2017-02-19 2252 瀏覽
有很多食評寫得頗差,起初booked左都有點擔心,但實際上冇伏喔。刺身有質素,新鲜並夠凍。熱盤炸物都ok,新鲜即炸.。 整体食物用料唔差呢,所有甜品蛋糕都唔錯。侍應生亦很有禮貌,岀order很快亦冇乜漏單,無拖時间,枱面一直都有人主動收碟整理。員工解釋open rice優惠也很清晰。生日飯8大2長者埋單每位都只係$192🤑🤑🤑價錢絕對合理。可以推介俾朋友👍👍👍
2017-02-16
慶祝紀念
生日
用餐優惠
優惠券
  • 羊架,火焰三文魚壽司
  • 刺身拼盤
2017-02-17 1735 瀏覽
中午放題唔多地方有,咁岩中午又想食就搵左呢間食評都ok既試試!11點幾坐低成間舖得1/3人,就咁睇落得一枱食緊放題,坐低一個鐘,好似無乜食過野咁?因為d野出得太慢,明白少放題客,所以係即叫即整,但就連刺身壽司都咁慢?刺身同熟食分開廚房架喎?12點左右,多左人黎食set lunch,仲死!!!😡掛住出set lunch,其他要煮得耐既我都費事再叫,叫左刺身壽司炒飯,壽司師傅見住佢不停切,就只係出set lunch,我應該1:20放枱,12:45就過黎話last order,我先出聲話落左order都唔出,催下先出番幾件壽司同炒飯比我,真心覺得把鬼!講下食物味道,芝麻雞翼原完無味,咖哩牛舌似煲湯豬肉,刺身甜蝦d頭黑哂,鰻魚炒飯鰻魚就唔多見但菇就多?係,未試過鰻魚炒飯加菇囉~其他食物亦一般,卷物/火灸壽司其實我每樣都有叫一件試,但最後催下先黎左幾件鰻魚卷

2017-02-07
2017-02-11 1196 瀏覽
全部野都好一般,根本唔值呢個價,我唔好貼多少少錢去食間好啲既、多選擇啲既?個火鍋配料入面個塊豬肉片仲厚過阿婆啲千年腳皮,厚都唔緊要,但食落以為食緊擦子膠。係個雞肉串都尚算正常,因為根本係其他放題都係攞呢隻貨,所以正常。如果你叫我讚既話,我諗都係啲例牌火灸壽司,蟹籽沙律,絕對唔會伏。個魷魚都ok既。另外個鴨胸好難食、煎餃都可以煎到唔似煎餃、連最易整既炒菜都可以無鑊氣、龍蝦湯多味精到,飲落酸既。一個字:劣。

2017-02-10
2017-01-05 2370 瀏覽
呢間係得寶入面既放題店已經不是第1次幫襯,勝在就腳,人唔多,食物質數保持,價錢可以接受,突然間想食魚生都唔會意興闌珊,今日紅日都照去因為只貴了10蚊,188一位加一,食2小時,座位寛敞因為2人可坐4人枱,不過即使坐4人都唔會感覺壓迫,環境亦比旺區較清靜,服務方面員工反應快,勤加茶收碟,只是廚房略有漏單。食物方面,刺身水準不俗,三文魚油甘魚馬刀貝好食,甜蝦亦不錯,吞拿魚玉子比較差。熱食推介烤羊架,肉嫩多汁,外皮有香草烤到香脆,唔太油唔太羶,正。天婦羅用料不錯,例如南瓜同香蕉都很香甜。炸雞軟骨非常香脆,忍不住吃了半碟。最新加入的火鍋,選擇了壽喜燒湯,任選肥牛質數還可以,是菜類很新鮮,食咁多生冷刺身之後食火鍋蔬菜最正。差既食物有鰻魚炒飯,好油又無味,吉列蠔好細好細隻,又腥,炒蜆有沙又韌。總結黎講尚算合格,都係方便所以會去。

總結黎講尚算合格,都係方便所以會去。
2016-10-16 4162 瀏覽
總結: 放題食物味道幾好,寫幾多比幾多,唔會比少。飲品我幾鍾意cc系列。冷氣比較凍,午餐時間人唔多所以可以坐鬆動啲。(午餐另有定食選擇)星期6要返夜,所以決定返工前對自己好啲,食夠先返工戰鬥。1點黎到唔使等,午餐時間好多位,1個人坐4人位,叫多多野食都唔怕無位擺。食物紙刺身切得好,寫幾多比幾多,無比少無漏單。味道ok花之戀壽司飯大舊左啲,但整體味道炒蜆ok炒帶子幾好,唔會好咸芝士帶子西蘭花ok

食物紙
刺身切得好,寫幾多比幾多,無比少無漏單。味道ok
花之戀
壽司飯大舊左啲,但整體味道
炒蜆ok
炒帶子幾好,唔會好咸
芝士帶子
西蘭花ok
2016-10-15
2016-10-16 2758 瀏覽
話就話六送一,騙人!去食的前一晚問清楚有沒有此優惠,他說有,到我們去到他們說今晚不做優惠!可能我們十幾人啦!服務態度又超差,一D笑容都沒有,好似欠他們咁,而且不是一倆個!
2016-09-28 2953 瀏覽
今晚同幾個女仔朋友嚟食..因為好耐冇見..呢度又坐得幾舒服..價錢比出面平好多..所以今次選擇左呢度..今次係我第二次嚟食喇..今次7點鐘就去到喇..一坐底就即刻寫刺身單..今次終於有我最鍾意食既劍魚腩刺身..haha..我一口氣寫左20件..朋友就點左三文魚..甜蝦個啲刺身..到刺身黎到又真係比足晒我寫既件數我地試左個馬刀貝刺身..擺入口煙煙韌韌甘..幾有咬口..都幾好食..其他刺身都好新鮮好喇..食完刺身就叫熟食..首先..點左煎羊架..一d都唔膻..唔怪得係得獎食品喇..跟住就試埋佢新出既食品有炒硯..鴨胸..燒帶子..雞泡魚乾..炸墨魚餅等等..仲有好多新出食品..全部都好好味..我地食足兩個鐘先走架...haha
今晚同幾個女仔朋友嚟食..因為好耐冇見..
今次係我第二次嚟食喇..今次7點鐘就去到喇..
朋友就點左三文魚..甜蝦個啲刺身..
刺身黎到又真係比足晒我寫既件數

好喇..食完刺身就叫熟食..首先..點左煎羊架..
一d都唔膻..唔怪得係得獎食品喇..
全部都好好味..
我地食足兩個鐘先走架...haha
2016-09-28
3 分鐘 (堂食)
2016-09-26 2212 瀏覽
今日同朋友打完籃球,即興想食放題,於是上網搵間比較便宜又多好評既日式放題。坐低冇耐好快就有刺身食,真係有效率,而且跟足,最緊要啲刺身真係好新鮮,鐵板煎羊鞍果然系得獎,又香又好味,炸香芋丸咬落去,四個字,外脆內軟,味道香,外面好少有得食,炸海鮮卷好香好脆,燒菠蘿好甜,比個讚佢,半殼帶子貝燒得好靚,幾有誠意,惹味炒蜆十分惹味,微辣但好過癮,真系食完又想再食,炒牛柳粒好味,火候夠得黎炒到唔硬又唔刃。整體比我印象好好,冇漏單,食物好味,樓面服務周到,態度好,食物齊全,價錢便宜,真係抵,下次會再黎食。
,外面好少有得食,炸海鮮卷好香好脆,燒菠蘿好甜,比個讚佢
2016-09-25
2 分鐘 (堂食)
  • 惹味抄蜆
  • 羊鞍
  • 香芋丸
  • 海鮮卷
  • 半殼帶子貝
2016-09-23 1446 瀏覽
食物勁差,刺身吾新鮮,完全無味。燒物又咸雞翼仲有冰鮮味,零服務,仲要時不時問你用吾用豉油。吾用就攞走。因時間就快到。落左笼既餸好耐先黍。有D仲話沽清,牛肉粒'又切到好似迷你朱古力,難食。你地想食一定吾吏等位。
食物勁差,刺身吾新鮮,完全無味。燒物又咸
2016-09-23
2016-09-13 1096 瀏覽
本人住系附近 有朋友想食放題 就一於去左呢間到食 原來呢間野既野食都吾太差 雖然野食種類與其他放題差不多 但質素也不太差 價錢亦吾太貴 服務態度還可以 希望會有一d更有創意既食物 我會再幫襯!
  • 刺身
表面上話有優惠六位送一位,收錢就收七位。訂位的時候話冇問題,收錢的時候,要求多多,話要出示證明,出示左又照收全數,岩人!!所謂店長,點做店長明知道做錯還推卸責任,仲聲稱我地一定要俾優惠卷佢睇,搞到我地又要上網搵返張優惠卷,打電話訂位又冇講。食物質素唔錯,味道唔錯,落單齊,員工服務好,但店長服務極差吃的時候開心,埋單搞到唔開心唔知有冇分店呢🤔
吃的時候開心,埋單搞到唔開心
唔知有冇分店呢🤔
新菜單原來是接受了我的建議,有所改良。今次自己中午來小樽駅已是第五次了!可想而知她的羊架和刺身對我有多麼大的吸引力!以前由於她在餐牌中未有劍魚腩,我都因此而斷斷續續來,現在她吸取了我早前的提議,加入了劍魚腩,我相信餐單已可以謂無得輸的了!(相信她要追的就是營業員的服務質素喇。)但我對她的包容度甚高,因為始終是為了食物而來光顧的,而她怎樣說也叫做平價放題,服務就普通要求可以喇吧。今次最滋味的還是前數次飲開的香濃忌廉龍蝦湯!推介的依然是羊架!離場前回味的是香芒慕思蛋糕。雖然劍魚腩的甜度不及外出的另一些店,但總算叫做有啊!
新菜單原來是接受了我的建議,有所改良。

今次最滋味的還是前數次飲開的香濃忌廉龍蝦湯!
推介的依然是羊架!
離場前回味的是香芒慕思蛋糕。
雖然劍魚腩的甜度不及外出的另一些店,但總算叫做有啊!
2016-07-28 2297 瀏覽
早2日夜晚,屋企冇飯開,唯有出街搵食啦!諗住行去淘大搵下有咩好食,咁岩到小樽駅係到派傳單,橫掂都諗唔到食咩又成年冇食過,而且見佢多左好野食,咁就去睇下keep 唔keep 到水準啦!入到去一如既往食放題嘅習慣,叫左個刺身先,之後再慢慢寫其他野食!唔洗5分鐘,個刺身就到啦,佢係用冰盆上嘅,d刺身個色澤唔錯,仲帶有油光,唔錯唔錯!開始叫熟食啦,我叫左羊架,咖哩軟殻蟹,炒蜆!先嚟個炒蜆先,初頭望落去好似幾辣,實質又唔係真咁辣,d蜆又唔係好甩殻,而且仲要幾惹味添!再嚟羊架,係出面放題食嘅羊架,通常都唔羶,而且冇乜味。嚟到就唔同啦,佢仲有d羶味,嚟個值得讚!最後咖哩軟殻蟹,之前其實食過架,第一嚟食個果,中過一次伏架啦,可能凍左嘅關係,食落1pat pat,口感好差,今次挑戰啦,即嚟即食,又唔錯喎,個種1pat pat 嘅感覺,完全冇左,幾脆口!值得一試總括嚟講,一間開左咁耐嘅放題,仲keep 到個水準,的確讚
早2日夜晚,屋企冇飯開,唯有出街搵食啦!
開始叫熟食啦,我叫左羊架,咖哩軟殻蟹,炒蜆!

總括嚟講,一間開左咁耐嘅放題,仲keep 到個水準,的確讚
2016-07-17 2242 瀏覽
呢間真係一試難忘本身諗住近,食完飽左可以行返歸,比較方便,同埋開左都一段時間,未試過所以試下,喺呢度見178加一,都唔算太貴,可接受範圍,起碼唔過二字!點知去到先知原來已經加左價,變左188加一,如果18:30後仲要208加一,佢D食物質素真係對唔住個價錢!一黎食刺身,三文魚算過得去,不過不失,吞拿魚完全無味,甜蝦第一轉要六隻,六隻都有頭、第二轉開始就變哂無頭,仲要之後第三轉過份解凍,暖嘅刺身,帶子真係不叫也罷!之後到炸野,炸蠔腥臭到變壞左,我舉手投訴,佢話炸過畀我,真心唔敢再要,拒絕左!唯一好食嘅炸野,係天婦羅炸蝦,好食,彈牙,夠熱,粉唔太厚!最好笑係佢話自己係皇牌嘅咖哩炒軟殼蟹,好地地一隻軟殼蟹就咁就糟蹋左,又淋又一劈野,就咁炸完畀我咪算囉,做乜要攪咁多野!真正嘅多餘,做多左!羊架算係咁多燒物中,最似樣嘅一樣!炒牛柳都唔錯,起碼咬得入,吞得到,不過無乜牛味!佢最好食同品質keep得最好嘅野一定係雪糕同汽水!牛奶公司小杯裝,好食!罐裝汽水好飲!如果非必要,真係咪攪,坐多兩個站去觀塘,唔貴得幾多,但款多食物質素都更好,再唔係返出mk,佐敦,質素都好過佢!順手一提,佢係小有嘅放題會招待單
呢間真係一試難忘
唯一好食嘅炸野,係天婦羅炸蝦,好食,彈牙,夠熱,粉唔太厚!
羊架算係咁多燒物中,最似樣嘅一樣!
炒牛柳都唔錯,起碼咬得入,吞得到,不過無乜牛味!
順手一提,佢係小有嘅放題會招待單人食,
出面多數都要兩位起,孤獨精可以黎挑戰下自己嘅忍耐極限!
謝謝!
  • 天婦羅炸蝦
2016-05-21 4261 瀏覽
前幾日有朋友生日 諗住去食放題 但係旺角個啲放題成日都食 無乜新意 諗住睇下邊到有新開放題試下 點知見到九龍灣有間放題 所以就諗住去試下😝咁我地walk in去既 都唔洗等就有位 我地好好彩咁有得坐卡位 咁我地就開始點野食 咁我地就緊係點左個剌身先啦一上枱就已經霸左我地半張枱 因為我地都點得都幾多件剌身下 但呢間放題都會做足比我地👍正啲剌身都幾新鮮 都唔錯😋跟住我地又嗌左啲前菜值得一讚既係呢間放題有一種沙津非常好味 叫做和風田園沙津 因為佢入面有隻汁酸酸甜甜咁再配合埋新鮮山菜真係絕配 所以我都嗌左好多次😋😋😋😋之後我又嗌左啲炸野 試左個香芋丸 超正 我平時唔鍾意食香芋既 都覺得好好食 仲要唔係到到有得食 所以都係一種驚喜黎既😝👍炸蠔就麻麻地 因為佢食落去好似未熟咁 所以我食左一啖都無食到芝士年糕 外脆内軟 唔錯唔錯👍總結係呢間放題啲食物都好食 無令到我地失望 服務質素一般 價錢都算低 比起出面旺角個啲價錢一定無咁平 起碼都要二百以上 但呢到唔洗 所以都算係低食👍 下次都會再去食😋
啲剌身都幾新鮮 都唔錯😋
跟住我地又嗌左啲前菜