今次黎食𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙,一坐低見本𝕞𝕖𝕟𝕦已經好厚😃真係好多選擇,佢嘅招牌最出名就係十勝厚切豬扒🐷炭燒厚切豬扒飯🐷🍚 配 七味炸雞🍗 $53一上菜即刻嘩一聲,塊豬扒真係勁厚勁大塊🤩🤤食落咁厚以為會好鞋啦,點知食落好都嫩滑,唔會鞋喎🤩果然係招牌😆😆一大塊豬扒仲可以加多款小食,佢有餐肉蛋、瑞士雞翼、七味炸雞或者脆皮腸😆我地就揀左炸雞🤤🍗炸雞仲有兩舊大大舊🤤🤤炸得好脆配埋七味粉有少少辣😆好食❗️食完成碟真係好飽🤤🤤🤤花之戀什錦壽司盛合🍣 $88佢徐左西餐外,仲有好多日式定食架🇯🇵今次就叫左個花之戀什錦壽司盛合🍣🤤佢壽司有花之戀×2、鯛魚×2、赤蝦×1、帶子×1、北奇貝×1、油甘魚×1&鰻魚×1,總共9件壽司🍣仲要配埋一碗豬骨湯烏冬同埋富士蘋果🍎沙律,仲要唔洗加錢叫左杯檸檬洛神花蜜😃壽司方面,當然不能同高綠壽司鋪比啦😆😆但都唔差嘅,都算新鮮嘅😃😃烏冬係日式稻庭滑滑烏冬,湯底係豬骨湯,味道都係正常😆😆食完呢個餐又係超飽😆😆總括黎講,呢間餐廳真係好多選擇,有選擇困難症嘅朋友真係可能揀半個鐘都未揀到😆😆佢仲有据扒、蛋包飯、拉麵🍜......午市套餐仲要又大碟,價錢好抵添,所以性價比真係超高😆😆
今次黎食𝕝𝕦𝕟𝕔𝕙,一坐低見本𝕞𝕖𝕟𝕦已經好厚😃
真係好多選擇,佢嘅招牌最出名就係十勝厚切豬扒🐷

炭燒厚切豬扒飯🐷🍚 配 七味炸雞🍗 $53
厚切豬扒飯配七味炸雞

炸雞仲有兩舊大大舊🤤🤤炸得好脆配埋七味粉有少少辣
😆好食❗️
食完成碟真係好飽🤤🤤🤤

花之戀什錦壽司盛合🍣 $88

佢徐左西餐外,仲有好多日式定食架🇯🇵
今次就叫左個花之戀什錦壽司盛合🍣🤤
食完呢個餐又係超飽😆😆

2024-01-10
5 分鐘 (堂食)
厚切豬扒飯配七味炸雞
  • 超厚豬扒飯
2024-01-21 250 瀏覽
特別係門口的呀姐,企係到講幾位沒回應,終於回應時只用手勢,因為不清晰理解錯後,態度惡劣呼喝客人!唔會再去!未食已經一肚氣,決定轉場!看到下面留言才發現服務有問題不是第一次
2024-01-13
2023-09-24 485 瀏覽
話說我張飛18號3個人,個經理叫21號4位入,佢地基本上係得4人或6人枱,我都等了一段時間火都黎埋咪問佢,點解21入先,條友同我講因為比6人枱佢地,所以比佢地先(注意,佢未話有枱比我),我完全唔明點解佢地可以坐6人(佢有駁嘴話會比人搭佢地枱),而我唔得囉,講返野食,叫左個豬軟骨拉麵,黎左個烏冬……咁我又冇所謂,佢地既豬軟骨拉麵/烏冬真係我食咁多間佢都在前列位置,重有個厚切豬扒意粉都係好好味,佢既性價比好高…..不過態度真令我火起
2023-09-24
30 分鐘 (堂食)
  • 豬軟骨拉麵
2023-09-17 332 瀏覽
假日早餐 去左呢間餐廳26號飛三位 同28號飛三位 同樣3位 早拎飛入去要等一張未執好的枱 但後入坐另一張已準備好的位 提醒店員( 一個著灰色衫的姨姨 ) 完全唔聽人意見就大叫 說話大聲唔聽人解釋 你哋其實一去呢間餐廳就一定會聽到🫠 話後面的係4位 但其實同樣係car 位 有分別嗎?重點係我連飛號都知 會錯嗎?其實係態度問題 嘢食再好都不想再來可況只係正常的嘢食 然後早餐轉全熟煎蛋 尼3 次都錯 有咁難明嗎? 小朋友不可以食生蛋很難遇到嗎😑😑
假日早餐 去左呢間餐廳
26號飛三位
同28號飛三位
同樣3位 早拎飛入去要等一張未執好的枱
但後入坐另一張已準備好的位

提醒店員( 一個著灰色衫的姨姨 )
完全唔聽人意見就大叫 說話大聲
唔聽人解釋 你哋其實一去呢間餐廳就一定會聽到🫠
話後面的係4位
但其實同樣係car 位 有分別嗎?
重點係我連飛號都知 會錯嗎?

其實係態度問題 嘢食再好都不想再來

可況只係正常的嘢食
然後早餐轉全熟煎蛋 尼3 次都錯
有咁難明嗎? 小朋友不可以食生蛋
很難遇到嗎😑😑

2023-09-17
30 分鐘 (堂食)
早餐
2023-05-21 747 瀏覽
星期日經過美食廣場見好多人排隊,排了十五分鐘入去,叫了豬扒意粉同雞扒撈麵,豬扒意粉味道正常,唯雞扒撈麵等了半小時也未到,問那些呀姊望了一眼無回覆無跟進,等了四十五分鐘追了四個亞姊才送到,見到隻碟火都起,整了豬扒撈麵给我,等了咁耐仲整錯野,一句道歉都冇,態度咁差,点好食点抵都冇用!
2023-04-06 756 瀏覽
平時都比較少嚟到大元邨食飯,有朋友介紹呢一間日本餐廳幾抵食,而且選擇既野食都唔少,今次嚟到一於去試一試先🍀火炙壽司盛呢一個set包左6件火炙壽司、一條金龍卷同烏冬,食落份量都唔唔少,火炙過後壽司既油香味豐富左,火炙三文魚壽司更加好味,金龍卷既炸蝦脆卜卜,味道都幾唔錯,烏冬湯底夠味,烏冬質地都幾煙韌,整體味道都唔錯🍀蔥油豬扒飯蔥油豬扒煎到金黃色,肉質都幾嫩滑,上面加入左唔少既蔥油,蔥油夠哂香,加埋豬扒食味道都幾正,蔥油調味啱啱好,又唔會太鹹,整體既味道都幾好味整體嚟講出價錢又唔貴,而且食物款式都幾多,都幾推薦大家經過嘅時候嚟試吓㗎好食:❤️❤️❤️❤️🖤抵食:❤️❤️❤️❤️🖤📍富山居 (大埔)大埔汀角路10號大元邨大元街市美食廣場3號舖

🍀火炙壽司

🍀蔥油豬扒飯

好食:❤️❤️❤️❤️🖤
抵食:❤️❤️❤️❤️🖤

📍富山居 (大埔)
大埔汀角路10號大元邨大元街市美食廣場3號舖
2023-03-20 638 瀏覽
️ 💭脆香芝麻雞翼湯拉麵🍜($55)幾有驚喜😍以為係一般茶餐廳質素,但係拉麵好味,係我自己鐘意嘅軟麵😆雞翼十分出色,熱辣辣,好脆之餘又有微辣💯好juicy,好食程度係會想encore😋跟餐有黃金船壽司一件,即係粟米腐皮壽司,另有飲品,加$3凍檸檬菊花蜜,正常無特別👌🏻💭碳燒厚切豬扒飯($52)揀左蔥油配七味炸雞🍗呢個都好好食❗️豬扒厚得黎好嫩,唔硬唔乾,配蔥油好夾。七味炸雞又係好嫩🤤好大份,一定食得飽🫄🏻比想像中好食好滿意,係會encore的餐廳🤤👍🏻👍🏻👍🏻

💭脆香芝麻雞翼湯拉麵🍜($55)

💭碳燒厚切豬扒飯($52)

比想像中好食好滿意,係會encore的餐廳🤤👍🏻👍🏻👍🏻

2023-03-01 468 瀏覽
平日的午市,這店都座無虛席。原以為這店主打日式食物,但卻有西式食品選擇。我哋叫了三文魚魚籽丼、壽司烏冬定食、芝士黑松露薄餅等。先來三文魚魚籽丼,很失望,三文魚鋪滿米飯,但三文魚切得很薄,質感就一般了。飯質一般,口感和味道屬中下。壽司烏冬定食,有10件不同款的壽司🍣。壽司上的刺身大小適中,不過沒有鮮味或特別好。反而,迷你烏冬質感不錯,麵質彈牙,是幼條烏冬,幾好食。日式食物一般,沒有驚喜,反而西式薄餅都不錯。餅皮香脆,餡料適中,味道幾好。見到鄰座的豬扒飯很不錯😅
2023-02-24
2023-02-06 471 瀏覽
野食麻麻,唔好期待咁高,講係食日本嘢,但d日本定食都唔係珍珠米,好失望.....人氣定食雞球便丼實在太伏,味道偏咸;雞翼拉麵都係一般,壽司偏硬身,感覺放咗好耐,呢間嘢真係唔會再試。。。侍應生同廚房好似好亂咁,又落錯單又俾漏嘢🙄
侍應生同廚房好似好亂咁,又落錯單又俾漏嘢🙄
2023-02-04
2 分鐘 (堂食)
星期日早上到該餐廳, 見一中年女侍應大罵客戶, 大概是已點之食物很久還未到, 但反被該女侍應大罵, 態度極之惡劣。 及後我向該侍應生攞飛想到門口外排隊, 卻被該侍應大罵,話‘’唔做,唔做,做唔切冧檔‘’, 話餐廳唔做我哋生意啦, 就算你哋攞到飛,都唔畀你哋入。 就算係截飛,唔俾客戶再入,但她的態度,實在令人難以接受😤😤, 直接將怨氣發洩在客戶身上😔😔
2023-02-05
2023-01-14 293 瀏覽
混亂,不跟次序入座,無禮貌, 態度極差, 鬧客人,強迫人分枱坐,唔分枱就鬧人,真係乜都做齊哂。 其實,都係揾餐食下啫,D員工要鬧人,真係揾鬼幫襯咩,我 我櫈你老細慘囉! D客都比你鬧走哂啦!其實,我都經常來幫襯的,但... 都係頂唔過佢地嘅不禮貌。 算吧啦, 以後都唔會再嚟幫襯, 我係大埔友,都係咁話。3人以上,都晤駛來啦,佢地唔夠枱,就要你分開坐,你唔分,佢就黑面鬧人,重話... (講咗畀你聽叫你哋分開坐㗎喇, 係你哋自己唔聽之嘛)。 此話, 真係銘記於心, 真係唔敢再嚟幫襯。

2022-12-12 359 瀏覽
野食好味 員工態度垃圾!仲要比人鬧….員工叫位亂咁叫,我影相比老公睇 被逼分開坐,仲比員工話我影佢相!咁態度惡劣,無奈!食到勁受氣,以後唔再去呀!豬扒係唔錯 幾好食!
食到勁受氣,以後唔再去呀!豬扒係唔錯 幾好食!
2022-12-06 356 瀏覽
大埔大元邨街市樓上竟然有日本好嘢食!近期真係比較少會上去食,前幾年人流會比較多人行,而且都有好多唔同款種類嘅餐廳,但係近呢幾年尤其是疫情開始變得越來越少人行,都唔知開咗間咁特別嘅餐廳,裝修好有心思好日式🇯🇵嘅感覺,而且有室內室外位置坐-當時食咗佢哋嘅下午茶,值得一讚嘅係佢哋嘅照燒雞扒好嫩滑而且其實都冇咩好挑剔😆,而且呢個價錢十分之滿意,份量亦都啱啱好。加上睇佢哋嘅微小嘅位置都知擺咗心事落去,因為另外叫咗個類似早餐🥣嘅set,有個丹麥包配炒蛋,丹麥包真係一流,咬落口好酥脆,而且味道比普通麵包🥯更有味道,炒蛋亦都好滑好香,另外一碗係肉醬意粉,雖然份量有啲少但係下午茶來講啱啱好
2022-11-01
下午茶
2022-11-13 286 瀏覽
今日第一次到這間餐廳堂食,今次品嚐早餐。一去到就需要攞飛等位,等左一陣就可以入座環境幾好👍🏻我哋就同人搭枱,坐2人位,地方算寬敞的。我們叫了法蘭克福克福腸牛角酥+辣肉碎米粉及照燒雞肉奄列+火腿通粉。1杯凍檸茶及1杯凍奶茶。首先奄列到先,見到奄列有少少….隻碟太大了….而奄列的雞…得好少…比較多係磨菇(最慘係餐牌冇列明而我老公唔食得菇)不過算幾好味至於個牛角酥,都係外貌一般,但味道係好好的。其實食物係幾好食,只是賣相…真的只能說「圖片只供參考」(被餐牌上的圖片誤導而產生太高期望)🤣
今日第一次到這間餐廳堂食,今次品嚐早餐。
一去到就需要攞飛等位,等左一陣就可以入座

環境幾好👍🏻
我哋就同人搭枱,坐2人位,地方算寬敞的。

首先奄列到先,見到奄列有少少….
隻碟太大了….
不過算幾好味

至於個牛角酥,都係外貌一般,但味道係好好的。

2022-11-13
15 分鐘 (堂食)
早餐
2022-11-12 230 瀏覽
呢間日本料理價錢親民同埋都多菜式比客人揀👍🏻 🥢燒石鍋鰻魚定食 $128 · 上左枱都仲熱辣辣, 炸炸聲咁, 定食仲有2隻餃子及麵豉湯, 整條鰻魚都軟腍蓋滿鰻魚醬汁, 好好送飯😍🥢蟹味噌甲羅燒配鱈魚干 $52 ·呢個甲羅燒勁多蟹膏蟹肉, 鱈魚干食哂仲可以自行拌飯🙊 🥢串燒拼盤 $68 ·有雞翼, 雞軟骨, 香菇, 京蔥雞, 蘆筍牛肉串, 呢個格錢食到咁多款串燒真係唔錯, 而且肉質香滑, 每人都試到啲🥢蟹籽沙律(細) $38 ·諗住細細份, 上枱有啲嚇親😂 都唔係細碗, 滿滿蟹籽同青瓜絲
呢間日本料理價錢親民同埋都多菜式比客人揀👍🏻

🥢燒石鍋鰻魚定食 $128

🥢蟹味噌甲羅燒配鱈魚干 $52
·呢個甲羅燒勁多蟹膏蟹肉, 鱈魚干食哂仲可以自行拌飯🙊

🥢串燒拼盤 $68

🥢蟹籽沙律(細) $38