2020-12-26 168 瀏覽
一上到枱個賣相已經令人好失望!淨係見到一pat醬同零星士多啤梨,pancake就壓到扁晒。一放入口唔單止冇口感冇蛋香,仲有一陣燶味,原來兩塊pancake個底都燶到黑晒。真係唔會再有下次。。。
餐廳開業約一個月, weekend都有午市套餐, 而且價錢實惠! 整體食物份量正常, 味道不俗。卡邦尼意粉 ($68未加一)芝味濃郁, 醬汁濃稠適中。但由於唔夠熱嘅關係, 芝士粉未能完成融化, 變得凝固而影響口感。豚肉生薑燒丼 ($58未加一)有點驚訝😅有別於一般丼飯採用豬肉片, 而係用豬扒。豬扒薑味頗重, 但肉質有點韌。蟹餅 (午市套餐追加小食$38)有點失望🤦🏻‍♀️我以為味道會好似西餐廳的蟹餅...根本係粒蟹柳炸魚餅。雖然即炸熱辣辣都幾好食, 但價錢偏貴。雖然食物質素唔差, 但服務員態度一般 。由於餐廳採用QR code自行落單, 但連menu都不願提供, 而QR code嘅menu又沒有相片。另外, 服務員喺整理離座嘅枱後, 會用枱布抹櫈, 這麼低的衞生標準, 絕對會令客人喺疫情下卻步。

卡邦尼意粉 ($68未加一)

豚肉生薑燒丼 ($58未加一)

蟹餅 (午市套餐追加小食$38)

2020-12-20
午餐
2020-12-13 195 瀏覽
見lunch set $58(未加一)好似好抵就入咗去食。叫咗個冬陰公蜆肉意粉,包杯野飲,份量細到幾啖食晒,係食唔飽架!最憎出街俾錢食個lunch set係食唔飽!豚肉生薑燒丼:唔好幻想係出面丼丼飯嗰隻燒豚肉片,係一舊舊鞋恰恰嘅瘦肉粒!又唔夠汁!見相片,加$38(未加一)嘅小食幾吸引,就叫咗個一碟三舊嘅蟹餅,上到枱,變咗三粒炸魚丸,邊忽係蟹餅呀?好搵笨呀!個感覺好似俾人呃咗咁!真係好嬲!永遠唔會再幫襯!
見lunch set $58(未加一)好似好抵就入咗去食。
真係好嬲!永遠唔會再幫襯!
蟹餅
2020-12-04 156 瀏覽
午飯一頓,見未試過入去一試,坐低無牌用app叫餐有餐上枱,茶🍋兩塊薄薄切片,盡現刀功🔪泉蛋雞飯, 隻蛋凍嘅😳醬汁偏鹹,一試忘返🙄埋單嚿幾,雖不太貴兩人一枱,異口同聲⋯⋯都唔知食過啲乜⋯⋯一次就算🤦
午飯一頓,見未試過
入去一試,坐低無牌
用app叫餐

有餐上枱,茶🍋兩塊
薄薄切片,盡現刀功🔪

泉蛋雞飯, 隻蛋凍嘅😳
醬汁偏鹹,一試忘返🙄

埋單嚿幾,雖不太貴
兩人一枱,異口同聲⋯⋯

都唔知食過啲乜⋯⋯一次就算🤦
2020-12-04