2023-03-07
一向都好喜歡食包點漢堡之類食物,呢間漢堡包店就一直都想試。除咗本身喜歡漢堡之外,佢以蒸包代替傳統漢堡包嘅做法,非常吸引,而且外型非常趣致討好,今日終於可以一償心願😂.見到Menu 上面有原來好多元化,照顧到唔同客人需要,連Impossible Meat 都有提供,咁就更加啱我,以植物直接製成肉類,以結束使用動物製造食物。素肉感覺更加健康🫶🏻🫶🏻.Fusion 漢堡包🍔 以蒸蒸包夾著餡料,包包有啲似中式饅頭,鬆軟好味,包包帶點香甜,配搭餡料又另一番風味💕.Truffle Fries 黑松露薯條,薯條面佈滿以魯香菇做成嘅肉醬,再加上醃制過嘅日本大根,同黑松露沙律醬,肉醬非常香口惹味,影完相撈均肉醬一齊食,一流😘😘.Shrimp Tacos 墨西哥炸雲吞炸蝦雲吞、四川菠蘿莎莎、牛油果🥑醬,味道有啲似錦鹵雲吞🤣 但佢個面有大量菠蘿溶,同果油果溶,化解左平日炸嘢油膩感,中間啲蝦好彈牙😎😎.Pork Belly Bao招牌豬腩包,慢煮豬腩入口肉咪浪,配上大蔥紫蘇葉沙律,醬汁用上芝麻醬同海鮮茄汁.Impossible Bao Impossible 包以大豆做成素肉,口感跟平日食嘅肉差唔多,但感覺輕鬆
Truffle Fries
Shrimp Tacos 墨西哥炸雲吞
Pork Belly Bao
Impossible Bao
Impossible 包以大豆做成素肉,口感跟平日食嘅肉差唔多,但感覺輕鬆,唔似平日食大大舊肉咁滯,再配上黑椒醬同腐乳沙律醬,味道帶點咸香,朋友話呢個味好好👍🏻
Salted Ice-cream 🍦
鹽味雪糕包,以炸脆左嘅包包夾雪糕,雪糕淋左啲拖肥,成個配搭好正😂 冷靜與熱情之間😂
Hazelnut Gelato Ice-cream 🍦
呢款淋左朱古力醬,成樣非常好味,但打卡要快😂😂 個包炸完仲熱熱地,我驚雪糕溶😂😂
🍹Yuzu Maple Soda
鮮柚子楓蜜,再加入梳打水、紫蘇、海鹽,味道好清新,有少少似飲咸甘枯😂
🍹Guavalada
蕃石榴汁入熱情果、柚子梳打、梅子粉,杯口上左少許梅子粉,入口有啖啖梅子味,味道酸酸甜甜,唔錯👍🏻👍🏻