餐廳: 小黑糖 (宏生大廈)
資訊:

2020-12-10 312 瀏覽
成日搵唔同嘅台式飲品飲,但都無見過薄荷鮮奶,見到呢間竟然有,即刻叫咗黎飲, 叫咗少甜,冰量無得揀,雖然都少少偏甜,但都幾好飲!另外點左杯熱紫薯與我,奶比較稀,無紫薯肉,無得咬,無乜驚喜。

2020-12-10
10 分鐘 (堂食)
間間手搖飲品店都有黑糖珍奶,但你估真係間間都咁好飲嘅咩😣中過好多次伏之後,已經唔特別鍾意飲黑糖珍奶了😢今日做完運動經過小黑糖,見到有條人龍,覺得都可以一試嘅。叫咗一杯黑糖珍奶,口快快叫咗少甜,心諗店員應該都係話冇得揀甜度㗎啦,點知出乎意料地竟然有喎😂講返杯黑糖珍珠鮮奶先,我自己覺得少甜啱啱好,飲到好香嘅黑糖味,珍珠亦都好彈牙,中曬我心目中一杯好飲嘅黑糖珍珠鮮奶茶應該有我嘅條件👍🏻
2020-11-22 252 瀏覽
• 冬瓜檸檬茶❣️ $28平時覺得飲冬瓜茶有少少甜大家左檸檬好清新!因為冬瓜茶嘅甜度多數都係固定嘅,而家左檸檬可以令到佢冇咁死甜😍最重要係 #💛.葵芳都有分店㗎 不過好似裝修緊~OpenRice做緊滿180分可以免費換一杯
• 冬瓜檸檬茶❣️ $28
最重要係 #💛.

葵芳都有分店㗎 不過好似裝修緊~

OpenRice做緊滿180分可以免費換一杯
2020-11-03 304 瀏覽
一直都非常鐘意桃類茶飲,之前一直幫襯珍煮丹嘅泰式奶茶,就忽略咗呢間野,今日試咗白桃烏龍,覺得都唔錯!入邊可以見到有果肉,我係叫咗微糖都覺得甜咗少少可能加咗黑糖珍珠嘅原因,下次如果加珍珠可以試吓走糖,珍珠都煙韌有咬口,茶飲品種都算好多,如果的話可唔可以出泰式飲品 總體我覺得OK除咗甜咗少少,我會再幫襯,希望疫情可以撐住 會多多幫襯
5 分鐘 (外賣自取)
2020-11-02 218 瀏覽
咁今日就飲左呢間小黑糖, 試左杯小黑糖布丁鮮奶!我自己就要左少糖 70%, 而冰量係固定既。其實我係比較喜歡曲奇類雪糕同埋飲品, 但我今次竟然睇會漏左有個小黑糖曲奇鮮奶! lol下次一定要試番!講番個小黑糖布丁鮮奶, 飲落個布丁鮮奶, 係飲到黑糖同布丁個味!我就覺布丁同黑糖既味有D相似, 可能因為平時食布丁既頂端都會有黑糖定焦糖, 所以搞到我潛意識入面覺得布丁隻味就等於個黑糖定焦糖味!見有食評話個黑糖太甜, 如果驚太甜, 記得要學我咁揀番少糖啦! 少糖既話我覺得飲落岩岩好, 我諗對於黑糖類既飲品, 少糖既意思即係會比少D個黑糖!同埋杯野個鮮奶味吾算出, 但都飲到少少既。整體飲落吾差, 但份量吾算話多!
咁今日就飲左呢間小黑糖, 試左杯小黑糖布丁鮮奶!
我自己就要左少糖 70%, 而冰量係固定既。
下次一定要試番!

同埋杯野個鮮奶味吾算出, 但都飲到少少既。

整體飲落吾差, 但份量吾算話多!
小黑糖布丁鮮奶
2020-11-02
5 分鐘 (外賣自取)
唔鍾意飲茶、唔食珍珠啊、芋泥紫薯嗰啲嘢嘅我以前好少會飲手搖,但近期突然間一次過𝚞𝚗𝚕𝚘𝚌𝚔曬煙煙韌韌嘅嘢(珍珠啊~芋圓啊~通通都唔放過!!)再𝚞𝚗𝚕𝚘𝚌𝚔埋芋泥,成功成為新晉芋泥控後,一有時間就會沖去呢啲台式飲料店,試番我咁多年來𝚖𝚒𝚜𝚜 𝚘𝚞𝚝咗嘅嘢🤣今次嚟到喺厚福街嘅小黑糖 @hkbaroness 試吓先(´∀`*)整體好有驚喜呀!!特別係佢嘅珍珠🤩🤩係一間我會想𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎試下其他飲品嘅小店💛.used to hate tea 🍵 used to hate tapioca 😆 pretty much never drank taiwanese drinks until recently 🤣 thats when i got addicted to it 😋 went to @hkbaroness to try their taro milk bubble 😊 super satisfied with the drink esp their tapioca balls! definitely a place i want to try again!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
🌟珍珠好好食 • 份量超慷慨✨
芋見了你珍珠

《芋見了你珍珠》$32🌟7.8/10🌟
𝚃𝚊𝚛𝚘 𝙰𝚞 𝙻𝚊𝚒𝚝 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝙱𝚞𝚋𝚋𝚕𝚎𝚜
叫左半糖,甜味主要來自珍珠,整體甜度適中,啱啱好!
呢一杯係沙冰嚟嘅所以冰嘅份量冇得揀,牛奶味比較重,只會有淡淡嘅芋頭味~
最驚喜嘅係現煮珍珠,令到上手仲暖暖地,黑糖香而唔會過甜變膩,口感非常之𝚀彈,好好咬,超出色!!而且份量超級多,每一啖都會飲到幾粒之餘,飲晒沙冰後都仍然會有一大堆珍珠慢慢等着你慢慢咬👅
小黑糖 @hkbaroness
📍#BELLYwongs_TST
#BELLYwongs_taiwanese #BELLYwongs_drinks
芋見了你珍珠
2020-10-16 225 瀏覽
去到人氣厚福街,滿滿的人氣店,亦有好多人氣黃店呢日就試下呢間小黑糖之前成日行過都見到好多人排隊,今次就試下如何啦立刻叫左佢既黑糖珍珠鮮奶黎試,都算係店內人氣商品啊等左大約10分鐘左右啦,都幾多人等店內有精品賣,有貼紙、海報可以索取杯野飲唔算好大杯,不過宜家好多黑糖珍珠店都係咁既size一飲,都幾甜,都仲可以飲得落既珍珠就都幾硬,唔軟熟唔知係因為假期人多既問題定係平時都係咁鮮奶就唔係好濃味不過杯野就好甜,最後都飲唔晒
去到人氣厚福街,滿滿的人氣店,亦有好多人氣黃店
呢日就試下呢間小黑糖

之前成日行過都見到好多人排隊,今次就試下如何啦

立刻叫左佢既黑糖珍珠鮮奶黎試,都算係店內人氣商品啊

等左大約10分鐘左右啦,都幾多人等

店內有精品賣,有貼紙、海報可以索取

杯野飲唔算好大杯,不過宜家好多黑糖珍珠店都係咁既size

一飲,都幾甜,都仲可以飲得落既
珍珠就都幾硬,唔軟熟
唔知係因為假期人多既問題定係平時都係咁
鮮奶就唔係好濃味
不過杯野就好甜,最後都飲唔晒
2020-10-01
10 分鐘 (堂食)
2020-10-13 151 瀏覽
食完午飯想飲杯野, 見到成間飲品店以黑糖為主🤩(最愛小黑糖紫米鮮奶@30鮮奶好滑🤩, 正常甜度都不會太甜; 反而不想太甜的人不建議叫這個可能是紫米的沉澱於底的緣故, 飲到中段飲到紫米就覺好甜, 不過mix埋都match💛而飲料等候時間都比較耐, 需時約十五分鐘
食完午飯想飲杯野, 見到成間飲品店以黑糖為主🤩(最愛

小黑糖紫米鮮奶@30
鮮奶好滑🤩, 正常甜度都不會太甜;
反而不想太甜的人不建議叫這個

而飲料等候時間都比較耐, 需時約十五分鐘
2020-10-11
15 分鐘 (外賣自取)
下午茶
2020-10-11 162 瀏覽
👅伯爵奶茶$22+黑糖珍珠$4 半糖少冰伯爵茶味好濃郁好香伯爵茶味☺️☺️🥰黑糖珍珠好夠黑糖味 成杯嘢飲因爲加左黑糖珍珠 珍珠都好好咬好軟糯同彈牙又好大粒 為呢杯珍珠奶茶再有加到好多分😭😭😭整體好飲 下次一定會再試埋其他💕💕💕好抵飲———@kan.teen📍小黑糖 (尖沙咀)尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖#kanteen #kanteen香港 #kanteen尖沙咀 #kanteen珍珠奶茶
伯爵奶茶+黑糖珍珠
👅伯爵奶茶$22+黑糖珍珠$4 半糖少冰
———
@kan.teen
📍小黑糖 (尖沙咀)
伯爵奶茶+黑糖珍珠
  • 伯爵奶茶
  • 黑糖珍珠
2020-10-10 262 瀏覽
今日加十蚊就送多杯 二話不說就揀左兩杯黎飲本身諗住啲黑糖珍珠鮮奶落完單之後我地想改 店主好好人幫我地改番單❤️杯手調好好飲 Oreo餅屑好多 飲落唔算好heavy 不過可能無珍珠簡單啲仲好🤣
今日加十蚊就送多杯
二話不說就揀左兩杯黎飲
本身諗住啲黑糖珍珠鮮奶
落完單之後我地想改 店主好好人幫我地改番單❤️
泰好喝歐蕾珍珠
泰好喝歐蕾珍珠
2020-10-05 140 瀏覽
#foodhkdiscoverer尖沙咀—伯爵珍珠奶茶🥤($26)雖然等得有啲耐🤦🏻‍♀️但係都值得🙆🏻‍♀️珍珠嘅黑糖味好濃🤭叫咗小糖所以唔係幾甜😋加上伯爵奶茶幾夾🙈但係個伯爵奶茶個奶味比較淡🧐但係茶味就好香,幾濃🥰整體上唔錯👏🏻值得一試😛再加上佢好夠黃💛小編幫親個日佢扣除成本全數捐比612基金💛—價錢: 💋💋💋💋💋味道:💋💋💋💋抵食:💋💋💋💋💋環境:💋💋💋💋. ——地點:小黑糖 (尖沙咀)地址:尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖營業時間:12:00-23:00— #黑糖珍珠奶茶 #香港 #fusion菜 #00s尖沙咀 #尖沙咀美食#likes #like #follow #likeforlikes #instagood #instagram #followme #likeforlike #likeforfollow #followforfollowback #f #followers #followback #photography #followforfollow #comment #picoftheday
#foodhkdiscoverer尖沙咀

伯爵珍珠奶茶🥤($26)

價錢: 💋💋💋💋💋
味道:💋💋💋💋
抵食:💋💋💋💋💋
環境:💋💋💋💋
. ——
地點:小黑糖 (尖沙咀)
地址:尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖
營業時間:12:00-23:00

2020-09-27 156 瀏覽
食完lunch經過厚福街, 梗係要買番兩杯珍珠奶茶頂下癮😆, 今次新出咗芒果奶蓋沙冰, 奶蓋依舊奶味香濃, 芒果沙冰唔止夠fresh, 而且仲有粒粒芒果蓉。 另外就梗係叫返杯❤️我嘅最愛❤️--伯爵珍珠奶茶,最鍾意食珍珠qq彈牙👻嘅口感, 而且奶茶茶味調配恰當, 茶色同茶味都very nice😇~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋️環境:7/10💁‍♂️服務: 8/10💎性價比: 8/10💲人均:$30⏪回頭率:70%~~~~~📍小黑糖尖沙咀加拿芬道45-47號宏生大廈地下D1號舖~~~~~

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📸賣相: 8/10
🛋️環境:7/10
💁‍♂️服務: 8/10
💎性價比: 8/10
💲人均:$30
⏪回頭率:70%
2020-09-25 129 瀏覽

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📸賣相: 8/10
🛋️環境:7/10
💁‍♂️服務: 8/10
💎性價比: 8/10
💲人均:$30
⏪回頭率:70%
2020-09-20 166 瀏覽
🔸雪芝香芒 $40🔸黑糖珍珠厚鮮奶 $35-行完街口喝想飲嘢,當然要幫襯返良心小店啦!唔只可以飲茶星人,仲有呢間位於厚福街嘅小黑糖都非常推介俾大家,去街街又多個手搖飲品店嘅選擇啦!朋友揀咗雪芝香芝,係有奶蓋嘅芒果沙冰,咸香嘅芝士奶蓋配上消暑冰凍嘅芒果沙冰,夏天熱辣辣飲真係透心涼啊!我就揀咗黑糖珍珠厚鮮奶,奶底係真鮮奶好濃滑飲得出唔係開奶粉嘅,黑糖甜度恰到好處,珍珠亦軟糯有咬感,好好飲!重點當然係有竹炭粉整成嘅香港加油字樣,好有心又instagrammable!😳
🔸雪芝香芒 $40
🔸黑糖珍珠厚鮮奶 $35

• 黑糖珍珠鮮厚奶
  • 雪芝香芒
2020-09-14 132 瀏覽
悶熱嘅天氣帶住口罩真係有時會忍唔住想嘆返杯冰涼嘅野飲❄️今次同🙆🏻‍♂️黎尖沙咀撐撐 #黃色經濟圈.📍小黑糖.🍑雪芝の桃桃($40)-頂層有厚厚嘅芝士🧀先嚐一口芝士再用飲管飲桃味冰沙🤩好香桃味~飲完真係會透心涼嫁🍊葡萄柚四季春+愛玉($28)-本身🙆🏻‍♂️想加配黑糖珍珠🤣好彩細心嘅店員提醒會有機會變酸而唔好飲~仲推薦加愛玉會夾啲😆飲落酸酸甜甜幾特別!加左啫喱質地嘅愛玉好有口感👍🏻