2023-08-15 538 瀏覽
好耐都無食過串燒啦,大哥有時間,專登出黎車埋我,💖仲搵埋我食晚飯,來到深水埗既密密燒,呢度既野食包羅萬有,❣️款式又多,就咁睇個環境都覺得好舒適,睇過個價錢係好抵食,💕之前有人已經講過話呢度好食,所以真要一返次💓💞呢間串燒食法都幾過癮,💘就咁將一串串放落爐度,佢就自動轉然後等熟,跟住睇到勁多野食,係咁落單,啲野都黎得好快,見到有好多肉,點少得每樣叫一款黎試,💞羊、豬、牛、鴨、雞都有得食,肉質好靚,串燒燒好之後就好有彈性,💖丸都有好多款,墨汁墨魚丸,胡椒豬肚丸、黑椒牛根丸都好彈牙,好好食,仲拎好多,💖種類太多唔逐一講,總知都係好食,燒得好香,個爐又好好燒 ❣️

2023-08-14 300 瀏覽
放咗工同朋友喺深水埗食飯,好耐冇BBQ。咁熱嘅天氣約埋一齊喺有冷氣嘅餐廳度BBQ,真係最高級嘅享受。呢間餐廳主打港式風格串燒,串燒用一支支簽簽串起,每支籤下面都有個小齒輪,只需要將整存串燒放喺燒烤爐上面,串燒就會自動旋轉,幫你燒得好好味,火喉亦非常均勻。每次嚟食都會食🩷豆卜,燒完之後外皮非常脆,搽上燒汁,或者薄荷汁都非常好味。🩷三色甜椒清爽嘅口感,另外一食上癮,而且青椒味道非常濃郁,啱晒重口味嘅我。睇住呢串🩷牛西冷係燒爐上面一直轉,已經流緊口水,而且仲要燒得非常靚非常均勻,香味飄散,一口一粒牛肉,口裏面充滿牛肉味。好少任食嘅串燒餐廳有羊肉,呢度竟然有🩷羊卷肉,半卷肉係羊腩嘅部份,脂肪比較多,鍾意食腍身肉嘅朋友就啱晒。🩷雞潤味道超濃,質地軟潤,非常推介大家食。🩷鴨胸肉質結實,鴨味濃郁。🩷燒大啡菇水份滿滿,燒完香味更加濃郁,非常好食。
同朋友慶生,知佢鍾意食串燒,特登揀咗呢到🎉呢間串燒店係仼食仼飲形式,order之後只需要放喺自轉串燒爐度就okay,好玩又好食🙆🏻‍♀️✴️食物》電話落單後,店員就會將串燒放喺木盤上,木盤可以疊幾層,所以可以容納到好多食物,唔怕張枱好迫無位食嘢🍴每款肉都有唔同部位,原汁原味無醃過,燒完之後可以灑枱上嘅調味料調味,改變串燒嘅味道話咁易🧂✴️服務》店員好快手就送上食物,收盤嘅速度都好快,仲會同我哋分享唔同串燒大概燒幾耐就食得,好細心效率又高🌟綜合今晚嘅自助串燒體驗,我最鍾意黑椒腸、豆卜、雞腎、雞潤、牛西冷,加鹽同孜然粉食最夾🙆🏻‍♀️朋友食得開心滿足,今次嘅慶生成功⭐️

2023-08-10 225 瀏覽
好耐沒食串燒,呢度距離地鐵站都唔算好遠, QR code 自己落單,系任食,野飲自己隨便拎,特色竹簽擺落去自己轉,非常方便,擺設、餐具都系幾地道。 @🤹♀️首先就一定唔可以錯過呢度既自家調味區,根據自己的喜好,調配適合自己既醬料,會令美食既層次更上一層樓。@🤹♀️墨汁墨魚丸彈牙而且好多汁,全部自己轉就會熟,好玩好食,燒熟之後加少少醬汁融為一體,口感滑溜。@🤹♀️法國廚師腸份量好多,而且有很重的肉香,外皮好脆,真系食到飽一飽。@🤹♀️豬頸肉,呢個更加系讚不絕口,非常新鮮,加少少鹽增加惹味,真系大滿足了。@🤹♀️燒賣,聖女茄,三色椒,全部都好新鮮,好足料。我地好中意呢個地方,全部食物都好乾淨好新鮮🎖️🎖️。
@🤹♀️法國廚師
份量好多,而且有很重的肉香,外皮好脆,真系食到飽一飽。

@🤹♀️燒賣,聖女茄,三色椒,全部都好新鮮,好足料。

我地好中意呢個地方,全部食物都好乾淨好新鮮🎖️🎖️。
返工累到爆,放工緊係唔想郁就有好嘢食🙈於是我哋又嚟到密密燒開餐啦,唔洗自己燒嚟燒去咁麻煩,放上爐等一陣就食得,啱哂我依啲終極懶人👅🔥自動串燒爐🔥大概可以放到十多串串燒,齒輪⚙️不停轉啊轉,串燒就跟住轉啊轉,唔洗睇火唔洗反嚟反去,一下子就食得🤟🏻另一個好處係因為串燒持續到自轉,所以每一面都燒得好均勻,唔會燶咗或者唔熟,無廚藝嘅我都可以燒出黃金串燒🙈🍢串燒🍢品質有保證,牛肉分別嚟至美國、紐西蘭同巴西,靚肉靚產地,當然好味啲✌🏻平時燒魚總會痴底,依家唔洗煩啦,連多春魚、鯖魚等魚類都輕鬆燒好,感動🙊
🔥自動串燒爐🔥

🍢串燒🍢
2023-08-08 152 瀏覽
同男朋友係深水埗食串燒,餐廳喺東京街50號嘅地舖。舖頭以落地大玻璃作外牆,非常開揚,抽氣設備做得十分足夠,環境好舒服。多款串燒食材任食,飲品任飲。食材篇三色甜椒🫑甜椒爽脆,綠色青椒草青味十足,我知有啲人唔鍾意食,但我非常好。黃椒非常清甜,咬落去爽口又多汁,搽上蜜糖更好食。墨汁墨魚丸🦑彈牙又充滿墨魚汁味,非常濃郁,搽上蜜糖再燒,整個味道更加豐富。雞髀肉🐓超嫩超滑,不論係搽蜜糖,點胡椒柚子醬,配日式燒汁,配蒜蓉醬都非常好食,味道超百搭。魚肉年糕,魚肉丸夾住年糕,彈牙又較糯的極端口感,不錯!飲品篇飲品當然唔少得各款罐裝汽水,可樂,雪碧,忌廉,橙汁,荔枝汁,檸檬茶,啤酒,茶,任君選擇。

食材篇

飲品篇
2023-08-04 158 瀏覽
👯今天與姊妹星期六系深水埗果邊踩單車,順道想在附近揾個地方食野,💁🏼♀️我們路過這間燒蝦蝦,姊妹便提議入內進食,店內有好多食物的品種選擇,有好多新嘅嘢可以選擇下。我地兩個人,見到間系任食,岩曬超級肚餓既我地。用QR code 自己落單,任食任飲。用支簽串住食物燒都好得意好新奇。落單一陣食物就來到臺上,🉐燒烤爐上擺滿很多野食,雞翼都幾鮮嫰,隔離既同埋腸仔肉味香濃,容易熟。朋友要左好多三色椒,我地share黎食,都幾大塊,外皮烤到微微金黃,🤡非常脆口,內裡好彈牙好鮮甜。燒番薯都好正,好甜,豆腐乾都系我地既最愛,非常香脆。第一次試甘甘樣既串燒,仲有好多新鮮海鮮都系任食,啤酒任飲都有驚喜,有機會再來!💯💯

2023-08-04 181 瀏覽
位於深水埗街頭,唔係太多裝修,但係都幾大間,抽風又好喎,完全唔怕食完成身味,讚呀!仲有呢度係唔洗自己郁手架,放啲串燒落爐就會自動燒,方便到震呀!💚蔬菜佢哋嘅大啡菇菠蘿同埋豆卜都好新鮮,每一樣都好好食,菠蘿超鮮甜,大啡菇都好濃香,豆卜燒完勁脆口,落啲椒鹽去燒又惹味喎,不知幾好食!🧡肉類佢哋嘅豬頸肉肥瘦啱啱好,唔會太肥,燒完啲肥膏係脆嘅,亦都好香,肉質好嫩,雞翼係雞中翼,燒到脆卜卜,外脆內軟,仲有其他肉都好好味架!🩵魚類佢哋嘅魚有兩款,有我鍾意食嘅多春魚,攞嚟燒就最啱,佢哋嘅多春魚好靚,好脹卜卜,勁多魚春,燒完出嚟好鮮味,超正!
💚蔬菜
🧡肉類
🩵魚類
2023-08-04 129 瀏覽
前一排因為唔系好舒服,一直都好少出街☹️,最多都系外賣就上樓。終於可以約埋再次燒烤!😳網上見到呢間餐廳既評價好高,應該唔錯,就即刻book左同朋友們一起試下。豬肉/牛肉/雞肉好大份,而且都好新鮮肉質鮮美。全部都係滋味之選。🍢冬菇有我手掌甘大,真心足料,燒完加獨家燒汁,甘香滋味。😊法國廚師腸幾彈牙,而且幾好多肉汁好 Juicy😛。雞翼+雞軟骨雞翼非常入味,肉質Q彈,雞軟骨有咬口。另外還有羊肉卷,茄子,燒賣等等都幾有特色。呢度QR code 自己落單,串燒支簽,放落個爐就會不斷自轉,方便到爆,燒得均勻呢一餐真係色香味俱全!店員服務態度友善👍🏻大讚!
豬肉/牛肉/雞肉
好大份,而且都好新鮮肉質鮮美。全部都係滋味之選。🍢
冬菇
有我手掌甘大,真心足料,燒完加獨家燒汁,甘香滋味。😊
法國廚師
幾彈牙,而且幾好多肉汁好 Juicy😛。
雞翼+雞軟骨
雞翼非常入味,肉質Q彈,雞軟骨有咬口。

2023-08-03 146 瀏覽
做完瑜珈🧘‍♀️有啲肚餓約埋朋友一齊去食燒烤,火候夠大野食好快就熟,唔使餓住,我地食咗好多~~《牛豬羊》全部肉都係肥瘦恰當、軟嫩多汁。♨️肉塊有腌漬過味道很夠,想不嫩都不可能,烤好嘅肉串外焦里嫩,肉香四溢,讓人吮指回味!🉐💯《魚皮頭》烤起來外面焦脆,內裡白嫩嫩,非常入味。入口有淡淡嘅魚香,食一喺就已經好驚豔。🈵🈵🈵《芝士豆腐》嘅香烤味更加突出,惹味新鮮,鮮香可口。入面芝士順滑拉絲,咸甜咸甜嘅口感令人幾著迷,十分美味!💞💜💛總括來說,🧲食物價錢合宜,物超所值,大家有機會可以嚟試吓,包你滿意。📍

2023-08-03 119 瀏覽
今日一家人出街食晚飯,到深水埗京都街嘅《密密燒》燒嘢食。呢間餐廳的食材選擇非常多,而且每款都好新鮮,大人細佬都晏食,非常推薦大會家。豆卜卜脆,查埋蜜糖一齊食又香又甜,要再黎多幾串。鯖魚魚肉味超濃,魚皮脆卜卜,魚肉結實又多汁,加上檸檬味道更清新,再加埋七味粉,微辣的刺激香味,真心好掂!雞翼,我地4個人總共食左40隻有多,就知我地幾鐘意食雞翼啦!雞翼燒過後,外皮變得香脆,雞皮將所有肉汁和油脂包曬係入面,咬落去雞的精華就流出黎,好正囉!古早味黑椒腸,黑椒腸,非常好味,食落去入邊全部都係新鮮豬肉打成嘅口感,無添加化學成份嘅感覺,而且黑椒辣辣地越食越開胃。魚肉年糕,燒過之後都可以做到拉絲效果,魚肉彈牙,年糕軟糯,口感非常好。三色甜椒🫑,甜椒味十足'甜椒非常新鮮。牛西冷,鍾意食牛肉嘅一定唔可以錯過,牛肉嘅精華露,一口一粒滋味無窮。
豆卜卜脆,查埋蜜糖一齊食又香又甜,要再黎多幾串。

三色甜椒🫑,甜椒味十足'甜椒非常新鮮。

2023-07-31 189 瀏覽
是日老友記帶我去《密密燒》一齊蜜蜜傾心事🤩全程360度自動旋轉燒烤爐令我解放雙手,方便到爆,燒得均匀🥰但又享受到親力親為嘅樂趣,感覺化身串燒店老板,好過癮呢!當中重點推介以下幾款必食🤫!💕羊後腿💕入口肉質鮮嫩多汁,份外香脆惹味!💕豆卜💕熱騰騰的外皮炸至金黃酥脆💕雞髀菇同菠蘿💕大大舊,燒完一輪入口juicy,開心仔!💕秋葵同冬菇💕都係蔬菜之選😁外層微焦,內裡爽脆,加上適量嘅鹽,口感更加豐富,健康之選。💕法國廚師腸配埋黑椒牛筋丸💕燒得軟腍入味同時保留肉汁,非常juicy!💕西冷牛同羊卷肉💕味道不相伯仲💕少根而且好易係呢個爐上燒得好🤟🏼畢竟係串燒鋪,入門時都已經做好油煙味好重嘅心理準備,但直到食飽飽身上都完全無味!加上油份相當低,讓大眾食得毫無負擔,都算上最適合情侶拍拖約會。

💕羊後腿💕
入口肉質鮮嫩多汁,份外香脆惹味!
💕豆卜💕
熱騰騰的外皮炸至金黃酥脆
💕雞髀菇同菠蘿💕
大大舊,燒完一輪入口juicy,開心仔!
💕秋葵同冬菇💕
💕法國廚師腸配埋黑椒牛筋丸💕
燒得軟腍入味同時保留肉汁,非常juicy!
💕西冷牛同羊卷肉💕
味道不相伯仲💕少根而且好易係呢個爐上燒得好🤟🏼

2023-07-28 182 瀏覽
呢間鋪頭其中一個最大既賣點一定係自助串燒機,所有串燒既簽都有齒輪可以自動插住部機去燒,燒得又均勻又唔駛煩,一大班朋友黎食就正,勁方便!呢度既肉好似牛板腱咁都好高質,肉質中間有肉筋,有鮮嫩既口感之餘都有啲彈性,仲有啲肉汁添,好味喎,豬腩仔呢就夠晒肥美,燒到啲豬油出晒黎,肉質好嫩好腍,唔同肉唔同口感,爽呀!(*^o^*)呢度既蔬菜都質素好好架,秋葵都有得燒,聖女茄又新鮮喎,雞髀菇同大啡菇都有囉,好鮮,豆卜又夠脆,燒下啲蔬菜清清地都唔錯呀!(^з^)呢度仲有好多款丸添,芝士魚腐真係好正,好軟好香芝士味,魚肉年糕都係好軟綿呀,年糕煙煙韌韌不知幾正,啲腸仔又好食喎!(≧∇≦)

2023-07-28 115 瀏覽
琴晚同中學同學出嚟敍舊,我哋食咗間好好食嘅餐廳🍴,味道好好,可供選擇嘅食物超多,唔驚口味太單一。💖💝豆卜香口惹味,💋微烤過嘅豆卜香味十足,咸咸甜甜,非常美味,💪🏻表面唔會有太多油。簡單嚟講就係簡間又美味,✋🏻✋🏻大人細佬都會鐘意食。💘🙈🙉烤魚同烤牛都一級棒!👄爐火力強烤得快,烤魚鮮嫩入味,肉質新鮮順滑,🤞🏻✌🏻食肉獸表示有福了!!!火焰上頭一邊釋出香氣,烤牛嘅表面也逐漸轉變成香氣四溢。🤟🏻🤟🏻🤟🏻整體來說餐廳服務很好,🎈店員有禮友善,很熱心幫我們睇住個爐火,用餐體驗滿分!❣️🎊

2023-07-27 107 瀏覽
朋友帶我嚟深水埗食串燒,呢間傳銷店系任食,掃QR code 自己落單,野飲自己隨便拎,仲有少量啤酒🍻,串燒配啤酒一流。餐廳只有晚市,好啱一班人放咗工嚟聚會食飯。特色係串燒支簽有個齒輪仔,可以放落個爐等串燒不斷自轉,方便到爆,又燒得勁均匀。蔬菜類🥬1️⃣秋葵嫩綠色嘅秋葵非常飽滿,用椒鹽燒過之後,秋葵更加滋味,秋葵入邊嘅一粒粒非常有口感。2️⃣豆卜燒完之後的豆卜充滿豆香味,外皮香脆。加上椒鹽🧂令豆卜多左重刺激的辣味,滋味滿滿。3️⃣日式小番薯細細條小番薯,一口一件,綿密又香甜,我嫌唔夠甜再抹上一大片蜜糖,真係好好味,好幸福🥰🐂牛肉類1️⃣牛舌,柔軟的牛舌,味道鮮甜又多汁,口感非常好。2️⃣牛腹腩脂肪滿滿,一路燒油脂的香氣一路散發出黎,認真吸引!3️⃣牛柳肉,呢一個又係非常好食嘅串燒,牛柳肉嫰滑非常Juice,每一啖都食到牛鮮味。🐑羊肉類1️⃣羊後腿肉,呢度竟然有燒羊肉,讓後腿肉比較結實,羊肉味濃郁,但係唔會係羶味,非常合我口味。2️⃣羊卷肉係羊腹嘅部位,脂肪比較多,鍾意食脂肪嘅朋友非常適合。羊卷肉係燒嘅過程中釋放了很多油脂出來,所以味道非常香。🐖豬肉類1️⃣豬頸肉肥瘦均勻,食落去非常鬆化,加上燒肉醬汁一齊燒,更加好味道。2️⃣日
蔬菜類🥬

🐂牛肉類
1️⃣牛舌,柔軟的牛舌,味道鮮甜又多汁,口感非常好。

🐑羊肉類

🐖豬肉類

2️⃣日式豬梅肉,肉質非常柔軟,燒過後後搽上日式燒汁,甜甜地非常好食。

3️⃣豬腩仔,半肥瘦嘅豬腩仔,肉嫩又多汁,每一啖都係豬肉鮮味。

🐓雞肉類
1️⃣雞腎口感非常爽口,燒完之後加上椒鹽,味道更加豐富。

2️⃣雞軟骨爽脆嘅口感,令人食到唔停口,一口一粒,雞肉嘅脂肪令雞軟骨更加好味。

3️⃣雞中翼,燒雞翼個個都鍾意食,雞翼外皮燒到脆卜卜,雞肉熱辣辣又多汁,咬落去肉汁即刻流出來。而且配任何醬汁都非常好味。