2022-12-14 156 瀏覽
Lunch 係沙田搵食,去到偉華見到呢間小胖台灣便當,打算同朋友快快手食完就行。估唔到平平地又幾好味幾抵食👍🏻推薦我地每人叫左一個餐,台灣鐵路大排骨飯+鹽酥雞+凍蘋果茶 & 椒麻豬柳肉燥手工麵+茄子+熱金橘檸檬 上菜速度好快,門口落單俾完錢,唔洗2-3分鐘已經陸續上食物。 先飲左啖金橘檸檬🤩超香甜👍🏻最近咁凍,大家真係要試下。椒麻豬柳肉燥手工麵:手工麵條真係好好味,質地軟熟,我好鍾意❤️ 而且仲有少少肉燥可以配麵,肉燥好淋好入味👍🏻椒麻豬柳粒,少少辣,好惹味。台灣鐵路大排骨飯:超大份🤩大到蓋住曬D飯,所以D飯吸左肉汁😋yummy 。排骨超大块又juicy , 仲幾厚身🤩好抵食 2個小食鹽酥雞同茄子味道都唔錯,個人鐘意鹽酥雞,因為啖啖肉🤪份貴又夠同朋友每人 share 幾粒😋人均都係$70 左右,唔錯,幾抵食🤩

我地每人叫左一個餐,

先飲左啖金橘檸檬🤩超香甜👍🏻最近咁凍,大家真係要試下。
金橘檸檬

椒麻豬柳肉燥手工麵

人均都係$70 左右,唔錯,幾抵食🤩
金橘檸檬
椒麻豬柳肉燥手工麵
  • 台灣鐵路大排骨便當
  • 椒麻豬柳肉燥手工湯麵
2022-12-12 2550 瀏覽
餐廳裝潢簡約、圓形線條感多,圓圓嘅吊燈,牆上嘅字體都係圓圓地,小胖型😆便當主菜都係台灣地道嘅牛腩、排骨、雞排、鹽酥雞腿等等。配菜方面,餐廳會選用時令嘅蔬菜作為配菜,所以有機會每次都會唔同👍🏻👍🏻∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 南投紅燒牛腩便當 $82牛腩好入味,甘荀煮到好腍。甜甜地嘅紅燒汁,撈埋啲配菜一齊食,送飯一流🤤૪ 芙香蘋果茶<冷泡茶>蘋果嘅香甜味,同茉莉花綠茶嘅茶香,配合得好好,好香☺️❥ 懷念鹽酥雞 (追加+$14)唔好睇落細細粒,但炸粉唔厚,真材實料,味道唔鹹,可以過下口癮🤭❥ 士林鹽酥大雞腿便當 $82大大隻雞髀,佔咗成兜嘅一半😆外層酥脆,入面juicy又嫩滑。便當入面仲有炒冬粉、粟米、煎蛋等配菜,份量十足,好夠飽👍🏻૪ 金橘檸檬茶 (熱)柑橘味撲鼻,酸微微,暖笠笠,開胃暖胃😌❥ 梅香脆地瓜 (追加+$14)角切地瓜脆口味道甜,配埋面層梅粉,酸甜唔膩😋∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴

❥ 南投紅燒牛腩便當 $82
牛腩好入味,甘荀煮到好腍。
甜甜地嘅紅燒汁,撈埋啲配菜一齊食,送飯一流🤤

૪ 芙香蘋果茶
<冷泡茶>
蘋果嘅香甜味,同茉莉花綠茶嘅茶香,配合得好好,好香☺️

❥ 懷念鹽酥雞 (追加+$14)

❥ 士林鹽酥大雞腿便當 $82
大大隻雞髀,佔咗成兜嘅一半😆
外層酥脆,入面juicy又嫩滑。
便當入面仲有炒冬粉、粟米、煎蛋等配菜,份量十足,好夠飽👍🏻

૪ 金橘檸檬茶 (熱)
柑橘味撲鼻,酸微微,暖笠笠,開胃暖胃😌

❥ 梅香脆地瓜 (追加+$14)
角切地瓜脆口味道甜,配埋面層梅粉,酸甜唔膩😋

• 梅香脆地瓜
  • 懷念鹽酥雞
  • 士林鹽酥大雞腿便當
  • 冷泡茶
2022-12-11 148 瀏覽
朋友介紹左間好抵食嘅台式餐廳比我,趁住Happy Friday 就收工一齊去食👯‍♀️👯‍♂️呢度係好似快餐店咁,先落單付款再入去坐,值得一讚嘅係送餐速度真係好快😍同埋餐嘅份量都好多🫶🏻仲要唔洗加一!🥢網燒牛肉海苔便當🍱 $78呢個係期間限定嘅,牛肉唔肥,同埋唔會好韌,碗飯嘅份量好大,啱晒我做gym嘅朋友🫢入面仲有其他配菜,有粟米🌽同埋雜菜,飯加左海苔更好味😋🥢三杯蜜汁烤雞排台灣手工湯麵🍜 $64雞排好大份,而且好濃蜜汁味同埋係唔辣嘅🤩雞排都冇咩肥膏,好嫩滑😛台灣麵口感煙韌彈牙👍🏻🥢士林鹽酥大雞腿台灣手工湯麵🍗 $70呢個一上餐我地都好驚嘆🤣因為個雞腿真係好大隻,餐廳好貼心,將雞腿切開左兩份🫶🏻個炸粉唔會好厚,雞腿肉好粉嫩,唔會好乾🤤🥢梅香脆地瓜🍠 +$14地瓜外層唔會有炸粉,而且軟熟啖啖肉,完全唔肥,感覺好健康☺️🥢香蔥油燙青菜🥬 +$14正常發揮,適合有人會想有啲菜中和返主菜肉既味道🥢懷念鹽酥雞🐔 +$14炸皮好薄😍,一食就係肉,好惹味,香口之餘又唔會好油膩🥢鹽蒜四季豆 +$14鹹鹹地幾香蒜味,爽口又唔會頂胃既小食,適合主菜未黎但口痕既各位😝小食嘅份量都比想像中多🙀🥤油切綠茶🥤芙香蘋果茶

🥢網燒牛肉海苔便當🍱 $78

🥢三杯蜜汁烤雞排台灣手工湯麵🍜 $64

🥢士林鹽酥大雞腿台灣手工湯麵🍗 $70

🥢梅香脆地瓜🍠 +$14
🥢香蔥油燙青菜🥬 +$14
正常發揮,適合有人會想有啲菜中和返主菜肉既味道
🥢懷念鹽酥雞🐔 +$14
炸皮好薄😍,一食就係肉,好惹味,香口之餘又唔會好油膩
🥢鹽蒜四季豆 +$14
小食嘅份量都比想像中多🙀

🥤油切綠茶
🥤芙香蘋果茶🍎
冷泡茶係跟餐包埋,大大樽,好抵!綠茶都係正常發揮,但蘋果茶就甜甜地😻似地道蘋果茉莉個個味~
2022-12-08 141 瀏覽
❤疫情前已經買過佢嘅外賣返屋企食🥡今日咁啱經過呢頭😍所以終於🈶️機會可以坐喺度食嚕🥳🥳🐤三杯麥汁烤雞排便當 $76🌈雞排烤得啱啱好🔥口感外脆內軟又juicy😋一定要趁熱食先滋味架🥳🥳☕️熱冬瓜茶:冬瓜茶一年四季都好啱飲架🔥呢杯冬瓜茶唔會太甜❤啱曬我呀🥳🥳🍡追加小食:梅香脆地瓜🌈梅香再加埋微酸甜蜜嘅味道❤配合綿密嘅地瓜簡直係絕配呀🥳🥳🐽台灣鐵路大排骨湯麵 $84🌈呢個係我每次都會食嘅便當🍱呢個「台灣鐵路大排骨便當」真係好抵食😋又夠大碗🥣排骨肉汁豐富🔥而且仲好好送飯😄不得不提,碗飯有好多蔬菜做伴菜🥬🈵️超正。☕️醃柑桔檸檬茶:柑桔檸檬嘅味道甜甜地又酸酸地🍋仲帶🈶️淡淡嘅橘香❤令好感增加左層次感呢🥳🥳追加小食:鹽蒜四季豆🌈呢個鹽蒜四季豆炒得超香又爽口🔥做小食真係一流呀🥳🥳

🐤三杯麥汁烤雞排便當 $76

🍡追加小食:梅香脆地瓜

🌈梅香再加埋微酸甜蜜嘅味道❤配合綿密嘅地瓜簡直係絕配呀🥳🥳

🐽台灣鐵路大排骨湯麵 $84

追加小食:鹽蒜四季豆

🌈呢個鹽蒜四季豆炒得超香又爽口🔥做小食真係一流呀🥳🥳
  • 三杯蜜汁烤雞排湯麵
2022-12-06 136 瀏覽
餐廳 @小胖台灣便當 位於沙田站附近,毗鄰新城市廣場的偉華中心,主打台灣便當,而且價錢十分親民。有齊晒台灣便當/麵食x1 + 追加小食x1 + 台灣冷泡茶x1 都係$8x,相當抵食。🔸 台灣鐵路大排骨便當主食份量都唔少,大排骨真係好大塊😌肉厚肉而入味,食完都飽左一半。而且便當內有數款配菜,包括粉絲/蘿蔔絲/粟米/木耳/青瓜/木耳/菜甫蛋/蔬菜。🔸 梅香脆地瓜地瓜切到一口size,熱辣辣食好香脆軟腍😋😋加埋梅粉酸酸甜甜咁,好夾🔸 南投紅燒牛腩(麻辣湯)湯麵個湯麵似係台式拉麵,而牛腩係分開上,麻辣湯唔算好辣,唔錯🔸 懷念鹽酥雞灑上五香粉同胡椒粉,鹹香惹味🔸 日本焙茶🔸 芙香蘋果茶便當套餐會送支裝冷泡茶,唔甜但有蘋果味,幫到解膩! 總結:性價比不俗,平食之選!📍 小胖台灣便當沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖

🔸 台灣鐵路大排骨便當

🔸 梅香脆地瓜

🔸 南投紅燒牛腩(麻辣湯)湯麵
個湯麵似係台式拉麵,而牛腩係分開上,麻辣湯唔算好辣,唔錯

🔸 懷念鹽酥雞
灑上五香粉同胡椒粉,鹹香惹味

🔸 日本焙茶
🔸 芙香蘋果茶
便當套餐會送支裝冷泡茶,唔甜但有蘋果味,幫到解膩!

總結:
性價比不俗,平食之選!

📍 小胖台灣便當
沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖
  • 梅香脆地瓜
2022-12-05 121 瀏覽
黎開呢頭好少見呢款裝修咁奇特便日式但係台灣小食 另外只是聽得多呢間好少食過呢間 心思思就走入去過過口癮 最貼心係裡面有提供bb椅凳 外加有熱水提供 所有都係由外賣🥡盒上菜 一貫順從便當🍱作風 椒麻微辣猪柳🐷便当🥵闻起上黎有d烤烧🔥味道 猪排烧烤火候适中刚刚好 唔会太老反而刚刚好 最重要係洋蔥點綴 里面除了有粟米 米粉有些少粉丝 外加节瓜萝卜等 简直营养丰富多彩 老少咸宜 营养搭配适当 味道比想像中惹味 热冬瓜茶🍵甜丝丝唔会过甜 反而鲜甜回甘 应该又清热效果
小食怀念盐酥鸡🐔
小量咸酥鸡唔会过咸 反而份量少量 一小杯反而搭配饭量刚刚好 过下口瘾三杯蜜汁烤鸡排便当🍱蜜汁烤鸡扒唔会太多汁 味道掌握适中 鸡扒好正 鸡肉滑溜 甜甜地 其他配菜好多样 份量真系抵食大件-热金橘柠檬茶🍵金橘柠檬味 不会过甜 有蜜糖搭配令柠檬茶不会苦涩反而更加清香 五味酱拌茄子🍆不会太多油 拌茄子与街外有另外一番风味 少少🤏地反而份量恰到好处
椒麻微辣猪柳🐷便当🥵

热冬瓜茶🍵
甜丝丝唔会过甜 反而鲜甜回甘 应该又清热效果

小食怀念盐酥鸡🐔

三杯蜜汁烤鸡排便当🍱

-热金橘柠檬茶🍵

五味酱拌茄子🍆
2022-12-05 116 瀏覽
[ 小胖台灣便當 ]之前經過見到幾多人食呢間餐廳,係門外排哂隊,今日終於得閒去試吓。原來係自己落完單再等店員送餐,落咗單都好快送到。✿ B2. 士林鹽酥大雞腿 🍗🍗$68大雞腿便當啖啖肉,脆口得來肉嫩多汁,雞腿大到覆蓋成碗飯😲😲✿ B4. 椒麻街辣豬柳 $64豬柳肥瘦適中,肉質食落好煙韌,便當配料相當充足,拌飯一流😚追加小食✿ 鹽蒜四季豆 +$14 ✿ 五味醬拌茄子🍆 +$14 四季豆口感清脆細緻,而茄子醬汁甜甜的,非常開胃。便當套餐附送冷泡茶✿ 油切綠茶✿ 芙香蘋果茶兩款冷泡茶大大樽,自家製的茶,香味濃郁,解膩消濟👍🏻總結🫦環境乾淨闊落,食得舒服,價錢大眾化。可選擇堂食或外賣,都幾多人嚟買外賣番屋企食👍🏻👍🏻✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿小胖台灣便當地址:沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖電話:38535500✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 小胖台灣便當 ]

✿ B2. 士林鹽酥大雞腿 🍗🍗$68
大雞腿便當啖啖肉,脆口得來肉嫩多汁,雞腿大到覆蓋成碗飯😲😲

✿ B4. 椒麻街辣豬柳 $64
豬柳肥瘦適中,肉質食落好煙韌,便當配料相當充足,拌飯一流😚

追加小食
✿ 鹽蒜四季豆 +$14
✿ 五味醬拌茄子🍆 +$14
四季豆口感清脆細緻,而茄子醬汁甜甜的,非常開胃。

便當套餐附送冷泡茶
✿ 油切綠茶
✿ 芙香蘋果茶
兩款冷泡茶大大樽,自家製的茶,香味濃郁,解膩消濟👍🏻

總結🫦
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 士林鹽酥大雞腿便當
  • 冷泡茶
2022-12-05 77 瀏覽
豬大腸麵線$36好味指數:8/10麵線🍜好足料,豬大腸🐷切成細細條嘅絲,方便入口,豬腸亦都洗得好乾淨,唔會有怪味,麵線調味適中,鹹淡剛好。三杯蜜汁烤雞扒湯麵 (配芙香蘋果茶)$64好味指數:9/10次次黎親都係食🍱便當,今次終於試咗佢嘅🍲湯麵,佢嘅手工麵煙韌彈牙,而且個湯味道好濃好夾,烤雞扒🐔又係必叫,雞扒大大塊厚切,表層雞皮🔥烤到有少少燶邊,食落去有啲蜜汁🍯嘅味道,唔會太甜,又有少少鹹鹹地,兩者平衡得好好,好惹味,而且份量都唔少。好喜歡佢呢🍎個蘋果茶,清清甜甜有茶味,易入口而且好清香,包裝仲用咗樽裝,方便客人飲唔晒可以拎走。夜市炸魷魚$38好味指數:8.5/10🦑炸到脆卜卜,而且粉漿唔厚,食落去少少鹽鹹鹹地好香口,絕對抵食👍🏽過街邊嗰啲炸魷魚鬚。
豬大腸麵線
好味指數:8/10

三杯蜜汁烤雞扒湯麵
(配芙香蘋果茶)
好味指數:9/10

夜市炸魷魚
好味指數:8.5/10

2022-11-24 135 瀏覽
沙田食嚟食去都係嗰幾間?食悶咗譚仔beans同三哥?今次fatpigs想推介一間平價台灣便當~等糧尾嘅大家都食到台灣野😋三杯蜜汁烤雞排便當 $62餐廳係要喺出面嗌完先揾位,當日有一半空位,所以嗌完就有得坐。Fatpig嗌完之後都未坐定,便當就嚟到我面前。速度令人有啲驚訝🤔😅食落去所有嘢都係微溫,令到我一開始就有少失望,雞皮有小小脆但成塊雞扒唔熱😌唔係嗰啲超大塊嘅雞扒,不過份量適中,都切到五六舊。調味唔錯,冇雪藏味,仲食到微微嘅蜜糖味。要讚嘅係店家keep到表面香脆,入邊又可以保持嫩滑👍🏻配料方面,有炒粉絲、秋葵、粟米。炒粉絲味道單一偏油,主要都係豉油味,對於清淡型fatpig嚟講幾大負擔,成口油咁🥲秋葵唔錯,好少餐廳用秋葵做配菜,就係簡簡單單烚嘅秋葵😂不過唔係個個都食秋葵,好似唔夠friendly。粟米一般貨色,不過甜甜地可以balance吓便當嘅油膩~芙香蘋果茶 隨餐附送食便當會送一支支裝嘅茶~ 雖然只係茶包,但小編同友人都覺得好好飲!唔甜但係有蘋果味,好啱解膩!飲唔晒仲可以帶走添!咁嘅價錢同質素都算係咁,如果你冇咩錢又想食吓台式便當嘅話,呢間嘢係幾好嘅選擇!不過餐廳就算堂食都用全即

三杯蜜汁烤雞排便當 $62

粟米一般貨色,不過甜甜地可以balance吓便當嘅油膩~

芙香蘋果茶 隨餐附送

不過餐廳就算堂食都用全即棄餐具🥲碗、餐具、樽都係即棄,令人感覺好唔環保。建議餐廳可以轉番堂食碗,環保啲,食客對餐廳嘅觀感都會好啲👍🏻
無論係Lunch 定Dinner,長期有人龍,而且性價比超高嘅小胖台灣便當,真係食完飽到變小胖!主食+飲品價錢都係$62-68,主食份量都幾多,而且會有4、5款配菜:粟米、粉絲、菜甫蛋、青瓜、木耳、蘿蔔絲、蔬菜⋯令人食慾大增!飯類男仔都夠飽!雞排同豬排都好有台灣風味!而且都係好大塊!三杯蜜汁烤雞便當($64)大大件雞排,一啲都唔肥~台灣古早味烤豬肉便當($62)呢個肉有啲似Juicy嘅豬肉乾~台灣鐵路大排骨便當($68)又係一大豬排,炸得幾和#支裝飲品都大支,推介芙香蘋果茶!微甜帶果香~而小食價錢係$25-38,推介鹽酥雞同五味醬拌茄子!之後亦試過叫外賣,份量一樣都係咁多!食量較細嘅朋友可以叫多份小食Share食~⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10(有台灣的味道!)服務: 8/10(自助位置可添水或餐具等等)環境: 8/10(地方乾淨,座位之間唔迫)打卡: 5/10CP值: 10/10(份量大,配料多)推介值:9 /10(值得再回頭)⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

三杯雞蜜汁烤雞扒便當

三杯蜜汁烤雞便當($64)大大件雞排,一啲都唔肥~
台灣古早味烤豬肉便當

台灣鐵路大牌骨便當

台灣鐵路大排骨便當($68)又係一大豬排,炸得幾和#

支裝飲品都大支,推介芙香蘋果茶!微甜帶果香~

而小食價錢係$25-38,推介鹽酥雞同五味醬拌茄子!

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

味道: 8/10(有台灣的味道!)
服務: 8/10(自助位置可添水或餐具等等)
環境: 8/10(地方乾淨,座位之間唔迫)
打卡: 5/10
CP值: 10/10(份量大,配料多)
推介值:9 /10(值得再回頭)

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
15 分鐘 (堂食)
三杯雞蜜汁烤雞扒便當
台灣古早味烤豬肉便當
台灣鐵路大牌骨便當
  • 五味醬拌茄子
  • 懷念鹽酥雞
2022-10-31 315 瀏覽
沙田抵食便當👍🏼同朋友沙田新城市行街,行到偉華中心比*小胖台灣便當*餐牌吸引左😍六十零蚊一個便當連冷泡茶,在門外店餐,入座後5分鐘到就上餐啦,拍得住台灣火車便當既速度😜台灣古早烤豬肉* 豬肉調味甜甜地,不過稍為薄左D台灣大排骨*呢個就正啦 真係好大塊🌟好厚肉🤩醃得入味,份量都足夠便當配料有粉絲,青瓜,木耳,粟米,蛋帶點韓式🥰加$14 一份鹽酥雞 即炸熱辣辣🤩正另外一提,餐廳提供印花卡,食十個便當送一個

台灣古早烤豬肉* 豬肉調味甜甜地,不過稍為薄左D

便當配料有粉絲,青瓜,木耳,粟米,蛋帶點韓式🥰

加$14 一份鹽酥雞 即炸熱辣辣🤩正
另外一提,餐廳提供印花卡,食十個便當送一個
2022-10-26 307 瀏覽
呢晚去咗沙田醫肚,新城市廣場嘅餐廳又多人等得耐又唔平相信好多人都知,我同朋友決定過隔離偉華商場搵食,見到呢間台灣嘢平平地又唔使等位,即刻入去試下!三杯蜜汁烤雞排湯麵個麵係台式拉麵質地,有幾條生菜同少少肉燥喺面,雞排係分開上,好大塊同埋啖啖肉,雞皮烤到焦香,雞肉唔柴幾嫩仲有蜜味,唔錯麻辣鴨血肉燥寬粉朋友嗌咗鴨血寬粉,我未影得切相佢已經食咗幾啖🤣都有5,6舊鴨血,幾嫩滑又唔腥,不過就唔多肉燥,個湯麻辣得嚟香同鮮,唔係死辣,寬粉唔算係好粗嗰隻,易d咬同吞芙香蘋果茶,日本焙茶Set包咗樽裝冷泡茶,蘋果茶有蘋果香味,少少清甜,焙茶清得嚟唔苦,個樽幾靚,可惜樽蓋好似有少少漏,未必可以重用夜晚可以喺沙田火車站附近唔使等食到餐70蚊有找食得飽包嘢飲又幾好食嘅飯,抵到爛啦!#foodie #沙田美食 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger

2022-10-22 159 瀏覽
Lunch唔知食咩好,咁啱經過呢間就入咗去食。見到有期間限定嘅網燒牛肉飯,就嗌咗嚟試,完全大伏,根本唔值七十幾蚊。。。牛肉好細舊又乾,不過個麵又幾ok,仲要平啲添,下次嚟食都係食返麵算。

2022-10-07 202 瀏覽
鐵路沿線搵食,結果都係沙田,睇下食評,呢間都有好多好評,而又好耐未食過台灣野,試下。7點左右到,仲有唔少位置,原來是先點餐再入座,對此有啲猶豫,通常快餐既質素都係好普通。不過既然黎到試下啦。選擇唔多,選了蜜汁雞扒便當,飲品選擇更少,一心唸住會有珍珠奶茶等等的台式飲品但得幾款茶飲,點了蘋果茶。入位,餐點好快便到了。雞扒好厚好淋,充滿蜜汁味,比想像中的快餐質素好好多再有一點配菜,最喜歡的是有粟米粒作配菜飯份量看似唔多,但食落這個便當都幾飽。另外係蘋果茶,好香蘋果味,酸酸甜甜的,我估應該有添加糖。幾好飲,唔會死甜。當然如果有得揀走糖就好了整體來說,性價比高,可以再來
但得幾款茶飲,點了蘋果茶。
入位,餐點好快便到了。

雞扒好厚好淋,充滿蜜汁味,比想像中的快餐質素好好多
再有一點配菜,最喜歡的是有粟米粒作配菜
飯份量看似唔多,但食落這個便當都幾飽。

整體來說,性價比高,可以再來
2022-10-05
2022-09-30 135 瀏覽
Wait time: no need to wait when I went there 3pm on a weekdayEnvironment: quite spacious not bad at all.Food: the quality of the Taiwanese bento is great for this price range. Lots of different options for meat , beef, lean pork, pork chop, fried chicken etc. lots of toppings and side dishes to choose from too. The drinks which come with the set meal are cold, which is very important. Service: quick fast food service. Order first, sit later.Pricing: reasonable.Recommend: sure
Pricing: reasonable.
Recommend: sure