— #旺角琴日食完飯行過見到呢間手搖飲品店見到佢做緊鮮奶焙茶買一送一嘅優惠好鍾意飲鮮奶茶嘅我當然即刻買咗杯嚟飲- ̗̀ ( ˶'ᵕ'˶) ̖́-• ───── ✾ ───── •𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:⧐ 鮮奶焙茶 | $36• ───── ✾ ───── •見到呢度嘅poster入面都用咗比較特別嘅杯去裝飲品不過好可惜可能時間比較晏喇好靚靚嘅樽就冇晒得返普通嘅膠杯不過唔緊要喇因為呢杯嘢真係好好飲ദ്٩(ˊᗜˋ*)و本身我哋想叫無糖店員好有心咁提醒我哋焙茶味道比較苦建議我哋有返少少甜會好啲所以最後都係揀咗微甜佢哋嘅茶底同埋鮮奶嘅比例做得好好焙茶香濃嘅茶味好出色並唔會有太過苦澀嘅味道再加上鮮奶令到口感更加溫和對於我來講真係係香港數一數二嘅鮮奶焙茶等我下次再去睇吓會唔會有返好靚嘅杯先大家都可以去試吓啊❀( ⸝⸝•ᴗ•⸝⸝ )❀• ───── ✾ ───── •📝評分味道 𝟻 / 𝟻環境 𝟺 / 𝟻服務 𝟻 / 𝟻衛生 𝟺 / 𝟻抵食 𝟻 / 𝟻• ───── ✾ ───── •📍 小茶屋 (旺角) 旺角豉油街29號地下4A號舖
— #旺角

服務 𝟻 / 𝟻
衛生 𝟺 / 𝟻
抵食 𝟻 / 𝟻
• ───── ✾ ───── •
📍 小茶屋 (旺角)
旺角豉油街29號地下4A號舖

2022-09-28
10 分鐘 (堂食)
$36 (宵夜)
2022-09-26 288 瀏覽
本身喺ig無意間見到呢間茶飲店,見到有焙茶底同玄米茶底,覺得好特別所以想嚟試下我叫咗鮮奶玄米茶,微糖,因為想試真啲個茶味。果然一開個罐都已經聞到好濃米香🤤飲落有鮮奶中和返所以唔會覺得苦,仲突顯到個茶香。就算飲到最尾啲冰溶咁啲都仲有好濃茶香!極度推薦!下次會想試埋焙茶底!

2022-09-25 206 瀏覽
今次嗌咗菠蘿mojito ,菠蘿味和薄荷葉味比較重,亦都有粒粒菠蘿肉,而且份量唔算太甜,茶味和檸檬味也足夠,在炎炎夏日的天氣飲,消暑解渴 。價錢也尚算合理,質素不錯性價比還好。杯身設計也不錯!
價錢也尚算合理,質素不錯性價比還好。杯身設計也不錯!
2022-09-25
20 分鐘 (堂食)
  • 菠蘿mojito
2022-09-24 265 瀏覽
旺角人氣日式茶飲店買一送一 最近旺角呢間日式茶飲小店 做緊一年半感謝祭 每日都有唔同優惠 平均一杯都係$18 去咗試試記錄下.(優惠詳情 copy自 小茶屋)22/9鮮奶抹茶買一送一23/9鮮奶焙茶買一送一24/9鮮奶玄米茶買一送一25/9 mojito系列買一送一26/9鮮果煎茶冰第二杯半價27/9煎茶系列第二杯半價28/9鮮奶玄米茶買一送一29/9純生朱古力買一送一.今日嚟到勁多人圍住排隊 但唔算耐 大概等咗10分鐘就有今日⭐️鮮奶抹茶$36 有買一送一優惠平均一杯都係$18 呢個質素 超抵⭐️鮮奶抹茶 用左100%純正抹茶抹茶味陣陣甘香 冇叫到少甜 甜度到啱啱好⭐️鮮奶焙茶 用左 日本近江茶焙茶味超濃郁 飲到煎香左嘅味道.#小茶屋 (旺角)地址:旺角豉油街29號地下4A號舖.⭐️評分:味道:4/5環境:-/5 服務:-/5抵食:4/5
(優惠詳情 copy自 小茶屋)
22/9鮮奶抹茶買一送一
⭐️鮮奶抹茶 用左100%純正抹茶
抹茶味陣陣甘香 冇叫到少甜 甜度到啱啱好
⭐️鮮奶焙茶 用左 日本近江茶
焙茶味超濃郁 飲到煎香左嘅味道
#小茶屋 (旺角)
地址:旺角豉油街29號地下4A號舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:-/5
服務:-/5
抵食:4/5
之前已經無限訪過🤭焙茶鮮奶同抹茶鮮奶都相當出色!宜家至到29/9仲有感謝祭做緊買一送一優惠添😚(詳情可以留意返 @kochaya_tea 👈🏻)宜家仲轉左新menu🫣睇尼我又要尼多幾次🤭✨濃香燕麥奶焙茶✨ $38☕️新登場嘅燕麥奶🤤本身鮮奶同燕麥奶我都好喜我覺得呢個比起焙茶鮮奶有過之而無不及🥹濃郁到一個點我同友人都表示飲完一啖是唔想停👍🏻👍🏻👍🏻✨鮮草莓煎茶mojito ✨ $40🍓同樣都是新品系列👅超清新之選👍🏻😍估唔到煎茶都可以做到mojito🤣仲要是好好飲草莓味好真實好香甜☺️呢杯飲哂都無罪疚感因為真係好fresh❤️✨

之前已經無限訪過🤭
焙茶鮮奶同抹茶鮮奶都相當出色!
宜家至到29/9仲有感謝祭做緊買一送一優惠添😚
(詳情可以留意返 @kochaya_tea 👈🏻)

宜家仲轉左新menu🫣

呢杯飲哂都無罪疚感因為真係好fresh❤️✨
  • 濃香燕麥奶焙茶
  • 草莓煎茶mojito
2022-09-23 104 瀏覽
至今已回訪過數次‼️🥳🥳 小店經過重新的裝潢後,充滿日式情懷‼️🎏▫️適逢小店開業一年半,現正進行感謝祭‼️🎁 多款飲品享有買一送一,新產品也有第2杯半價的優惠,不可錯過啊‼️👍🏻▫️❥$𝟯𝟴 濃香燕麥奶玄米茶🍵+$𝟱 蜂蜜爆珠🧋▫️❥$𝟯𝟴 濃香燕麥奶抹茶🍵+$𝟱 蜂蜜爆珠🧋▫️小店除了鮮奶外,也有豆奶和燕麥奶可選擇,非常窩心‼️❤️ 2杯飲品的茶香味都相當濃郁‼️每喝一口它的餘韻都留在口中,久久不散‼️🤤 選了微糖的關係,更能品嚐到抹茶和玄米茶的那種香而回甘的氣味‼️🍵 甜甜的蜂蜜爆珠一咬即爆‼️2杯都很喜歡啊‼️👏🏻👏🏻
❥$𝟯𝟴 濃香燕麥奶玄米茶🍵
+$𝟱 蜂蜜爆珠🧋
❥$𝟯𝟴 濃香燕麥奶抹茶🍵
+$𝟱 蜂蜜爆珠🧋
2022-09-14 160 瀏覽
好耐之前見到呢個罐已經好想去飲 但係因為唔想專登去旺角 又一個月得一次珍珠奶茶嘅quota🧋就遲遲未試!呢個中秋假,終!於!的!起!心!肝!嚟!試!🧋豆奶抹茶加黑糖珍珠 $42 原本係打算嗌琥珀珍珠🥺但佢好似已經冇左了🫤🫤唔該本身自己鍾意豆奶多過鮮奶嘅味道,覺得更加香滑同埋冇咁肥😆呢度嘅抹茶我覺得係無論鍾意抹茶味多啲定係奶味多啲嘅人都啱😆因為佢好似冇話邊樣特別重味啲,抹茶香濃,但就只有非常少許嘅抹茶苦澀味,不過又冇比豆奶味蓋過晒抺茶味,無論係抹茶Fans定係奶Fans都啱另外,罐裝真係好可愛🤣一開罐嗰下,唔係開緊啤酒🍻而係珍珠抹茶豆奶🧋超喜歡!唯一唔喜歡嘅就係配上黑糖珍珠😟因為我真係好鍾意珍珠但唔鍾意黑糖味🥹如果佢有其他珍珠就好了

🧋豆奶抹茶加黑糖珍珠 $42

豆奶抹茶

豆奶抹茶
2022-09-07 115 瀏覽
鮮奶玄米茶 $35平時飲開鮮奶抹茶同焙茶 偶爾都想轉下口味🍵十分欣賞呢到除左有抹茶、焙茶仲有玄米茶可以揀 玄米茶出黎既色同抹茶極相似 個漸層超靚 加上係用透明易拉罐裝 感覺幾新穎😜怕太甜既我嗌左微糖 而冰量就無得調整 飲落茶味超濃 略帶甘苦 同時又唔會蓋過鮮奶既香 可惜無得少冰 一溶冰就會淡左 而且杯底有啲茶粉未溶哂 入口未夠順滑 有少少影響口感 但絕對值得再試!
鮮奶玄米茶 $35
2022-07-06 299 瀏覽
去開旺角一定要順便過黎拜訪一下,呢間個杯都靚過人既人氣日式茶飲店,淨係個賣相已經夠吸引夠晒 igable,其實今次係我第2次黎,話說上一次黎店員同我講佢地好靚個杯暫時冇晒貨,只可以用番普通茶飲店果隻杯裝,執著的我當時好失望既我係冇買到既,話晒我都係比個杯吸引左黎架嘛,所以專登要等有個靚杯時先再黎買,而今次如我所願72% 純生朱古力奶  $36呢杯朱古力奶係佢地自己真係用72% 既生朱古力去溶完煮出黎既,唔係用普通朱古力定可可粉去沖,成杯朱古力奶係超級濃厚,岩岩沖好既時候D朱古力漿係會沈晒係底部位置,飲之前一定要大力搖勻佢先,唔係既話開左蓋就番唔到轉頭,要用人手自己搞,因為個樽就係好似汽水罐咁,啪開左就閂唔番架喇 濃厚既72% 生朱古力漿同D牛奶撞勻左一齊之後好好飲,又夠凍,杯朱古力奶非常香滑,朱古力味濃郁之餘亦因為佢用既係72%濃度,完全唔怕會過甜,仲有少少回甘既味道,加上一杯都真係好大罐,飲完之後好飽,呢個價錢咁高質既朱古力奶黎講,真係極之抵飲,下次經過一定會再買。
去開旺角一定要順便過黎拜訪一下
,呢間個杯都靚過人既人氣日式茶飲店
,淨係個賣相已經夠吸引夠晒 igable
,只可以用番普通茶飲店果隻杯裝
,執著的我當時好失望既我係冇買到既

72% 純生朱古力奶  $36
,唔係用普通朱古力定可可粉去沖,成杯朱古力奶係超級濃厚
,岩岩沖好既時候D朱古力漿係會沈晒係底部位置
,因為個樽就係好似汽水罐咁,啪開左就閂唔番架喇
,朱古力味濃郁之餘亦因為佢用既係72%濃度
,完全唔怕會過甜,仲有少少回甘既味道,加上一杯都真係好大罐
,飲完之後好飽,呢個價錢咁高質既朱古力奶黎講,真係極之抵飲
,下次經過一定會再買。

15 分鐘 (外賣自取)
  • 72% 純生朱古力奶
2022-06-20 189 瀏覽
🌟小茶屋🌟 ⁡身為抹茶控🍵每次經過《小茶屋》都忍唔住要買反樽🤭飲過豆奶抹茶同黑糖珍珠鮮奶抹茶味道唔錯今次一於試吓新出嘅鮮奶草莓抹茶🍓😊⁡⁡🎀<鮮奶草莓抹茶 $38 (冷/熱)> ⁡抹茶同牛奶比例剛好抹茶味濃而不甘口感香滑抹茶同草莓味道都幾match🤩每一啖都飲到淡淡嘅草莓味微酸帶甜 幾清新叫咗少甜少冰下次可能叫走甜會更對味😛但整體值得回頭❤️⁡⁡👄味道: 8.5/10 💰價錢: 7/10 👍性價比指數: 8/10⁡*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*小茶屋📍旺角豉油街29號地下4A號舖⁡⁡
🌟小茶屋🌟

*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*
小茶屋
📍旺角豉油街29號地下4A號舖

2022-06-20 127 瀏覽
呢一間旺角嘅茶飲店 最特別就係佢哋用咗透明罐裝樽嚟裝住🥤可以睇到佢哋嘅漸層 真係好靚💕呢度嘅茶飲 全部茶味都真係幾濃郁🍵上次飲咗個鮮奶抹茶紅豆 抹茶苦澀回甘 再加埋甜甜地嘅紅豆 真係好正!!
2022-06-13 129 瀏覽
Not only does this shop offer pretty drinks in nice bottles, the drinks actually taste really good. It stands out from other drinks shop as they provide alternative options to dairy milk, catering those who have lactose intolerance. The selection of plant-based milk was also vast, with options of soy and oat. This time we ordered their Matcha and Hojicha drinks. It was a pity that pearls weren’t available yet as they were still under preparation. So next time if you wanted pearls, don’t visit to

This time we ordered their Matcha and Hojicha drinks. It was a pity that pearls weren’t available yet as they were still under preparation. So next time if you wanted pearls, don’t visit too early at their opening hours.

Both drinks had very prominent and distinct tea aroma. They were smooth, unctuous, creamy with sweet, nutty aftertastes. We were surprised with its surpreme quality for a beverage takeout store. Their bottles were also super pretty. We would definitely be back again!
2022-06-06 135 瀏覽
呢間位於旺角嘅小茶屋,裝修望落已經好有日本風格🎏而且係主打茶味系列嘅鮮奶,一開始認識佢係因為個樽好靚,係易拉罐咁嘅形式!但缺點就係唔可以從重用同回收♺幾乎已經飲過幾隻嘅茶味鮮奶!私心最愛係玄米茶(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)玄米茶香濃帶點煎茶味,抹茶同焙茶都濃郁回甘。因為習慣飲品唔落糖,但呢度係冇無糖嘅選擇只有微甜,店員都會提醒微甜可能會覺得偏苦,對我來講係啱啱好!🍵可以更加帶出茶味嘅濃郁同埋順滑嘅牛奶!

2022-05-16 104 瀏覽
身為抹茶控,當然要去試下出名嘅抹茶!!小茶屋位於旺角市中心,超方便,行過路過都必經~🍵抹茶牛奶抹茶濃而不甘、醇茶味突出,配以香滑牛奶,兩者混合得非常好😍即使放置一段時間都未見茶粉沉澱樽底,證明兩者混合度尤高😋
身為抹茶控,當然要去試下出名嘅抹茶!!
小茶屋位於旺角市中心,超方便,行過路過都必經~
🍵抹茶牛奶
抹茶濃而不甘、醇茶味突出,配以香滑牛奶,兩者混合得非常好😍
即使放置一段時間都未見茶粉沉澱樽底,證明兩者混合度尤高😋
2022-05-05 106 瀏覽
相信很多朋友仔對呢個靚靚樽都唔陌生🤣 對對對,就係小茶屋啦~ 今次試咗店員姐姐推介嘅鮮奶玄米茶紅豆🍵~ 佢話好少人叫不過都值得一試!果然冇介紹錯!飲完第一啖後突然有種要升天嘅感覺...🥺 玄米茶味超超超濃,但又唔會蓋過淡淡嘅奶味🥛!甜度剛剛好,即使啲冰融晒都唔會無味~ 不過個底有d粉...umm可能係因為杯嘢本身係凍嘅所以唔太融到啦不過都接受到嘅🤭 但加埋紅豆真係perfect match🤤 小茶屋 kochaya🥛 鮮奶玄米茶紅豆 $38 推介指數:🐘🐘🐘🐘.5

小茶屋 kochaya
🥛 鮮奶玄米茶紅豆 $38