2023-08-09 200 瀏覽
拜訪「非牟利動物醫院」,所以就在對面茶餐廳,先吃個下午茶,就來了家樂美。一進去,格局同一般太子舊區茶餐廳差不多,還算乾淨。茶餐價錢正常,街坊價。我點了西多士,凍奶茶。凍奶茶麻麻地,茶不香,奶也淡。西多士好味,剛炸起,好脆。

一進去,格局同一般太子舊區茶餐廳差不多,還算乾淨。

茶餐價錢正常,街坊價。

我點了西多士,凍奶茶。
凍奶茶麻麻地,茶不香,奶也淡。
西多士好味,剛炸起,好脆。

2023-08-09
2023-03-28 168 瀏覽
太子一間望落平平無奇的茶餐廳,坐滿了不少男士是有原因的,它的炒公仔麵意想不到的充滿鑊氣,如果愛吃「肥仔野」的朋友們一定不能錯過,相信它一定可以滿足你的胃。____雞排炒公仔麵 HKD$ 60這一個炒公仔麵足足滿兩個麵底,而每一條麵絲的色澤都說明了它有多惹味,洋蔥炒得極香,與公仔麵完美配合,而且非常有鑊氣。利害之處是油的份量剛好,沒有多餘油份留於碟底,值得一讚。雞肉份量雖然不算多,但勝在好吃。跟餐配有例湯及飲品,這個價錢算是不錯的茶餐。____評價:☕️ 茶餐廳的味道🔥 有鑊氣👨🏻 男人的浪漫推介指數:❤️❤️❤️❤️(五個心心為滿分)___地址:太子基隆街61號地舖

____

雞排炒公仔麵 HKD$ 60

____

評價:

☕️ 茶餐廳的味道
🔥 有鑊氣
👨🏻 男人的浪漫

推介指數:❤️❤️❤️❤️
(五個心心為滿分)
___

地址:太子基隆街61號地舖
2022-12-16
2021-12-10 392 瀏覽
話說同事介紹 星期三一定要去太子食嘉樂美 好奇心驅使之下搵左個下午既時間出左去食 位置方面 7/10唔算就腳,要特登搵先去到 環境方面 7/10普通茶餐廳格式, 中規中矩原來星期三黎就有一個 濃味胡椒豬肚湯真心不得了 突然所以野都加左好多分 之後我個飯就到左牛柳粒紅米飯 紅米飯原來係茄汁飯😂牛柳粒分量等於一個小菜嘅份量份量多到難以之信味道同一般大排檔可以相比 簡直超乎我想像最過份嘅係連埋凍飲 $60有找呢個價錢要喺太子食嘅都好難真心推薦大家去一去😆😆
話說同事介紹

星期三一定要去太子食嘉樂美
好奇心驅使之下
搵左個下午既時間出左去食

位置方面 7/10
唔算就腳,要特登搵先去到

環境方面 7/10
普通茶餐廳格式, 中規中矩

原來星期三黎就有一個

呢個價錢要喺太子食嘅都好難
真心推薦大家去一去😆😆

• 胡椒豬肚湯
2021-10-29 181 瀏覽
行完街買完嘢攰攰地,想搵間茶餐廳食啲嘢休息下,經過家樂美餐廳,見有下午茶餐,就坐底試下。港式火腿奄列,沙嗲牛米,由細食到大嘅味道。餐廳環境普通,就係嗰種舊舊地嘅感覺,細細地,不過都算乾淨企理,咁食個茶餐又唔會要求太高,及格。👍
港式火腿奄列,沙嗲牛米,由細食到大嘅味道。

茶餐
2020-09-17 393 瀏覽
昨天晚上到太子食飯,原來想去的餐廳原來冇開,誤打誤撞來到家樂美餐廳, 八個人叫了好幾個小菜飲啤酒,包括椒鹽鮮魷,生炒骨椒鹽九肚魚,蔥油雞,揚州炒飯等等, 有鑊氣炒得非常唔錯, 希望這間小店能堅持水準.
2020-04-22 316 瀏覽
住在附近,見這間家樂美有新老闆頂手,我懷著期盼心情嘗試,點知失望而回。午餐有咖喱牛腩飯、星洲炒米、蔥油豬扒飯,但我今天不想吃牛肉,看見餐牌寫著金牌咖喱,就試試吧!回到家吃才知出事!豬扒係大份嘅,飯係夠多嘅!但點解咖喱豬扒飯個飯會有咁多豉油呢?食食下,豬扒上面點解會有蔥🧐🧐,諗一諗,應該係整錯咗蔥油豬扒飯,再求其淋啲咖喱汁上面,係啲咖喱汁!因為真係得好少汁!疫情期間,飲食業都好難過,就係難過先更加要做好出品。我知,茶餐廳唔應該有咁多要求,唔好食一件事,但貨不對辦係另一件事。
咖喱豬扒飯??
外賣自取