2017-03-06
位放金魚街旁,始創對面, 地理位置,相當方便,太子地鐵站出口行五分鐵就到了。 最喜歡交通便利既餐廳了。 入到餐廳,係小清新既日系裝修,坐位不多,但平日七點鐘已經滿座。 主食既款式唔多,今次點左拉面, 拉面既面質係我喜愛既東京粗拉面,並唔係osaka既幼拉面, 而且湯底味濃郁,重口味既朋友一定鍾意。 關西風豬肉豚骨拉麵 $52 & 日式豬扒拉面 $54 關西風豬肉豚骨拉麵 $52 略嫌,叉燒既份量少…… 最驚喜既估唔到小店有各式各樣既日式甜品,大概都有成20種... 當然有我最愛既綠茶甜品啦 😀 我地order 左 皇牌綠茶乳酪芭菲… 同比較有特色既日本紫薯乳酪芭菲 皇牌綠茶乳酪芭菲 $50 綠茶雪糕有超濃既綠茶味,超正呀 😉 加上有脆脆 綠茶蛋糕 同啫喱等日式配搭實在太太太太太好味啦~~~~~~ 配搭起上黎, 超有口感的😋 日本紫薯乳酪芭菲 $48 至於紫薯味既呢, 配搭特別,紫薯配鮮果再加芒果奶酪,配搭清新獨特😉 總括而言,值得encore既曰本餐廳,其實好想試埋士多啤梨味 架, 但怕食唔哂,所以冇叫到。 下次黎會試下涼麵同士多啤梨甜品😊😋😋
地理位置,相當方便,太子地鐵站出口行五分鐵就到了。
最喜歡交通便利既餐廳了。
主食既款式唔多,
今次點左拉面,
拉面既面質係我喜愛既東京粗拉面,並唔係osaka既幼拉面,
而且湯底味濃郁,重口味既朋友一定鍾意。
關西風豬肉豚骨拉麵 $52 & 日式豬扒拉面 $54
關西風豬肉豚骨拉麵 $52
略嫌,叉燒既份量少……
當然有我最愛既綠茶甜品啦 😀
皇牌綠茶乳酪芭菲 $50
綠茶雪糕有超濃既綠茶味,超正呀 😉
配搭起上黎, 超有口感的😋
日本紫薯乳酪芭菲 $48
但怕食唔哂,所以冇叫到。
下次黎會試下涼麵同士多啤梨甜品😊😋😋