招聘中
時薪
$19,000+
月薪
2024-08-07 487 瀏覽
今次再訪將軍澳安平燒肉🥴 食佢哋平靚正嘅S2 月光族燒肉套餐🤭🫶 平得黎照樣選擇豐富,豬、牛、羊、雞樣樣都可以任點任食🤩 仲有多春魚、豬肉乾等惹味小菜🤩 性價比超高👍 外出自助區同樣款式極多😍 丸肉類有台灣香腸、甜不辣等😋 蔬菜類則有南瓜、粟米、金菇、菠蘿等等🌟 全部食材都好新鮮🥰 另外還有成個凍櫃嘅野飲任你㨂🫶 真係好豐盈❤️ 不得不提佢哋誠意推薦嘅安平蝦拌飯🥰 拌飯由白飯、香蔥、櫻花蝦、滷水汁再加上海苔組成❤️ 餐廳特意張貼拌飯嘅最佳比例份量供客人參考,確保最佳味道口感🤭 當然客人亦可按個人喜好,調配出獨一無二嘅伴飯🥴❤️ 拌飯食落油香滿溢,鹹鮮又惹味😋 最後當然不得不提🐧 最愛嘅甜品🥰 除了有經典又地道嘅台式仙草冰,仲有自製雪糕機🤭 多款配料醬汁任添唔嬲😍

2024-08-01 475 瀏覽
安平燒肉作為牛大人嘅副線,一直想試咗好耐!餐廳都係採用木系小清新風格,座位之間夠闊落,嗌多幾碟都放得落,坐得舒服!主要以QR code落單📱,有超多唔同種類嘅肉類同海鮮可以選擇,仲有啲台式小食,質素都有好正!值得一提嘅係,佢哋抽風系統做得好好,食完都唔會有好大浸燒烤味👍🏻!——————————🐂◖澳洲M5和牛吃到飽套餐◗ $418同一個套餐有午市同晚市可以揀,7:30前嚟咗$358就得,平時呢頭附近返工都可以嘆返個long lunch,$288起就有交易,包咗104款嘢食!/肉類🍖推薦:💫原味上選牛腹肉|安平私房牛腹肉|安格斯牛板腱|三角牛肩肉|美國SRF極黑牛|嚴選牛仔骨|秘製牛肋條|蘭王蛋月見牛|烤豬肉乾💫肉類有齊雞牛豬,口味款式好多,淨係牛肉🐂都有成十幾款,海鮮就相對上冇咁多選擇~主力都係食牛肉為主,牛肉都有肉味而且軟腍,肉嘅質素唔錯!仲有啲特別款式,好似蘭王蛋月見牛、烤豬肉乾等,創新又幾好食/小食推薦:💫櫻花蝦飯|澎湖花枝排|章魚卷💫有多款台式夜市小食,以炸物為主,入面嘅花枝排同章魚卷超香超脆,櫻花蝦飯喺自助區,可以自己落手落腳調配出嚟,配上紫菜香蔥超香!😋/飲品甜品🍰飲品喺自
——————————
🐂◖澳洲M5和牛吃到飽套餐◗ $418

/肉類🍖

/小食
推薦:💫櫻花蝦飯|澎湖花枝排|章魚卷💫

/飲品甜品🍰
飲品喺自助區拎,另外仲可以QR code嗰度落啲台式特飲,冬瓜茶同檸檬阿里山紅茶都唔錯,唔會好甜,消滯解膩!食完食埋個甜品,有乳酪雪糕同芋圓,夠晒滿足!🤰

🌟Encore指數:8.5/10
2024-07-31 515 瀏覽
今次專程嚟到將軍澳Popcorn食呢間台式燒肉店 ,睇吓佢哋最抵食嘅月光族套餐,係咪真係CP值咁高先🤔btw 呢度都有唔同價位嘅套餐,大家可以睇餸食飯💁🏻‍♀️💛$228/位 月光族急救吃到飽餐QR code落單📱有基本牛雞豬肉任點,仲有多春魚、燒汁菇、烤豬肉乾等等。其實肉食選擇就真係唔多種類🤫,不過呢個價錢叫係一定可以食到回本先。🥬 蔬菜丸類自助區 選擇都OK👌🏻有南瓜、甜薯、粟米、冬菇、腸仔嗰啲,推介一定要拎菠蘿🍍好鮮甜爆曬汁,食完好Refreshing💫同埋呢度都有個自助嘅沙律Bar🥗,想平衡返食多啲菜都得🍢熟食選擇椒麻雞翼幾好味喎😋咬開都見到入面肉質嫩滑,係有肉汁㗎,火候掌握得幾好👍🏻仲嗌咗梅山酥炸薯、涼拌小黃瓜都唔錯👌🏻🍚鎮店之寶 : 安平蝦拌飯平時食燒肉一定要食紫菜飯呢度仲有秘製嘅櫻花蝦同滷肉汁,連埋日本飯米,幾樣嘢夾埋好惹味啵👌🏻😋 好值得要食!個櫻花蝦係畫龍點睛,好提鮮🦐🍦自助區任食: 乳酪雪糕幾好味,Oero無限任加好Happy😌不過我都係食咗一碗就收手🤣🍧安平仙草芋圓呢個最後一定要每人嗌返碗💡底層係唔太甜嘅仙草,上面有雙色芋圓、紅豆同埋花生碎,成碗糖水都好好味🤤 好足
今次專程嚟到將軍澳Popcorn食呢間台式燒肉店 [安平燒肉],睇吓佢哋最抵食嘅月光族套餐,係咪真係CP值咁高先🤔btw 呢度都有唔同價位嘅套餐,大家可以睇餸食飯💁🏻‍♀️

💛$228/位 月光族急救吃到飽餐
QR code落單📱

🥬 蔬菜丸類自助區
好鮮甜爆曬汁,食完好Refreshing💫
同埋呢度都有個自助嘅沙律Bar🥗,想平衡返食多啲菜都得

🍢熟食選擇
椒麻雞翼幾好味喎😋
咬開都見到入面肉質嫩滑,係有肉汁㗎,火候掌握得幾好👍🏻
仲嗌咗梅山酥炸薯、涼拌小黃瓜都唔錯👌🏻

🍚鎮店之寶 : 安平蝦拌飯
平時食燒肉一定要食紫菜飯

🍦自助區任食: 乳酪雪糕
幾好味,Oero無限任加好Happy😌
不過我都係食咗一碗就收手🤣

🍧安平仙草芋圓
呢個最後一定要每人嗌返碗💡
底層係唔太甜嘅仙草,上面有雙色芋圓、紅豆同埋花生碎,成碗糖水都好好味🤤 好足料又唔太甜咁,食啲仙草下一下火啱晒。細細碗一人份,唔夠食可以再嗌,呢個都係任食㗎💁🏻‍♀️

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
So far食咗咁多嘢都值回個價錢👌🏻
我覺得幾啱肉食系嘅甜品控幫襯,呢度仲有手搖飲品🧋杯百香果綠茶真係好好飲,好清新💚

同埋環境係粉米色tone ,主要都係卡位嚟,好坐得嚟通風幾好,唔會食到個人好大陣味👌🏻店員服務都好好!

‧ ‧ ‧ ‧ ‧ ‧
係將軍澳有一間餐廳引起左我極度關注😹 餐廳唔單止提供優質燒肉食材,仲設有自助區,令食客盡情任食各好多款食物,超級抵食!我抱住好奇的心情去試下,結果完全超出預期。首先佢地自助區,超過30款菜/丸/水果各款料理任你挑選,清新蔬菜,再到各種飯類和湯品,應有盡有。作為一個燒肉控,當然自然係先從燒肉下手。叫左一啲招牌菜色,包括**爽彈虎蝦**、**燒帆立貝**、**三角牛肩肉**、**美國SRF極黑牛**、**澳洲M5和牛肩胛肉**和**牛舌芯**每一樣既質素都唔錯🤫驚喜連連,肉質鮮嫩多汁,難怪咁多人去食!**美國SRF極黑牛**肉質極度柔嫩,帶有濃郁的牛肉香氣,推薦👍🏻餐廳既用餐環境都非常舒適✨寬敞明亮的用餐空間,配合溫和的燈光,營造出一種放鬆自在的氛圍。服務員也相當細心周到,適時補充餐具和飲品🥤~值得一試!👍🏻
係將軍澳有一間餐廳引起左我極度關注😹

**美國SRF極黑牛**
肉質極度柔嫩,帶有濃郁的牛肉香氣,推薦👍🏻

安平燒肉,位於將軍澳唐賢街9號PopCorn 2樓PopFood 4號舖。 店內環境舒適, 設有自助區,有燒烤配料、熟食、醬料、甜品和飲品。餐廳是一間台式燒肉店,有各款台式小食和手搖飲品。 澳洲M5和牛吃到飽$418位 ~ 食物種類超級多,當晚我點了牛舌芯、原住民鹽燒肉、豬大腸、鹽選牛舌、墨魚香腸、安格斯牛板腱、 厚切上選牛腹肉、三角牛肩肉、美國SRF極黑牛、 澳洲M5和牛肩胛肉、安格斯牛小排、 虎蝦、帆立貝、 鹽蒜燒生蠔、烤魚乾、 鹽蒜麻油雪花豬、絲瓜煮蜆、五香辣味雞心、蘭王蛋月見牛、美乃滋章魚燒、嚴選裙邊牛柳、 九層塔三杯雞、即食鹵水涼拌鴨舌、黃金泡菜、 海苔蝦卷、安平炸蚵卷、櫻花蝦乾伴手工麵、紅火冰茶、 冬瓜茶。 每款燒肉都非常新鮮,肉質嫩滑, 用料高質。 台式小食美味可口, 手搖飲品亦有特色。 而我推介安平櫻花蝦拌飯, 材料有白飯、櫻花蝦、香蔥、海苔和滷水汁,可以因應個人口味自由配搭,很美味的拌飯。最後記得留肚食甜品,有仙草芋圓和雪糕。 安平燒肉絕對是性價比高的燒肉店,很豐富又滿足的一餐😋。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

澳洲M5和牛吃到飽$418位

澳洲M5和牛肩胛肉、安格斯牛小排、三角牛肩肉

澳洲M5和牛肩胛肉

蘭王蛋月見牛

安平櫻花蝦拌飯

最後記得留肚食甜品,有仙草芋圓和雪糕。

雪糕

安平燒肉絕對是性價比高的燒肉店
,很豐富又滿足的一餐😋。

2024-07-25
雪糕
  • 虎蝦、帆立貝、鹽蒜燒生蠔
  • 虎蝦、帆立貝、鹽蒜燒生蠔
2024-07-27 280 瀏覽
食過好味嘅嘢當然要同屋企人分享 之前食過安平燒肉 佢哋提供澳洲M5和牛吃到飽套餐 食得好盡興 今日我又嚟啦🥰🥰套餐入面除了最高級嘅澳洲M5和牛肩胛肉外 仲有SRF極黑牛同埋不同嘅牛肉部位🫶🏻另外仲有其他肉類同各種新鮮海鮮選擇 好似係鹽蒜燒生蠔、爽彈虎蝦同烤帆立貝等 除了肉食 餐廳仲提供咗好多小食 例如滷水涼拌鴨舌、金沙脆玉苦瓜和黃金泡菜 呢啲都好正🙌🏻好鍾意嘅係餐廳提供無限量供應自助區 可以隨意享用各式各樣嘅蔬菜同主食👏🏻👏🏻發現佢哋依家有得整埋櫻花蝦拌飯 呢個區域有櫻花蝦、香蔥、海苔 仲有秘製滷水汁 大家可以按個人口味調配一碗獨一無二嘅拌飯 推介❤️外面仲有大量飲品 食燒肉我最鍾意就係佢嘅冷泡茶😉最後大家仲可以食埋甜品🍮大滿足

Weekend節目豐富,避開晚餐黃金時段,Walk-In來個Early Dinner!想吃燒肉很久,但不想太Heavy,這個90mins燒肉放題套餐價錢較相宜,但同樣滿足。月光族急救吃到飽套餐 S2 $22890mins燒肉放題,食物選擇雖然沒有120mins的正價套餐那麼多,但也足夠有餘,牛、豬、雞、台式小食、自助區小點應有盡有!倆口子喜歡專攻燒牛,牛仔骨、嫩肩板牛肉、牛腹肉都Encore了好幾次,特別喜歡有調味的牛仔骨,骨邊的牛肉特別有油香和口感!豬五花及薑味雪花豬一燒就有油光爆發,焦香脆口。最驚喜的是有烤豬肉乾。平時這些「高級零食」吃得很節制,沒想過燒肉可以無限任食,熱烘烘的豬肉乾零食無敵邪惡,幸福盡興!九層塔三杯雞很嫩滑,頗有台味!初嚐雞轉彎,即雞關節的筋腱加軟骨,口感爽脆,很過癮!還有煙燻鴨肉、多春魚等燒肉必吃燒物,配上麻醬手工麵,非常滿足。甜品有自助雪糕可選擇,個人最愛的仙草芋圓也很誠意,花生、紅豆、雙色芋圓大大粒,甜度適中,吃完熱氣燒肉正好下火消暑。平時對水果茶沒有太大喜好,但很喜歡這裡的紅火冰茶,邊喝邊吃到粒粒清甜的紅火龍果肉,倍感健康。

月光族急救吃到飽套餐 S2 $228
嫩肩板牛肉
別喜歡有調味的牛仔骨,骨邊的牛肉特別有油香和口感!
台灣腸
麻醬手工麵
台灣腸
麻醬手工麵
2024-07-22 423 瀏覽
自安平燒肉我諗大家都唔會陌生,放假出去行街嘅時候留意到原來午市有定量套餐超抵食!仲有任食自助吧😉包你可以食到飽到行唔到!安格斯牛板腱 $32牛魔王嘅我哋嗌咗唔同款式嘅牛牛🐮,比較較少脂肪,但不失牛肉香味美國SRF極黑牛 $38我個人就最鍾意食呢個美國SRF極黑牛,覺得脂肪比例均勻,肉味香濃燒到7成熟左右入口好軟澳洲M5和牛肩胛肉 $48朋友鍾意呢個M5和牛多啲,油脂比較多,入口油香較重肉味較濃牛舌芯 $48牛舌芯比起牛舌唔同食落口感係更加軟熟,加少少岩鹽黎燒已經夠味鹽蒜燒生蠔 $32生蠔鮮甜,燒咗之後亦都唔會縮到好細隻!有冇沙好新鮮爽彈虎蝦 $38虎蝦好大隻,肉質果然爽口又彈牙自助吧呢度竟然有成12種醬料!大推櫻花鍜伴飯,配料除咗可以落海量嘅櫻花蝦,仲有滷肉汁,配埋紫菜!(食飯都飽😂)而飲品都有好多選擇,我就最鍾意百香果綠茶,熱飲仲有冬瓜茶同無糖綠茶啱晒每個人嘅口味!最後食埋燒菠蘿同埋乳酪雪糕就very good!乳酪雪糕好香滑,仲有得加彩針、Oreo碎、同埋曲奇碎超滿足😋助吧呢度竟然有成12種醬料!大推

安格斯牛板腱 $32

美國SRF極黑牛 $38

澳洲M5和牛肩胛肉 $48
朋友鍾意呢個M5和牛多啲,油脂比較多,入口油香較重肉味較濃

牛舌芯 $48

鹽蒜燒生蠔 $32
生蠔鮮甜,燒咗之後亦都唔會縮到好細隻!有冇沙好新鮮

爽彈虎蝦 $38
虎蝦好大隻,肉質果然爽口又彈牙

2024-07-21 405 瀏覽
今日係K同學正日生日~跳完舞就去左將軍澳食S2 月光族套餐再番學😎肉類:嫰肩板牛肉~牛肉味最濃,唔會太肥,包埋蒜食一流馬吉牛仔骨~嫰滑有肉汁薑汁味雪花豬~好似豬頸肉質感,非常有咬口燒滷豬大腸~好邪惡~外脆內軟上選牛腹肉~肉質緊實,有咬口九層塔三杯雞~雞肉都幾嫰滑精選五花肉~入口即溶~正夜市小食:涼拌小黃瓜~酸甜開胃,小黃瓜爽口黃金泡菜~咸香爽口魚酥涼拌豆腐~正常涼拌蓮藕~帶點微辣~口感爽脆梅山酥炸薯~蕃薯香甜~加埋梅粉即刻昇華左椒麻雞翼~雞翼脆口,有肉汁,蘸埋椒麻醬別有一番滋味正港燒烤:煙燻鴨肉片滷水雞轉彎~呢個第一次食,幾驚豔,爽口入味燒汁鴻喜菇烤豬肉乾除左掃QR CODE落單外,出面有唔同種類既自助區:我地都試左芝士鵪鶉蛋、日本甜薯、士林小香腸、菠蘿、青椒、洋蔥、南瓜、雞脾菇芝士鵪鶉蛋~溏心口感加埋芝士好夾日本甜薯~燒起更香甜士林小香腸~𠝹左花刀,一口咬落去爆晒汁,要配埋蒜一齊食燒菠蘿~好juicy~甜美多汁飲品櫃有無糖花茶、汽水、涼茶同埋檸檬茶等另外都有兩款熱飲品:冬瓜茶&無糖綠茶醬料方面都有好多選擇:個人覺得安平辣椒醬、台灣甜辣醬、薑味可樂醬好新奇、檸檬汁溝招牌黃金醬,配搭肉類
今日係K同學正日生日~
跳完舞就去左將軍澳食S2 月光族套餐再番學😎

肉類:
嫰肩板牛肉~牛肉味最濃,唔會太肥,包埋蒜食一流
馬吉牛仔骨~嫰滑有肉汁
薑汁味雪花豬~好似豬頸肉質感,非常有咬口
燒滷豬大腸~好邪惡~外脆內軟
上選牛腹肉~肉質緊實,有咬口
九層塔三杯雞~雞肉都幾嫰滑
精選五花肉~入口即溶~正

夜市小食:
涼拌小黃瓜~酸甜開胃,小黃瓜爽口
黃金泡菜~咸香爽口
魚酥涼拌豆腐~正常
涼拌蓮藕~帶點微辣~口感爽脆
梅山酥炸薯~蕃薯香甜~加埋梅粉即刻昇華左
椒麻雞翼~雞翼脆口,有肉汁,蘸埋椒麻醬別有一番滋味

正港燒烤:
煙燻鴨肉片
滷水雞轉彎~呢個第一次食,幾驚豔,爽口入味
燒汁鴻喜菇
烤豬肉乾

除左掃QR CODE落單外,出面有唔同種類既自助區:
芝士鵪鶉蛋~溏心口感加埋芝士好夾
日本甜薯~燒起更香甜
士林小香腸~𠝹左花刀,一口咬落去爆晒汁,要配埋蒜一齊食
燒菠蘿~好juicy~甜美多汁

飲品櫃有無糖花茶、汽水、涼茶同埋檸檬茶等
另外都有兩款熱飲品:冬瓜茶&無糖綠茶
醬料方面都有好多選擇:個人覺得安平辣椒醬、台灣甜辣醬、薑味可樂醬好新奇、檸檬汁溝招牌黃金醬,配搭肉類係最夾,咁當然唔少得手切蒜片,正所謂食肉唔食蒜香味少一半

醬汁隔離有白飯可以自製櫻花蝦拌飯~不過要留肚食肉,所以試左蕃茄牛肉湯,都唔錯幾有家既味道

甜品
安平仙草芋圓

乳酪雪糕~夠晒凍~酸酸甜甜唔錯~仲有配料自由加,我加左Oreo 碎、星星餅&朱古力脆片

$208/位好抵食,食到飽飽~座位寬敞,有提供一次情圍裙唔使驚整污糟件衫,店員都好有禮貌。

2024-07-18
下午茶
慶祝紀念
生日
  • 滷水雞轉彎
  • 乳酪雪糕
2024-07-08 425 瀏覽
友人突然想食放題燒肉我就係openrice揾下比我睇到呢間做緊優惠望下大致有乜野食就預訂埋個餐呢間我係旺角店食過今次試下到訪將軍澳分店我哋今次揀咗M5和牛餐比起其他餐多咗以下食物1)期間限定食品(和牛片)2)嚴選牛舌芯(每位送一客有4條) (中間位置)3)安格斯牛小排4)澳洲M5和牛多總括黎講黎呢間食一定要揀M5和牛餐或極黑牛餐因為除咗以上4款肉同三角牛肩肉外係可以𡁻到既肉,其他係𡁻到有咀嚼肌睇落啲蝦好似好靚,但係6隻得2隻食得其他都係霉既個生蠔都可以,大隻冇腥味海鮮類只order一次所以炸類全部都係又硬又凍唔知自己食緊乜野有幾種小食值得一推係:有雞泡魚干、鴨舌、小枕頭、黃金泡菜可能性價比問題$500內已連加一既質素係咁上下隨意想食燒肉既還可
友人突然想食放題燒肉
我就係openrice揾下
比我睇到呢間做緊優惠
望下大致有乜野食就預訂埋個餐
呢間我係旺角店食過
今次試下到訪將軍澳分店
我哋今次揀咗M5和牛餐
比起其他餐多咗以下食物
1)期間限定食品(和牛片)

2)嚴選牛舌芯(每位送一客有4條)
(中間位置)

3)安格斯牛小排
4)澳洲M5和牛多

總括黎講
黎呢間食一定要揀M5和牛餐或極黑牛餐
因為除咗以上4款肉同三角牛肩肉外
係可以𡁻到既肉,其他係𡁻到有咀嚼肌
睇落啲蝦好似好靚,但係6隻得2隻食得
其他都係霉既
個生蠔都可以,大隻冇腥味
海鮮類只order一次
所以炸類全部都係又硬又凍
唔知自己食緊乜野
有幾種小食值得一推係:
有雞泡魚干、鴨舌、小枕頭、黃金泡菜
可能性價比問題
$500內已連加一既質素係咁上下
隨意想食燒肉既還可
2024-07-05 312 瀏覽
安平燒肉都已經唔係第一次食啦🥰不過今次就去咗將軍澳分店試吓,我哋叫咗嘅係最高級嘅餐M5和牛餐❤️🤯可以食到嘅嘢總共有成104樣咁多啊!!肉類期間限定食品嚴選牛舌 芯安格斯牛小排澳洲M5和牛海鮮🦞烤帆立貝爽彈虎蝦屏東燒魚腹鹽蒜燒生蠔正港燒烤烤魚干櫻花蝦乾拌麵我自己就好鍾意安格斯牛小排同埋M5系列嘅肉類😆🤲🏻全部都好高質!可以見到牛肉嘅紋路都好靚,油脂味好重,非常好食😋除咗肉類都有唔少海鮮,帆立貝同埋生蠔新鮮又好食🫶🏻雖然佢哋嘅生蠔唔係超級大隻嗰種,但係勝在新鮮同埋可以任食真係好抵呀👍🏻👍🏻當然都仲有蔬菜區、小食區、飲品區等等嘅選擇,而我覺得最特別嘅就係佢哋喺自助區嗰度有安平櫻花蝦嘅飯😮會教埋你點樣整,有紫菜秘製醬汁櫻花蝦,送飯真係一流🤍而家做緊嘅系列係安平夢王誕,將燒肉配上生雞蛋咁樣食,仲有唔少期間限定嘅食品,有興趣嘅話不妨試一試🙌🏻

肉類

鹽蒜燒生蠔

正港燒烤
烤魚干
櫻花蝦乾拌麵

安平燒肉牛大人火鍋同品牌的燒肉店 開左咁耐先第一次黎食 當然要食佢最高級嘅M5和牛餐 104款食物真係超豐富首先會贈送一份期間限定和牛 和 嚴選牛舌芯和牛油花好靚 充滿油脂香切成條狀嘅牛舌芯十分爽口仲有任食嘅安格斯牛小排和澳洲M5和牛等牛肉配合夢王蛋嘅月見牛除咗肉類 仲有多款燒海鮮選擇 包括鹽蒜生蠔、帆立貝、屏東燒魚腹和虎蝦海鮮每款都大份而且口感都幾新鮮安平燒肉嘅地道主食係安平蝦拌飯自己以櫻花蝦、香蔥、海苔或秘製的滷水汁而製成的 可以因應自己嘅喜好調配慣左食燒肉點都要食啲飯嘅我 覺得呢個拌飯好好食 黎到必試自助區有多款蔬菜和菇類自助飲品櫃和特式台式飲料我地叫左清爽解渴嘅百香果綠茶和阿里山檸檬紅茶甜品方面除咗有仙草芋圓外 還有將軍澳店限定嘅驚喜—自助乳酪雪糕
安平燒肉牛大人火鍋同品牌的燒肉店

我地叫左清爽解渴嘅百香果綠茶和阿里山檸檬紅茶

甜品方面除咗有仙草芋圓外
還有將軍澳店限定嘅驚喜—自助乳酪雪糕
2024-07-05 201 瀏覽
☆ 安平燒肉將軍澳唐賢街9號PopCorn 2樓PopFood 4號舖✦ 澳洲M5和牛吃到飽安平性價比高真係食極唔厭,今次仲有夢王誕,所以即刻去食下(๑˃̵ᴗ˂̵)安平大家都好熟,等我講下夢王誕先,套餐會一人送一隻夢王蛋,可以揀生蛋/溫泉蛋,我揀左溫泉蛋,仲用黎配左安平櫻花蝦拌飯,食過安平嘅都知呢個飯有海苔、櫻花蝦、秘製滷水汁同葱,完全跟自己口味而整,好似我呢啲唔食葱嘅人就可以唔落葱,真係好flexible,想講隻溫泉蛋撈埋落去真係完全level up,大家試下就知有幾正XD另外都仲有d夢王誕限定食物,例如夢王月見牛、起司夢王蛋,月見牛撈完之後就可以放落爐整熟,食落好嫩滑又有牛味,奢侈嘅我仲將佢放埋落安平飯到變牛丼,真係好l正(〃ω〃)至於其他嘅食物都係繼續keep住有質素,無論係肉類定熟食都Good Good。
☆ 安平燒肉
將軍澳唐賢街9號PopCorn 2樓PopFood 4號舖

✦ 澳洲M5和牛吃到飽

今日去左將軍澳朋友新屋朋友帶我去左pop corn的安平燒肉呢度又幾好坐 地方相當闊落枱與枱之間距離甚遠好適合朋友相聚既好地方餐廳樓底甚高夠通風 油煙味唔重我哋揀左澳洲M5和牛食到飽套餐基本上係所有肉類都能夠食到個人首推一定係呢個套餐獨有每人一份(兩件)的嚴選牛舌芯餐廳將牛舌芯切成長方形條狀好得意首先將牛舌烤至每邊金黃厚身令牛舌味道更加豐富 牛味更出如果可以無限加 一定會係咁加係咁食另一款都好好食係澳洲M5和牛肩胛肉雪花均勻 牛味濃郁安格斯牛小排油脂分布均勻 肉質口感嫰滑澳洲和牛板腱都好有牛味其他肉類方面我特別鍾意老虎雞翼辣辣地好惹味另外重點係呢個餐仲有海鮮生蠔同帆立貝上面加上了牛油兩款入口都好新鮮 生蠔蠔肉夠大件燒過之後食落仍然keep到蠔的鮮味帆立貝都好大粒 入口爽口彈牙今期原來做緊蘭王蛋主題在入餐廳時選溫泉蛋或生蛋期間限定幾款料理蘭王蛋拌牛肉 芝士蒸蛋等等另外不得不提係自助區可以自己按喜好製作一碗台式飯材料有米飯、櫻花蝦XO醬、海苔、蔥花,淋上滷肉汁 各樣份量由自己配搭呢碗飯真係不得了 獨一無二的口味連埋蘭玉蛋和牛肉一齊食少少邪惡得黎好滿足
今日去左將軍澳朋友新屋

期間限定幾款料理
蘭王蛋拌牛肉 芝士蒸蛋等等

另外不得不提係自助區
可以自己按喜好製作一碗台式飯
材料有米飯、櫻花蝦XO醬、海苔、
蔥花,淋上滷肉汁 各樣份量由自己配搭
呢碗飯真係不得了 獨一無二的口味
連埋蘭玉蛋和牛肉一齊食
少少邪惡得黎好滿足
2024-06-26 237 瀏覽
終於明白點解香港餐飲業生意唔好,成日見到網上有人投訴餐飲服務差,今次親身感受不愉快嘅經歷。因為平日去開隔離間「牛X人」,今日想試新嘢,喺門口研究完一輪,問咗門口職員可唔可以入去睇吓自助bar, 職員就帶咗我入去望,點知冇幾耐個類似經理嘅人行過嚟,話唔可以入嚟睇,話基於衛生問題!!但係係佢職員帶我入嚟㗎喎…….而佢職員一直喺我身邊,可以觀察到我都冇掂過啲食物,咁又點關於衞生問題呢?真係好無奈。第一,如果唔可以入內望的話,咁職員應該一早話俾我知及唔好帶我入去,第二如果門口menu stand列明大約有咩食,咁就可以等客人可以知道。坦白講,望下都唔比,真係第一次好多時去放題或自助餐,都可以入去望下!本來想嚟消費比$,算啦冇下次。咁不愉快嘅經驗,係迫我唔好揀佢!唯有去返隔離「牛X人」,呢間職員態度好,坐坐下職員會貼心行嚟枱,話俾我聽邊度有嘢飲拎。有時候去食飯,服務態度緊要過食物!食得開心最緊要!

好多時去放題自助餐,都可以入去望下!本來想嚟消費比$,算啦冇下次。