回頭度🍪8/10|人均消費💰~$40-60-今次就同大家介紹我嘅中學飯堂抵食大份又好食嘅手工麵😍我記得佢初初好似係得牛肉麵但依家多咗好多款餸😋-👍🏻將軍牛展麵 $48湯底帶有炸醬葱花同旺菜絲🥘仲帶有微辣🌶️所以幾惹味其實原本仲有芫茜 但我冇要麵條我就揀咗粗麵🍜幾煙韌同有咬口 同個湯幾夾牛展份量都多🐮而且冧身唔會韌整體嚟講 真係抵食大份又好食🤩-整體味道🌕🌕🌕🌕🌑抵食🌕🌕🌕🌕🌑
回頭度🍪8/10|人均消費💰~$40-60
抵食🌕🌕🌕🌕🌑
將軍牛展麵
將軍牛展麵
2024-11-09 135 瀏覽
見網上外賣平台有外賣自取優惠,即刻食返我平時最鍾意食嘅將軍麵店,見佢加咗新嘅菜式,水煮魚麵,我就嗌黎試吓。另外當然會叫返平時鍾意食嘅牛腱麵再加炸醬麵。牛腱麵同埋炸醬麵嘅水準都有維持得到,但反而水煮魚嘅麵我又覺得一般。同我想像中有少少出入。不過佢又真係抵食嘅咁大大碗手工麵都係$40幾我成日諗唔到食咩都會食佢。住開天水圍嘅朋友,去開新北江搵食應該都唔會陌生。下次都係繼續食飯,佢嘅招牌麵就比較穩陣。
2024-09-06 73 瀏覽
打風臨住近近地去食,叫左個豬紅雞翼幼麵。一黎到第一啖都無咩野,d 麵愈食愈咸,個湯底勁咸但d 餸又無味。唔知係咪因為啲餸冇醃過,所以整到湯底鹹啲來彌補番個味道。試一次就夠
唔知係咪因為啲餸冇醃過,所以整到湯底鹹啲來彌補番個味道。
試一次就夠

2024-04-13 309 瀏覽
平民小店 附近居民同學生食多呢個商場出名d野平 都幾經濟實惠一般揀個粉再加餸 飲品另加錢將軍撈粗麵 ($33) + 腩肉 ($9)有芽菜、甘筍絲、炸醬、花生等好大碗麵 粗麵好有口感!係我鐘意嘅質感😎 撈炸醬好食至於腩肉份量就唔係好多但味道唔錯 少少辣 正食哂成碗勁飽!

平民小店 附近居民同學生食多
呢個商場出名d野平 都幾經濟實惠
一般揀個粉再加餸 飲品另加錢

將軍撈粗麵 ($33) + 腩肉 ($9)
有芽菜、甘筍絲、炸醬、花生等
好大碗麵 粗麵好有口感!
係我鐘意嘅質感😎 撈炸醬好食
至於腩肉份量就唔係好多
但味道唔錯 少少辣 正
食哂成碗勁飽!
2024-03-22 364 瀏覽
天水圍嘅新北江商場出名多平靚正嘅街坊美食!呢間將軍麵館餐廳環境雖然唔大,可能有時候要同其他人一齊搭枱,但睇得出呢到都係一間比較受街坊歡迎嘅街坊飯堂~將軍牛展炸醬湯麵💰HK$55湯底味道清甜,配料亦好豐富,有白菜絲、京式炸醬同蔥花!牛展味道中規中矩,京式炸醬咸咸香香,比坊間一般嘅炸醬較惹味~豬頸肉炸醬湯麵💰HK$47呢到嘅上海粗麵有少少似烏冬嘅感覺,麵質偏煙韌,而且掛湯能力都高!豬頸肉爽口彈牙,整體感覺幾出色~

將軍牛展炸醬湯麵💰HK$55

豬頸肉炸醬湯麵💰HK$47

2023-12-22
2023-12-11 386 瀏覽
新北江數一數二嘅米線🍜雖然唔係話好似某某傳統店甘受歡迎,但係質素真係唔錯,湯底酸辣超夠味,酸菜炸醬勁足料,另外主打粗麵條,有啲字烏冬質地,但係我通常都係叫米線比較多,比較掛湯! 佢嘅份量都係比較大,即使少米線都好夠平時女仔食,正所謂咪做大嘥鬼🥳🥳我今次食嘅係腩肉牛柏葉酸辣米線,腩肉超正唔係嗰種好肥嗰隻,食到肉質一絲絲果隻,牛柏葉非常爽口,而且唔係得三四條嗰種,伴隨埋酸菜嘅爽脆,炸醬嘅肉碎口感真心超級推薦
2023-07-03 598 瀏覽
記錄低貧民社畜放lunch日常🍽️將軍酸辣炸醬麵加腩肉 $32+$6🍖麵底用嘅係上海麵,可以揀粗麵/幼麵/米線🍜配料有酸菜,白菜絲🥬、京式炸醬、蔥花、芫茜份量偏多~大食嘅人一定夠飽~湯底好足料好濃郁🍲平民指數:🌟🌟🌟🌟🌟好食指數:🌟🌟🌟🌟———————————————————-將軍麵館🥘天水圍天湖路1號新北江商場1期1樓C41D號舖分店地址:屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼地下44號舖營業時間:星期一至日10:30am-9:00pm
記錄低貧民社畜放lunch日常🍽️
將軍酸辣炸醬麵加腩肉 $32+$6🍖
麵底用嘅係上海麵,可以揀粗麵/幼麵/米線🍜
配料有酸菜,白菜絲🥬、京式炸醬、蔥花、芫茜
份量偏多~大食嘅人一定夠飽~
湯底好足料好濃郁🍲
天水圍天湖路1號新北江商場1期1樓C41D號舖
分店地址:屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼地下44號舖
營業時間:星期一至日10:30am-9:00pm
2023-01-02 901 瀏覽
收工老友話係新北江求其食,呢間將軍麵館開左都一段時間又未試過,就建議黎試下啦,主打都係上海麵,有湯麵同拌麵。環境黎講係新北江既小店,格局就比較細同迫d,當日冷氣可能唔係太夠都比焗。睇下餐牌,都係主打米線同上海麵,好似車仔麵咁揀完1款餸想另加就加錢咁。豬軟骨上海麵先講講個湯都ok,唔會好咸,就咁飲都唔錯,仲有d配料如炸醬果d都有,寫左係餐牌度,豬軟骨就正常水準,麵方面就比較差,唔係手拉麵只係現成貨,口感就還好但可能雪過夾起好多時都斷開,好在上海麵都比較粗同煙韌無話太影響口感。醬牛展加左款小食,牛展上加左蒜泥同辣椒油,牛展都係正常水準,辣椒油唔會好辣,成份小食正常合格啦。支裝白豆漿飲品方面都係得罐裝汽水同豆漿可以揀,本身想飲黑豆漿話無所以揀返白豆漿,都係來貨野,低糖豆漿唔會好甜豆味輕微,一般啦。總括黎講食物水準就比較一般d無乜驚喜,價錢中規中矩,新北江黎講會有更好既選擇。

豬軟骨上海麵

豬軟骨麵

醬牛展

醬牛展

支裝白豆漿

支裝白豆漿

2022-10-22 528 瀏覽
呢間餐廳嘅位置相當難搵,如果你本身唔係住喺天水圍嘅話,入到商場都好大機會會蕩失路🤣🤣 不過今日我就係誤打誤撞咁樣見到呢間餐廳,又好想食米線,一於試吓佢~我自己叫咗撈米線,微辣。唔太辣仲有加辣嘅空間,早知叫小辣啦🥹 米線個汁同埋肉碎都幾香口,不過木耳就冇乜調味仲凍凍地,如果可以熱啲咁就會好食啲。雞翼係中規中矩嘅滷水雞翼👌🏻👌🏻男朋友叫嘅係麻醬撈麵,麵質都幾好食,而且個配搭都似乎落咗啲心思,外間好少見到會加肉鬆呢!麻醬落得幾大方,足夠撈晒成個面。

雞翼木耳撈米線

豬頸肉麻醬撈麵
2021-03-19 2380 瀏覽
今日要出天水圍睇醫生,睇之前就喺附近小有名氣既新北江食埋lunch先過去~搵到呢間米線店標榜湯底唔加味精,而且有自家製手工麵所以就試下👍我叫咗小辣酸辣炸醬手工粗麵加豬肚同蘿蔔,同埋小食涼拌木耳~手工粗麵望落有啲似烏冬,食落都幾煙韌,但係個人認為烏冬比佢滑啲,不過值得一試👍湯底係清淡版既酸辣,佢既炸醬唔會太肥,咸咸香香帶輕微既辣,幾出色👍豬肚唔腥臭亦都唔韌😀蘿蔔應該只係就咁整熟佢,不過勝在夠淋同無渣涼拌木耳同幅圖完全唔同。。。唔知點解實物有芝麻醬😐個人認為一係麻醬撈,一係涼拌汁撈,兩樣加埋就。。。。😓雖然食落無預期咁大違和感,不過麻醬會遮蓋左涼拌果陣麻辣香味我估佢既京醬麵,豬手同豬軟骨都幾出色,下次有機會可以試埋手工幼麵👍

酸辣炸醬粗麵配蘿蔔豬肚

我叫咗小辣酸辣炸醬手工粗麵加豬肚同蘿蔔,同埋小食涼拌木耳~

豬肚唔腥臭亦都唔韌😀
蘿蔔應該只係就咁整熟佢,不過勝在夠淋同無渣
涼拌木耳

涼拌木耳同幅圖完全唔同。。。唔知點解實物有芝麻醬😐
個人認為一係麻醬撈,一係涼拌汁撈,兩樣加埋就。。。。😓
雖然食落無預期咁大違和感,不過麻醬會遮蓋左涼拌果陣麻辣香味
2021-03-19
  • 自家製手工粗麵
  • 豬肚
  • 炸醬
2020-09-15 1812 瀏覽
話說小弟本身上星期想食隔離果間樂湖刀削麵,但係太多人所以就冇去食,所以就膽粗粗去左呢間叫將軍麵館去食一碗牛展麵,雖然一間比起隔離果間刀削麵冇咁多人,但係質素其實亦唔差。牛展麵加埋支樽裝豆漿都係50蚊樓下,姐姐又唔會催落單,跟住牛展麵好快就有得食,擺到上台嘅時候已經聞到好大陣豆豉味,而且加上有d炸醬喺碗麵到,真係好香, 啲牛展好lum而且啲麵條唔會太lum,有d咬口,整體上唔錯,味精就係有架啦,但係唔會太重,食完唔會好口乾,所以係唔錯架,啱曬d趕時間又想食好西嘅人
  • 牛展麵
2020-09-06 1065 瀏覽
之前已經食過呢間麵館一次,佢啲湯底唔係話好濃,冇其他餐廳咁重味精味,所以就算食麵飲埋啲湯都唔驚好唔健康。餐牌上寫住佢嘅麵湯底標榜係用豬骨嚟淆,所以可能會有豬肉嘅油脂。今次就揀咗呢個牛展湯麵。佢嘅湯麵全部都有跟炸醬,京式炸醬係呢間小店嘅特色,係呢間店特製嘅。鍾意食炸醬嘅朋友可以一試。其他配料就有椰菜絲,莞茜。佢啲面有啲似刀削麵,食落係幾煙韌。我本身因為鍾意食煙韌的麵,所以都幾鍾意佢呢種麵嘅質感。至於啲牛展就唔係話特別林或韌,都係一般牛展嘅水準。總括嚟講我覺得40蚊一碗麵喺出面食都差唔多,呢一間就勝在麵嘅質感有咬口,配埋熱辣辣嘅湯底,先稱得上食麵嘅風味。

其他配料就有椰菜絲,莞茜。
佢啲面有啲似刀削麵,食落係幾煙韌。我本身因為鍾意食煙韌的麵
,所以都幾鍾意佢呢種麵嘅質感。
至於啲牛展就唔係話特別林或韌,都係一般牛展嘅水準。

,先稱得上食麵嘅風味。
2020-06-21 1188 瀏覽
最近天氣太熱,又想食麵,當然食拌麵!拌麵材料有青瓜、紅蘿蔔絲、芽菜、花生、蔥、芫茜、肉碎。特別推介店內黃色辣醬,令成碗麵高一個層次!炸醬拌幼麵加魚腐(2件)炸醬好重口味,已經夠撈成個麵,魚腐彈牙。麻醬拌幼麵加腩肉望住姐姐好重手落麻醬,就知碗麵好夠味。呢個麵配料有肉鬆,好食。腩肉唔係出面食一片片,有一舊舊,食落多野咬d。小食必點: 豬軟骨超級推介!廿幾蚊有多過6件,仲要係大件!好抵!肉質軟但又有d咬口,軟骨爽口,加埋蒜蓉更香!會為左豬軟骨再幫襯!
最近天氣太熱,又想食麵,當然食拌麵!

炸醬拌幼麵加魚腐(2件)
炸醬好重口味,已經夠撈成個麵,魚腐彈牙。
炸醬拌幼麵加魚腐

小食必點: 豬軟骨

豬軟骨
2020-06-21
炸醬拌幼麵加魚腐
豬軟骨
2020-02-18 1325 瀏覽
將軍酸辣上海面(肥牛)啲肥牛好似白雪雪咁 一開始以為係豬肉酸辣湯味道幾好,唔會太辣面既種類佢地有米線、粗面、幼面粗面姐係上海面呢種肥肥地既比較有咬口又比較彈牙!面既分量都好多、lunch分量食到好飽岩岩好

將軍酸辣上海面(肥牛)
啲肥牛好似白雪雪咁 一開始以為係豬肉
酸辣湯味道幾好,唔會太辣
面既種類佢地有米線、粗面、幼面
粗面姐係上海面呢種肥肥地既
比較有咬口又比較彈牙!
面既分量都好多、lunch分量食到好飽岩岩好
將軍酸辣米線(粗面)
2019-11-14 1344 瀏覽
原本有點肚餓想食點東西 在找東西食的時間看到不用等位挻快吧 所以就快快1進去食吧環境不大 空間感有點少的感覺 冷氣不太涼🙄這家以麵食/米線為主 可以按自己喜好而加配料選擇也有十多款的 而配料也有不少的選擇吧我們就選擇大眾化的味道 感覺會不錯對嗎·將軍酸辣米線+自選配料 HKD$28起一食下去發現只有辣椒油味 沒有酸味🙄只有酸菜說好的酸辣米線去了哪😭😭 味道是感覺怪怪的湯底味道有點怪 米線硬度可以接受 食材一般味道
原本有點肚餓想食點東西 在找東西食的時間

一食下去發現只有辣椒油味 沒有酸味🙄只有酸菜
說好的酸辣米線去了哪😭😭 味道是感覺怪怪的
湯底味道有點怪 米線硬度可以接受 食材一般味道

2019-10-28
5 分鐘 (堂食)