1K
2021-09-15 795 瀏覽
銅鑼灣是覓食好地方,今晚和家人吃晚飯找了間中式酒樓, 富軒, 食滿$300, 有免費泊車。我們四個人, 叫了燒味雙拼 ~  油雞拼义燒,油雞嫩滑, 义燒烤得香, 份量足.沙茶牛肉, 用了隻特式碟盛載, 調味適中, 牛肉質稔.時菜豆腐,  豆腐夠滑, 有豆香.  伴有冬菇及菜心, 不錯.最好食是招牌菜, 黑豚肉炒菠蘿, 黑豚肉吾肥, 炸粉薄, 有點脆口, 醬汁做到有拉絲效果, 好美.  調味帶酸甜, 但不會太酸. 極好食。最後係, 溫公齋煲.  有麵根, 仙菇, 粟米心, 竹筍, 西蘭花, 木耳, 粉絲, 食材好豐富.餐後奉送甜品, 每人一碗紅豆沙, 好好味, 好滿意.餐廳價錢公道, 侍應有禮, 值得再來.
銅鑼灣是覓食好地方,今晚和家人吃晚飯
找了間中式酒樓, 富軒, 食滿$300, 有免費泊車。
我們四個人, 叫了燒味雙拼 ~  油雞拼义燒
油雞嫩滑, 义燒烤得香, 份量足.
沙茶牛肉, 用了隻特式碟盛載, 調味適中, 牛肉質稔.
餐後奉送甜品, 每人一碗紅豆沙, 好好味, 好滿意.
餐廳價錢公道, 侍應有禮, 值得再來.
  • 黑豚肉炒菠蘿
  • 時菜豆腐
  • 沙茶牛肉
今早到朋友推介下,到富軒飲早茶。本來只覺枱與枱的空間比較擠迫外,其他也沒有甚麼問題。但當侍應拿杯碟食具給我們時,我就發覺這酒樓的服務好有問題,因為侍應只是把一堆食具隨便放在枱上,沒有為客人罷放好就行開了。最終我們只有自己來分派食具。還有在用膳中途,見到一位只用口罩遮掩下唇而露出整個鼻子(鼻子還有鼻水流出)及上唇的伯伯,在酒樓用膳區周圍遊蕩,於是我便立刻通知也看到這情況的知客,要求她請伯伯正確戴回口罩,誰知她只是敷衍回應我:「得啦!得啦!」,但卻沒有跟進,當沒事發生一樣。當點心上枱時,上菜的姐姐卻好像把叠高的點心籠掟在枱一樣,態度好有問題。最後要提出的問題是這間酒樓是有提供搭枱的,但卻沒有用任何東西分隔同枱而不相識的食客。用過的枱布也只是捲起一半,再放下半捲着的清潔枱布,就讓新來的食客同桌用膳。真是防疫意識奇差。雖然食物的質素頗佳,但在這樣的環境及代客態度下用膳,一點兒也下享受,還有點提心吊膽呢!

2021-08-12
$70 (早餐)
2021-07-25 3822 瀏覽
宜家好多酒樓晚市都好抵食,如果想出街食飯人多又想坐得舒適闊落,我就會建議下大家可以試下約酒樓晚飯啦。今次事因同朋友係銅鑼灣話想食中菜,係唸唔到邊度有好既餐廳,把心一橫,不如兩個人都照去酒樓食下野啦。我地來到皇室堡6樓的富軒,呢度地方明亮寬敞,位置闊落好舒適,服務員一條龍有服務,帶位開茶點心紙揀野食,菜式包羅萬有,真係咩都想食啊。首先我們點了兩盅菜膽螺頭燉雞,超級多料同夠火候的燉湯,雞肉嫩螺頭肉厚,每一口喝的是滋潤,很正。菜式方面,首先點了最多人點的至尊脆皮燒鵝,平時燒鵝食得多,特別係一些專門食燒鵝的餐廳,但都無呢度既燒鵝好食,唔係講笑,無唸過呢間酒樓的燒鵝咁有水準,下次過來一定再點燒鵝。除左燒鵝打頭陣,再來一客冰鎮鮑魚4隻,瑤柱菜粒蛋白炒飯,絲絲入扣(拔絲黑豚肉),蟲草花浸田園蔬。鮑魚做法其實有兩種,豉油皇同冰鎮,而今次我選擇了冰鎮因為服務員話這樣做更好食,試過果真,鮑魚夠大隻及厚肉,呢個價錢係抵食啊。拔絲黑豚肉我想講又係必點,用來送飯係超開胃,而且真係做到拔絲效果,有技巧有水準。瑤柱菜粒蛋白炒飯也有相當水準,看到飯同菜炒得粒粒分明,口感亦不錯。食左咁多好野,最後食埋個青菜中和下,田園
食左咁多好野,最後食埋個青菜中和下,田園蔬夠新鮮,蟲草花落足料,夠多。
食飽飽,仲可以慢慢嘆茶,chill下聊天,富軒酒樓真係唔錯選擇,下次再來。
2021-06-29
2021-07-23 551 瀏覽
#粵式小菜晩飯-好耐冇同阿爸阿媽行銅鑼灣 今日逛完Sogo 我提議行多兩步路 去皇室堡食小菜晚飯 -🦪#豉油皇鮑魚 4隻 $148有冰鎮同豉油皇兩種口味 老人家唔鍾意食凍嘢😅 唯有揀豉油皇 鮑魚比想像中大隻 頭抽味道夠而唔會太鹹 隻隻乾身有嚼勁 值得一試-🥣#菜膽螺頭燉雞湯 $88老竇無湯不歡 但佢話個燉湯味道一般 熱度夠不過雞味唔濃 -🐧#紅燒皇子鴿 $96乳鴿打孖上 斬件一齊食 乳鴿皮尚算香脆 肉質結實 軟骨連肉 咬落索索聲 -🧆#絲絲入扣 $168呢個係人氣小菜 豬里脊肉經過淺炸 外皮鬆脆可口 每件掛上甜酸汁成拔絲 裏面肉質鮮嫩 脂肪唔多咬落唔會成口油 食多幾件都唔怕油膩-🥬#啫啫芥蘭煲 $108我嫌上湯時菜嘅味道淡 改叫啫啫菜煲 貪佢香口啲入口熱辣辣 蝦乾蝦膏非常惹味-🥠#薑汁千層糕 $24千層糕有淡淡薑汁味 蒸得香軟 入口軟糯有口感 甜度剛剛好 為晚餐做一個完美嘅收結-📍#富軒銅鑼灣告士打道311號皇室堡6樓
#粵式小菜晩飯

🥠#薑汁千層糕 $24

📍#富軒
銅鑼灣告士打道311號皇室堡6樓
2021-06-26 576 瀏覽
服務員極力推薦的乳豬龍蝦片皮鴨套餐, 其他餸菜 (包括片皮鴨)食飽好耐起碼20分鐘, 片皮鴨兩食嘅 鴨鬆生菜包仍然未上菜, 再追單後十分鐘先到, 到來的一碟生菜,每塊生菜都十分老, 每塊都爛, 每塊都有黑邊,不新鮮不美觀, 睇見都唔想食。 最後成碟生菜冇食到。 兩樣嘢唔明, 點解片皮鴨兩食, 鴨鬆生菜包會遲半個鐘頭先到, 而且該碟生菜好似要丟落垃圾桶的一樣, 淨係呢個問題, 我以後不會再到這店幫襯。
2021-06-25
2021-06-22 422 瀏覽
好耐都未試過一家人去酒樓食飯 晚市食飯大部分都係熟客 樓面員工都十分熱情 📣📣我哋嗌咗幾個main course🦆燒鵝(例) 燒鵝十分入味而且好香濃 又唔會話太過死鹹 加埋啲酸酸Meimei嘅汁 一啲都唔會油膩 燒鵝皮燒到脆卜卜 熱辣辣好好食🔥 另外叫咗個拔絲黑豚肉🐖 我覺得甜咗少少 不過黑豚肉炸得啖啖肉唔會話太多炸粉 分量都幾多呀🐟清蒸龍躉仔 火候啱啱好 龍躉仔肉質超級嫩滑 配上大量薑蔥豉油好嘢未 可以食多幾碗白飯食左甘多肉 當然叫左碟菜🥗🥗 金銀蛋浸時菜 最後我哋仲嗌咗個炒麵 真係捧住個肚走 基本上個份量都好多好抵食
食左甘多肉
當然叫左碟菜🥗🥗 金銀蛋浸時菜
2021-06-20 371 瀏覽
今年父親節難得放寬堂食,梗係要帶爸爸出去食餐好,爸爸個人比較傳統,鍾意中式,我就帶佢提早一日過黎銅鑼灣皇室堡富軒✨菜膽螺頭燉雞~以原個瓦盅去燉,完美鎖住香味,湯頭清甜,雖然$88嘅價錢略貴,但真係有大大粒螺頭,非常足料👍爸爸話飲落喉嚨特別舒服,夠哂清潤!✨至尊脆皮燒鵝~因為驚食唔晒,所以我哋只係叫咗¼隻,上碟暖暖地,皮脆兼油脂豐富,好香口!✨絲絲入扣~酒樓都有咁詩意嘅名,原來係脆皮嘅咕嚕肉,個皮凍凍地同醬汁做到拔絲效果,無骨,皮脆內嫩,極力推介👍✨古法蒸龍躉頭腩~個汁係以豉油、陳皮、薑絲調較而成,雖然不是好多肉嘅位,食落認真非常滑溜✨瑤柱菜粒蛋白炒飯~非常大碟嘅炒飯,而且用料充足,啖啖都充滿瑤柱絲,睇得出廚師嘅用心😍呢度嘅晚飯小菜好食得來,又夠份量,好啱一家人👨‍👩‍👧‍👧睇到佢Menu仲有好多唔同嘅海鮮添,下次一定要再試吓🙌🏻

✨菜膽螺頭燉雞

✨至尊脆皮燒鵝

✨絲絲入扣

✨古法蒸龍躉頭腩

✨瑤柱菜粒蛋白炒飯

呢度嘅晚飯小菜好食得來,又夠份量,好啱一家人👨‍👩‍👧‍👧
睇到佢Menu仲有好多唔同嘅海鮮添,下次一定要再試吓🙌🏻
誰說慶祝一定要吃西餐 同樣價錢其實中餐可以吃得更豐富~~~好多情侶拍拖首選都係食西餐食日本嘢 但係我同大舊就特別鐘愛中餐😊~~~上個星期終於成功置業,為咗好好慶祝一番,我同大舊就揀咗食個豐盛嘅中餐黎慶祝。皇室堡有好多傢俬店,睇完傢俬之後我哋就嚟咗呢間中菜度食晚飯。~~~雖然係食晚飯,我哋都順便睇一睇呢個場所適唔適合擺婚宴,整體冇咩柱位,環境寬闊,唔錯。~~~睇完餐牌之後我哋叫咗 薑蔥大肉蟹 上湯波士頓龍蝦加伊麵 杞子花膠燉雞 清蒸星斑仔 松露香煎帶子皇 脆皮燒腩仔 冇錯你冇睇錯 呢個係兩個人嘅份量~~~叫咗咁多嘢食 total $1388 其實我哋唔係特登計好 不過個數字又幾好意頭 ~~~味道方面 佢哋嘅海鮮非常出色 龍蝦紮實 肉蟹啖啖肉 唔會好空氣 兩款都令人欲罷不能 杞子花膠燉雞湯好大碗 兩個人基本上每人可以飲到三至四碗 味道清甜~~~星班仔亦都非常新鮮 熟度不太過 剛剛好 好鮮味 亦肥美 脆皮燒腩仔脆卜卜 夠香口 而松露香煎帶子皇 就略嫌稍油少少 不過整體味道依然調配得唔錯~~~食完整餐飯之後仲有附送綠豆沙 呢度嘅綠豆沙好多豆 非常足料 沙沙口感 加上唔會好甜 我哋本身好飽 所以
誰說慶祝一定要吃西餐 同樣價錢其實中餐可以吃得更豐富
~~~
食完整餐飯之後仲有附送綠豆沙 呢度嘅綠豆沙好多豆 非常足料 沙沙口感 加上唔會好甜 我哋本身好飽 所以淨係叫侍應俾咗一碗我哋 點知食完之後忍唔住encore多碗
~~~
富軒 (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道311號皇室堡6樓
2021-06-18 367 瀏覽
是日去銅鑼灣食一家大細當然係去食中菜啦.✅海蜇燻蹄顧名思義係小食 份量唔細燻蹄煙韌點白醋食幾開胃海蜇微辣夠彈牙 兩樣小食都做得唔錯✅鮮紅茄湯肉碎煮菜苗分量好足料大大份 蕃茄湯好濃個菜都好冧甜 清淡得嚟又健康✅胡椒焗海生蝦蝦肉好爽 食落去好鮮味 唔似雪櫃蝦胡椒爆香好惹味 啱曬細路仔食✅拔絲黑豚肉酸甜甜 黑豚肉炸到外脆內軟真係做到拉絲效果.估唔到傳統中式餐館都做到酒店嘅質素雖然賣相唔夠浮誇 但絕對比到好食兩個字edited10:5510:55
是日去銅鑼灣食
雖然賣相唔夠浮誇 但絕對比到好食兩個字
edited10:55
10:55
2021-06-17 256 瀏覽
同屋企人去咗銅鑼灣行街,順便預祝父親節,咁我地就去咗位於皇室堡6樓既富軒食飯,枱與枱之間好闊落,空間感十足,又坐得舒服,落完單,上菜都好快手😃 菜膽螺頭燉雞湯 $88先黎每人一盅燉湯😆燉湯好足料,每盅都有螺肉,雞肉係入面,味道濃厚,正 拔絲黑豚肉 $168外皮好鬆脆,就算放涼咗都仍然保持脆口,肉好軟熟,真係有拔絲效果,酸甜度調教得剛好,真係一件接一件咁食😋 蜜汁叉燒拼腩仔(例)$108我呢碟係最後一碟,真搶手,燒腩仔皮脆,叉燒半肥瘦,仲係燶邊夠香口,好餸飯☺ 蒜蓉粉絲蒸元貝 $128一碟有4隻,元貝已經起咗肉,就咁夾就食得,好方便,大大粒,啖啖肉,加埋粉絲食一流😁 杞子雲耳浸菜苗 $88整返個菜平衡吓先,菜吸收晒湯底既味道,好腍甜🙂 薑汁千層糕 $24一籠4件,糕點層次分明,薑汁味重,微甜😝

菜膽螺頭燉雞湯 $88

拔絲黑豚肉 $168

蜜汁叉燒拼腩仔(例)$108

蒜蓉粉絲蒸元貝 $128

杞子雲耳浸菜苗 $88
整返個菜平衡吓先,菜吸收晒湯底既味道,好腍甜🙂

薑汁千層糕 $24
一籠4件,糕點層次分明,薑汁味重,微甜😝
2021-06-17
  • 拔絲黑豚肉
2021-06-17 2815 瀏覽
今晚,我哋去咗食中菜。🥳我哋開咗一壺茶-普洱。我哋要睇Meun揀野食,樣樣都好似好好味咁,肚紮眼闊嘅我哋叫咗好多嘢,希望我哋食得曬😅螺頭燉雞湯 $88/位:燉湯一上枱再開埋個蓋,即刻聞到好香。兩碗熱辣辣嘅燉湯看似平平無奇、普普通通。湯料好足👍,有螺頭、雞肉、雞腳、菜...... 飲落非常鮮甜,同埋係無乜油浮起面,我停唔到係咁飲。😍好彩叫咗2份,我地各自飲,唔洗爭🙂至尊燒鵝皇-例 $158 :唔會太肥膩😻,燒得恰到好處,配合上我每次一定要沾的醬汁,口感皮香肉嫩,甜而不膩,超級棒!🤗忍不住跟其他人爭起來!😙拔絲大黑豚肉 $168 :拔絲黑豚肉真的是超美味😋,先說它外層的那層糖絲,真的是絲絲入扣,入口後外面那層絲立馬就入口即溶了,不會甜得太過,反而讓我這種愛吃甜又怕胖的女生都忍不住掃了大半碟。☺️ 然後是鬆脆的黑豚肉,口感極佳,超贊的!👍蒜蓉粉絲蒸元貝 $128 :元貝好大粒🥰,而粉絲吸收晒所有嘅精華,兩樣一起放進口里味道配合得很好,嚼得滿口都是鮮味,推薦!!!👏🏻👏🏻👏🏻蟲草花浸田園蔬菜$98 :蟲草花營養價值高,我哋好快手就食曬啲蟲草,當然菜都好好味😆瑤柱蛋白炒飯 $118 :就咁望碟炒飯
今晚,我哋去咗食中菜。🥳

瑤柱蛋白炒飯 $118 :就咁望碟炒飯係炒到粒粒分明 & 乾身,一睇就知好有水準。食落好有口感,好味 😁

楊枝甘露糕 $24 :一望就望到好多芒果肉粒🥭,一啖食曬芒果肉&楊枝,好滿足呀🥰

我哋最後係食唔晒嘅,我哋叫侍應拎兩個外賣盒,打包炒飯 & 拔絲黑豚肉。原來本身仲有送糖水,可以揀綠豆沙 OR 紅豆沙,但因為我哋太飽啦,所以我哋無要到。😆

總結,侍應服務好好,真係無得挑剔。在食方面,每道菜都好好味,讚👍👍👍
2021-06-15
🇭🇰適逢端午佳節,疫情亦見緩和,便和家中長輩相約吃飯. 👵🏿話明係長輩,選擇嘅當然係傳統嘅中餐啦😅 本來我對中菜沒有太大期望,畢竟都係由細食到大, 但上咗第一道菜之後覺得非常有驚喜,就即刻急不及待攞相機出嚟🤩.🍗第一道至尊脆皮燒鵝🦆,件件都好多肉,燒得皮脆肉嫩,鵝油香濃,媲美名牌燒鵝店..🐖拔絲黑豚肉亦都相當出色🍍 外皮炸得香脆,酸甜有序,比一般嘅咕嚕肉更好味因為豚肉大件兼軟淋,亦都真係有出色嘅拉絲效果😍.🐟長輩們最愛清蒸龍躉🐟,肉質彈牙,肉色鮮白,食得出係新鮮游水龍躉. .瑤柱蛋白炒飯亦都炒得金香有鑊氣,配合酸味味的拔絲豚肉食到舐舐脷 😋.⭐️性價比:4/5星

⭐️性價比:4/5星
2021-06-16 1856 瀏覽
好耐冇食中菜, 與朋友到富軒吃晚飯😍, 位於銅鑼灣皇室堡6樓, 地點方便👍🏻。 店內光線充足,環境舒適。 之前食過一次晚飯感覺唔錯, 原來朋友都喜歡來這裏吃晚飯, 今次我們各點幾款小菜,✨至尊脆皮燒鵝$158、 菜膽螺頭燉雞$88位、 拔絲黑豚肉$168、 富貴炒龍躉球$148、 金銀蛋浸菜苗$98、 豉油皇銀芽炒麵$108、 紅豆沙。✨🔸至尊脆皮燒鵝🦆~外皮香脆,入口嫩滑,份量都幾多。🔸金銀蛋浸菜苗🥗~ 菜味濃,入口甘香, 營養豐富又美味。🔸拔絲黑豚肉🥓~ 外脆內嫩的口感, 醬汁層次感豐富, 甜甜酸酸, 記得趁熱食。🔸富貴炒龍躉球🧆~ 肉質彈牙的龍躉球, 大大件入口啖啖肉, 配上爽脆的西蘭花和西椒, 色香味俱全的一道菜。🔸豉油皇銀芽炒麵🍝~ 色澤均勻,炒麵乾身而不膩,面層撒上芝麻,配上銀芽及韭黃,香噴噴啊!🔸菜膽螺頭燉雞🥣~ 湯味很鮮甜,又足料。🔸紅豆沙🧉~沙狀口感, 而甜度適中。整體而言地點方便, 菜式有質素, 環境舒適, 喜歡吃中菜的可以一試。😉

🔸至尊脆皮燒鵝🦆~外皮香脆,入口嫩滑,份量都幾多。

至尊脆皮燒鵝

🔸金銀蛋浸菜苗🥗~ 菜味濃,入口甘香, 營養豐富又美味。

金銀蛋浸菜苗

拔絲黑豚肉

豉油皇銀芽炒麵

🔸菜膽螺頭燉雞🥣~ 湯味很鮮甜,又足料。

菜膽螺頭燉雞$88位

🔸紅豆沙🧉~沙狀口感, 而甜度適中。
紅豆沙

2021-06-15
金銀蛋浸菜苗
拔絲黑豚肉
豉油皇銀芽炒麵
紅豆沙
2021-06-15 217 瀏覽
中菜愛好者🤩今次試左皇室堡既富軒實在有驚喜 黎緊應該係會成日encore😋🌟海皇冬瓜盅夏天食冬瓜盅是必須的 冬瓜夠晒解暑 有香菇 豬肉 帶子等配料加埋夜香花又清熱👍🏻碗湯好清甜💯🌟京式扁皮鴨即叫即切每件都切得均勻大小剛好 而且烤得皮脆肉嫩😋配上自家製既餅皮 加埋青瓜,京蔥,甜面醬食落有非常豐富既口感💯👍🏻🌟拔絲黑豚肉🐷呢個非常驚喜 黑豚肉炸得外脆內肉嫩同好做到拔絲嘅效果 配埋三色椒同菠蘿酸酸地好開胃😋🌟星洲麥皮蝦🦐煮法好特別 比較少見用星洲炒米方式去煮蝦食落非常惹味 蝦肉彈牙 仲有脆脆麥皮 有咬口👍🏻😋🌟金銀蛋白菜🥬皮蛋同鹹蛋份量都好多 配埋鮮甜嘅白菜仔💯
中菜愛好者🤩

🌟京式扁皮鴨
即叫即切
每件都切得均勻大小剛好
而且烤得皮脆肉嫩😋
配上自家製既餅皮 加埋青瓜,京蔥,甜面醬
食落有非常豐富既口感💯👍🏻

食落非常惹味 蝦肉彈牙 仲有脆脆麥皮 有咬口👍🏻😋
🌟金銀蛋白菜🥬
皮蛋同鹹蛋份量都好多 配埋鮮甜嘅白菜仔💯
2021-06-14 266 瀏覽
餐廳裝修十分華麗,空間感十足,舒適寬敞,最喜歡餐廳前的一 幅花花場, 是打卡熱點,每道菜式, 廚師以精湛的 廚藝, 用心烹調 ,做到色香味俱全, 十分欣賞。紅燒花膠生翅(例牌)$388熱燙燙紅燒花膠生翅, 打開蓋時,香氣四溢,看見花膠和魚翅份量十足, 用料認真, 賣相吸引, 足夠四人份量,湯底香濃鮮味,帶黏黏的口感,啖啖充滿無比鮮味,十分享受。京式片皮鴨(一食)一隻$188肥美片皮鴨,鴨皮烤至油光亮麗,令人垂涎, 店員用純熟的刀法, 不消一會把所有的鴨皮片下來 ,麼麼餅皮,用蒸籠盛上,保持溫度及濕潤, 先塗上甜醬, 再放上熱呼呼薄切烤鴨片、青瓜片、 京蔥絲,包起來去一齊吃, 麼麼餅皮充滿麵粉香氣, 包裹著的烤鴨皮脆肉嫩 , 豐富的肉汁,將京式皮鴨的風味,重現在舌尖上。八頭冰鎮鮑魚 (六隻)$188六隻肥美的原隻鮑魚, 色澤亮麗 , 令人垂涎,用冰鎮嘅方法既消暑,又可品嘗到鮑魚爽滑彈牙口感, 突出鮑魚清甜 爽口滋味 ,用刀輕輕力已經好容易切開, 中心部分口感黏黏, 滋味吸引,滿滿膠原蛋白, 夠曬滋補養顏, 女士們的至愛 ,不消一會, 已經給我吃清光了。上湯波士頓龍蝦+伊麵$218波士頓龍

紅燒花膠生翅(例牌)$388

京式片皮鴨(一食)一隻$188

八頭冰鎮鮑魚 (六隻)$188

上湯波士頓龍蝦+伊麵$218
波士頓龍蝦用傳統上湯烹煮,可以吃到龍蝦的原汁原味, 鮮紅色的龍蝦肥美大隻, 令人 心心眼, 啖啖肉, 肉質鮮味彈牙, 新鮮貨色, 跟配的伊麵煮得剛剛好,完全吸塑龍蝦 汁的精華,滋味吸引, 口感一流,令人食指大動。

蒜蓉炒西蘭花$88
西蘭花不但爽甜翠綠, 滿滿誘人的蒜香, 風味迷人。

楊枝甘露糕四件$24
震騰騰的楊枝甘露糕, 我最喜歡的中式甜品, 配上熟透香甜的芒果肉 、西米及柚子肉, 入口冰冰涼涼, QQ彈牙,酸酸甜甜, 散發著迷人奶香及果香,口感豐富,讓人陶醉其中的飯後甜品