2012-01-27 22 瀏覽
十二月中旬‧晴由Sogo後面到優食橫町再落籍登龍街,已是這間店子的第三個地方。來吃了不少東西,當然在這裡,只交微評,就只寫一味魚湯烏冬。下了豆腐去熬的魚湯,奶白色,是照舊的有點腥,也算是鮮甜的。另加烏冬去浸著吃,飽暖又滿足。始終是這裡的名物之一。
十二月中旬‧晴

來吃了不少東西,當然在這裡,只交微評,就只寫一味魚湯烏冬

始終是這裡的名物之一。
不變的是魚湯烏冬
用餐優惠
試食活動、團購、信用卡優惠、其他
不變的是魚湯烏冬
2012-01-24 41 瀏覽
搬來搬去, 食物的質素依舊無變。兩個女子晚上加班之後就來了吃晚飯......因為比較晚了, 已經不用等位. 第一次試這個拉麵沙律, 好好味!! D麵煮得好爽口, 加埋好多青瓜絲同蟹柳絲, 加埋小蕃茄, 等等, 超好味, 最好的地方係成個沙律都係凍的, 唔係D麵熱, 菜凍.朋友最愛的燒雞泡魚干, 少少地, 係面上加到醬油, 燒到好香口, 剪到細細條, 熱食, 又硬又軟, 點少少沙律醬, 送酒食, 一流!ANOTHER FREN'S CALL, 甜蝦壽司(我無食, 不過朋友話好新鮮), 海膽壽司(好新鮮, 有海水味!), 玉子壽司(熱的玉子, 厚厚地切, MY FAVOURITE)炸生蠔, 超好味呀!! 即炸, 蠔唔係超大隻, 都係中等SIZE, 不過個皮薄薄地, 加埋D蠔唔少肉, 熱熱入口, 好味!!另一個我覺得好好食既係即燒雞亦, 雞亦開邊, 上面加少少鹽燒, OH MY GOD, BEST!! D酒燒到標0左出黎, 所以食雞亦的時候唔油膩, 一流!
搬來搬去, 食物的質素依舊無變。