Was here Aug15 Monday, 5 persons, well, not exactly a proper dinner coz we were having something like dinner meeting, just ordered a few dishes to go around. Found the portion is too small for 4 person sharing. Perhaps only good for 2-person dinner.We had...1. Gado-Gado. traditional Indonesian salad, taste ok. no specially good nor bad.2. Beef Redang. This is my all-time favourite Indonesian dish. Well I must say the beef was not tender enough. I couldn't cut it with my "spoon-and-fork" So I had

We had...

2. Beef Redang. This is my all-time favourite Indonesian dish. Well I must say the beef was not tender enough. I couldn't cut it with my "spoon-and-fork" So I had to put a whole big cube into my mouth. The redang paste / sauce was ok, but not spicy enough, adjusted to HK taste, not original.

3. Fried Rice. ok quality, nothing special.

4. Balacan fried kangkong (馬拉盞炒通菜). Not spicy at all!!! Where's the balacan?!!!

5. Iced Chandol (珍多冰). It was good, but a little too sweet.

Honestly, the food wasn't good here. But since not many choice of Indonesia restaurnat here in HK, and I love Indonesian food. So, I will still give it a OK. That's mean I'll still come back, coz no other choice! sigh...

I don't know how much was the bill. The "meeting" committee paid for it.
2005-05-28 14 瀏覽
今晚叫左4人套餐- 又貴又唔好食!1. 咕嚕蝦- 唔錯, D蝦好爽.2. 炸雞- 肉質好"鞋".3. 咖喱炒蟹- 咖喱味唔香, D蟹切得好大件.4. 雞肉/ 豬肉沙嗲- 雞(OK), 豬(好UN).5. 馬拉盞炒通菜- 好咸.6. 薄餅(另叫)- 好油膩, 凍左好硬.7. 甜品(印尼點心), 四款唔同, 我揀左椰汁糕入面有D椰絲, OK啦!服務OK啦! 自動自覺加水.
今晚叫左4人套餐- 又貴又唔好食!

1. 咕嚕蝦- 唔錯, D蝦好爽.
2. 炸雞- 肉質好"鞋".
3. 咖喱炒蟹- 咖喱味唔香, D蟹切得好大件.
4. 雞肉/ 豬肉沙嗲- 雞(OK), 豬(好UN).
5. 馬拉盞炒通菜- 好咸.
6. 薄餅(另叫)- 好油膩, 凍左好硬.

服務OK啦! 自動自覺加水.

(非會員)
2005-05-23 7 瀏覽
沙爹只是一般! 巴東肉勁難食!炒飯凍冰冰我碟烤魚有小昆蟲,投訴下俾個女人反鬧...
沙爹只是一般! 巴東肉勁難食!
炒飯凍冰冰
我碟烤魚有小昆蟲,投訴下俾個女人反鬧...

2004-10-20 10 瀏覽
昨晚第一次幫襯, 試過個二人餐, 黑椒蝦有六隻, 好香又夠棘又帶少少蜜糖甜味... 巴東牛肉做得不錯, 小吃拼盆, 有蝦餅, 栗米餅和春卷, 不過每樣得一件, 馬拉盞炒通菜和甜點二件, 另加的酥油餅都幾好食。呢餐二百七十幾蚊埋單... 幾ok 啦!
2004-02-15 15 瀏覽
其實我覺得佢d野食都唔錯丫~有時自己一個行過,都會買少少外賣番屋企食.我最鐘意就係食佢0既糯米雞,5蚊隻,好香好好食,入面d料少少甜甜地,d雞絲唔知點整,總之好好食.佢d千層糕都唔錯
2003-11-21 8 瀏覽
我覺得這間鋪招待同禮貌都幾好, 同埋會問我地試唔試這裡最出名既菜,不過始終可能係銅鑼灣區,所以都幾貴, 而且份量唔多, 我間中都會去食, 佢地既咖哩蟹唔係好得, 海鮮抄飯同星洲抄蘿白糕都幾正不過我覺得, 食過禁多次必叫既係蝦醬炸雞翼, 真係好正, 不過就喊佐小小. ^3^
2003-11-09 6 瀏覽
我同bf企o左o係門口好耐都無人理~ 入到去, 個waitress都唔知想帶我地去邊個位~ Set menu又唔記得俾~ 不過佢同其他waitress都算有禮貌~Set唔多o岩食, 所以散叫:加多加多- 個sauce同d料都唔錯, 起碼d料唔會水汪汪~ 咖喱蝦- 有8隻, 都ok~ 油酥餅- 點咖喱都唔錯~ 炒貴刁- 點解咁似乾炒牛河o既.......不過都幾好味~ 加一個coke, 埋單$2xx, ok啦~
Set唔多o岩食, 所以散叫:
咖喱蝦- 有8隻, 都ok~
油酥餅- 點咖喱都唔錯~
炒貴刁- 點解咁似乾炒牛河o既.......不過都幾好味~
加一個coke, 埋單$2xx, ok啦~
2002-08-29 6 瀏覽
可能大家未必會試聽起上來冇乜特別的餐肉撈麵(同waiter 講"ya mien" 就得), 因此餐廳係媽媽的朋友開, 所以會叫, 其他印尼餐廳冇的. 真係好香, 好好味, 去親必order. <br>另外, 佢地好似出左擔擔麵, 唔辣的, 不過都唔錯!! 羊肉湯都好有風味! do try them!
(非會員)
2002-07-20 9 瀏覽
我就最鐘意食野味既野架喇,呢間餐廳就滿足哂我, 無論菜定肉,都好野味,少少辣,但普通人一定接受到,總之好味道!!!!仲有服務員d態度都好好,會主動介紹d正野比你食
仲有服務員d態度都好好,會主動介紹d正野比你食
2002-06-14 5 瀏覽
有日同朋友去試, 因為他們唔食辣, 起初以為會唔o岩食, 但介紹了個炒貴刁, 都幾好! 唔辣, 個咖哩雞就唔得了, 好硬...!
2001-08-31 6 瀏覽
一間好普通o既印尼餐廳,因乜解求咁多人o既!?好多人、好迫……>_<’o野食就麻麻啦!可能實在太多人,o的侍應先生/小姐忙到理唔到我!唉…
一間好普通o既印尼餐廳,因乜解求咁多人o既!?
好多人、好迫……>_<’
o野食就麻麻啦!
可能實在太多人,o的侍應先生/小姐忙到理唔到我!唉…
2001-08-22 5 瀏覽
太辣la, 叫o左個2人套餐$2xx, 我就覺得就算唔辣o既食物都好一般, 最記得碟炒通菜, 用水浸過都食唔到!環境都幾好, service 一般la~
環境都幾好, service 一般la~
2001-07-14 19 瀏覽
好耐味試過東南亞美食,所以就同兩個朋友去試,因為個朋友之前來過,所以?識得order.我地order左個巴東牛肉,一個咖哩魚,同一個印尼話叫"long dong",即係飯團. 咖哩真係好好食,咖哩汁好味不在話下,D魚"脆bok bok",好滋味.個飯團都好好食,一碟有四五個,仲有一件雞,一塊大蝦片,半隻蛋,連同另一種味道的咖哩汁,都幾好食.個巴東牛肉雖然稍為硬左少少,但都值得一試.雖然我們食完這三碟菜都己經好飽,但這裏的甜又怎可以不試試呢?我們又要了一件芝麻椰汁糕同一個棷汁西米糕,個芝麻棷汁糕都可以,不過就食唔出芝麻味;個西米糕就好好食,好香椰汁味.
2001-05-23 8 瀏覽
兩個女仔叫o左個Set lunch 加一碟巴東燒雞。Set lunch 入面有兩條串燒雞同炒飯,味道唔錯,唔太油。而巴東燒雞就唔係乾爭爭果隻燒雞,而係濃汁咖哩雞,略油兼一o的都唔辣,味道麻麻。另外之前係門口見到件叫綠豆沙o既糕點幾得意,於是o益o左件做甜品。原來係件染o左綠色o既檽米包住o的綠豆蓉,清甜~ 好味!不過呢度lunch time 好鬼多人,o的waitress 又懶散,食物送到o黎o個時都凍o左o的喇…好心早d 走讓番張檯出o黎,點知埋單都埋o左我三個字,真過份!
兩個女仔叫o左個Set lunch 加一碟巴東燒雞。
2001-05-06 11 瀏覽
全餐$102/each person~湯一碗-- 強勁味精湯~蝦片一大塊~沙爹串燒兩串-- ok la~巴東牛肉一舊-- 好硬~ >_<辣蛋半隻-- 唔識comment, 總之辣la~咖喱雞一舊-- 已經係最好味~芋頭餅一舊-- ok la~花生+魚仔乾-- 咁都得???? @_@白飯任裝~drink~甜品係椰汁糕-- 都幾香~份量細得驚人~~~~~~ 早知散叫兩三款, 價錢都係差唔多~ >_<不過..........未必再去~
全餐$102/each person~
湯一碗-- 強勁味精湯~
蝦片一大塊~
沙爹串燒兩串-- ok la~
巴東牛肉一舊-- 好硬~ >_<
辣蛋半隻-- 唔識comment, 總之辣la~
咖喱雞一舊-- 已經係最好味~
芋頭餅一舊-- ok la~
花生+魚仔乾-- 咁都得???? @_@
白飯任裝~
drink~
甜品係椰汁糕-- 都幾香~
不過..........未必再去~