2024-01-09 53 瀏覽
放假行過見到佢哋lunch有咖哩烏冬 。即刻雙眼發亮🤩沖入黎試下😍集 。甜 。香 。辛 。一身 既日式咖喱烏冬👍🫰咖喱嘅甜度 辣到 香氣 啱啱好 。配合好彈牙嘅日本烏冬 淋得來又夠彈牙 。每一條烏冬都充滿咖喱😻😻😻再加上佢哋嘅豚肉 夠晒豬味又彈牙🤤🤤為我嘅午餐畫上完美句號❤️同場加影 師傅問我飲乜嘢 。話而家有得轉*珍珠奶茶*😆😆下次真係要試吓先得 配井飯食好似都幾夾而我最後係揀咗玄米茶 。冇咁Heavy襯返我個咖喱烏冬

集 。甜 。香 。辛 。一身 既日式咖喱烏冬👍🫰

再加上佢哋嘅豚肉 夠晒豬味又彈牙🤤🤤
為我嘅午餐畫上完美句號❤️

而我最後係揀咗玄米茶 。冇咁Heavy襯返我個咖喱烏冬
  • 日式豚肉咖喱烏冬
嚟到岳川串揚嘅米飯飽,每碟出品都靚靚哋。🍽️ 嘗完原條蒲燒鰻魚飯,我心裡面直頌好呀!鰻魚外皮脆卜卜,入口即溶,稔身嘅肉咸香得嚟唔膩。蒲燒汁又糖又鹹,完美俾鰻魚包圍住。飲茶小菜車厘茄酸脆,正!酸青瓜解膩,夠哂勁。招牌大阪土手燒牛舌飯,呢個係真正嘅戰斗飯!煮到腍身彈牙嘅牛舌,啖啖肉感,真係香甜可口,燒味正!白蘿蔔吸晒味,幾好食,好味到爆炸!😋而家講番串燒,塊面啲串燒炸得啱啱好,唔會油膩,食落去好滿足,嗌多碟都唔覺厭。串燒香脆之餘,仲保持咗食材原汁原味。岳川串揚呢度,真係要大推特推!👍下次一定要叫埋班朋友一齊嚟試,串揚同串燒大會師!

🎀銅鑼灣。超厚牛舌飯😋溫馨日式居酒屋🎌🎀🪄店名* #岳川串揚🔮地址*銅鑼灣摩理臣山道8號地舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$72 (1人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_銅鑼灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜#pickyme_串燒➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵自己一個系銅鑼灣唸緊食咩lunch 甘岩見到呢一間日式居酒屋好似唔錯 而且午餐黎講都幾抵食 所以就入左去試下拉😆店鋪外面裝修暗黑為主 但入到原來都幾溫馨 細細間行人情味為主 午餐時段都幾多客人食 雖然店鋪唔算好大 但都算坐得幾舒服 同埋店員服務好親切😚🍽️食物質素🍽️餐廳主要食串燒為主 但午餐就會比較平價 好適合系附近上班族黎食 午餐價錢由65蚊起 選擇都頗多~如果輕食健康仲可以揀沙律tim😗如果想食串燒就會貴少少 可以選項中任選5款串燒再配烏冬💕見到有時仲會做啲限定優惠 而家就$30就可以外賣麻婆豆腐飯😉另外各個時段都有唔同價錢既啤酒飲🍻👀評分💖💖💖💖💖🪄招牌大阪手燒牛舌飯套餐 配可樂$72好耐無食過牛舌拉 今次試下呢個午餐set先 我覺得好有住家飯既味道 份
🎀銅鑼灣。超厚牛舌飯😋溫馨日式居酒屋🎌🎀

🪄店名* #岳川串揚
🔮地址*銅鑼灣摩理臣山道8號地舖
🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$72 (1人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖💖
🪄招牌大阪手燒牛舌飯套餐 配可樂$72
好耐無食過牛舌拉 今次試下呢個午餐set先 我覺得好有住家飯既味道 份量都幾多啵😍牛舌塊塊都好厚身 好香口味 同埋超有口感 佢系配上白蘿蔔一齊烹調 平時好少食蘿蔔我都清曬 完全無渣又夠鮮甜😎仲有湯汁超甜 好岩送飯😆勁想問佢可唔可以加多一碗飯😂😂平時系出面既餐廳牛舌都係偏薄身同埋好硬 所以呢個價錢黎講都係好抵食🤗

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • 招牌大阪手燒牛舌飯套餐
2023-12-29 42 瀏覽
岳川串揚*地址*:銅鑼灣摩理臣山道8號地舖串揚是日本大阪美食,同天婦羅唔同,這炸物炒漿很薄身,不是空氣感發大的麵漿,一串串的,吃時再點汁,入口唔會油膩set 大都是under $100 around ,有十幾個款餐選擇!日式汁燒牛肉烏冬$85, 薄切肥牛加上洋蔥,烏冬真的是日本才富有陣性,汁燒帶點甜甜的誘惑,湯烏冬清徹,湯很暖身,點綴了蔥花碎,簡單樸實無華!配杯玄米茶,炒香了的米令茶香氣十足。這個lunch 都幾飽,同佢鳥冬是分開上的,獨立上唔怕味道汁混埋。
岳川串揚
*地址*:銅鑼灣摩理臣山道8號地舖

2023-12-16 60 瀏覽
喺灣仔既中午,見到呢間餐廳有啲lunch set 幾吸引,入去試下😍同朋友一人叫咗一個set lunch share ,第一個係咖喱吉列豬扒飯,第二個係照燒雞扒烏冬。豬扒嘅豬扒超脆,咬落去卜卜脆,咖喱汁都好好食,好香,好開胃😍😍另外照燒雞扒隻雞扒係即刻燒,雞扒嘅雞皮好脆,而入邊又有肉汁,脆得來又Juicy,好驚喜😍😍另外餐廳嘅位置好闊落,坐得好舒服,店員服務態度都好好,lunch time 好選擇👍🏼👍🏼

2023-12-08 50 瀏覽
銅鑼灣摩理臣山道的岳川串揚,晚市就試得多喇,即叫即製的大阪炸串,諗起都想食!又原來佢哋都有做埋午市,今日lunch經過,一於試埋lunch set啦。鋪面位置唔算大,大概坐到十多個至廿個人,lunch menu有特價,經濟實惠之選。♥️ 泡菜豚肉鍋配飯$80一試就知係即叫即整,因為成個湯都係新鮮滾熱辣,個湯充滿住泡菜香味,但又唔會過辣。豬五花肉片唔會過老,有菜有肉,微微酸酸辣辣,配飯或者烏冬都會好滿足。♥️ 原條蒲燒鰻魚飯$92好貪心仔!想食鰻魚,仲係原條!lunch set 唔過百,仲要有埋飲品,呢個價錢已經心心眼,鰻魚飯用上日本米,吸晒鰻魚汁,再加埋原條燒香的鰻魚,肥美又入口即溶,encore啦要!旁邊仲有sake 櫃,見到有唔同的日本酒,下次要encore!!

♥️ 泡菜豚肉鍋配飯$80

♥️ 原條蒲燒鰻魚飯$92

每次去日本都會去串揚店食野返到嚟香港都一樣食到高水準嘅串揚店餐廳外觀以灰黑色磚牆雖然座位唔算好多店內仲有唔同嘅SAKE感覺置身日本居酒屋午市定食都好吸引多款飯同烏東嘅配搭都唔唔錯Lunch hour都坐滿食客✨和風照燒雞扒烏東雞扒外皮燒得金黃香脆裡面肉汁Juicy加添燒汁.蔥花同黑白芝麻食落嘅味道更香配上滑嘟嘟嘅烏東.日本魚蛋湯底香甜唔油膩套餐跟埋飲品,性價比高收工約埋同事過嚟飲下SAKE食串燒 都唔錯

每次去日本都會去串揚店食野

加添燒汁.蔥花同黑白芝麻
食落嘅味道更香
配上滑嘟嘟嘅烏東.日本魚蛋
湯底香甜唔油膩

套餐跟埋飲品,性價比高

收工約埋同事過嚟
飲下SAKE食串燒 都唔錯
2023-11-30
午餐
今日到了銅鑼灣一家小店吃日式料理。下午茶的自由自選6款串揚SET有著相當多樣性的口味選擇。豚肉秋葵卷:融合了豬肉和秋葵的清新口感黑豚肉五花:帶來濃郁的豬肉風味。北海道天使海老:給予了一份海鮮的鮮美紫蘇魷魚卷:散發出令人愉悅的紫蘇和海鮮香氣香菇:惹味的素食雞胸軟骨:香脆可口跟餐的烏冬搭配串揚是個不錯的點子,烏冬本身具有口感,搭配串揚的炸香,構成了一份豐富的下午茶餐點。而原條蒲燒鰻魚飯則帶來了一份濃郁的日式風味,鰻魚充滿魚油味道,搭配熱玄米茶,提供了一份溫暖與滿足感。整體而言,這樣多樣化的選擇使得下午茶餐變得更具吸引力,不論是喜歡肉類還是偏愛海鮮或素食,都能在這裡找到合適的選擇。同時,搭配的熱玄米茶也為整體餐飲體驗增添了溫暖與親切感。
豚肉秋葵卷:融合了豬肉和秋葵的清新口感
黑豚肉五花:帶來濃郁的豬肉風味。
北海道天使海老:給予了一份海鮮的鮮美
紫蘇魷魚卷:散發出令人愉悅的紫蘇和海鮮香氣
香菇:惹味的素食
雞胸軟骨:香脆可口

2023-11-23 41 瀏覽
中午時分,餐廳人流唔多,估計做晚市為主。 座位有廿個左右,唔使等位就可以入席。 午市套餐70蚊起跳, 大概有六七款可供選擇,定食都可以加錢轉做烏冬。餐廳設QR code自行落單,點餐前要再三核對套餐有冇預設加配其他食品。我要咗一份照燒雞扒烏冬, 跟餐送咗一碗麵豉湯同埋車厘茄沙律。雞扒外皮香脆,肉質尚算嫰滑,屬中上之作。烏冬彈牙,湯底唔會過鹹。整體不俗。依加餐廳仲做緊promotion,惠顧滿十個餐,就送一份價值80元以下嘅午餐,都唔錯。

2023-11-14 38 瀏覽
估唔到呢間小店有驚喜,服務態度,食物都出色。自由自選串揚 Set - 5 款呢個set有超過10款揀,食肉之餘又滿足到素食者。我揀咗豚肉蘆筍卷,茄子,香菇,黑豚肉和年糕。薄薄的豚肉包住兩條蘆筍,配搭清爽,蘆筍脆嫩多汁,配搭豚肉一點也不油膩。黑豚肉半肥瘦,肉味濃juicy。冬菇大大件,菇味香濃,底部是酥炸過但唔會油膩。年糕則外脆內軟,好食。值得一讚,每件串燒都唔會炸得好乾,香口得來又保留肉質本身味道。下次一定要試埋日本蠔同雞翼。
估唔到呢間小店有驚喜,服務態度,食物都出色。

自由自選串揚 Set - 5 款

黑豚肉半肥瘦,肉味濃juicy。

冬菇大大件,菇味香濃,底部是酥炸過但唔會油膩。

年糕則外脆內軟,好食。

下次一定要試埋日本蠔同雞翼。
2023-10-27 47 瀏覽
岳川串揚🍢銅鑼灣摩理臣山道8號地舖Lunch time 經開鵝頸橋,老友推介附近的日式料理,又幾正喎!😋今次揀咗日式燒汁牛肉烏冬定食,加串揚雞翼,轉冷烏冬。首先嘆個味噌湯先,鹹度適中,海帶夠爽口,趁熱飲暖一暖個胃先😺。前菜有車厘茄和青瓜蘿蔔瀆物,酸酸甜甜好開胃😸。燒汁牛肉即叫即製,香氣四溢,份量十足,面層加了蔥花提升層次,牛肉生熟度剛剛好,肉汁豐富,口感煙韌。大廚將金菇、洋蔥和牛肉一起烹調,效果很好。金菇夠彈牙,洋蔥夠鮮甜。醬汁香濃,一啖牛肉,一啖烏冬,好正!🤤冷烏冬口感煙韌,面層加了紫菜絲,將烏冬放入醬汁中,吃到中段可加蔥花和Wasabi味道更佳。😉串揚雞翼係餐廳招牌菜,一定要試。外脆内嫩,雞肉香滑,調味處理得恰到好處,好惹味,一隻唔夠候。😻餐廳裝修好chill,忍唔住叫咗 Sapporo 啤啤佢。😹🍻岳川串揚 環境舒適,食物高汁,沒有味精,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
岳川串揚🍢

銅鑼灣摩理臣山道8號地舖

串揚雞翼係餐廳招牌菜,一定要試。

2023-10-27
2023-10-27 82 瀏覽
#🔙回頭率:5/10🌈性價比:5/10因為工作而入銅鑼灣,差唔多9點既時間經過一個小公園既時候,見到一間著咗燈既小餐廳🏮就入咗去試了~*・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:*・・*:.。..。.:*・———————————————🍴:招牌大阪土手燒牛舌(大)😋因爲寫明係招牌而且列係餐廳推薦位置,所以叫左一份試。入面除左牛舌粒之外,仲有幾件大根~醬汁味濃,惟牛舌未完全入到味,有少少落差感。不過大根就完全入味,每口咬落到有豐富既汁水。$78一碗,不論味道還是份量,都屬性價比高~🈵 7/ 10🍴:日式清酒煮蜆/沙白😋重要既野要講三次‼️真係好好食!好好食!好好食!order完都真係等咗少少時間先上菜,期間見到廚師一直好認真試味(我估應該就係試緊我order既餐點?)首先真係好讚~廚師認真既態度😚其次係呢個煮蜆,湯底極度鮮甜,鹹甜平均,沙白鮮甜,同埋一定要趁熱飲🤩性價比極高既一款餐點~🈵 10/10🍴:鹽燒牛舌心😋order咗三款食物,串燒係最先上菜~吾知道係咪因為第一口就係食佢,係非常之鹹🤣不過寫到明鹽燒牛舌心,所以鹹都係無問題既~我認為少鹽再加翻少少少少甜醬油,會比較適合我個人既
#

🔙回頭率:5/10
🌈性價比:5/10

———————————————

🍴:招牌大阪土手燒牛舌(大)
🈵 7/ 10

🍴:日式清酒煮蜆/沙白
🈵 10/10
日式清酒煮蜆/沙白

🍴:鹽燒牛舌心
😋order咗三款食物,串燒係最先上菜~吾知道係咪因為第一口就係食佢,係非常之鹹🤣不過寫到明鹽燒牛舌心,所以鹹都係無問題既~我認為少鹽再加翻少少少少甜醬油,會比較適合我個人既口味~價錢相比上面兩款餐點為頗貴~
🈵 5 /10

🍴:Suntory生啤
😋叫左兩杯Suntory生啤,原來有第二杯半價~起初以為500ml但目測係250ml~適合我呢種少飲啤酒但又想飲少少既女孩子,不過同行既朋友就認為吾算好新鮮,感覺應該桶啤酒都開左一少段時間
🈵 6 /10

🍽: 岳川串揚 (銅鑼灣)
📍 銅鑼灣摩理臣山道8號地舖

##岳川串揚 #hkfoodie #hkcafe #hkfoodblogger #hkfood #foodie #foodiehk #jordan #美食 #香港好去處 #香港美食 #香港加油 #銅鑼灣美食 #佐敦 #異國料理 #異國風情 #印度 #印度菜 #印尼 #異國美食 #npo #非牟利機構 #支持非牟利機構 #非牟利房社企 #香港茶餐廳 #新界好去處 #居酒屋
2023-10-26
日式清酒煮蜆/沙白
2023-10-27 26 瀏覽
#搞串個pantry今次我哋嚟到 #銅鑼灣 搵嘢食😆,喺銅鑼灣嘅地舖真係好多選擇🥢!我哋今次 #午餐 時間☀️嚟到,就揀咗一間日式 #居酒屋 🍶,試下佢嘅午市定食🥳。佢哋嘅午市定食有好多選擇💥!舖頭用咗日式裝修👺,由佢嘅裝飾仲感受到大阪風情🎌。🌊足料沙白湯烏冬($108)呢碗湯烏冬真係夠足料💕!湯底濃郁鮮甜,裡面有好多好大隻嘅沙白🤤,每一啖都充滿嘅沙白嘅鮮甜🍜。🐔和風照燒雞扒烏冬($78)照燒雞扒煎得恰到好處,外脆內嫩🔥,配上彈牙的烏冬,味道完美結合。呢道菜絕對係經典之選!🍗🍜🔥
#搞串個pantry

🌊足料沙白湯烏冬($108)

🐔和風照燒雞扒烏冬($78)
2023-10-26
午餐
2023-10-24 32 瀏覽
餐廳:岳川串揚地點:銅鑼灣摩理臣山道菜式:日式居酒屋餐牌:平日午市有特價午市套餐,一共有15款揀,價錢都算經濟。足料沙白湯烏冬 $108 另加一呢款足料沙白湯烏冬係限量。足有連殼沙白10隻,肉質嫩滑,唔錯。其他配料有日式魚蛋片兩片,鮮冬菇兩大隻同昆布,加上蔥花同黑白芝麻粒。烏冬非常滑溜,個湯好清,呢道菜好健康。原條蒲燒鰻魚飯 $98 另加一原條蒲燒鰻魚大大條,熱辣辣上枱,肉質彈牙,鰻魚汁夠味,面頭加上黑白芝麻粒,正!下底有青瓜絲同熱白飯,加左唔少鰻魚汁,唔會過鹹。個餐包前菜兩小碟,包括胡麻醬車厘茄同酸青瓜紅蘿蔔,好開胃。個餐都包麪豉湯,麪豉湯夠熱,味道鹹香,有好多昆布。跟餐包汽水4選1,幾抵呀。今餐兩個餐食物質素都幾好。午市都有唔少食客。
餐廳:岳川串揚
地點:銅鑼灣摩理臣山道
菜式:日式居酒屋

足料沙白湯烏冬 $108 另加一

原條蒲燒鰻魚飯 $98 另加一

前菜

個餐包前菜兩小碟,包括胡麻醬車厘茄同酸青瓜紅蘿蔔,好開胃。
麪豉湯

個餐都包麪豉湯,麪豉湯夠熱,味道鹹香,有好多昆布。
汽水

跟餐包汽水4選1,幾抵呀。
今餐兩個餐食物質素都幾好。午市都有唔少食客。
2023-10-24
2023-10-24 30 瀏覽
公司要去銅鑼灣摩理臣山道附近做野👩🏻‍💻,係個邊搵下食😂~叫左個LUNCH定食~有多款選擇:吉列豬扒、牛舌、燒汁牛肉、鯖魚、照燒雞扒、日式餃子等等🌟清酒白湯煮沙白 🔹️配湯烏冬🌟沙白大大粒,勁JUICY🦪洗得好乾淨,完全冇沙,夠爽口🥢~定食配有前菜🔹️車厘茄同🔹️醃青瓜條,🔹️麵豉湯~~~沙白仲跟2塊冬菇,都好JUICY😙~➡️夜晚就做串燒🍢🍠,約埋一班FRD黎吹下水飲下啤酒就岩哂🍻📝居酒屋設計,位置只得數個座位,不過裝修得好有氣氛

公司要去銅鑼灣摩理臣山道附近做野👩🏻‍💻,係個邊搵下食😂~

叫左個LUNCH定食~
🌟清酒白湯煮沙白 🔹️配湯烏冬🌟
沙白大大粒,勁JUICY🦪
洗得好乾淨,完全冇沙,夠爽口🥢~

定食配有前菜🔹️車厘茄同🔹️醃青瓜條,🔹️麵豉湯~~~
沙白仲跟2塊冬菇,都好JUICY😙~

📝居酒屋設計,位置只得數個座位,不過裝修得好有氣氛