2023-08-14 300 瀏覽
放咗工同朋友喺深水埗食飯,好耐冇BBQ。咁熱嘅天氣約埋一齊喺有冷氣嘅餐廳度BBQ,真係最高級嘅享受。呢間餐廳主打港式風格串燒,串燒用一支支簽簽串起,每支籤下面都有個小齒輪,只需要將整存串燒放喺燒烤爐上面,串燒就會自動旋轉,幫你燒得好好味,火喉亦非常均勻。每次嚟食都會食🩷豆卜,燒完之後外皮非常脆,搽上燒汁,或者薄荷汁都非常好味。🩷三色甜椒清爽嘅口感,另外一食上癮,而且青椒味道非常濃郁,啱晒重口味嘅我。睇住呢串🩷牛西冷係燒爐上面一直轉,已經流緊口水,而且仲要燒得非常靚非常均勻,香味飄散,一口一粒牛肉,口裏面充滿牛肉味。好少任食嘅串燒餐廳有羊肉,呢度竟然有🩷羊卷肉,半卷肉係羊腩嘅部份,脂肪比較多,鍾意食腍身肉嘅朋友就啱晒。🩷雞潤味道超濃,質地軟潤,非常推介大家食。🩷鴨胸肉質結實,鴨味濃郁。🩷燒大啡菇水份滿滿,燒完香味更加濃郁,非常好食。