2021-12-03 1041 瀏覽
食過任食之中,呢間真心吾錯,時間又吾限.可以慢慢食,食物都幾新新鮮,吾洗落單自己會上菜,喜歡食海鮮可以試下.賣相又好,而且服務好好,食到好飽,興祝或成班朋友食食好適合,.
2021-12-01 978 瀏覽
🇭🇰旺角刺身海鮮雞煲火鍋放題【#家嫂 】環遊海鮮火鍋放題 $348🍣直送刺身盛宴呢個就無得再添嘅 想再食就要加錢再嗌啦每次食都有唔同嘅驚喜,時令嘅新鮮刺身,每一款都係佢哋揀個最新鮮最好味!最緊要仲有海膽真係一流!另外加價嗌象拔蚌刺身($228)呢個價錢食象拔蚌刺身簡直係超值超推介,新鮮到一個點甜美一流,完全係個個都要爭住食!不過呢個記得大家要訂位嘅時候訂定啊如果唔係就冇晒㗎喇!🐣雞煲🍲四季湯底(花膠湯底)🦪環遊海鮮船🥩極上牛肉🍲手工火鍋配料跟住直落雞煲一條龍既上菜服務,真係會食到你飽住走,呢個甜美嘅花膠湯底一定要飲咗湯先,真心推介,拎黎牛肉火鍋又甜又鮮味!仲有海鮮船可以不停加單,真係挑戰你嘅食量!記得一定要叫小食,蝦餅同皮蛋都係必食推介!📍家嫂 (旺角)旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心4樓
🇭🇰旺角刺身海鮮雞煲火鍋放題【#家嫂 】

環遊海鮮火鍋放題 $348

🍣直送刺身盛宴
呢個就無得再添嘅 想再食就要加錢再嗌啦

另外加價嗌象拔蚌刺身($228)

🐣雞煲
🍲四季湯底(花膠湯底)
🦪環遊海鮮船
🥩極上牛肉
🍲手工火鍋配料

記得一定要叫小食,蝦餅同皮蛋都係必食推介!

📍家嫂 (旺角)
旺角西洋菜南街74-84號旺角城市中心4樓
2021-11-16 1140 瀏覽
有花心思的裝飾,食物水準新鮮。服務員態度好好,加單食物黎得快費用可以接受合理,目前是可以encore的地點,建議不要享用特價時段,因為2小時有點太趕感覺了,未能完全真正好好地亨受。
成件事受氣到爆,慘過同佢乞食!又痾又嘔,賠錢買難受!呢間家嫂招呼勁差,食物係多、質數可以,不過食完簡直係貼錢買難受,又痾又嘔🤮🤢19:45 坐低唔夠5分鐘已經上食物,食物亦同我一行4人份量相同,正唸住食果陣有個待應阿姐(下稱無禮貌阿姐)衝埋黎話碟嘢唔係你地架,跟住就問都無問就拎走🤬🤬完全唔知咩事。唔夠1分鐘又上一碟相同既食物,問第二個待應阿姐(下稱新手有禮貌阿姐)呢碟係咪我地,佢先話係,頭先果碟係之前坐我地張枱轉咗枱🤬🤬前後唔夠1分鐘,都唔知果條無禮貌阿姐勞嘈啲乜! 頭round魚生小食好豐富,一大盤魚生同8碟小食,上咗菜又要出去攪醬碟,加埋食咗未夠15分鐘,條無禮貌阿姐出場掉個骨盤係中間打邊爐位叫我地倒骨,我問佢未食完倒咩骨。佢話叫你倒就倒啦,上雞煲呀。我話都未食完頭盤,上咩雞煲,佢話食唔切呀,要咩辣呀。呢一下,真心想爆粗,不過比啲朋友襟住,唔明咩事未食晒就迫你要上雞煲!好啦,雞煲未食完,條無禮貌阿姐又出場,又叫你倒骨上火鍋,當時雞煲仲有40%、魚生50%、小食50%,時間為20:15。話住唔要上火鍋,條無禮貌阿姐根本彩你都儍,淨係問你要咩湯底🤬我話有人唔食得海鮮,份海鮮唔好出住,淨
成件事受氣到爆,慘過同佢乞食!又痾又嘔,賠錢買難受!

我話有人唔食得海鮮,份海鮮唔好出住,淨係上咗火鍋同普通食物先。條無禮貌阿姐就話唔上就全部唔上,上就一齊上,而家唔上你就食唔切🤬🤬🤬我話照上火鍋同食物,只係叫你唔好上海鮮住,跟住條無禮貌阿姐又好似播帶咁話你而家唔上食唔切🤬🤬🤬🤬🤬啲朋友又話算數有佢照上菜,最後夾硬上晒全部海鮮、火鍋食物同鍋底

火鍋果陣,雞煲夾硬拎走咗但魚生同小食都未食晒,重點係未食晒,唔係食唔晒!最後啲魚生、雞煲、小食都係因為無位焗住要比佢收晒白白浪費

終於食火鍋,但由於有朋友有海鮮敏感,我地要等佢食完先可以落海鮮,佢已經盡量食得好快,但話晒打邊爐無理由叫人當食碗公仔麵咁急住食,我地30分鐘後開始食海鮮,但海鮮啲冰已經溶到7788,啲海鮮由冰放到變和暖🤬🤬🤬

心唸,呢間嘢已經衰無可衰,點知,最後先黎重頭戲!

未完火鍋又夾硬要上雪糕,叫新手有禮貌阿姐幫手雪返佢先,我地食先叫佢上,當時係21:40。新手有禮貌阿姐好好人咁收返啲雪糕,途經條無禮貌阿姐前面比佢知道我地要雪返啲雪糕,條無禮貌阿姐比個超衰既表情+超晦氣同好人姐姐講:「比返佢地」。最後,我啲朋友又照單收貨,用啲海鮮盤溶剩僅有20%既冰堆住啲雪糕,當然最後食完火鍋啲雪糕都溶得8899

果條無禮貌阿姐行過,我大大聲咁話佢:「不停咁上菜,等啲客食唔切,食到食客食物中毒,最後都係告你地」。條無禮貌阿姐應該已經慣咗比人鬧,扮聽唔到行咗去🤬🤬🤬

果然,食完搭緊車返屋企果陣已經嘔,果晚上吐下瀉⋯⋯呢間嘢,十級不知所謂,就算請我唔洗錢,我都唔會再去🤬🤬🤬🤬🤬

明明收22:00,食個雪糕食唔晒,你咪比人拎住走囉(係獨立包裝雪糕),咩事要夾硬掉晒所有嘢比人!

海鮮要劏、要攪到廚房大佬,你唔合作都算啦,咩事連叫你幫忙雪返啲雪糕一個咁卑微嘅要求都要受到無理對待,不知所謂!食一餐飯,粗口要講100次🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
2021-09-27 3526 瀏覽
家嫂 海鮮雞煲火鍋放題🦐🦀🐟🐔🐮🐷已經係第二次去!真係超正!食物選擇多,質素高環境靚又乾淨,服務一流👍🏻👍🏻👍🏻我哋兩個人,由前菜已經好吸引好味,尤其係炸蝦多士🦐幾飽都忍唔住encore咗!🐟刺身併盤好新鮮😍,冇雪味,不過刺身只得一round之後到雞煲好惹味🐔,豬皮入曬味好正,仲可以自己揀辣度,啲雞肉好嫩一啲都唔鞋👍🏻👍🏻🍲然後就用另一個鍋打邊爐,湯底我哋揀咗野菌花膠養生鍋,湯底好味😋,就咁飲都正!打邊爐嘅🐟🦀🦐海鮮拼盤好新鮮,材料多到自己睇相la🤩, 魚除咗泥鯭仔仲有好多片龍躉!好新鮮!但真係一round已經好飽食唔曬🙈🥤🧋飲品選擇唔淨係罐庄,都好多其他嘢,最後每人一支雪條完美作結😌總結:好好食😋好抵食!值得再去!
家嫂 海鮮雞煲火鍋放題🦐🦀🐟🐔🐮🐷
🐟刺身併盤好新鮮😍,冇雪味,不過刺身只得一round
總結:好好食😋好抵食!值得再去!
2021-09-25
  • 海鮮拼盤
  • 蝦多士
  • 鮑魚雞煲
2021-09-16 2323 瀏覽
難得一間有大量花茶飲嘅火鍋 ,當然要試下啦!想試酸菜魚,但點解唔可以少辣或者唔辣啫,其實知唔可以嘅,咁就只可選無激素原味雞同埋美國豚肉卷(唔食牛之過)。個雞無乜特別,因為無激素,我真係食唔出囉。個豚肉卷夠薄好快熟,不過耐左都仲夠肉嫩,記住每款得一碟咋,佢寫明嘅。可能叫芫荽皮蛋湯底啦,無乜特別。佢個醬汁柜又係一絕,款式都多嫁,任你溝,仲有自家制嘅醬汁,不能不試。最出色係花茶款式多多多。柑桔芒果幾好味。山楂珍珠,淡得黎少酸,但無乜山楂味,我情願佢山楂味出D。個竹蔗茅根麥冬水都幾夠味,似街買好飲過超巿一支支個D。石榴薏米都普通同偏淡,但去濕,要飲。雪燕桂花好淡嘅,不過整體花茶類都偏淡,係啱嫁啦,你飲3,4杯,甜咪即飲好多糖落肚。而有2款飲品係要即叫嘅,飲品雪柜無嘅,一款蜜桃爆珠之類,一般,飲唔個爆珠就無味咁。其中一款就係話梅鹹檸七,呢個真心好味,完全無可能淡,有粒話梅再配咸檸個感覺絕配,好輕微酸,呢個一定要叫黎飲。其實仲有其他汽水嫁,但飲花茶都夠飽啦!而任食嘅,就係出面嘅配菜。配菜方面,少囉,菜少,瓜少,無麵,因為佢話飽肚有麵或者餃子,今次係餃子,個餃係幾好味嘅,但選擇真心少。黎呢到,主要
難得一間有大量花茶飲嘅火鍋 ,當然要試下啦!

最出色係花茶款式多多多。柑桔芒果幾好味。

山楂珍珠,淡得黎少酸,但無乜山楂味,我情願佢山楂味出D。

黎呢到,主要係為左飲嘢,同埋食下嘢填肚,咁就可以啦!想狂刷打邊爐嘅嘢食,似乎又好似唔太啱。

不過咁嘅價,飲幾杯花茶,食個餐都抵晒。

2021-09-15 8759 瀏覽
今次去旺角食一個海鮮火鍋放題,7點半前離座$298加一,基本上大部分既食物都係任食,唯獨係刺身冇得再叫,由前菜食到落甜品,一round已經飽哂😂🐽前菜 每日都會唔同款式,最好食係松露蝦多士,香脆可口,蝦肉彈牙,加埋上面既松露沙律醬,好好食🤤,encore左一次,另外蜜糖雞翼都唔錯,雞肉嫩滑,都幾惹味😋,其他個幾款包括沙律、涼拌蓮藕同咸菜豬肚豬紅就普普通通🐽直送刺身盛宴係一次性既,刺身款式都幾多,最鮮味係帶子、油甘魚同牡丹蝦😋,隔離仲有包紫菜可以包住啲海膽食🐽原隻鮑魚花膠雞煲 唔見有鮑魚,但就多左兩隻大蝦,唔知係咪轉左,而且都會有少量花膠,整體都尚算夠味,雞件都幾多🤔🐽花膠老火湯鍋要早啲預訂,湯底清甜,好足料,打邊爐前可以飲返碗湯先🤣🐽環球海鮮船 有8-10款海鮮,有蟹、蠔、花膠、蜆等等,都算新鮮,但食落冇覺得好驚喜,唔係去到好鮮甜既程度,之前食過一間既海鮮火鍋仲好味🤔🐽極上牛肉 油脂分布幾靚,牛味濃,但其實食到呢度,都飽左6、7成,所以都冇再encore🐽手工火鍋配料 有手打三色丸、水餃、響鈴、魚皮同烏冬,全部都正常味道,係魚皮淋左😔🐽花之藝術是一個蔬菜籃,幾款菜都幾新鮮😎🐽芝士蛋糕蛋

🐽前菜

🐽直送刺身盛宴

🐽原隻鮑魚花膠雞煲

🐽花膠老火湯鍋
要早啲預訂,湯底清甜,好足料,打邊爐前可以飲返碗湯先🤣

🐽環球海鮮船

🐽極上牛肉

🐽手工火鍋配料

🐽花之藝術
是一個蔬菜籃,幾款菜都幾新鮮😎

🐽芝士蛋糕
蛋糕好正,芝士味好濃郁,囗感幼滑,岩岩係雪櫃攞出黎,夠哂凍😋

飲品方面都幾多選擇,有啲自家製既竹蓆茅根、桂圓紅棗等清熱養生飲料,當然都有汽水、烏龍茶😌
慶祝紀念
生日
  • 刺身
  • 蝦多士
  • 芝士蛋糕
今日屋企人生日有朋友介紹咗呢間餐廳 佢話食過都覺得唔錯嘅所以就即刻book咗呢間啦本身以為佢係任食打邊爐放題啦係自助自己出去攞嘢食嘅但係原來唔係佢好衛生嘅係逐碟逐碟菜咁樣上俾你食我覺得咁樣安排唔錯前菜係可以俾你任食嘅我覺得辣汁配西瓜係好驚喜我覺得好好食好夾 芝士蝦餅 蜆 雞翼都吾錯食完前菜就開始食刺身估唔到佢呢個價錢都仲有海膽食都幾新鮮嘅 仲配埋紫菜添佢嘅甜蝦同埋魚刺身係最好食之後就係雞煲啦始終佢唔係專做雞煲所以冇出面啲雞煲專門店咁入味咁惹味同埋本身都係得半隻雞 偏瘦多骨冇乜肉食食完雞煲之後就打邊爐非常之多配菜好多海鮮 🦞有鮑魚仔成件事覺得好抵成間餐廳嘅服務態度都非常好真係有專人幫你跟進你枱嘅食物同埋定時定候就會拎個盤俾你到咗啲骨同垃圾我覺得非常之好嘅值得一讚
今日屋企人生日

同埋定時定候就會拎個盤俾你到咗啲骨同垃圾
我覺得非常之好嘅
值得一讚
2021-08-12 1975 瀏覽
前後都幫襯過家嫂幾次,不過都系幫襯大埔居多。今次早一星期多訂位,當時職員話無位,但可以安排waiting list,不過預機會不大,當日先會有消息,咁都ok。由於預約前夕及當日有額外因素,朋友既出席人數越減越少,到1點都無任何消息,打過去又無人聽,約會就取消。2點幾有人打黎同我確認預約,我一開口已經先話唔好意思,黎唔到。職員態度即系360轉變,你黎唔到又唔出聲,我地專登留枱俾你,你呢刻先講唔黎,你唔好再遲d先講。本身我自己都覺唔好意思!但經職員服務既態度,我已經都唔想解釋,費事越解釋越錯!第一.一開始預約,佢地系話無位,可以安排排waiting list ,即系無人黎先讓俾我啦,仲要講到話專登留俾我。第二. 話明排waiting list ,你系當日中午先安排位俾我,其實我都有權選擇唔黎架。第三.你做得確認預約呢個步驟,就預左有d人臨時變卦,人地唔黎,你都無計架。我都做過飲食業架,大把人中午確認左預約,去到開市,先黎放飛機✈️,我地都唔會系電話去xyz 人啦。你話我確認左預約,最後無黎放飛機✈️你態度欠佳,我都覺得合情合理。問題就系基本預約你都無俾過我,你呢家有位俾我,我系未都有權選擇唔黎
前後都幫襯過家嫂幾次,不過都系幫襯大埔居多。

本身我自己都覺唔好意思!
但經職員服務既態度,我已經都唔想解釋,費事越解釋越錯!

你話我確認左預約,最後無黎放飛機✈️
你態度欠佳,我都覺得合情合理。

問題就系基本預約你都無俾過我,你呢家有位俾我,我系未都有權選擇唔黎!
2021-08-05 1810 瀏覽
見啲食物咁吸引就去幫襯左晚市,點知9個人食,4個人(當中有小朋友)都又柯又嘔,其中1個仲要柯到脫水入左醫院要留院觀察,個日食左魚生同打邊爐,真係唔會再有下次幫襯。
2021-07-31 1503 瀏覽
這間火鍋的食物大堆頭,環境尚可, 質素還可以,但員工態度愈來愈差 ,尤其聽電話 訂座嗰位,簡直可以用冇禮貌, 冇家教,不可一世咁, 打電 黎座 ,她 都 呼呼 喝 喝,極之冇禮貌 , 如果吾改善,相信好多舊客都會被趕走😡
2021-07-31
30 分鐘 (堂食)
2021-07-25 1464 瀏覽
一直都想同朋去這間吃,大家未就到時間,大家興起想到,不如端午節假那天去吃,我都未試過端午節假同朋友聚,我們吃的時段是中午12時-4時,這段時間平點,我們上到去,等了一會已有位給我們,入了座,待應問我們起邊爐要阿古豬豚肉定雞,我們首選阿古豬豚肉,待應說暫冇晒,我們選了雞,雞身都厚肉同嫩滑,放入湯特別鮮甜,其他任夾火鍋料粟米,餃子,魚蛋,冬菇,金菇,粟米細細件好鮮甜,餃子大粒同肉嫩滑,魚蛋很香魚肉味同彈牙,冬菇大隻,好有鮮菇味,金菇,嫩滑同彈牙
2021-06-14
20 分鐘 (堂食)
$63.8 (午餐)
2021-07-21 1528 瀏覽
相信不少朋友都因為看了YouTube介紹而上來一試,附近都有朋友是這樣。首先人地似乎知道自己出左名咁,價格上漲了,這也不是問題。最大問題是提供的食物種類也縮皮了,烏冬,粟米,魚蛋,蟹柳呢啲平價野都無埋!飲品呢?12點3上到去,飲品柜也不滿,影片裡介紹的果茶?!大家唔好抱太大奇望,得五六款左右,檸檬薏米淡到一個點!其他罐裝的是有的,放心。但大家唔好期望家嫂會添喎,有買要襯手喇!講到服務,樓面姐姐都非常客氣的,但就是家嫂太刻薄,人手長期不足,大家會體諒。但家嫂的話事人四眼阿姐真的凶狠,不單俾氣員工受,連客也贈食一肚氣,連客都唔客氣又話人呢又記人路,隔住個口罩都見到west face, 真係無下次!!!!

2021-07-20 1188 瀏覽
疫情前,食過2次,覺得唔錯,今日再食,分別好大!退步咗好多!座位:首先我哋坐正係最近門口張枱,4個人,我哋要求坐裏面,當時7:00pm有一大堆人埋單,裏面好多吉位,待應點都唔肯換。我哋坐正係門口位, D人、手推車出出入入,感覺好差!如果2人可接受這個位置,4人太迫!服務:待應們全程都忙都不得了,叫個人都難,加單又漏單!不斷幫你收嘢,趕頭趕命咁!食物:前菜-以前有雞翼,依家無咗,改咗一碟口水西瓜,食落去酸、辣,甜🍉,超難食。前菜仲有碟腐竹,食咗一啖,無特別,我見人哋有類似炸排骨,但我哋冇,唔知係咪比漏?想揾個人問都問唔到,因為待應忙到飛起,皮旦就好食😋流心的!海鮮:蜆係變壞咗,咬一啖極臭!蟹,第一轉蟹係好大隻,好食,再加單已經唔係個回事,細隻好多。另外,魷魚、蝦、蠔、魚都好食!刺身船:種類少咗,得八爪魚🐙、油金魚、帶子.....無咗海膽、三文魚,不過整體都新鮮的!雞煲:keep到水準,幾好味!份量:4個人唔係比4人份量,例如前菜皮旦,得3粒,丸每款得3粒.....待應話公司set係咁喎,咁我哋4個人咪每樣都要叫佢加?但又漏單喎!甜品:以前係芝士蛋糕,依家係雪糕,得一種口味,榴連,唔食榴連

雞煲:keep到水準,幾好味!

甜品:以前係芝士蛋糕,依家係雪糕,得一種口味,榴連,唔食榴連就無其他選擇。待應話無曬其他味。

飲品:所謂自家製個D飲品,款式係多,不過味道淡到同飲水無咩分別,飲罐裝最好。

環境;全晚凍到飛起,燈上面仲開把風扇,就算熄咗都極凍。
口水西瓜
2021-07-15 1142 瀏覽
今日去家嫂食嘢,完全係一個「超錯」嘅體驗。首先,佢哋嘅小菜係黎足嘅,不過味道就見仁見智。雞煲就完全唔入味🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️去到刺身就正常嘅,同埋首輪嘅海鮮都可以接受,之後就係惡夢嘅開始🥲🥲🥲其次,我係1915時入座、去到8點鍾開始落單。叫左「2杯鹹檸七,1杯巨峰提子,1碟牛肉,1份蟹,1份北寄貝,1份蝦滑」之後遲遲未到。大約2020時,我就第一次催單,順便再落多一次柯打「1碟牛肉,1份蟹,1份北寄貝,1份墨魚,1份蝦滑」。去到2045左右,我哋連枱面嘅蔬菜同烏冬都食埋,喺度淨係煲湯底🤷🏽‍♂️就去再催多次單,佢地又話幫我跟單,又話黎緊。當然,佢地解釋係廚房踢晒腳,廚房啲人係新人,咁我地當然等。之後就叫左2個小食頂肚(呢2個小食好快到)🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️🤷🏽‍♂️去到2100左右,終於有嘢食嚟啦,就係嚟咗一份蝦滑(4人份量),1隻蟹但有好多蟹鉗。之後照煮,點知,有啲蟹鉗係有尿呷味😔😔😔但野飲都遲遲未到。同經理反映過好多次,再同佢落單,又話即刻幫我地整野飲,咁我地再信佢地😕😕去到2120左右,又有嘢食黎啦,又係蝦滑同蟹同埋牛肉,蟹依然係唔新鮮,之後經理同我哋講,乜嘢飲仲未到咩,我地都反問返佢、佢地
今日去家嫂食嘢,完全係一個「超錯」嘅體驗。
去到2120左右,又有嘢食黎啦,又係蝦滑同蟹同埋牛肉,蟹依然係唔新鮮,之後經理同我哋講,乜嘢飲仲未到咩,我地都反問返佢、佢地先拎野飲比我地、足足等左80分鐘先有一杯野飲。
再者,我地嚟咗牛肉,我哋食緊途中,仲有半碟牛喺枱面,之後有個傳菜啊姐拎住碟牛,就同我地講「你枱面仲有牛,你哋仲嗌牛,碟牛唔比你地啦」。我就即刻同佢講「碟牛係8:00嗌到頭先先比到我地」,之後個啊姐就走左,當然,我都有同經理反映呢件事🤬🤬
最後,經理本身就話我哋慢慢食,因為知道我哋係冇嚟過嘢食。可惜嘅係啲員工就不停催我哋埋單,咁當然我就直接埋單啦,之後我就問佢有冇北寄貝,佢就話賣晒,同埋話我地咁遲先落單、我又回左佢一句「其實我8:00有落單嫁,只係你哋冇黎過嘢食」。咁當然,呢位姐姐就一笑置之😞

補充小小:家嫂冇菜單俾我哋,我哋係唔知有咩可以落單🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️佢哋嘅刺身同頭盤係可以嘅,不過之後果啲就全部唔得。
食唔食,你地話事啦,我就應該唔會再去貼錢買難受。最後,附上今晚的單😔
2021-07-15
$437.25 (晚餐)
  • 刺身