可惜人哋叫芥蘭,你就俾咗碟通菜佢..放心,應該都唔會再有第二次去呢間餐廳..
嘢食係唔差…
但係強烈建議你無兩個鐘都唔好去食..

佢出菜速度同法國大餐無分別..
叫咗一個青咖喱雞肉飯,一個船麵,一個串燒拼盤..
等咗差唔多45分鐘.. 😰😰

問佢仲有幾耐?佢就話幾分鐘就有㗎啦..

放心,應該都唔會再有第二次去呢間餐廳..

2022-12-09 191 瀏覽
朋友想食泰菜,搵到呢間新開就試試,食物賣相擺盤都靚,食物都好食,但就無話邊樣特別出眾最驚喜係負責人知道我哋生日,整咗個芒果花糯米飯,仲播泰文生日歌,即刻好似去咗泰國旅行咁😂
2022-12-01 195 瀏覽
我很少花時間寫食評,但這一次我寫下我在這裡吃飯的感受。宜安街是觀塘區著名的美食街,這裡有許多價廉物美的本地食肆,在這條街可以搵到價格合理又適合的美食。我和我的同事在午餐時間體驗的是一家新開的泰式餐廳,老闆(大廚)是泰國人,疫情當下,到泰國品嘗地道泰菜的機會減傷,而這家餐廳的出現正好滿足我對泰國菜的渴望。他們的午餐菜單有較多樣性的選擇,,相對比其他餐廳的午餐菜單豐富。這次我們嘗試了海南雞飯作為主菜,炸魚餅和芒果糯米飯作為零食及甜品。海南雞飯被大廚標為推薦菜,果然沒有讓人失望。分量足夠,雞肉很嫩,油飯很好地襯託了雞肉的味道,但只為雞肉提供了甜醬油,而沒有提供薑醬或辣醬,這稍顯缺憾。米飯有配湯,湯有輕微的胡椒味,提升了湯的鮮味。 炸魚糕是一道不錯的小食,魚肉炸得恰到好處,表皮脆,魚肉嫩,配上辣椒蘸醬,不會搶走魚的味道。 另一道甜點是芒果糯米飯,也是我在泰國最喜歡吃的飯點之一。這間餐廳的芒果又甜又多汁,味道剛剛好,不會顯得過甜而膩,這次的體驗又把我在泰國的美好回憶帶了回來,是一次愉快又完美的午餐體驗。

2022-11-23
  • 炸魚餅
2022-11-30 130 瀏覽
夜晚同朋友去咗觀塘宜安街街市附近食新開嘅泰國餐廳。餐廳充滿地道泰國特色,就連店員大部分都係泰國人。晚市價錢唔算貴,而且整體食物質素比起其他價錢相若泰國餐廳高。我最欣賞係餐廳嘅鮮蝦🦐炒飯同炸蟹🦀肉卷。鮮蝦炒飯鮮蝦味濃郁,肉質細嫰,而且炒飯🧑‍🍳上菜時熱騰騰🔥🔥,拍得住港式小炒質素。至於炸蟹肉卷,食落香口,而且蟹肉彈牙,係別具風味嘅小食。餐廳嘅炒通菜好夠鑊氣,而豬頸肉飯配上泰式甜酸醬亦令人食得格外開胃🍴。成餐飯以泰式椰汁西米糕同奶茶椰汁糕作結,令人留下一個甜絲絲回憶。❤️❤️꧁☬小編食左咩☬꧂✅泰式豬頸肉飯✅鮮蝦炒飯✅酥脆泰式炸蟹肉卷✅泰式炒通菜✅椰汁西米糕✅泰式奶茶椰汁糕✅涷龍眼特飲🍹✅涷泰式青檸梳打 人均傷害💰:$200

꧁☬小編食左咩☬꧂
✅涷龍眼特飲🍹
✅涷泰式青檸梳打
人均傷害💰:$200
2022-11-30 92 瀏覽
岩岩去完泰國旅行番來,超級掛住泰國美食!知道屋企附近新開左間泰國餐廳,就去試下!😆俾到我驚喜既係,門面係有小小香港本地餐廳既感覺,但竟然全部店員都係泰國人,我估計係一家人開餐廳🤭係得落單既姐姐係識廣東話,我即刻對呢間餐廳好有信心,泰國人整泰國菜基本上係無得輸!😍去泰國食左咁多間都無一間係中伏。呢間食物種類都好多,而且價錢都好合理,最正係個環境真係超乾淨👍🏻👍🏻非常推介!✅燒豬頸肉沙律 ($88)豬頸肉燒得好香,肉質爽口彈牙,豬頸肉既份量都好多。配埋個沙律係超開胃😆不過呢個係hot & spicy, 唔太食得辣既會頂唔順😂佢絕對係有正宗泰國既味道!👍🏻✅軟殼蟹炒金邊粉 ($108)Phad Thai係我至愛,係泰國都係左5,6碟🤭我覺得呢個係我心目中頭2位!係超級夠鑊氣,而且配料份量適中,成件事係好夾!🤤佢又唔會好油,好岩唔想再肥既我😂軟殼蟹外皮超級脆,入面肉都夠Juicy, 唔會覺得乾。第一次食軟殼蟹配Phad Thai, 估唔到係咁夾咁好食,一定要食!🥰🥰✅紅咖哩雞肉飯 ($68)個紅咖哩好惹味,佢唔會好辣,好岩香港人口味,而且好creamy, 真係不錯!👏🏻個雞肉都幾滑,而且份量好

✅燒豬頸肉沙律 ($88)

✅軟殼蟹炒金邊粉 ($108)

✅紅咖哩雞肉飯 ($68)
個紅咖哩好惹味,佢唔會好辣,好岩香港人口味,而且好creamy, 真係不錯!👏🏻個雞肉都幾滑,而且份量好足呀!

✅泰式奶茶椰汁糕 ($38 4件)
呢個我都係第一次試。泰式奶茶同椰汁味超突出,一食入口真係“嘩左出聲”😂好有驚喜,會想食幾多件🥰

✅泰國珍多冰 (跟餐+$15)
珍多冰都好正,椰汁味夠,最鍾意就係食佢超多既Jelly!

✅泰國椰青 (跟餐+$15)
椰青好Fresh, 我覺得係搵到泰國既味道!😍