2023-03-07
與朋友週末來個休閑下午茶🫖下午茶tea set 感覺很精美🥰用木盒裝住餐點,好有和式感覺,如果第一次嚟想咩都試下都推介,有咸點同不同口味款式既甜點,有包埋飲品(但部分飲品要再加錢)。因為大家都不想食咸點,所以最後就點了幾件甜點大家開心share。不過隔離枱有點teaset,整個佈置的確係📸打卡一流😂👍🏻草莓純白卷蛋🍓🌟🌟🌟🌟🌟必食👍🏻朋友推介,我本身以為卷蛋係平平冇奇既甜品,冇咩期望,點知食完咁多樣最驚喜最好食既💓蛋糕好有蛋香,濕潤綿密,cream奶香香濃👍🏻食落去有簡單純粹既幸福感Surprise 係另外配搭一小杯應該係雜莓yogurt 質地濃稠 味道酸甜好吃 建議可以單獨吃我地有點卷蛋吃 不過會蓋過卷蛋的美味抹茶小丘🍵🌟🌟🌟雖然似乎係招牌必點,賣相可愛,見一層層以為味道口感會有唔同層次,但食落冇咩特別,層次不突出,茶味感覺不算特別香濃。底下有朱古力薄脆,不過亦唔係特別加分。黑芝麻豆腐冰牛奶🥛🌟🌟🌟淡淡的芝麻香,好特別係會有小顆小顆的豆腐,感覺好似要融化係牛奶之中因味道淡淡的,所以配甜點不會太膩小鬆餅(花晨玫瑰/栗子)🌹🌟🌟🌟🌟係之前曾好hit 既一口小pancake小pancake
草莓純白卷蛋🍓
🌟🌟🌟🌟🌟
蛋糕好有蛋香,濕潤綿密,cream奶香香濃👍🏻
食落去有簡單純粹既幸福感
Surprise 係另外配搭一小杯應該係雜莓yogurt
質地濃稠 味道酸甜好吃
建議可以單獨吃
我地有點卷蛋吃 不過會蓋過卷蛋的美味
抹茶小丘🍵
黑芝麻豆腐冰牛奶🥛
🌟🌟🌟
因味道淡淡的,所以配甜點不會太膩
小鬆餅(花晨玫瑰/栗子)🌹
🌟🌟🌟🌟
係之前曾好hit 既一口小pancake
小pancake 濕潤唔會乾,配搭奶泡同濃厚的栗子泥/玫瑰泥(?),surprise 係入面仲收埋左一球雲呢拿雪糕,不同口感味道配搭十分豐富,有栗子/玫瑰香~個人幾鐘意球雪糕😂🤭我地都食得好開心,幾個人share食唔會飽滯
白玉焙茶戚風
中規中矩
白玉都算軟糯,切開焙茶cream 流到中心 有好似流心感覺,但味道都是較單調,茶味也不是很香濃那種