2021-04-13 1776 瀏覽
一班朋友食飯,最好不過就係去打爐。 今日食個間家嫂放題任食火鍋,我就係見到朋友post 左佢食飯相去社交平台, 見到d 食物好吸引,所以即管去試一試。 今日約左3個舊同事食飯,家嫂依度d 裝修環境都唔錯,地方寬敞。 至於食物,放題都分幾步曲, 第一步曲係魚生刺生船, 第二步曲有雞煲, 第三步曲係有幾款小食, 跟住就係打邊爐,有海鮮船、牛肉、手打丸、響鈴等.......打邊爐既湯底好濃好正,仲可以當湯飲,以上既食材樣樣都真材實料,新鮮好味。 不得不題,依度有任飲紅酒白酒,另外又有自家煲既飲料,例如竹蔗茅根....最後仲有甜品食,芝士蛋糕,一樣十分美味。 食完所有野,真係要捧住個肚走。
2021-04-13
150 分鐘 (堂食)
  • 刺身
  • 海鮮拼盤
  • 蝦多士
2021-04-10 1404 瀏覽
跟家人慶祝生日,所以去了食火鍋放題有別於一般放題此放題首先會送上數碟前菜然後刺身拼盤再來是雞煲最後是火鍋和甜品食物質素其實不錯尤其是刺身(只有一盤)和海鮮(可以任叫)而且有很多足料飲品和特色醬料特別推介鮑魚(很大隻)和龍躉片 (鮮甜多肉)牛肉亦很有牛味(沒有冰鮮雪藏味)前菜的蝦多士和皮蛋也很特別不過因為上菜按特定程序前菜份量特多每種食物也送上一碟導致大量食物的浪費(例如其實我唔鍾意食雞煲—太油膩)很多食物根本沒有吃就直接收走了很浪費⋯⋯對地球傷害很大性價比挺高,$3XX (5:00pm-7:30pm)希望可以改善一下經營方法讓客人自己點菜和份量少一點會更好
跟家人慶祝生日,所以去了食火鍋放題
有別於一般放題
放題首先會送上數碟前菜

然後刺身拼盤

再來是雞煲

最後是火鍋
甜品

食物質素其實不錯
尤其是刺身(只有一盤)
和海鮮(可以任叫)

而且有很多足料飲品和特色醬料

特別推介鮑魚(很大隻)

和龍躉片 (鮮甜多肉)
牛肉亦很有牛味(沒有冰鮮雪藏味)

前菜的蝦多士和皮蛋也很特別

不過因為上菜按特定程序
前菜份量特多
每種食物也送上一碟
導致大量食物的浪費
(例如其實我唔鍾意食雞煲—太油膩)
很多食物根本沒有吃就直接收走了
很浪費⋯⋯對地球傷害很大

性價比挺高,$3XX (5:00pm-7:30pm)

希望可以改善一下經營方法
讓客人自己點菜和份量少一點會更好
2021-04-08 974 瀏覽
見網上有推薦裡間打邊爐星期日book左檯想試下,唔算多人,d野食分part上,一開始小食都好好味刺身都算新鮮,到雞煲有d淡都都正常跟住邊爐部分牛肉係普通牛肉,海鮮好唔新鮮,貝類一食就成口沙,除左個花甲係正常,蟹已經死左好耐斷曬腳聖子已經開始有臭味,我男朋友唔係好食海鮮但見我食到少少唔開心就等距收走後問左距地今日有無d新鮮嘅海鮮諗住嗌少少我食補數但個姐姐即刻好大反應話:我地全部海鮮都好新鮮都係即日來當日賣曬無唔新鮮,其實全場得半滿好難說服到當日賣曬,我地唯有淨係食肥牛但次次都淨係得兩片,好多野我地都唔鐘意食,都係寧願食嗌餸食果d好過
2021-04-06 693 瀏覽
成餐飯三個字講晒 好滿足😂首先一黎到已經比小菜你醒醒胃先 開頭真係已為得幾碟仔 點知越來越多 而且仲要唔馬虎 樣樣好好食 個人推介酸菜魚 炸蝦餅同雞翼 真係熱辣辣得來又脆口 食完想再encore 呢個時候朋友阻止左 叫我忍忍口 之後仲多嘢食😂過咗無耐 慶幸自己有聽佢話😂因為啲嘢食真係陸續有來 .......🐔首先嚟咗一盤雞煲(我哋嗌左微辣 都好入味而且雞煲仲有鮑魚🤣)🍣之後嚟咗刺身 都新鮮鮮甜 一啲都唔Hea 仲要有海膽🤤🍲再之後重頭戲黎啦 開頭以為雞煲加水嘅我 原來會再比多個靚靚煲你打海鮮邊爐 而且海鮮樣樣都好新鮮👍🏻鄉里出城嘅我真係嘩左一聲😂期間服務員姐姐仲關心我地夠唔夠食唔夠食可以再加 仲推薦我哋老火湯底好飲😂好親切嘅姐姐😂所以覺得點都要寫返個食評讚一讚😂👍🏻總結黎講 食物質素、款式、服務都唔錯 價錢方面係會比一般火鍋放題貴一點 但咁多嘢食來講性價比算抵👍🏻值得推介☺️👍🏻
成餐飯三個字講晒 好滿足😂
🍣之後嚟咗刺身 都新鮮鮮甜 一啲都唔Hea 仲要有海膽🤤
所以覺得點都要寫返個食評讚一讚😂👍🏻
太失望之前食過覺得幾好食所以再嚟食多次 不過唔知道係唔係因為越來越多人幫襯 我地覺得啲野食hea咗 冇咗鮑魚小食 又冇咗最期待嘅芝士蛋糕 得返個冇乜特別嘅雪糕今次食5點至7點半嘅時段 一開始都食得幾舒服 職員態度都正常 但係到6點半就要我哋埋單 之後就不斷問我地啲嘢食要唔要 唔要就收走佢 5分鐘就埋嚟一次清我哋啲嘢到7點2嘅時候就同我哋講得返10分鐘 明明打電話Booking嘅時候職員話可以食到7點半 不停咁樣催 搞到我哋食得好趕好唔開心 持住自己多人食就咁樣 短期內應該冇下次啦
太失望

2021-04-03
🔶之前一直都想同朋友試一試”家嫂”,聽過唔少人講”家嫂”係一間食小食已經食飽你嘅放題火鍋🍲小食🍴最出色一定係黑松露蝦多士🍤同蜜糖雞翼小食食到差唔多🥢侍應姐姐就走埋黎問雞煲要咩辣度🌶朋友們唔太食得辣就叫左微辣🌶🥘黎雞煲前🥘先上一盤刺身🥢除左八爪魚有少少難咬之外🐙其他都算唔差雞煲🥘入面除左有雞之後,仲有鮑魚同雞腎🥢知道之後仲有火鍋🍲所以大家對個雞煲🥘都先留留一手👍🏻火鍋湯底🍲我地揀左哈密瓜老火湯🥣第一次聽到哈密瓜都停一停諗一諗🤚🏻但係侍應姐姐就落嘴頭話好飲可以一試👍🏻湯底🍲到啦!睇樣有d特別🤏🏻但原來飲落嘩一聲🤩好夠味飲完湯😋d火鍋料都送到海鮮料🦀🐙都算新鮮👍🏻😋個雀竉係放左炸魚皮同烏冬🍜平時見人地嘅食評📝甜品係芝士蛋糕🍰點知是日甜品係香港出品嘅波波雪糕🍨🔍原來7點半仲會有架紅白酒車推出黎🍷🥂可以任飲🥂全晚都推過3、4次🥂除左紅白酒外,都仲有無酒精飲品提供🥤 7點半食到10點⏰飽到上心口🤪可以一試👍🏻
🔶之前一直都想同朋友試一試”家嫂”,聽過唔少
人講”家嫂”係一間食小食已經食飽你嘅放題火鍋🍲

小食🍴
最出色一定係黑松露蝦多士🍤同蜜糖雞翼

雞煲🥘入面除左有雞之後,仲有鮑魚同雞腎🥢

知道之後仲有火鍋🍲所以大家對個雞煲🥘都先留留一手👍🏻

湯底🍲到啦!睇樣有d特別🤏🏻但原來飲落嘩一聲🤩好夠味

飲完湯😋d火鍋料都送到

海鮮料🦀🐙都算新鮮👍🏻😋個雀竉係放左炸魚皮同烏冬🍜

7點半食到10點⏰飽到上心口🤪可以一試👍🏻

2021-04-01
  • 蝦多士
  • 蜜糖雞翼
之前初九星期六去食完。。。覺得水準唔錯。。。前兩日又約老公去食下。。。但係今次感覺好唔同囉。。。🙁我哋今次食五點至7:30呢個時段。。。時間上係足夠嘅。。。不過就欠缺彈性囉。。。只係分五點同7:30時段。。。人哋好多場係已入座計任食兩個鐘或者2.5小時。。。即係佢寧願有吉枱都唔放你入去開始👎一開始上刺身。。依家就冇乜問題都冇乜改變。。。整體食物都係差唔多啦。。。但係食客唔多加單就時有漏單🤦🏻‍♀️。。而且都係同我之前一樣咁講啦加單係比較小家嘅。。。有啲款式特別想食希望可以加多兩粒點知都係唔得。。。兩個人每次每款只係出兩粒。。我覺得驚客人浪費冇問題但係唔係咁小鬼囉👎。。。例如兩個人想加牛肉就只係得出來是兩片。。。想加墨魚丸就係得兩粒。。幸好海鮮都算新鮮。。。今次食仲多咗好多唔同嘅貝殼類。。但係食到最後就真係有點失望。。。。試過好多次黎都係芝士蛋糕🍰。。。。但係今次竟然係求其比兩舊雪糕打發你。。。呢點我覺得。。。。Cut cost cut 到咁? 短期內應該唔會再食下一次。。。由於今次係7:30前要走所以價錢係298 +1。。。

幸好海鮮都算新鮮。。。今次食仲多咗好多唔同嘅貝殼類。。

短期內應該唔會再食下一次。。。

由於今次係7:30前要走所以價錢係298 +1。。。

2021-03-20
打電話去book答我話有位,冇問題,結果去到話冇record仲俾職員challenge我冇打過,俾返個記錄佢睇就死狗咁,搞錯左冇位唔緊要,當日晏晝打返俾我都唔會咁嬲,去到仲要俾你個員工咁樣質我?有冇搞錯
2021-03-12
2021-03-06 12573 瀏覽
入到去第一感覺望落環境唔錯 空間感好足夠唔會好似一般出邊打邊爐 舖頭坐到密質質 背貼背咁枱面都好夠大 啲嘢食嚟齊晒都仲有位剩坐低之後 店員會放低當日唔同嘅餐前小食麻辣皮蛋👍🏼牛油果蕃茄沙律👍🏼醃蘿蔔👍🏼木耳腐皮👍🏼黑松露蝦多士👍🏼酸菜魚 👍🏼 ((係呀!你冇睇錯酸菜魚都係小食嘅一種))以上所有小食都可以任食 每次每款可以點一份每一款都好好味😋食完小食之後 可以同店員講上刺身大約有八款唔同種類嘅刺身 全部都好新鮮海膽望落好靚 食落口唔會腥 但唔夠鮮甜 北寄貝同赤蝦👍🏼都食得出鮮甜味道 可惜刺身係冇得任食㗎食完刺身之後隔一陣就會上埋個雞煲同平時雞煲一樣都有大中小辣揀 我地就揀咗小辣啲雞好滑!😍雞煲入面仲有花膠同埋雞腎 花膠比較腍 雞腎就好好爽口👍🏼另外仲有豬皮同埋響鈴俾你浸落雞煲入面一齊食同樣地雞煲係可以refill既💪🏻食到呢度其實已經飽咗七成😂不過重頭戲依家先開始 記得有五至六款唔同嘅湯底俾你揀我哋見呢個 漁民艇家鍋 幾特別就試試佢問咗店員 原來呢款係魚湯湯底 (魚湯湯底煲內左會太腥)湯底到咗之後 店員會自動波送上環遊海鮮船😮船上面有 生蠔 帆立貝 鮑魚 大蜆 青口 墨魚滑釀冬菇 脆玉

入到去第一感覺望落環境唔錯 空間感好足夠
牛油果蕃茄沙律👍🏼
醃蘿蔔👍🏼
木耳腐皮👍🏼
黑松露蝦多士👍🏼
酸菜魚 👍🏼 ((係呀!你冇睇錯酸菜魚都係小食嘅一種))
以上所有小食都可以任食 每次每款可以點一份

同樣地雞煲係可以refill既💪🏻

食到呢度其實已經飽咗七成😂
不過重頭戲依家先開始 記得有五至六款唔同嘅湯底俾你揀
我哋見呢個 漁民艇家鍋 幾特別就試試佢
問咗店員 原來呢款係魚湯湯底 (魚湯湯底煲內左會太腥)
湯底到咗之後 店員會自動波送上環遊海鮮船😮
船上面有 生蠔 帆立貝 鮑魚 大蜆 青口 墨魚滑釀冬菇 脆玉鯇魚 魷魚 等
細心D睇原來仲有原條黃立倉 見到呢個陣容又再飽多一成😂
以上所有海鮮全部都好新鮮 除咗海鮮仲有豬肉或者牛肉揀
今次揀咗牛肉😋肥瘦比例好均勻 油花都好靚 食落唔會鞋口!

家嫂提倡健康飲食 佢哋仲會每日熬製健康飲品
當日見到大約有八款唔同嘅自家製茶類
而當中我最鍾意嘅係薄荷鮮檸橙特飲👍🏼
朋友就揀咗無花果牛膀麥茶 聽佢哋講話麻麻地 飲咗一半就冇再飲嚕
如果唔想飲茶類嘅 都仲有可樂等汽水供應
同埋餐廳都有紅白酒任飲🍾🍷
好得意咖 佢哋會好似點心車咁推出嚟問你飲唔飲酒
我呢啲酒鬼 梗係唔放過每一個飲酒嘅機會啦😂
今次試咗餐廳嘅白酒 🥂味道都唔錯 唔會有苦澀味
整體來講 今次呢間雞煲火鍋放題 我覺得好滿意 絕對會再嚟食過😋
慶祝紀念
生日
  • 黑松露蝦多士
  • 酸菜魚
  • 刺身
政府話年初七開始就可以有晚飯六點至10點。。。我哋就初三四急急腳打電話去預早訂定星期六晚六點。。實在太耐冇晚餐啦好期待😍基本上未夠六點已經仆咗上去。。。原本諗住食特價嘅298餐7:30前埋單。。。不過後來問咗職員原來348暫時係唔限時間。。即係可以坐到收檔10點。。。所以我哋立即要求轉返食正價唔使趕頭趕命慢慢食。。。😋😋首先環境真係唔錯。。。唔似出邊啲火鍋店背脊貼背脊。。。枱面又夠大。。。好快職員已經上咗刺身同埋好幾碟小食。。。出邊仲有得免費任飲飲料🥤。。。不過唔包啤酒🍻就唔夠過癮囉。。。但係7:30之後不定時會有餐酒車(紅白酒)免費享用刺身方面雖然冇得任食但係都很滿意。。。之後就開始想雞煲🐔。。我哋選擇咗中辣🌶雞煲入邊仲有少少花膠。。。雞煲可以任意添食。。。不過我哋食一煲已經好足夠因為我哋要留肚食海鮮🦐🦑🦀🐟。。。原來海鮮都可以任食㗎。。當然仲有手打丸同埋雲吞烏冬炸魚皮同響鈴啦。。。不過佢refill我就唔太鍾意佢嘅方法。。。例如我淨係想添加多啲墨魚丸又唔得。。海鮮方面我淨係想添加帶子串和蝦膠釀冬菇🦐🍄卻只能夠兩個人添兩粒兩串。。。有時想爽快啲淨係想要六粒墨魚丸都話唔得。。只能夠二人

因為我哋要留肚食海鮮🦐🦑🦀🐟。。。原來海鮮都可以任食㗎
。。當然仲有手打丸同埋雲吞烏冬炸魚皮同響鈴啦。。。不過佢refill我就唔太鍾意佢嘅方法。。。例如我淨係想添加多啲墨魚丸又唔得。。海鮮方面我淨係想添加帶子串和蝦膠釀冬菇🦐🍄卻只能夠兩個人添兩粒兩串。。。有時想爽快啲淨係想要六粒墨魚丸都話唔得。。只能夠二人份量兩粒。。呢一樣我就覺得比較鬼鼠小氣🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️。。

小食方面都幾豐富㗎。。。但係真係唔敢食咁多囉
我就最鍾意酸菜魚🐟同埋辣酒煮花螺。。涼拌枝竹木耳。。。單骨蜜汁雞翼都好好食。。。

基本上食到咁上下真係撐不下去🙈🙈🙈🙈。。主要係同朋友吹吓水飲吓嘢坐到九點幾。。。職員就想買芝士蛋糕甜品給我們👍👍👍👍。。可惜嘅係芝士蛋糕係冇得甜食㗎

其實飲品🥤方面都好豐富㗎。。。唯獨就係冇免費啤酒🍻囉。。。罐裝汽水就當然有啦仲有王老吉。。。我就比較喜歡杯裝竹蔗茅跟水同埋桂圓紅棗茶。。。

刺身拼盤
芝士餅
  • 手打墨丸
  • 蝦膠釀冬菇
2021-02-18 1091 瀏覽
朋友話試過大埔分店好得, 海鮮控一定要試下, 咁我就搵機會要試下家嫂! 終於book到旺角分店, 食完後, 朋友話大埔分店好好多! 不過我就不能咁講, 因我未食過大埔分店, 我只能對旺角分店作出評價! 咁評價係唔錯, 唔難食, 又無咩特別好食, 分量一定夠同多, 合大食人仕幫襯! 由於當時未諗過寫食評可能相片不多呀! 講番今次用餐, 環境係OK 唔太迫, 一坐下就即時上前菜小食, 速度好快! 豬血同蝦多士好食, 再上雞煲, 但雞煲味道一般! 食完之後, 叫可上刺身, 等左好耐先到, 心諗係咪唔夠刺身船呢? 刺身有海膽唔太腥, 其它都好新鮮! 之前就到火鍋, 老火湯湯底, 飲了一口唔錯, 但媽媽煲得好飲D, 哈哈! 幾款海鮮上場, 算新鮮, 但我唔like D 蟹咁切, 偏偏出面好多都係咁切法, 聽聞唔會日日一樣, 咩新鮮就入咩貨! 再黎火鍋配料, 牛肉都好食, 全部都可 refill (刺身除外) ! 不過其實都已經好飽 refill 不到! 之後未食完, 家嫂已好急不及待地上甜品 芝士蛋榚 (本人唔食芝士所以唔知好唔好食), 但客人根本未打完邊爐就上甜品, 而且仲要無野包住就咁放係我地枱面, 涷野放室溫 (起碼 20 min) 朋友先食, 感覺唔好, 好似會有細菌同會食完肚仔痛咁lor! 同埋我地7:15左右開始食, 10:15左右食完, 家嫂好似趕收工咁! 執番得幾張枱咁, 好似如坐係到食野會左住佢地收工咁 (但佢地仲有宵夜場呀!
2020-11-12
  • 前菜小食
2020-12-27 980 瀏覽
由最初$398,到近日加價至$468,第三次幫襯盆菜。加咗價,但以4-6人頭計,依然超值。到底貴在邊?相信係用料。第一次係細隻蠔皇鮑魚,之後改為稍大嘅新鮮鮑,其實綜合整體質數嚟講,性價畀十足。最驚喜莫過於今次,竟然隻隻4r相咁大,唔韌兼溏心!媽子對zenses紙巾咁大咁厚肉嘅花菇讚不絕口,話菇味足有夠軟身。其餘食材保持一貫水準- 厚花膠同鵝件勁多,豬手一件1/8 A4咁大,軟到一夾就離骨,膠質極重。皇帝蝦鮮甜爽彈。蘿蔔從來冇渣,芋頭粉糯到加熱後變形。不過最正係鯪魚球- 彈牙過星馬魚蛋,且陳皮香極為濃郁。唯一改進空間係湯頭:鮮係鮮,但第一次過淡,之後汲取意見,點知最近兩次又少許過鹹。冬至翌日,餐廳打嚟問我哋意見,足證其重視食物品質,咁用心實屬可貴。可惜家父吝於讚賞,只冷冷拋下句「OK」,唯有以呢篇食評補過...... 另外,前兩次食物爆多,盆菜未能完全蓋上,見你哋用雙層保鮮紙另外密封。今次改用高身透明膠蓋,抵讚!都係嗰句,希望你哋睇到啦。
由最初$398,到近日加價至$468,第三次幫襯盆菜。

2020-12-21
外賣自取
2020-11-16 1005 瀏覽
基本食序係前菜小食>刺身盤>蝦多士>雞煲>湯底>海鮮>肥牛>火鍋配料>菜>芝士蛋糕刺身盤冇得refill,其他都係任食。🖋刺身盤可以打卡,有海膽、赤蝦、帶子等,海膽不錯,個人對海膽都有要求,至少佢唔會腥,算是合格🖋個人覺得佢咁多環節入面,最吸引係前菜、蝦多士、湯同蛋糕。前菜多款式,encore左烤夫同皮蛋,其他都唔錯。蝦多士夠鬆脆,不過我唔鍾意個沙律醬,太甜蓋過晒蝦多士既味道。湯足料夠味,沒有味精。芝士蛋糕係硬身個種,同元氣個款一樣。欣賞佢有多種唔同既醬料同埋清熱飲品。👍🏻🖋雞煲唔夠味,唔夠辣。火鍋配料太少,海鮮又不是太新鮮,食完一round都不會再refill,可能我都係岩食cheap野,例如丸、午餐肉呢啲。🤣總結 - 不過不失,如果呢個價錢你食得多海鮮可能抵,但係個人覺得呢個價錢可以有更好既選擇。
基本食序係

刺身盤冇得refill,其他都係任食。

🖋
個人覺得佢咁多環節入面,最吸引係前菜、蝦多士、湯同蛋糕。

前菜多款式,encore左烤夫同皮蛋,其他都唔錯。

湯足料夠味,沒有味精。

芝士蛋糕係硬身個種,同元氣個款一樣。

欣賞佢有多種唔同既醬料同埋清熱飲品。👍🏻
🖋

雞煲唔夠味,唔夠辣。

2020-11-12
2020-10-29 4522 瀏覽
一家四口好耐都無出動食飯,適逢小朋友生日,佢想打邊爐,最近同事又推介呢間家嫂,一於試試整體都好滿意,食物總類多,夠晒飽,覺得幾抵食我係預先電話預約,因為聽同事講訂位好啲。當日中午店員會打電話比我確定預約,又問我洗唔洗留定個粉葛老火湯一黎到坐底,張枱好大,坐得落12人,因為限聚令關係4人都有得坐大枱之後就出去拎飲品同醬料,呢度嘅飲品好多選擇,而且所有都係獨立包裝,真材實料,醬料方面都好多選擇,有成十幾款,唔少都係秘製嘅拎完嘢飲同埋醬料,前菜就上枱啦,有成六至七款既前菜,而且係無限添食,我地一家最like黑松路蝦多士&皮蛋,分別再叫2-3次。然後刺身就上枱啦!幾欣賞佢嘅刺身冇三文魚但係就有吞拿魚,普遍刺身都算新鮮,最估唔到呢就係有海膽。之後就到雞煲,雞煲嘅評分就不過不失,所以我哋冇再encore留肚食下一轉火鍋海鮮。(雞煲都係任添)今次邊爐湯底係今日電話已經預留嘅粉葛老火湯,連阿媽都話冇咩味精飲得過,最好味係加埋海鮮之後熬製果啖湯特別鮮甜。由於佢嘅鍋係蒸氣鍋,我哋打火鍋嘅時候都冇加過水。海鮮嘅種類都算多,食埋其他火鍋配料,成家人個肚呢都脹卜卜。驚喜仲未完,職員仲推車出嚟紅白酒任飲,最後仲要

整體都好滿意,食物總類多,夠晒飽,覺得幾抵食
我係預先電話預約,因為聽同事講訂位好啲。

幾欣賞佢嘅刺身冇三文魚但係就有吞拿魚,普遍刺身都算新鮮,最估唔到呢就係有海膽。之後就到雞煲雞煲嘅評分就不過不失,所以我哋冇再encore留肚食下一轉火鍋海鮮。(雞煲都係任添)

驚喜仲未完,職員仲推車出嚟紅白酒任飲,最後仲要有芝士蛋糕送添,而佢嘅芝士蛋糕一啲都唔膩,為今餐嘅生日飯畫上完美嘅句號。

四個人總共$1392加$139:2嘅服務費,除翻開每人都係$382.75
如果以除咗刺身其他食物都係任點任食,個人覺得係超值

家嫂
地址 :旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心4樓
電話號碼:28771611
營業時間:星期一至日11:30 - 02:00
2020-10-17
慶祝紀念
生日
2020-10-26 1740 瀏覽
同朋友搵打邊爐嘅舖頭,亂衝亂撞就嚟咗呢一間啦!前菜有一大盤刺身,包括帶子、油甘魚、魷魚、海膽等等,質素就一般啦,唔算有好大驚喜🤓然後就到雞煲啦,我哋揀咗小辣,雞嘅質素都OK嘅,但係雞煲底就冇咩味道,冇咩調味咁!最後終於食到主菜,就係海鮮加火鍋啦!海鮮選擇頗多!有帶子、鮑魚、蝦、蜆等等,如果鍾意食海鮮嘅朋友,呢度都幾啱你食嘅。佢飲品方面,有好多佢哋自家製嘅飲品,例如蘋果雪梨水、紅棗桂圓等🤓🤓😎
同朋友搵打邊爐嘅舖頭,亂衝亂撞就嚟咗呢一間啦!