好中意呢間餐廳個名!因為真係好山旮旯! 係銅鑼灣行過黎都要行幾個字 不過當行下街都冇問題既!熱香餅漢堡$88今次就黎食左個tea set! 個熱香餅係底,中間有芝士同火腿, 上面就有煙肉同太陽蛋!係咸既pancake黎嫁!一切開隻蛋,啲蛋汁流晒出黎,勁香!加埋好軟熟既pancake ,同埋好香既芝士,唔錯嫁!可以一戰!冰茶跟餐仲有杯餐飲!係是日冰茶,我今日就係西柚冰茶,都唔錯既!泰式拼盤轉左新menu,呢個拼盤第一次食!個蝦餅好好食!入面食得出好多蝦,同埋炸得好脆!好好味!串燒都唔錯,但加埋個沙嗲醬就真係好食!啲飲都算嫩!雞翼都好食但就冇咩驚喜柚子啤酒幾有柚子味,夠凍,過下啤酒癮唔錯!
不過當行下街都冇問題既!

熱香餅漢堡$88

冰茶
跟餐仲有杯餐飲!係是日冰茶,我今日就係西柚冰茶,都唔錯既!
泰式拼盤

柚子啤酒
幾有柚子味,夠凍,過下啤酒癮唔錯!
2066 瀏覽
下午茶
2021-06-10 557 瀏覽
📍 山旮旯 銅鑼灣💰 平均 200/位 早就聽聞這間餐廳很出名,終於得閒過來一試,餐廳人都不算太多的,沒有book位,到了也有空位,我們兩個人一共點了三樣來吃!看到德國脆皮豬手這麼多人讚,當然要來試一下!不過有點失望,不太合我口味,很鹹,而且因為豬手很多膠原蛋白,吃起來也有些膩,我吃了兩口就吃不下去了,可能我平時不太鍾意吃肉的關係吧!一個豬手建議四個人吃,兩個人來說真是太多了!蜆很好吃,很香,但是一鍋沒有幾塊~
📍 山旮旯 銅鑼灣
💰 平均 200/位
德國脆皮豬手
馬拉蜆熱鍋
2021-05-31 598 瀏覽
(1)一入去量左體溫,寫左紙仔,企左喺度,等左一陣先有人帶位。(前提係間鋪冇咩人)重點係book左位,但佢地亂指左個位比我地,等我地坐底除曬口罩,就話係我地想坐個張枱,但一陣會有好多訂左既枱,問可唔可以轉張枱。問個個幾有禮貌,但問題係唔係我地簡,係你地員工叫我地坐,坐底左放底曬野又叫人轉枱。(2)舉左手好耐先有人理,全場加埋我地先得兩三張枱,員工有成7-8個人,舉左一陣,明明bar枱員工見到又唔講,一堆員工企左係bar枱個邊掛住傾計,真心感覺唔多好。(3)落菜個陣咩都唔講就放低左,我知有機會係新人,但冇理由連菜名都唔講,放低碟野就走掛,服務態度真心麻麻。By the way, 野食質素都ok既,但唔會再黎系列。

By the way, 野食質素都ok既,但唔會再黎系列。
豬手
豬手
2021-05-16 748 瀏覽
Happy Friday諗唔到食咩好去遠少少試下呢間山旮旯本身想試下佢個泰式金邊粉可惜要6點後先有今日叫左兩個餐同一個小食三個人shareSet Lunch 會配餐湯同飲品美國安格斯西冷扒配紅酒汁 ($158)傳統英式早餐 ($138)香脆炸雞軟骨配蜜糖芥末醬 ($68)牛扒叫左medium well 唔會好多筋都唔錯All day breakfast 夠大份有煙三文魚、薯餅、香腸、沙律、車厘茄、蘑菇、炒滑蛋同牛角包最好食係炸雞軟骨即叫即整新鮮炸起上到枱仲熱脆卜卜既炸雞軟骨配埋蜜糖芥末醬食到停唔到口整體黎講都係好食既下次要再去試埋泰式金邊粉同串燒

Happy Friday諗唔到食咩好
去遠少少試下呢間山旮旯
本身想試下佢個泰式金邊粉
可惜要6點後先有
今日叫左兩個餐同一個小食三個人share

Set Lunch 會配餐湯同飲品

美國安格斯西冷扒配紅酒汁 ($158)

傳統英式早餐 ($138)

香脆炸雞軟骨配蜜糖芥末醬 ($68)

牛扒叫左medium well 唔會好多筋都唔錯
All day breakfast 夠大份
有煙三文魚、薯餅、香腸、沙律、車厘茄、蘑菇、炒滑蛋同牛角包
最好食係炸雞軟骨
即叫即整新鮮炸起上到枱仲熱
脆卜卜既炸雞軟骨配埋蜜糖芥末醬食到停唔到口
整體黎講都係好食既
下次要再去試埋泰式金邊粉同串燒

2021-05-10 625 瀏覽
今次book左山旮旯地址都真係好山旮旯😂😂就係銅鑼灣近跑馬地果頭附近仲要都係指定隔離酒店(去之前無留意 所以唔知☹️)唔理外在因素影響 餐廳設計服務都係唔差啲仲係生日慶祝之選我地book左6位 因為現時4人限聚令餐廳有安排到4位及2位中間加到透明隔板枱櫈都好闊落大家完全無影響到傾訴同share food 生日黎慶祝時 送上蛋糕仲送一張即影即有同播生日歌~想令朋友仔尷尬就黎呢度慶祝岩哂😎菜式方面都有唔同國家嘅款式唔會單單得西餐意粉或意大利飯仲有德國咸豬手,泰國金邊粉,串燒等等岩哂大party 嘅人,唔洗去足幾個餐廳都食到想食嘅菜Cocktails 方面仲盞鬼唔單至cocktails 名設計有趣 仲好精美例如 名為朱奶嘅cocktails 真係用維記朱奶玻璃樽裝住唔知真係比佢呃左(Ps酒味都濃 所以用唔到黎呃囡囡~)但大家都要小心 如果飲太多要去廁所的話最近係要穿過天橋去對面賽馬會嘅公廁
今次book左山旮旯
地址都真係好山旮旯😂😂
就係銅鑼灣近跑馬地果頭
附近仲要都係指定隔離酒店
(去之前無留意 所以唔知☹️)

唔理外在因素影響
餐廳設計服務都係唔差啲
仲係生日慶祝之選
我地book左6位 因為現時4人限聚令
餐廳有安排到4位及2位中間加到透明隔板
枱櫈都好闊落
大家完全無影響到傾訴同share food
生日黎慶祝時 送上蛋糕仲送一張即影即有同播生日歌~
想令朋友仔尷尬就黎呢度慶祝岩哂😎

菜式方面都有唔同國家嘅款式
唔會單單得西餐意粉或意大利飯
仲有德國咸豬手,泰國金邊粉,串燒等等
岩哂大party 嘅人,唔洗去足幾個餐廳都食到想食嘅菜

Cocktails 方面仲盞鬼
唔單至cocktails 名設計有趣 仲好精美
唔知真係比佢呃左
(Ps酒味都濃 所以用唔到黎呃囡囡~)
但大家都要小心 如果飲太多要去廁所的話
最近係要穿過天橋去對面賽馬會嘅公廁

1960 瀏覽
慶祝紀念
生日
  • Cocktails
2021-05-05 317 瀏覽
趁住唔駛強迫用安心之前嘅一日,同朋友嚟呢度開餐。之前試話630到都已經full booking,所以今次記得係OpenRice book枱,六點坐低都真係六半又再滿座😂不過提提大家呢期個廁所整緊,最近都要行5分鐘落隧道過對面公廁,所以記得去左廁所先入餐廳🥲黑椒蜜糖雞翼-黑椒味唔濃,反而蜜糖味就好出,同埋煎得夠香,可以原諒黑椒唔見左😅酸菜豬手-豬手好好味,皮夠晒脆口,肥瘦剛好,肥位當係骨膠原食左佢就得架啦黑松露帶子意大利飯-有三粒都大粒嘅帶子,咁啱我地三個人就啱啱好。味道唔會太油膩同頂肚,不過大食的話一個人食呢碟就絕對唔夠。呢間餐廳仲有好幾款唔同既啤酒🍻,不過飲左唔記得影,推薦大家可以點下佢地嘅啤酒,因為佢地嘅選擇都比較另類,幾特別。總括嚟講係絕對推介嘅,食物水準中上同環境都舒適嘅,不過真係要早啲去食,夜晚一滿就會有啲嘈。

2021-04-28
2021-04-28 362 瀏覽
🌟一聽個名就知係本土野既啦,主打港式味!無論店面裝修,直至啤酒都係選取本土既手工啤。最岩同朋友聚會打下卡,飲下酒啤啤佢!🥩食肉瘦 $198 😋一碟有齊西冷牛扒、羊架、牛舌同同豬頸肉。質素唔錯錯,牛扒夠軟、羊架夠羶、牛舌同豬頸肉調味都好夠,重點係!肉質處理得好好唔會有韌到食唔到既情況。🍤泰式拼盤 $158😋相比上一碟呢碟拼盤略為遜色左啲。味道不過不失啦,但略嫌有啲乾,不過空口食或者送酒都係一個好選擇嚟嘅。🧆香酥雞軟骨 配蜜糖芥茉醬 $68😋相比起泰國拼盤我覺得呢個味道比較出色,炸到好香口而且調味都好夠!唔點醬都覺得好好食,但係若果食得飽飽地點個芥末醬就開胃啲。🍕日清芥末煙三文魚薄餅 $148😋薄餅底係薄底,我本身比較鍾意食薄底薄餅香香脆脆嘅邊,而佢都做到呢個效果,配料就比較清新。味道因人而異,如果以主食來講佢其實唔係好滿足。整體:🌟🌟🌟/5
食肉瘦

🥩食肉瘦 $198

泰式拼盤

🍤泰式拼盤 $158
香酥雞軟骨 配蜜糖芥茉醬

🧆香酥雞軟骨 配蜜糖芥茉醬 $68

🍕日清芥末煙三文魚薄餅 $148

整體:🌟🌟🌟/5
san-ka-la means faraway hilly area. imo it was quite easy to find✌️ and not hilly at all haha but anyway, really love their interior design. neon lights n apop music make the vibe chill and relaxing✨ their food were mediocre but in particular their soup was quite disappointing 😭 other than that i enjoyed the meal there🤍 餐廳裝潢好靚 有格調 環境舒適 🤍(睇片!)但價錢可能因為地理位置關係頗高 🤧 ______________________________𓃗 𝙫𝙚𝙜𝙖𝙣 𝙥𝙤𝙧𝙠 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 𝙧𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤(?) i forgot the name i’m so sorry🥲 $128 豬扒煮得恰到好處 同番茄幾夾𓃗 𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙩𝙚𝙖 𓃗 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙤𝙛 𝙢𝙪𝙨𝙝𝙧

餐廳裝潢好靚 有格調 環境舒適 🤍(睇片!)
但價錢可能因為地理位置關係頗高 🤧
豬扒煮得恰到好處 同番茄幾夾

𓃗 𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙩𝙚𝙖
𓃗 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙤𝙛 𝙢𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙨𝙤𝙪𝙥
餐湯真係差好遠😂
好似飲緊忌廉水?? 有啲失望
但主食係幾好嘅💛

- - - - - - - -
𓃗 𝙩𝙧𝙖𝙙𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝙚𝙣𝙜𝙡𝙞𝙨𝙝 𝙗𝙧𝙚𝙖𝙠𝙛𝙖𝙨𝙩 $138
滑蛋煮得尤其出色 份量適中

𓃗 𝙘𝙤𝙠𝙚
𓃗 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙤𝙛 𝙢𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙨𝙤𝙪𝙥

𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10 ( +10% service charge )
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7/10
2021-04-20 194 瀏覽
cwb lunch 開始人山人海今次行過dd試試一間一直冇機會試嘅餐廳食咗lunch set海南雞飯雞出乎意料的滑嫩而且雞肉本身的味道很香濃今次random被分配了雞翅更加滑嫩醬汁方面一上來是一個酸辣醬一開始有點兒失望本想著應該係三色醬但一試很有驚喜算與辣融合得很好辣得很爽快唯一缺點的話就是份量相對的有一點點小男仔lunch的話可能唔係太夠建議可以外點一個薯條搭配的特調黑松露醬有點微酸為濃烈的黑松露香氣帶來一點緩衝很不錯
cwb lunch 開始人山人海

有點微酸
為濃烈的黑松露香氣帶來一點緩衝
很不錯

2021-04-18 452 瀏覽
武漢肺炎仲未完,但係生日飯都要食嘅~~ 見呢間店名咁特別,山旮旯, 就試吓呢間啦~ 真係幾surprise, 山旮旯都有好嘢食喎入到去, 地方唔太細, staff都nice, 我地order咗德國烤焗脆皮豬手,原隻茄子皇同黑松露露筍意大利飯配香煎帶子~ 個豬手係第一位佳麗上枱,一嚟到就香噴噴,大大隻, 個friend將佢分屍嘅時候,聽到超級脆嘅聲,真係引死人咩。。。。 佢一切好,我地即刻食, 真係好脆,好好食,我覺得係必食之選呀!!! 咁大隻豬手都勁入味, 外脆內軟,真係好好食. 個risotto同茄子都好好食, 茄子真係超大,唔怪得之佢叫茄子皇啦,好好食 整體嚟講真係唔錯 原來佢係限時個半鐘,但係我地book位嗰陣唔知,入坐都冇聽佢地提過, 不過佢地都好有禮貌同我地講,又冇趕我地走, 我地食完都離開,轉場搵甜品食都得 下次要再嚟試其他嘢呀

整體嚟講真係唔錯

下次要再嚟試其他嘢呀
黑松露露筍意大利飯配香煎帶子
原隻茄子皇
2021-04-16
黑松露露筍意大利飯配香煎帶子
原隻茄子皇
2021-04-08 355 瀏覽
長假期前夕 約咗兩個舊同事食飯搵左呢間喺銅鑼灣附近都幾出名嘅💛店Book左七點半 餐廳都唔算好full其實餐廳位置都唔算好山旮旯撘叮叮落車行五至十分鐘就到我地嗌左三樣嘢食:1) 德國烤焗脆皮豬手 ($188)2) 黑松露露荀意大利飯配香煎帶子 ($148)3) 老乾媽香辣一口和牛粒炒意大利麵 ($128)先講豬手豬手都幾大隻個皮炸到卜卜脆🤩外脆內軟幾好味😋入面啲肉好冧又唔會覺得乾點埋個mustard好正!!岩晒一班人share嚟食👍🏽👍🏽👍🏽第二樣係意大利飯個飯都幾creamy幾香有露荀喺中間令到食落唔會太漏飯亦都唔會煮到太冧唔算好特別不過都可以試吓最後就係香辣和牛粒炒意粉好香又唔會太辣掛住食相都唔記得影個人幾鍾意呢個特別嘅配撘幾惹味又好少喺第二到食到😛餐廳仲有好多食物選擇會再嚟試下其他嘢😆😆😆
長假期前夕 約咗兩個舊同事食飯
搵左呢間喺銅鑼灣附近都幾出名嘅💛店

Book左七點半 餐廳都唔算好full
其實餐廳位置都唔算好山旮旯
撘叮叮落車行五至十分鐘就到

我地嗌左三樣嘢食:
1) 德國烤焗脆皮豬手 ($188)
2) 黑松露露荀意大利飯配香煎帶子 ($148)
3) 老乾媽香辣一口和牛粒炒意大利麵 ($128)

先講豬手

豬手都幾大隻
個皮炸到卜卜脆🤩
外脆內軟幾好味😋
入面啲肉好冧又唔會覺得乾
點埋個mustard好正!!
岩晒一班人share嚟食👍🏽👍🏽👍🏽

會再嚟試下其他嘢😆😆😆
2021-04-01
黑松露露荀意大利飯配香煎帶子
2021-04-07 252 瀏覽
今日跟另一位超級無敵好朋友嚟到銅鑼灣食午餐。今日天氣比較熱,仲要行到山旮旯咁偏,去到帆船酒店轉角位就到,咁呢間餐廳真喺店給其名 - 山旮旯餐廳正門方向係全落地玻璃,裝修比較懷舊,碗碟都喺用有公雞圖案,牆身掛有一幅幅非常香港特色嘅油畫,幾啱鍾意影相打卡嘅朋友野食方面,就試咗佢地嘅lunch set忌廉粟米湯:是日餐湯,比起其他餐廳嘅忌廉湯,唔係*結結*地,但係比較香滑,仲帶有少少甜,一碗係唔夠嘅卡拜尼意大利麵 配 鮮黑松露($118):呢個意大利麵普通左少少,覺得主要係個汁比較稀,如果我唔連埋黑松露 或者 火腿粒,碟意大利麵係無咩味Omni Pork香草蕃茄什菜意大利飯($128):相比起意大利麵,呢個飯就出色好多,重點係個汁酸酸甜甜,飯粒少少煙韌,唔覺唔覺好快就食晒碟飯小食:Lunch set加 $15就會配番個炸薯條,呢個薯條好香口,灑咗少少黑椒鹽喺面,如果配啤酒就無敵凍玫瑰蘋果茶($40):好朋友指定飲品,據朋友描述:好好飲,好好味!(有機會試完,再同大家分享下)凍薑汁撞啡($48):淨聞其實有輕微嘅薑味,飲落都係少少薑味,唔會遮到個咖啡味,鍾意試特色野嘅朋友,可以試下
今日跟另一位超級無敵好朋友嚟到銅鑼灣食午餐。

野食方面,就試咗佢地嘅lunch set

忌廉粟米湯:

卡拜尼意大利麵 配 鮮黑松露($118):

Omni Pork香草蕃茄什菜意大利飯($128):

小食:

凍玫瑰蘋果茶($40):

凍薑汁撞啡($48):

2021-04-06
2021-04-03 241 瀏覽
收工成條喪屍咁由灣仔行去山旮旯🧟‍♀️💛都行佐成3個字先到 我估銅鑼灣行過去應該要20分鐘😂脆皮🐷手($188)個人覺得呢個係全餐飯第2好食!!🥳個皮好脆啲肉又嫩!!唔會鞋口同好乾😋調味都好足夠👍🏻食🐷手最怕overcooked咁大隻唔好食既話會有排食同好漏😂人多十分推介👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳椒緊墨魚咀($78)全場最好味我覺得係呢個🐙💋 冇得輸!!🔥🔥一上枱熱辣辣好鬆脆🥰🥰墨魚咀好彈牙好爽口!!加埋鹹鹹地點埋個沙律醬做小食真係一流🤣食佐勁多粒🙈掛住食冇影相🙈食肉瘦($208)有朋友生酮飲食緊所以叫佐碟肉俾佢食多啲🤣有羊架牛舌🐷頸肉同西冷🍖食完唔係好知邊舊打邊舊😂調味大致一樣 味道正常 只有羊架比較有印象😂黑松露蘆筍意大利飯配香煎帶子($148)呢個飯都算幾好食!有真正Risotto嘅感覺!幾個人share嘅話都好推介叫👩🏻‍🍳唔洗一個人食曬咁漏👍🏻老干媽香辣一口和牛粒炒意粉($128)係食咗咁多野之後黎一啖辣麵都幾啱😋😋和牛炒得有啲鞋但appreciate呢個配搭都幾新鮮!香炸雞軟骨($68)其實呢個都好好食!!好脆新鮮炸好即上 份量又多!只係俾墨魚咀搶佐風頭🤣🤣泰式炒椰菜苗($88

脆皮🐷手($188)

椒緊墨魚咀($78)

食肉瘦($208)

黑松露蘆筍意大利飯配香煎帶子($148)

老干媽香辣一口和牛粒炒意粉($128)

炸雞軟骨($68)

泰式炒椰菜苗($88)
份量比較少好似得幾條菜😂我地五個人食有個直頭話冇食過🙈無特別

魔法朱古力
Brownie唔係好甜又夠硬身😋👩🏻‍🍳做最後結尾大滿足!! 係OpenRice訂座時已mark低幫手係甜品上寫Happy birthday🎂寫得好靚❤️

Overall店員都好友善👍🏻👍🏻想甜品時仲會全場播生日歌🤣唯一唔好就係環境嘈咗少少 傾計要大聲啲😂🙈

為食指數: 3.8/5
性價比指數: 3.8/5
推介指數: 3.8/5

2021-03-30
上年的夏天,依然是疫情下,提早預祝媽咪生日午餐!早前,我在6月份看到電視廣告,留意到灣仔帝盛酒店可望到跑馬地馬場景!  Book 酒店之前的7月份,我自己先行探路,才發現這酒店面對馬場,卻是背後有一大個墳場!有見及此!8月份入住酒店 Staycation,叫埋媽咪一齊住,順道預祝她生日!找到一間幾適合慶祝她生日的好地方! 雖然,餐廳名及位置跟店名是名符其實的 <山旮旯>!但是,這是最近我們入住的酒店灣仔帝盛酒店!加上,可以用 Openrice app booking,又可以註明生日!不妨試試吧!當日中午預祝媽咪生日,一於俾個驚喜佢!給她有意想不到的驚喜!值得一讚餐廳安排得好周到,幫我哋影相之餘,我都唔知會播生日歌,突然媽咪成為全場焦點,佢都唔知發生咩事?!哈哈!所以,特登唔碌卡,現金俾貼士!由於,我在灣仔等媽咪,由灣仔行過去餐廳約 20分鐘,就算我著背心都體溫過高 38.2度,男店員還是負責人先讓我們走進餐廳,叫我先到餐廳後面涼冷氣,我就即走到洗手間洗手洗面,再入番餐廳測體溫,就可以了!不知是否附近有馬場的關係?!這裡有個特色裝飾, 連媽咪也喜歡以這背景影相呢!Menu
上年的夏天,依然是疫情下,提早預祝媽咪生日午餐!

找到一間幾適合慶祝她生日的好地方!

值得一讚餐廳安排得好周到,
幫我哋影相之餘,我都唔知會播生日歌,突然媽咪成為全場焦點,
佢都唔知發生咩事?!哈哈!

所以,特登唔碌卡,現金俾貼士!

不知是否附近有馬場的關係?!
這裡有個特色裝飾,[跑馬射蚊鬚] 連媽咪也喜歡以這背景影相呢!

Menu
1909 瀏覽
食物上得幾快!

龍蝦湯
我們一致覺得口味偏鹹!
質感濃稠,起碼不似糊狀!
龍蝦湯
牛面頰意大利飯 $128
牛面頰肉肉味原算濃郁,勝在肉質柔軟,意大利飯 creamy 不膩口!表面薄薄的芝士碎可提升口味!

牛面頰意大利飯
熱香餅漢堡 $108
媽咪首選!
配搭新奇又特色,以熱香餅做漢堡,夾住鹹香的芝士及重口味的午餐肉,表面放上菌味突出的黑松露炒蛋,鹹甜交集,既可食到鹹食又可食到甜食;溫熱的熱香餅些少甜,綿密鬆軟!可蘸上糖漿補充甜味,更加要值得一讚以熱煎 pan 保溫!

午餐除了配有餐湯之外,亦有冰茶;不啱個人口味可加錢轉其他飲品!
熱香餅漢堡
跟餐配其他飲品半價!

Purple 姐姐:紫薯牛奶 $22
心形拉花精緻細緻,
 水溫及甜度溫和!玻璃杯可看到其層次感!
紫薯牛奶
桂花雪梨蜜 $29
呈上的茶壺及茶杯圖案好中式,打開茶壺蓋,入口輕微的清甜,溫熱順喉!

桂花雪梨蜜
柚子花園:日本高知縣柚子芝士蛋糕 $68: 50%= $34 (可加字慶祝生日)
芝士味較為霸道,完全蓋過清新酸甜的柚子,後者反而可中和膩滯感!雖然細細件,但是卻不失芝香!
整體蛋糕軟滑帶黏性,甜度剛好!
柚子花園
媽咪好歡喜!縱使店內坐滿食客 (限聚令下每枱只限2人),亦讚店方的好幾位年輕店員好有誠意!安排十分週到!
2020-08-15
$186.5 (午餐)
慶祝紀念
生日
牛面頰意大利飯
熱香餅漢堡
桂花雪梨蜜
柚子花園
2021-02-13 3864 瀏覽
今日約了朋友食下午茶,佢介紹話想食這間西餐廳,所以我哋用了eatigo去訂,當然要支持香港人店門口好有型格,日式木的感覺環境寬敞乾淨簡約的,更有不同的彩色油畫,感覺新穎艷麗餐廳有下午茶及單點也可以,款式主要是意大利粉、意大利飯、薄餅等等蘆筍帶子意大利飯份量都唔錯,唔會好濕,唔會太硬身,蘆筍爽脆及菇菇的軟身,帶子大粒彈牙(鐵板薯仔和牛粒)這個好好食,推薦之一和牛粒口感正又香牛味,薯仔粒好香軟入味,醬汁甜甜地好開胃惹味(雞軟骨配黃芥末醬)大大粒脆口的雞軟骨,熱辣辣加埋蜜糖芥末醬,正(cappuccino)靚靚拉花又香濃的咖啡,即時醒神了(美祿特飲)好朋友飲這杯美祿特飲,好濃郁

門口好有型格,日式木的感覺

環境寬敞乾淨簡約的,更有不同的彩色油畫,感覺新穎艷麗

蘆筍帶子意大利

(鐵板薯仔和牛粒)
鐵板和牛粒薯仔粒

這個好好食,推薦之一

(雞軟骨配黃芥末醬)
雞軟骨配蜜糖芥末醬

大大粒脆口的雞軟骨,熱辣辣加埋蜜糖芥末醬,正

(cappuccino)
Cappuccino

靚靚拉花又香濃的咖啡,即時醒神了

(美祿特飲)
美祿特飲

好朋友飲這杯美祿特飲,好濃郁
2021-02-05
下午茶