2019-07-27 1491 瀏覽
同屋企人響屋企附近食飯😎六個人去食😉當然會食得豐富啲😈雖然都幾多海鮮食😏有龍蝦🦞蝦🦐魚🐟但味道就真係一般般🙈整體只能講話不過不失😂尚宴21 (何文田)何文田常盛街80號半山壹號壹號名薈1樓10舖
2019-05-14 1230 瀏覽
飲早市,冇匙羹不久之前佢哋開始早市就每一個客人個座位係冇spoon. 㗎唔知個老闆係諗啲乜嘢,咁樣做法真係好怪。!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!’
飲早市,冇匙羹
甘大個人未試過買野比錢甘受氣。門口收銀員服務態度十級差。唔只一次係甘。多謝都無句唔在講。仲要開口話返客人轉頭,比錢買氣受!甘既服務態度再這樣下去真係趕客,以後沒有下次。😠😡😠😠😡😠😡😡以前燒味很美味,但現在質素超差。點心質素都下降了很多。 而且比同區既酒樓價錢比較貴。 感覺愈做愈差。好彩酒樓既侍應人員服務都尚可。希望有待改善,尤其收銀員服務態度方面。😢😥👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

以前燒味很美味,但現在質素超差。點心質素都下降了很多。 而且比同區既酒樓價錢比較貴。 感覺愈做愈差。好彩酒樓侍應人員服務都尚可。希望有待改善,尤其收銀員服務態度方面。😢😥👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
2019-01-26 966 瀏覽
家人間中都去飲茶食點心,我上星期去食過,點心不錯。家人決定今年團年飯去呢度食,包間房,2圍檯,打麻雀耍樂。可惜,一致認為,這餐團年飯算是最難吃的一餐😢食物最有本身味道的是,冬菇,西蘭花,蘑菇。不過不失的是,乳豬,糯米飯,壽包,另外叫嘅蛋白瑤柱炒飯也不錯。其他。。。。都是無味道,我每道菜只咬了一口,汁太多成口油,每碟汁嘅味道差不多。。。伊麵碎嘅,要用匙羹筆,魚翅湯冇海鮮味,鮑魚韌嘅。。。唉,晚市做埋點心穩陣啲。
家人間中都去飲茶食點心,我上星期去食過,點心不錯。
家人決定今年團年飯去呢度食,包間房,2圍檯,打麻雀耍樂。

可惜,一致認為,這餐團年飯算是最難吃的一餐😢

食物最有本身味道的是,冬菇,西蘭花,蘑菇。

唉,晚市做埋點心穩陣啲。
慶祝紀念
團年飯
2018-12-14 961 瀏覽
茶樓最緊要點心,點心當然有個好嘅點心師傅啦,每一次去茶樓,第一件事都係點蝦餃及叉燒包,就知道師傅掂唔掂,呢個係之前到前輩教落的,叫得傳統酒樓,就係因為佢個叉燒包都係好傳統人手製作,熱辣辣即叫即一蒸上菜,當然不錯啦,兩個人吃個午餐$100,你仲想點? !
2018-11-23 599 瀏覽
今天同太太去飮下午茶,叫了魚崧炆粉,魚崧係煎鯪魚餅然後再切成條狀,米粉炆得唔係好多油份,重帶有香芹及雜菌!另外再要了份下午茶孖寶,牛腸同煎堆仔$25,牛腸有水準,煎堆仔新鮮熱辣𥚃面有好多麻蓉,絕對唔會將貨就價,埋單都係$88,非常扺食!

2018-11-07 679 瀏覽
星期日六相約了成班朋友去到尚宴21食飯,因為我們大家都是很喜歡食蟹,現今這酒樓推出季節限定做緊深海阿拉斯加長腳蟹,每斤都係$188,非常抵食,因為我哋有十幾個人,便間左一間房 就可以不用騷擾到其他客人,盡情地及享受食物,放聲暢飲,並叫左一圍菜,也不算貴,這酒樓其中一個女侍應服務態度都十分好,而且食物質素都算幾高,所以我們未食完已經約定了下一次會再來到這酒樓,暢談共叙。整出嚟隻蟹都好靚好大隻,肉質飽滿,蟹肉鮮甜,斤兩又夠,十分超值。

2018-07-14 963 瀏覽
里幾日日日落大雨,近近地,屋企人又話去飲茶。返而星期六2:15pm 到俾平日少人。Weekend 下午茶俾平時貴dd好正常,燒賣都俾平日加多$3,即係$12一籠。今次叫左個揚州炒飯,d飯炒得好好食,雖然味道淡左少少,但送其他多汁偏鹹點心一齊食一流!金錢肚望落以為好大碟,原來得6塊,下面有5-6舊蘿白墊高左,好彩嗰6塊都算大塊又夠淋!估唔到青椒都幾好食,夠熱唔會太油又夠辣!不過今日個牛柏葉就唔夠入味,一咬就食得出係用熱水淥熟,同外面好油個汁係唔係一體嘅!

估唔到青椒都幾好食,夠熱唔會太油又夠辣!

2018-07-11 267 瀏覽
一個禮拜去第二次,但今次撞正議員搞活動,好嘈!不過食物方面都okay,and 下午茶真係幾抵!都係叫返$9一籠燒賣。燒賣鮮竹卷熱辣辣又足料,擔擔麵都好食,但唔好抱住食上海嘢心態去evaluate會好d,因為唔夠花生味。唯一係春卷有芡莤,唔鍾意芡莤嘅朋友,好似我咁,一定灰左!另外mark點心時記得要小心d睇, 唔同點心紙唔同價錢!竟然一張擔擔麵$22,the other one就$27一碗( although i dont know will they still charge u $22 if u fill in the $27 sheet)。
一個禮拜去第二次,但今次撞正議員搞活動,好嘈!
不過食物方面都okay,and 下午茶真係幾抵!
都係叫返$9一籠燒賣

唯一係春卷有芡莤,唔鍾意芡莤嘅朋友,好似我咁,一定灰左!

2018-07-07 225 瀏覽
星期五2pm 到,剩返門口位。叫晒特價嘢食,3個人埋單都係$147,好抵!下午茶孖寶要左牛柏葉,幾足料,但唔太入味。有d組合有怪怪地,例如紅油抄手配饅頭 ($28),雖然唔係炸饅頭,但都有煉奶,都正!如果抄手辣d就perfect!唯一係可能因為$9一籠太平,燒賣真係等好耐,食晒所有嘢都未黎!
星期五2pm 到,剩返門口位。
叫晒特價嘢食,3個人埋單都係$147,好抵!

下午茶孖寶要左牛柏葉,幾足料,但唔太入味。

呢間野一開嘅時候我已經開始幫襯, 嗰陣時嘢食同區內酒樓算最好食, 侍應亦都好有禮貌,環境乾淨企理。點知呢間野越做越差, 上次食係兩個月前, 已經係難以接受, 今日再去真係大開眼界,認識到咩嘢係沒有最差,只有更差。 1.首先未食嘢用滾水洗碗碟時已發覺有好多食物殘渣, 杯碗上仲有油. 2. 點心到來時已經嚇親, 點心籠上面黑蚊蚊,疑似發霉,仲濕笠笠。 食物質素亦不好, 棉花雞上面有條毛, 叫經理嚟佢即刻拎走. 燒賣d 肉好實沒有口感。3. 最過分的是中午12點半已經開始搬枱搬凳, 啲塵喺度飛來飛去。由於d 枱凳不停撞到我張枱同凳, 食都食得唔安樂。(我張枱四面都有人搬野,請看相片)仲要將d枱層層疊上去, 疊左五層,可以想像到幾大塵。4. 加左單20分鐘都未到食物,問經理話正常啊。我哋話啲嘢食好耐未黎,我哋食緊野四方八面又係到搬野咁多塵, 你幫我取消果兩籠點心啦,跟住經理呼喝話: 走啦走啦埋單走啦!真係冇下次! 經理係最大,要表達意見,真係表達冇門。

仲要將d枱層層疊上去, 疊左五層,可以想像到幾大塵。

真係冇下次! 經理係最大,要表達意見,真係表達冇門。

2018-01-13
2017-10-19 1060 瀏覽
星期六下午2:30pm 過去,咁啱撞正有人包左半場,等左幾個字先有位坐,但要搭檯,出菜都比較慢。包場班人唱k玩抽獎,我地出面完全聽到晒,有d annoying。佢哋個水準次次唔同,今係個燒賣退步左,(雖然做緊promotion,$9/一籠,都算好平,但其實平日仲平),牛栢業d汁無咩味但好油,紅油抄手份量足但一d都唔辣。白切雞飯雖然已經俾隻雞批我地,但d雞好多血水,個飯俾好少鼓油又無俾薑蓉。唔通要人少先好入去食?

紅油抄手份量足但一d都唔辣。

唔通要人少先好入去食?
2017-10-14 734 瀏覽
擔擔麵冇咩味,過下口癮咁,同冇肉碎,又無花生。瀨粉似米粉,叉燒係瘦叉daddy 嫌瘦得制,唯一係菜心難得好淋。蝦餃大大粒好足料但牛拍葉同金錢肚放左好多蘿蔔喺抵,雖然蘿蔔好入味,但好油,「主菜」份量好少。

2017-08-25 786 瀏覽
食物質素可以接受, 只是服務需要大大改善. 先係門面的知客阿姐, 熟客一個樣子, 生客另一樣字, 她一定無睇過劉天王的廣告. 的企堂的姐姐亦是一樣, 其中一位房間的短髮姐姐更加黑口黑面, 十問九唔多答你, 見到熟客就一百八十度不同. 企堂之間亦不和, 係客之前表現不滿, 討厭.撫心自問, 有很多地方比它好食, 服務質數咁差, 點解要再去
食物質素可以接受, 只是服務需要大大改善.

2017-08-25
5 分鐘 (堂食)
2017-08-02 739 瀏覽
星期六2點半黎到,好多人,不過好彩都唔需要等位。叉燒飯,叉燒分開上,好林,但咁樣個飯就dry dry 低功,唔夠汁。紅油抄手雖然d 油唔係紅色,但都辣辣地,好野味。擔擔麵雖然夠辣同有dd 花生粒,但花生味都係唔夠出。最滿意都係個金錢肚, 雖然唔多件,但d金錢肚同蘿蔔都好入味。另外燒賣做緊promotion, 平日$6 一籠咋,weekend都係加多$3,好抵!但應該都多人落order,我地食晒其他嘢食籠燒賣都未到!
星期六2點半黎到,好多人,不過好彩都唔需要等位。

紅油抄手雖然d 油唔係紅色,但都辣辣地,好野味。

擔擔麵雖然夠辣同有dd 花生粒,但花生味都係唔夠出。

另外燒賣做緊promotion, 平日$6 一籠咋