2025-06-06 0 瀏覽
Foodie IG @foodpilgrimage.gps ➲ 銅鑼灣 Little Bao➳ 𝐌𝐚𝐭𝐜𝐡𝐚 𝐈𝐜𝐞-𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦 𝐁𝐚𝐨𝙲𝚘𝚗𝚍𝚎𝚗𝚜𝚎𝚍 𝙼𝚒𝚕𝚔 𝚂𝚊𝚞𝚌𝚎➳ 𝐋𝐢𝐥’ 𝐁𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐡𝐚𝐫𝐜𝐨𝐚𝐥 𝐖𝐚𝐟𝐟𝐥𝐞𝙳𝚘𝚞𝚋𝚕𝚎 𝚂𝚌𝚘𝚘𝚙𝚜 𝙵𝚎𝚛𝚖𝚎𝚗𝚝𝚎𝚍 𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝙱𝚎𝚊𝚗➳ 𝐂𝐡𝐫𝐲𝐬𝐚𝐧𝐭𝐡𝐞𝐦𝐮𝐦 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞𝙲𝚑𝚛𝚢𝚜𝚊𝚗𝚝𝚑𝚎𝚖𝚞𝚖|𝙷𝚘𝚗𝚎𝚢|𝙻𝚎𝚖𝚘𝚗|𝙶𝚒𝚗𝚐𝚎𝚛⤵ @littlebaohk銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk 地下H1號舖#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #香港美食 #香港食評 #銅鑼灣美食 #朱古力 #肉鬆 #麻糬 #波波 #silverminebake
Foodie IG @foodpilgrimage.gps

➳ 𝐂𝐡𝐫𝐲𝐬𝐚𝐧𝐭𝐡𝐞𝐦𝐮𝐦 𝐋𝐞𝐦𝐨𝐧𝐚𝐝𝐞

@littlebaohk
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk 地下H1號舖

2025-04-18 8 瀏覽
I went to Little Bao because I saw it was introduced in a TV show. Why not give it a try? The food was really great, must try the truffle fries, fried chicken bao and the LB Cesar. The service was great although the waiter didn’t let us know there’s a lunch set. The vibe of the environment was excellent. While the restaurant itself seems to be very clean, not sure why there were lots of flies around which was quite annoying and disturbing. Hope the restaurant can really do something on it.
2025-04-13 55 瀏覽
為咗乾炒牛河薯條同埋四川炸三黃雞嚟薯條都OK。可以多啲芽菜韭黃 或者粗少少薯條應該會更好炸雞本來十分期待雞皮係脆可惜唔知係咪未浸夠時間裏面完全無味 。 面嗰浸油 本身黃油雞啲油 配咗冇味嘅雞肉會覺得好油膩豬腩包正常發揮 好食

為咗乾炒牛河薯條
同埋四川炸三黃雞嚟

薯條都OK。
可以多啲芽菜韭黃
或者粗少少薯條應該會更好

炸雞本來十分期待
雞皮係脆
可惜唔知係咪未浸夠時間
裏面完全無味 。
面嗰浸油 本身黃油雞啲油 配咗冇味嘅雞肉
會覺得好油膩

豬腩包正常發揮 好食

2025-04-13 246 瀏覽
🇭🇰【銅鑼灣Little Bao】亞洲最佳女主廚手筆🔥 🎎 餐廳背景由「亞洲50最佳女主廚」May Chow主理嘅神級小店🧑‍🍳將中式刈包變身潮爆Fusion漢堡! ✨ 爆紅原因: ✅ 2017年入選「亞洲50最佳餐廳」 ✅ 刈包西化始祖🫓蒸包夾炸物/雪糕 ✅連紐約時報都大讚佢嘅包「重新定義中式漢堡」🏆 1. FISH BAO 2.0 | 魚包2.0 ($108)👉 比目魚炸到金黃脆卜卜🐟 💦 自家製塔塔醬+溶化車打芝士超邪惡😝味道層次豐富👍2. PORK BELLY BAO 招牌豬腩包 ($98) 👉 慢煮12小時嘅五花腩🤤肥膏入口即化🐷 🌿 紫蘇葉沙律+海鮮茄汁 完美平衡油膩感 3️⃣ 抹茶雪糕包 (+煉奶) ($68) 🍵 冰火二重奏!熱辣辣刈包夾住冰凍抹茶雪糕🍨 茶味超派郁😝💥 煉奶畫龍點睛👀綜和左茶味既苦澀又唔會太甜👍甜度岩岩好 4️⃣ 柚子益力多雪糕包 ($58)🍊 爆脆粟米片+柚子果醬+益力多雪糕 💦 酸酸甜甜超解膩😆柚子味好出✨
🇭🇰【銅鑼灣Little Bao】亞洲最佳女主廚手筆🔥

🎎 餐廳背景

✨ 爆紅原因:
✅ 2017年入選「亞洲50最佳餐廳」
✅ 刈包西化始祖🫓蒸包夾炸物/雪糕
✅連紐約時報都大讚佢嘅包「重新定義中式漢堡」🏆

👉 比目魚炸到金黃脆卜卜🐟
💦 自家製塔塔醬+溶化車打芝士超邪惡😝味道層次豐富👍

2. PORK BELLY BAO 招牌豬腩包 ($98)
👉 慢煮12小時嘅五花腩🤤肥膏入口即化🐷
🌿 紫蘇葉沙律+海鮮茄汁 完美平衡油膩感

3️⃣ 抹茶雪糕包 (+煉奶) ($68)
🍵 冰火二重奏!熱辣辣刈包夾住冰凍抹茶雪糕🍨 茶味超派郁😝
💥 煉奶畫龍點睛👀綜和左茶味既苦澀又唔會太甜👍甜度岩岩好

4️⃣ 柚子益力多雪糕包 ($58)
🍊 爆脆粟米片+柚子果醬+益力多雪糕
💦 酸酸甜甜超解膩😆柚子味好出✨
2025-03-20 2818 瀏覽
今次嚟到Little Bao,呢間小店主打創意Fusion小食,將唔同國家嘅料理特色 mix 埋一齊,食物組合幾特別,啱晒鍾意試新口味嘅朋友!😆✨📌 黑松露薯條 🍟🍄呢款薯條細幼香脆,表面淋上黑松露醬,香氣濃郁,特別係仲加咗冬菇絲、茄子同酸瓜,咬落去唔單止有薯條酥脆口感,仲帶少少酸瓜嘅微酸同冬菇絲嘅濃郁菇香,味道層次豐富,好有驚喜!💯📌 紫菜墨魚脆脆 🦑🌊呢款 小食口感好特別,墨魚咬落彈牙爽口,外層炸到夠脆,仲有紫菜嘅海水鮮香,帶少少鹹香味,配搭得幾好,食完完全唔覺得膩,啱晒做開胃小食!🔥📌 墨西哥炸雲吞 🥟🌶️呢款炸雲吞真係意想不到! 外皮炸得 金黃香脆,入面夾住 香辣惹味嘅墨西哥餡料,帶少少辣勁但唔會過火,食落幾夠味,口感好豐富!✨📌 慢煮豬腩肉牛油撈粗 🍜🐷呢個主食都好有特色,豬腩肉慢煮得超嫩滑,油脂豐富但完全唔覺膩,加埋牛油醬汁撈勻 帶住濃郁奶香,粗麵掛汁力好強,入口順滑又香濃,完全係邪惡Comfort Food!🔥😋📌 總結佢係一間創意度極高 嘅小店,無論小食定主食 都玩到新意思,特別係 黑松露薯條同慢煮豬腩撈麵 真心推薦!😆💯 鍾意試新嘢、鍾意fusion菜嘅朋友 一定要嚟試

📌 黑松露薯條 🍟🍄

📌 紫菜墨魚脆脆 🦑🌊

📌 墨西哥炸雲吞 🥟🌶️

📌 慢煮豬腩肉牛油撈粗 🍜🐷

📌 總結
佢係一間創意度極高 嘅小店,無論小食定主食 都玩到新意思,特別係 黑松露薯條同慢煮豬腩撈麵 真心推薦!😆💯 鍾意試新嘢、鍾意fusion菜嘅朋友 一定要嚟試試!✨
2025-03-15
2024-10-11 5125 瀏覽
見佢2人餐都唔錯 每人$298 🤑有四款小食 兩個包 兩個雪糕包 兩個飲品小食乾炒牛河薯條🐄薯條係幼身 而且啱啱炸起好脆佢係將乾炒牛河嘅河粉轉做薯條去炒會食到有牛肉絲 洋蔥絲 蔥絲🧅而薯條包滿乾炒牛河味 黑松露薯條🍟都係幼薯條 有唔少黑松露醬之外仲有啲冬菇絲 茄子 酸瓜🍆幾特別紫菜炸墨魚脆脆 2件🦑類似炸墨魚外面包紫菜去炸食落紫菜味都香 墨魚都彈牙慢煮牛腩煎餃 2件🥟煎餃裏面滿滿嘅牛腩香餃子煎得好脆 不錯刈包🥯招牌豬腩包🐖果然係招牌 豬腩切到一嚿嚿豬腩嘅油香 有啲海鮮茄汁同芝麻醬令到個包冇咁乾 本身個刈包都係暖暖熱熱 咬落個刈包味好香天婦羅軟殼蟹包🦀軟殼蟹炸到香 但係食落去比較油膩有啲蟹籽蘿蔔青瓜絲 不過都唔係幾解到膩酒糟白麵豉味道幾特別雪糕包🍦綠茶雪糕包 🍵& 鹽味雪糕包 個雪糕包炸得超香超脆 熱辣辣雪糕溶溶地 所以咬落去冰火感覺🧂加咗鹽味雪糕有個焦糖醬 令到個味更豐富
見佢2人餐都唔錯 每人$298 🤑

綠茶雪糕包 🍵& 鹽味雪糕包
個雪糕包炸得超香超脆 熱辣辣
雪糕溶溶地 所以咬落去冰火感覺🧂
加咗鹽味雪糕有個焦糖醬 令到個味更豐富

N年前佢好hit嗰期喺中環食過隔咗咁多年見到佢仲屹立不倒即管試試佢水準係咪仲keep到😊Weekend下晝過嚟食餐廳7成滿,唔洗等直入兩個人叫咗兩個包,一個小食✨️Pork belly bao 3.5🧡/5同記憶中嘅味道差唔多一個好似中餐包點嘅白漢堡入面夾住兩大片厚切豬腩味道絕對係中西合璧不過可能因為已經食過一次冇咗新鮮感嘅加持,覺得只係一般般啲肥膏煮得好淋,但相比之下啲肉比較硬同乾所以想好食嘅話必須要確保你一啖入面係有肥有肉如果想切走少少肥,唔好咁邪惡嘅話,口感即刻冇咁好睇你點取捨🤔✨️Fried chicken bao 4🧡/5之前未食過,覺得呢款bao味道勝過pork belly三黃雞味幾濃幾香,炸完都仲係滑同juicy嘅少少辣味,似係川式嗰種辣加埋pickles,衝擊到味蕾唔錯👍🏻👍🏻✨️Beef noodles fries 4.5🧡/5呢個有驚喜!係乾炒牛河"味"薯條,而佢有做到乾炒牛河嗰種穫氣感🤩雖然都唔平,但算大碟同有誠意冇牛肉喺入面,不過有齊芽菜、洋蔥、乾炒牛河汁味道啱啱好,唔會太鹹或太淡同埋啲薯條睇落雖然好似濕濕地,但其實食落都仲係脆嘅,每條薯條都係勻循咁有牛河嘅香味正😋大
N年前佢好hit嗰期喺中環食過
隔咗咁多年見到佢仲屹立不倒
即管試試佢水準係咪仲keep到😊

Weekend下晝過嚟食
餐廳7成滿,唔洗等直入

兩個人叫咗兩個包,一個小食

✨️Pork belly bao 3.5🧡/5

同記憶中嘅味道差唔多
一個好似中餐包點嘅白漢堡
入面夾住兩大片厚切豬腩
味道絕對係中西合璧
不過可能因為已經食過一次
冇咗新鮮感嘅加持,覺得只係一般般
啲肥膏煮得好淋,但相比之下啲肉比較硬同乾
所以想好食嘅話必須要確保你一啖入面係有肥有肉
如果想切走少少肥,唔好咁邪惡嘅話,口感即刻冇咁好
睇你點取捨🤔

✨️Fried chicken bao 4🧡/5

之前未食過,覺得呢款bao味道勝過pork belly
三黃雞味幾濃幾香,炸完都仲係滑同juicy嘅
少少辣味,似係川式嗰種辣
加埋pickles,衝擊到味蕾
唔錯👍🏻👍🏻

✨️Beef noodles fries 4.5🧡/5

呢個有驚喜!
係乾炒牛河"味"薯條,而佢有做到乾炒牛河嗰種穫氣感🤩
雖然都唔平,但算大碟同有誠意
冇牛肉喺入面,不過有齊芽菜、洋蔥、乾炒牛河汁
味道啱啱好,唔會太鹹或太淡
正😋大推

總結: 4🧡/5
好有特色嘅bao place
環境輕鬆,岩傾偈
未試過嘅話,都好推薦大家嚟試吓
會係一個幾特別嘅味道體驗🤩
2024-07-10 2705 瀏覽
saturday lunch with booking , tidy place , friendly & helpful services ,had fish fillet bao the fish made crispy while the bun were soft which turned into sticky texture in mouth , the pork noodle in a good portion nicely full tasty as like oyster sauce fried noodle with sliced fatty pork belly , panfried dumpling top with mayo & fries were crispy topped with truffle mayo sauce , dessert bao came with usual tastes of first bite salty , then sweet and chilli after taste
saturday lunch with booking ,
fish  bao
pork  noodle
panfried  dumpling  ,  truffle  fries
dessert  bao
2024-07-06
pork  noodle
2024-07-02 1922 瀏覽
中式都有漢堡包!?位於銅鑼灣Fashion Walk的小包包,主打以中式蒸包打造Fusion漢堡,餡料調味都非常特別,亦都有雪糕包一定要試!!🍔- 炸三黃雞包 HK$108 🍔🐣雞味濃必試招牌菜!!中式蒸包包皮軟熟又有彈性,夾著香脆炸雞扒,肉汁爆發,雞味濃郁!!搭配清新椰菜沙律,口感出色!!伴以酸甜開胃鎮江黑醋及微微麻辣花椒蛋黃醬,絕對令人欲罷不能!!- 墨西哥炸雲吞 HK$98 🥟🔥🍍🥑清新香脆炸雲吞!!充滿彈牙飽滿蝦滑非常鮮味,外皮炸得香脆,口感極佳!!搭配清新牛油果醬及麻香菠蘿莎莎,味道酸酸甜甜,為炸雲吞增添清新感!!

- 炸三黃雞包 HK$108 🍔🐣
墨西哥炸雲吞

- 墨西哥炸雲吞 HK$98 🥟🔥🍍🥑
墨西哥炸雲吞
2024-03-20 1978 瀏覽
第一次食 Little Bao 係佢嘅中環店剛開店沒多久,試佢嘅 signature 雪糕 little bao事隔好幾年,泥銅鑼灣店食個 lunchLB Caesar LB凱撒沙律:豆豉 鯪魚 油麥菜作為一個唔食沙律嘅人表示呢個沙律食得過好驚喜好特別Truffle Fries黑松露薯條:魯"肉"醬 (魯香菇) 黑松露沙律醬 醃日本大根又係非一般嘅整法,將好平常嘅嘢加啲色彩加啲創意,又一條好漢,欣賞BAO*2Pork Belly BAO招牌豬腩包:慢煮豬腩肉 大蔥紫蘇葉沙律 芝麻醬 海鮮茄汁Fried Chicken BAO三黃雞包:炸本地三黃雞 黑醋醬 花椒沙律醬 旺菜Sides*2Seaweed Poppers紫菜墨魚脆脆:手打墨魚丸 紫菜 黑蒜醬Shrimp Tacos墨西哥炸雲吞:炸蝦雲吞 四川菠蘿沙沙 牛油果醬又係睇得出同食得出嘅創意感,配合得好好,好正Icecream BAOGreentea Icecream BAO綠茶雪糕包:煉奶Salted Icecream BAO鹽味雪糕包:焦糖依舊那個開心的味道但依然不能食得優美 laughcry呢個 c
事隔好幾年,泥銅鑼灣店食個 lunch
LB Caesar LB

Seaweed Poppers
紫菜墨魚脆脆:手打墨魚丸 紫菜 黑蒜醬
Shrimp Tacos
墨西哥炸雲吞:炸蝦雲吞 四川菠蘿沙沙 牛油果醬

又係睇得出同食得出嘅創意感,配合得好好,好正

Icecream BAO
Greentea Icecream BAO
綠茶雪糕包:煉奶
Salted Icecream BAO
鹽味雪糕包:焦糖

依舊那個開心的味道但依然不能食得優美 laughcry

呢個 combo set 抵到 BAO, 因為單價都唔平
想試多啲嘢一定要泥食 lunch!

Little Bao

Lunch Combo Happy 2-together $168 per person

📍銅鑼灣
已Bookmark 這家很久了!!終於!!他們的小包包 真的和想像的一樣好吃😋💗沙甸魚沙律怎麼會!!又有誰會想到 我們常提及的罐裝沙甸魚會和沙拉🥗 蔬菜🥬竟然超級搭!!!超愛💕沙甸魚香香 卻不油膩 不愛吃菜的另一半和我爭這份來吃🤣富良野牛舌咖喱芝士薯條對不起不想把這分享給你們😂 他們的薯條🍟 一定要點來吃幼薯條🍟 外脆偏硬 又炸脆 咬起來好爽 再加上他們自家制咖哩富良野牛舌軟軟靱 又香~(愛醬的可以😌加滿 一定會吃得滿足~!四川炸雞包他們的包果然不會讓人失望~~包好柔軟 比過往吃過的 都更好吃😋 炸雞🍗 脆滑 和汁是天生一對的吧~~雖說四川炸雞🍗但不吃辣的朋朋們也能吃~ 微微刺激雞肉還juice juice~鹿兒島吉列黑毛豬扒包是包太小 還是黑毛豬扒太大 笑死😆肉一直県在包外面好喜歡💕他們的醬汁~是鰻魚汁嗎?好合~怎麼會明明 偏甜但三者 不是還有菜也好搭~~愛吉列豬的朋朋一定要點😆抹茶雪糕包噢~~這抹茶 🍵口味好熟~濃郁 又意外的和煉乳搭不得不提他們的炸 (饅頭)超脆 ten out of ten!! 愛死 🧡 哈哈哈椰子雪糕包椰子🥥 味濃郁到以為自己在吃香甜椰子球再配上他們的焦糖漿和
已Bookmark 這家很久了!!終於!!
他們的小包包 真的和想像的一樣好吃😋💗
椰子🥥 味濃郁到以為自己在吃香甜椰子球
再配上他們的焦糖漿和薑餅脆脆 一定要搭著吃
最後連不吃芒果 🥭的我們 默默的一起吃光
他們的廚們真的很用心 全部細節都照顧周到
大家一定要試試他們的雪糕包 和 SPECIAL MENU笑死😆
KYOHO G&T
KYOHO G&T
哈哈😆難怪店員大推這杯~不會覺得自己在喝酒🍻
酸甜甜 完全是妹酒~~超易入口 女生們一定愛~
SHISO HIGHBALL
誰是酒鬼、酒精愛好者、紫蘇葉愛好者~~試這杯
和你們以前喝過的很像似 但又不太一樣

到底有誰還沒試過!!香港有名的「小包包」
一定要來吃一次真的不會後悔(而且會再三回頭🤫
2024-02-26
四川炸雞包
  • 富良野牛舌咖喱芝士薯條
2024-02-04 1966 瀏覽
𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢 | 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛🌎🍔最高5分👇🏻味道:👅👅👅👅環境:👅👅👅👅價錢:👅👅👅回頭率:👅👅👅👅.漢堡包就隨街都有得食,刈包大家都應該有機會食過,但用饅頭整嘅Burger你又有冇試過😋Little Bao係一間揉合中西文化嘅Fusion餐廳,為來自西方嘅漢堡包,加入中式嘅元素,亦可以話係台灣刈包嘅改良版,夠晒特別!呢間餐廳嘅老細May Chow喺2017年攞到亞洲最佳女廚,絕對有保證✨但今次我個人就係衝住佢個雪糕包嚟,淨係睇相已經覺得好吸引😝🍨鹽味雪糕包($48)㷫烚烚嘅炸饅頭夾住凍冰冰嘅雪糕,面頭再淋上熱辣辣嘅焦糖醬,未放入口已經Feel到佢好食😎食落口都果然冇令人失望,個包係新鮮炸起,食落脆卜卜,夾埋甜中帶少少鹹味嘅雪糕,簡直係絕配😋🍨抹茶雪糕包($48)另一個Nice Choice🫶🏻但今次係煉奶醬,配上抹茶雪糕亦出乎意料地夾!但我個人鍾意上面嗰個帶少少鹹味多啲🤣🍔 炸三黃雞包($108)饅頭皮取代咗傳統嘅漢堡包,為菜式增添新食感!開始都會擔心唔夾,但食落覺得完全冇問題,饅頭包做得又香又軟,而個炸雞扒都炸得外脆內嫩,同黑醋係一如既往嘅好拍檔🙌🏻但個花椒沙律醬絕對
𝙲𝚊𝚞𝚜𝚎𝚠𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚢 | 𝙱𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛🌎🍔

最高5分👇🏻
味道:👅👅👅👅
環境:👅👅👅👅
價錢:👅👅👅
回頭率:👅👅👅👅

但今次我個人就係衝住佢個雪糕包嚟,淨係睇相已經覺得好吸引😝

🍨鹽味雪糕包($48)

🍨抹茶雪糕包($48)
鹽味雪糕包

🍔 炸三黃雞包($108)
饅頭皮取代咗傳統嘅漢堡包,為菜式增添新食感!開始都會擔心唔夾,但食落覺得完全冇問題,饅頭包做得又香又軟,而個炸雞扒都炸得外脆內嫩,同黑醋係一如既往嘅好拍檔🙌🏻但個花椒沙律醬絕對係呢個包嘅精髓🥹令個包嘅味道更加豐富😍
炸三黃雞包

🍟黑松露薯條($98)
係我鍾意嘅幼薯條,然且夠脆!醬料方面一啲都唔孤寒,除咗最基本嘅黑松露醬,另外再加咗茄同葱,仲有酸蘿蔔,十分足料!
黑松露薯條

🍹 Kyoho G&T($100)
G&T一直係我嘅Choice,但巨峰提子味就真係第一次🤣飲落有好香嘅提子味,仲滲出微微嘅柚香,面頭有2粒雪到冰咁嘅巨峰,食落仍然好香甜🍇
Kyoho  G&T

又一間會回頭嘅餐廳😍🙌🏻其實佢仲有個2人Set係每位$298,有4款前菜,2款漢堡包,2個雪糕包同2杯嘢飲,如果你夠大食嘅話好似會比單點再抵食啲🤣🤣🤣
🧑‍🍳 小包包
📍銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk 地下H1號舖
📍中環善慶街1-3號地舖
2023-08-01
5 分鐘 (堂食)
鹽味雪糕包
黑松露薯條
Kyoho  G&T
  • 三黃雞包
  • 綠茶雪糕包
2024-01-05 1239 瀏覽
10月19日, 星期四, 和暖食包包, 兩個人, 食左~~~炸雲吞  有少少似中式既錦鹵雲吞變奏版, 上面加左墨西哥醬, 花椒粉和菠蘿, 有D麻香, 過癮軟殼蟹包包包軟熟, 軟殼蟹香脆, 係咸左D豬腩肉包 包身同樣軟熟, 豬腩肉慢煮過, 甘香鬆化, 醬汁濃又入味, 夾左幾塊酸瓜中和下, 幾好雪糕包  小包包都有甜的可選擇, 海鹽焦糖雪糕包. 甜的包身是脆的, 與雪糕更岩key, 我又好鍾意海鹽焦糖味雪糕, 所以覺得好正環境清靜.  食物款式新穎. 味道唔錯.

10月19日, 星期四, 和暖

食包包, 兩個人, 食左~~~
炸雲吞
軟殼蟹包
包包軟熟, 軟殼蟹香脆, 係咸左D
豬腩肉包
雪糕包
環境清靜.
 食物款式新穎.
 味道唔錯.

【冰火交加,特色雪糕包包】 早年前朋友帶吃,little bao,小小的,很精緻!位於銅鑼灣,現在偶爾經過都會吃一個。店內也有其他特色小型包點,不過吃過最出色的還是雪糕包包,熱氣騰騰的包配上冰凍雪糕,冰火交織的口感,很難忘!另外,這家的服務也很讚,店員很親切友善。記得一次他們臨近打佯,也為我和友人制作了兩個雪糕包包,感動! 小包包 (Fashion Walk) (銅鑼灣)銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk 地下H1號舖
【冰火交加,特色雪糕包包】

小包包 (Fashion Walk) (銅鑼灣)
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk 地下H1號舖

Bookmark咗呢間專食非一般刈包嘅餐廳好耐星期五即日book位 book到銅鑼灣店8點枱☺️ 可以一試佢哋嘅招牌菜😍 餐廳主打炸三黃雞包🥯呢個組合食落幾特別刈包熱辣辣 超鬆軟炸三黃雞外皮鬆脆可惜雞肉肉質偏老 似乎炸過火而且食唔到三黃雞又肥又香啲肉汁流晒出嚟嘅感覺 反而係炸到有雞肉少少乾 有少少失望🥺但成個配合係幾有誠意嘅有酸瓜 有青瓜 好似burger咁食刈包係勁特別😗 黑松露薯條🍟份量都幾足加入咗唔少配料 如磨菇 醃菜而薯條新鮮炸起 非常香脆唯一係覺得如果黑松露醬汁多啲 味道再出啲就更好喇✨ 雪糕包🍦🥯甜品反而幾特別!當日得返焦糖同抹茶兩款口味以為係普通炸麵包配雪糕點解入面加入咗練奶 食落係似炸饅頭咁雪糕配埋炸饅頭一齊食幾得意💖但因為雪糕好快融 食嘅時候就有啲澩嫪🫣 總結嚟講都值得一試嘅 但如果啲細節處理得更好就好喇~
Bookmark咗呢間專食非一般刈包嘅餐廳好耐

加入咗唔少配料 如磨菇 醃菜
而薯條新鮮炸起 非常香脆
唯一係覺得如果黑松露醬汁多啲 味道再出啲就更好喇✨

雪糕包🍦🥯
甜品反而幾特別!
當日得返焦糖同抹茶兩款口味
以為係普通炸麵包配雪糕
點解入面加入咗練奶 食落係似炸饅頭咁
雪糕配埋炸饅頭一齊食幾得意💖
但因為雪糕好快融 食嘅時候就有啲澩嫪🫣

總結嚟講都值得一試嘅 但如果啲細節處理得更好就好喇~

• 綠茶雪糕包