(冇影到相🙂因為太太太肚餓啦 )But anyway 之前係英國留學時都食過一兩間local 嘅印度curry (有好多印度人住個度), especially Butter Chicken 所以今次都叫Butter Chicken! 對比英國local嘅牛油雞肉 佢地嘅顏色係差唔多 不過個分別係你會聞到好明顯嘅grill 味 所以我諗佢地係grill左個美國chicken (佢地話美國啲雞好味啲)再同啲curry一齊煮!啲雞係好味 好林 好有口感 仲要係(我叫左加大!)佢地一碗curry有好多舊雞 有六七舊雞大約食完好飽 好滿足 🥰🥰🥰份量:女細食嘅話可以唔洗叫extra large! 我係大食但extra large都幾飽肚 因為有飯 Naan 同另一隻包總分:8.5/10其餘係有點點貴 同埋選擇不多 不過...一定要試依間一定要試依間一定要試依間總之我認為值得食!希望老闆做落去 真係好好味 如果我再去開荃灣一定會幫襯番!💪🏻💪🏻💪🏻
(冇影到相🙂因為太太太肚餓啦 )

對比英國local嘅牛油雞肉 佢地嘅顏色係差唔多

食完好飽 好滿足 🥰🥰🥰

總分:8.5/10
其餘係有點點貴 同埋選擇不多 不過...
一定要試依間

總之我認為值得食!

• Butter  Chicken
要食印度咖哩唔一定要去重慶既,今次荃灣呢間都係印度人開既,都一樣食到正宗印度咖哩。咖哩分左幾款,有辣有唔辣,可以配唔同既肉同素,同女友點左白咖哩同黑咖哩配羊肉,兩個咖哩都有好重既印度香料味,白咖哩係用甜腰果做底,食落去甜甜地,而黑咖哩就同扁豆做底,咖哩入面有好多一粒粒既扁豆,呢個係小辣,辣度唔算勁,就算我平時唔食得辣都接受到,女友話呢度既咖哩份量比起重慶既多好多,所以抵食好多。咖哩當然要配印度烤餅,今次點左Naan同蒜餅,兩個都係新鮮整出黎,非常熱辣辣,後悔無叫印度白飯,印度白飯就係長長地,掛汁一流。另外仲點左串燒,串燒就燒得有點乾,不過點左跟隨既沙爹或者咖哩就岩岩好,沙爹係好重既花生味。呢間最近多左人冒名而來,晚上大概要排半個鐘左右。

黑白咖喱

烤餅

沙嗲串燒

呢間最近多左人冒名而來,晚上大概要排半個鐘左右。
30 分鐘 (堂食)
黑白咖喱
烤餅
2020-01-29 1298 瀏覽
店舖外面文宣好靚,大力支持黃色經濟圈!去到排左一陣隊就入得😌店員識講廣東話同英文,落餐唔困難,而且佢地都好有禮貌,笑容可掬😀雖然店鋪面積細,但坐落都舒服。我坐既位置仲對住一堆文宣,大家可以自由訂價,入完錢自取心儀文宣,支持手足。食物方面,因為新年期間無餐可以叫,所以就點左「傳統咖喱配烤餅」$70加$16有印度奶茶Masala Tea。咖喱雖然細細碗,但份曬岩岩好,而且入面好多雞肉,咖喱味濃,唔太辣,香料味剛好!烤餅唔錯,略嫌唔夠鬆軟同較餅。大家黎到荃灣都可以試下Baba’s station!

大家黎到荃灣都可以試下Baba’s station!
2020-01-29
20 分鐘 (堂食)
  • 印度奶茶
  • 油酥餅
2020-01-19 1123 瀏覽
【黃店推介 - 荃灣正宗印度咖喱 - BABA’s Station🍛】🐷🐷💭又係我地啦!!又去荃灣搵好野食啦!! 啲人話荃灣黃店多過黃河水(🐷:其實係我老豆自己話) 但又真係食極都食唔晒!! 今次要介紹嘅係一間正宗印度咖哩菜!! BABA's Station!!個名好易記! 我地去食嘅時候仲未有黃金澤嘅加持都要等位!! 依家大家要懲罰嘅請預留多少少時間, 耐心等待!!唔好要排隊就走左去啊!!🐷🐷🗯小店坐位唔多, 坐到廿人左右, 加上部分食品係即叫即燒, 所以等耐啲都係為左品質, 等大家食得開心啲! 而且店外有update嘅大量文宣, 同埋有地道黃薑水飲, 睇下野傾下計就排到啦!! 小店仲提供免費食物比學生! 好值得大家支持呀🐷🐷🗯小店星期1-星期6都有Set lunch, 價錢絕對又係平民價, 咖哩雞飯都係$5x仲包野飲!! 而星期一至日全日另有$70 餐(+$16有特式飲品)! 我地就試左佢嘅咖哩雞飯+印度奶茶啦!!🐷🐷💬1️⃣#傳統咖哩雞飯 🍛 $70咖哩真係做得好出色! 最初一望見佢個咖哩細細兜咁, 但又咁大碟飯!!咁點夠撈飯呀!! 點知原來好正宗好濃味!! 配埋薯

🐷🐷💬1️⃣#傳統咖哩雞飯 🍛 $70
咖哩真係做得好出色! 最初一望見佢個咖哩細細兜咁, 但又咁大碟飯!!咁點夠撈飯呀!! 點知原來好正宗好濃味!! 配埋薯仔淋淋地, 直頭可以加飯添!! 而且咖哩唔算好辣, 所以應該好岩香港人口味嘅!!

🐷🐷💬2️⃣#印度拉茶 ☕️ +$16
至於印度奶茶都係第一次試!!原來感覺同泰式奶茶差唔多!!好似都係用蔗糖, 甜甜地咁!! 好飲喎!!

🐷🐷🗯我地另外見到好多人叫芒果乳酪!!好似好吸引!!下次復焯時一定會試下!!如果呢間有其他手足食過覺得有咩特別好食可以同我地交流下!!咁我地就可以夾我老豆帶我地食多幾次啦!!🤗😋
2020-01-18 892 瀏覽
#🍛去開荃灣,諗住揾啲特別啲嘅嘢食!點知揾到間印度嘢好似好吸引,仲要係💛!點知一食就真係不得了!好高質!好好食!先唔講佢出面有水free比人飲!仲有好多文宣!佢啲嘢仲好好食!好似係我暫時食過最好食嘅印度菜-橙咖喱芝士:(番茄底)$72酸酸哋,好開胃!配上芝士出奇哋夾!啲芝士仲要勁大粒!我開頭以為係齋芝士味㗎咋!無諗過有咁多芝士,仲咁大粒!雖然芝士味較淡!-青咖喱羊肉:(菠菜底)$96羊肉味唔羶!平時唔鍾意羶味嘅可以試吓!啲肉嘅份量都幾多!啖啖肉!-可以就咁嗌咖喱,唔要餐(16oz)!跟餐就有沙律、飯同油酥餅,咖喱就得(12oz)-佢嘅芒果乳酪係鬼食過最濃乳酪味㗎!👍🏼🤤勁好飲
#🍛
去開荃灣,諗住揾啲特別啲嘅嘢食!
點知揾到間印度嘢好似好吸引,仲要係💛!
點知一食就真係不得了!好高質!好好食!
先唔講佢出面有水free比人飲!仲有好多文宣!
佢啲嘢仲好好食!好似係我暫時食過最好食嘅印度菜
橙咖喱芝士:(番茄底)$72
酸酸哋,好開胃!配上芝士出奇哋夾!
啲芝士仲要勁大粒!我開頭以為係齋芝士味㗎咋!
無諗過有咁多芝士,仲咁大粒!雖然芝士味較淡!
青咖喱羊肉:(菠菜底)$96
羊肉味唔羶!平時唔鍾意羶味嘅可以試吓!
啲肉嘅份量都幾多!啖啖肉!
可以就咁嗌咖喱,唔要餐(16oz)!
跟餐就有沙律、飯同油酥餅,咖喱就得(12oz)
佢嘅芒果乳酪係鬼食過最濃乳酪味㗎!👍🏼🤤勁好飲
  • 芒果乳酪
2020-01-11 1283 瀏覽
琴晚比個fd帶左我去路德圍食印度野😼先個原來路德圍有間咁高質嘅印度野😻😻😻餐廳真係有印度人👳🏾‍♂️家 仲要係黃店😎食都食得開心啲🐓🐓🐓傳統咖喱雞 $75 好香濃咖哩味🤤🤤🤤配埋好鬆脆嘅油酥餅 口感一流😳值得一提係佢個油酥餅!咬落好有層次感同超鬆脆好想瘋狂食曬佢啲油酥餅啊😝跟餐可以配兩塊油酥餅 價錢都係一樣 但咖喱會小啲🐑🐑🐑燒羊肉薄餅 $78呢琴嘅薄餅絕對簡直係世界級🤣🤣🤣絕對唔係咩pizza hut d麵包🤮🤮🤮真係食得出正宗印度薄餅嘅感覺皮薄鬆脆 配料同餅嘅份量好平均 配合得好好唔單止食得出羊肉嘅味道仲唔會覆蓋薄餅嘅味道食落真係好有層次感真係唔係好敢相信呢個價錢可以食到呢個質素嘅薄餅😳

琴晚比個fd帶左我去路德圍食印度野😼
先個原來路德圍有間咁高質嘅印度野😻😻😻
餐廳真係有印度人👳🏾‍♂️家 仲要係黃店😎食都食得開心啲

🐓🐓🐓傳統咖喱雞 $75

好香濃咖哩味🤤🤤🤤
配埋好鬆脆嘅油酥餅 口感一流😳
值得一提係佢個油酥餅!
咬落好有層次感同超鬆脆

唔單止食得出羊肉嘅味道仲唔會覆蓋薄餅嘅味道
食落真係好有層次感
真係唔係好敢相信呢個價錢可以食到呢個質素嘅薄餅😳

2020-01-04 2156 瀏覽
✨傳統咖喱雞配烤餅💰$70個咖喱唔辣 食落有啲甜甜地而啲雞肉就幾嫩滑 幾juicy加上烤餅一切食😋😋👏🏼✨烤羊肉薄餅💰$98個薄餅🍕係薄身既 食起上黎有啲脆身羊肉🐏份量都唔少 食落唔羶 但略嫌有啲鹹😗面頭有好多芝士 加上其他配料一齊食 整體味道都ok既😚😚✨檳城海鮮喇沙💰$88初頭以為畀錯 因個樣似咖喱魚蛋烏冬😂點知原來冇俾錯😳😳😳用筷子撥開就會見到底下仲有其他配料配料有魚蛋青瓜魷魚蝦椰菜個湯飲落幾甜 個味同平時食嘅喇沙好唔同個人覺得呢個麻麻地😂✨Mango Lassi💰33如果叫全日每日精選既餐就+💰$18飲落乳酪重過芒果味 而且飲落好杰身 之前我係荔枝角一間印度餐廳叫黎飲過個杯就好水同呢間差好遠😂我就比較鍾意飲杰身多d😌😌
✨傳統咖喱雞配烤餅💰$70

之前我係荔枝角一間印度餐廳叫黎飲過
個杯就好水同呢間差好遠😂
我就比較鍾意飲杰身多d😌😌
2019-11-30 4329 瀏覽
今期推薦-牛油雞咖喱飯原來荃灣都有好食的印度餐廳,唔使話一定要去尖沙咀或者重慶大廈到食。你間餐廳最出名的亂餅就是牛油雞咖喱飯,這個飯都會有酥餅,可以試晒2隻。這間餐廳等候上菜時間比較耐,因為係即叫即整,但係唔緊要,好食先係王道。牛油咖喱雞的咖喱味道非常濃郁,10分合我的味道,這個飯粒也10分特別不是我們平時食開的金象米,比較特別。另外也點了牛肉捲餅,因為餅入面有番茄和生菜的原因,所以會比較濕,食嘅時候會比較論盡,一不小心啲醬汁就會跌晒出嚟。薯角也是即叫即炸,10分熱辣辣。
今期推薦
-牛油雞咖喱飯

薯角也是即叫即炸,10分熱辣辣。

牛油雞咖喱飯
牛肉捲餅
牛油雞咖喱飯
2019-11-30 2573 瀏覽
星期五晚上係路德圍尋找黃店期間, 見到巴巴站外面有條人龍, 門外仲有張枱仔放左免費樽裝水同黃薑水比香港人! 鋪入面都好細, 只可以坐大概十幾人, 所以等位都需時。今次同朋友叫左咖哩牛配naan, 印式烤雞卷餅同samosa, 表示十分好味!!! 同朋友會認同絕對會再黎!!請大家一齊支持黃色經濟圈!
samosa
samosa
2019-11-16 1945 瀏覽
Had my first ever chicken kebab here 2 years ago and it had absolutely stolen my heart (esp the savoury orangey masala sauce) - great flavors & fragrance, large serving and everything else on point.Guess they've now changed their recipe a bit into some white salad sauce, seasoning was fair though. Still, I was rather disappointed with its presentation- meat was so little that barely existed, not to mention the incredible portion shrinkage.Fries and longan tea were good as usual, overall quality

Fries and longan tea were good as usual, overall quality was up to bar.

2019-11-16
外賣自取
午餐
2019-11-04 1895 瀏覽
OpenRice Search荃灣會有好多餐廳但我就未見過呢間巴巴站😂點知呢晚好偶然地經過荃灣 就發現左呢間隱世印度餐廳又見到有d人排隊本著多人排應該唔伏嘅心態我又排咗一份😂😂不過餐廳好細應該得20幾個位🙈所以晚飯時間都要排一陣 咁啱我地2個人 所以快d有位如果多人就要第耐d la 由於餐廳比較細 所以坐得唔算舒服枱同枱之間好近🙈 傾偈就冇咩私隱😂我就被迫聽隔離枱講野🤦🏻‍♀️講返食物我地淨係叫咗一個土耳其烤雞 Kebab配薯條同一個啡咖哩 lamb masala 😛值得一提嘅係 佢餐牌個價錢係單食咖哩或者叫set (curry+salad+rice+酥餅) 不過份量會有唔同😌 單叫係16 oz 而set就係12 oz 我地就叫咗set Kebab 都好大個 佢幫我地cut 開咗一半好多菜😍😍烤雞份量正常覺得口味偏清淡 我地要點d咖哩😂不過跟餐嘅薯角好少😭得幾舊😭唔夠😢如果可以多d就好而個咖哩我覺得係好食嘅雖然冇食過正宗嘅咖哩但食得岀呢個masala 係有好多香料同辣招整岀嚟同埋佢嘅質地比較”杰” 唔係汁係一pat pat 咁😂辣辣地送飯係正嘅 而個羊都好入味😋😋 炆得好淋 不過都係有少
OpenRice Search荃灣會有好多餐廳

雖然冇食過正宗嘅咖哩
但食得岀呢個masala 係有好多香料同辣招整岀嚟
同埋佢嘅質地比較”杰” 唔係汁
係一pat pat 咁😂辣辣地送飯係正嘅
而個羊都好入味😋😋 炆得好淋 不過都係有少少騷味 但可接受🤣

整體來講覺得好唔錯
好少係荃灣搵到呢d特色小店
值得支持! (同埋係黃店嚟架!)

不過份量唔算太多 下次要叫多d先夠飽😛😛
2019-11-02 1274 瀏覽
呢間咖哩店係正宗印度人開既 先講下環境 雖然店鋪好細 但感覺都打理得好企理同埋幾用心佈置 我地叫左傳統印度雞咖哩配烤餅 咖哩可以自己揀辣度 即使你食唔到辣都冇問題 咖哩食落口幾香 啲雞都冇雪味 不過份咖哩真係細份左啲 係一人份量黎😂如果係兩個人share食 我提議單點再另加烤餅 咁就會大份啲 烤餅不過不失 冇咩特別所以唔多評價啦我地仲另外點左個羊肉餅卷 啲羊肉好好食 而且好大份好足料 不過羊肉好重羶味 唔中意就真係唔好揀😂佢仲可以另配沙律或薯角 不過薯角真係好細份 應該十條左右😂總括來講 呢間野好多野都係一人份量 要share食就叫多少少
烤餅不過不失 冇咩特別所以唔多評價啦
2019-07-23 1324 瀏覽
今日終於有時間黎試呢間餐廳!之前成日行過都想食,但又唔記得。餐廳地方好細,但2點幾時間無乜人都坐得舒服一黎就叫咗個牛油雞因為本人唔太中意食飯嘅關係,所以叫佢地轉薄餅睇佢只係一細碗好似好少,但入面都有好多雞而且只係雞肉,無骨,岩哂我呢啲懶人牛油雞係完全唔辣嘅點餐個陣,店員都有提我,好細心雖然唔辣但味道唔錯,點埋薄餅食簡直係個令人滿足嘅午餐呀!埋單只係52蚊,連汽水。呢個價錢而家真係好難會搵到。真心抵
今日終於有時間黎試呢間餐廳!
之前成日行過都想食,但又唔記得。

餐廳地方好細,但2點幾時間無乜人
都坐得舒服

一黎就叫咗個牛油雞
因為本人唔太中意食飯嘅關係,所以叫佢地轉薄餅

睇佢只係一細碗好似好少,但入面都有好多雞
而且只係雞肉,無骨,岩哂我呢啲懶人

牛油雞係完全唔辣嘅
點餐個陣,店員都有提我,好細心

雖然唔辣但味道唔錯,點埋薄餅食
簡直係個令人滿足嘅午餐呀!

埋單只係52蚊,連汽水。
呢個價錢而家真係好難會搵到。真心抵
牛油雞
牛油雞
2019-06-03 1229 瀏覽
係幾年前食過呢間野,早排再同friend一齊去食。呢間野甘耐都未汁都幾好野,佢堂食客仔唔多,但外賣相對會多d啦。老闆係識聽廣東話,但唔會主動去拉客。佢個菜單中間位有個set可以嗌,注意反個咖哩係冇得揀要黑/紅/白果d咖哩,係set死左既,但可以揀要咩肉。2個人食。食一個咖哩加一個wrap就岩岩好啦。
老闆係識聽廣東話,但唔會主動去拉客。
2個人食。食一個咖哩加一個wrap就岩岩好啦。
  • 芒果乳酪
2019-05-30 1115 瀏覽
平日同朋友放工去食晚飯,6點幾7點左右,好彩有枱,一入去即刻有位坐。餐廳裝潢幾有feel,好有特色,牆上有塊大黑板寫果日有咩特別既菜式。只係店舖比較細,唔多枱,枱同枱之間好少空位,出入唔方便。我三個人叫左2個套餐,1枝啤酒,1杯奶茶。叫左傳統咖哩,橙咖哩,每個套餐都有酥油餅,白飯,沙律。傳統咖哩配魚,味道好正,叫左小辣,唔覺得辣,對於唔食得辣既人係好事。橙咖哩配雞,從來無食過橙咖哩,係其他地方食其他色既咖哩都覺得同普通咖哩無分別,諗住e度都會係。點知個味係完全唔同既,雖然其實個賣相兩碟差唔多一樣,但個味係有d似bbq醬,幾惹味同特別。因為佢同我地諗既唔同,我朋友就唔太鍾意,所以覺得都係好個人口味。唔太好既係份量唔算多,酥油餅得1塊,覺得可以多d酥油餅,少d飯,其實如果比我地簡1樣既話會好d,兩樣都食就濟左dd。沙律一般,味道正常。啤酒同奶茶味道都正常,唔係d咩特別野。服務態度良好,上茶速度快。3個人食左$260 左右,平均一個人食左$87左右,性價比普通,唔係話特別貴,而且食得飽。

啤酒同奶茶味道都正常,唔係d咩特別野。

啤酒
奶茶