2014-01-23 804 瀏覽
朋友喺侵會行畢業禮,影完相就落又一城食個LUNCH,間間食店門口都有一群人,唔想等就試下LEE間啦睇下午市套餐有咩食先 赤蝦玫瑰魚生飯~~~魚生好甜美,配合壽司飯,GOOD WOR火炙吞拿魚腩碎拼什錦壽司定食,配沙律、日式燉蛋、叉燒拉麵壽司~~~大細適中,魚生都好好日式燉蛋~~~好滑滑,味道唔錯叉燒拉麵~~~麵質麻麻,湯底又超淡法國鵝肝、安格斯肉眼(薄)鐵板燒定食:車厘茄沙律~~~醬汁不錯喎炒野菜~~~味道炒得好好煙肉炒飯~~~飯炒得好乾食,味道GOOD鵝肝~~~煎得唔夠乾食,再乾身D會更GOOD安格斯肉眼~~~好味喎,肉質不錯每個套餐的份量都幾大,細食人一定食唔哂!
睇下午市套餐有咩食先
赤蝦玫瑰魚生飯
火炙吞拿魚腩碎拼什錦壽司定食
火炙吞拿魚腩碎拼什錦壽司定食,配沙律、日式燉蛋、叉燒拉麵

壽司~~~大細適中,魚生都好好
日式燉蛋~~~好滑滑,味道唔錯
叉燒拉麵~~~麵質麻麻,湯底又超淡
法國鵝肝、安格斯肉眼(薄)鐵板燒定食
車厘茄沙律
法國鵝肝、安格斯肉眼(薄)鐵板燒定食:
車厘茄沙律~~~醬汁不錯喎
炒野菜~~~味道炒得好好
煙肉炒飯~~~飯炒得好乾食,味道GOOD
鵝肝~~~煎得唔夠乾食,再乾身D會更GOOD
安格斯肉眼~~~好味喎,肉質不錯

每個套餐的份量都幾大,細食人一定食唔哂!
2013-11-22
赤蝦玫瑰魚生飯
2013-08-01 359 瀏覽
一個陰晴不定的中午,跟E先生、F小姐一起看完D先生的籃球比賽,一行四人來到又一城吃午餐,因比賽時表現不俗的D先生心情大好,嚷著要請客,於是一行人就去了吃不用排隊,而且有午市定食提供的Ichikawa市川日本料理。以前跟E先生來過一次,印象還不俗,於是就點了看似吸引而又價格相宜的鐵板燒定食,可是卻原來是惡夢的開始... ...車厘茄沙律首先來的是鐵板燒定食的沙律;賣相普通,味道同樣普通。火炙吞拿魚腩碎拼什錦壽司定食(8件):配沙律、日式燉蛋、叉燒拉麵 $178E先生是日不吃牛,於是點了這份壽司定食,只可說質素跟價格完全不成正比,最好吃的可能是叉燒拉麵!法國鵝肝、安格斯肉眼(厚)鐵板燒定食:配車厘茄沙律、炒野菜、煙肉炒飯、味噌湯 $198這碟一上檯就心裡有數,師傅要同一時間處理三種不同食材,出來的質素可想而知。鵝肝勉強OK;安格斯肉眼厚燒是冷的,而且韌得不可能再韌,難吃!好端端的食材就這樣給糟蹋了,野菜炒得過熟,而且調味亦很有問題,我跟F小姐不幸地都點了這個,很無奈。虎蝦、 安格斯肉眼(薄)鐵板燒定食:配車厘茄沙律、炒野菜、煙肉炒飯、味噌湯 $178反而D先生的這一碟味道比我們的好得多(炒
車厘茄沙律
首先來的是鐵板燒定食的沙律;賣相普通,味道同樣普通。
反而D先生的這一碟味道比我們的好得多(炒野菜除外),他眼見我們一副可憐樣,不忍心才把自己這碟跟我們分享,D先生你實在是太好了。
安格斯肉眼薄燒時間恰到好處,肉質軟腍,而且入口充滿肉汁,不錯;虎蝦亦肉質爽口美味。
煙肉炒飯
沒有最難吃,只有更難吃,這個炒飯簡直破壞了鐵板炒飯在我心目中的美好形象,炒得既濕淋淋,又毫無味道的炒飯誰要吃啊!?
雪糕糯米滋&紅豆糕
毫無誠意的甜品,味道普通,不吃也罷。
原個菠蘿雪葩 $78
最後,F小姐要點個原個菠蘿雪葩來平衡心情, 菠蘿味十足,對我來說味道過甜。

吃完出來大家都是一個喊面,究竟是Ichikawa退步了,還是我的要求高了,看來應該是前者吧!
2013-04-28 221 瀏覽
雖然我經常到又一城,但只是很久以前在這裡吃過一次飯,我印象中這裡的餸菜很貴。我一行二人因很肚餓,見只有這裡不用排隊,才選擇在這裡用餐。這裡主要是吃刺生和晚飯套餐,刺生比較貴,而各式各樣的套餐就可以豐儉由人,由一百多元到近千元不等。我點了最便宜的套餐,只需125元,但選擇這個套餐食物合心水還是主要原因。套餐包括主菜洋蔥炒牛肉,兩款佩菜和三文魚茶漬飯。你可在頭三種佩菜内選一款,另外三種佩菜内再選一款,而除了飯亦可選擇烏冬等。主菜也有很多選擇,個人喜歡吃牛肉,燒魚亦值得一試。薄薄的安格斯牛肉與洋蔥是很美妙的佩搭,牛肉很淋,鮮嫩可口,牛肉的份量不算少,略嫌過多洋蔥。我選擇的兩款佩菜,燉蛋和蘆薈沙律:燉蛋裡有蟹柳、鰕仁、雞肉和白果,比板張的好吃多了;沙律有很足夠的蘆薈,但沙律菜就不夠新鮮。還有三文魚茶漬飯非常好吃,飯大粒又有口感,三文魚的味道調較得剛剛好。沒想到在這餐廳内有這麼抵吃的套餐,質素還不錯。我朋友點了$188的帆立貝、銀雪魚鐵板燒套餐,同樣有兩個佩菜和一個飯,但這個餐已set好了,沒有選擇。帆立貝和銀雪魚都常有鮮味,沒有被濃味的醬油蓋過。每個套餐都付送甜品,可選擇電糕糯米磁或紅豆糕,如

每個套餐都付送甜品,可選擇電糕糯米磁或紅豆糕,如轉雪糕需加$15,電糕有芝麻和綠茶兩款。我點了芝麻雪糕,十分之好吃,但很易溶,有很多芝麻,非常香滑!

我真的意想不到會因不想排隊而享用到這美味抵吃的一餐。
2013-03-10 204 瀏覽
難得星期日放假,適逢賽馬日,便與友人到馬場碰下運氣,多年沒去狀態大勇第八場賽事我們已經滿載以歸,便決定提早收山吃一餐.來到又一城這個日本餐廳,見門口幾光猛,壽司吧有D生果呀魚生呀推係到,都唔錯就想坐低,點知有條四眼西裝友話訂哂枱,要我地坐裏面,心諗鬼影冇隻本想發火,不過見佢態度幾好阿叔又心情靚萛數,入到裏面有D暗,有張鐵板枱師父炒緊野就攪下佢啦,坐低睇下人炒野都唔錯,叫番剛才個四眼西裝嚟介紹有咩好食,講左一大輪,其實佢好有HEART可惜我地都冇心聽,最後叫左個刺身併盤同兩個鐵板定食刺身好新鮮,鐵板虾同牛肉煮的恰到好處,個炒飯真係炒到一粒粒,正!!食完仲有甜品-紅豆糕或者雪米糍,聽洛就唔吸引所以我地都係ORDER左兩個蘋果雪芭,成果蘋果上都幾得意埋單千多元有D貴不過好滿足,走時門口都排馬隊,假日嚟的話我諗都係訂枱穩陣
第八場賽事我們已經滿載以歸,便決定提早收山
題外話/補充資料: 一路食一路同D師父吹水,發覺佢地幾建談又搞笑
2013-03-10
  • 刺身
  • 薄燒牛肉
2012-12-30 145 瀏覽
平時我只會上openrice睇食評或睇食店地點,食完就算有少少唔對路都唔會投訴,因為始終口味各人不同,自己唔鐘意咪下次唔去!但今次我忍唔住,食完之後返到屋企第一件事係上黎寫呢編嘢,唔係希望佢會改到,只係唔想再有其他人中伏!傍晚六點幾,又一城大部份食店都大排長龍。作為一個肚餓嘅大肚婆,唔想企又唔想等,故此行咗去呢間無人等位嘅食店,未入之前其實都無乜信心,點解人哋寧願排隊都唔唻呢度呢??見到門口個餐牌,一個定食連加一都平均200蚊,心諗,可能因為貴咗少少所以無人啦,於是坐低叫咗個虎蝦天富羅定食。不到十分鐘,定食到,亦係惡夢開始。啲飯唔熱又乾,一啲都唔似珍珠米,完全無飯味。蒸蛋入面嘅肉粒係羶嘅。最有問題係虎蝦,單睇外表無事,而且炸得幾靚,但一口咬下,頭嗰吋幾長都係炸粉,隻蝦實際只有兩吋長,食指咁粗,我從未見過咁細嘅虎蝦。而口感方面,同蝦干無異,又乾又硬,唯一同蝦干嘅分別係蝦干有鮮味,而呢幾隻蝦係一啲味都無!由於肚餓同自己平時都係多一事不如少一事,我都係食飽先叫個部長過黎。叫佢埋單之外再同佢反映食材有問題,本來希望得到佢一句「唔好意思」,但佢回應我「哦,咁幫你上埋甜品啦」,完全無悔意,而且仲即

不到十分鐘,定食到,亦係惡夢開始。

由於肚餓同自己平時都係多一事不如少一事,我都係食飽先叫個部長過黎。叫佢埋單之外再同佢反映食材有問題,本來希望得到佢一句「唔好意思」,但佢回應我「哦,咁幫你上埋甜品啦」,完全無悔意,而且仲即刻叫個junior黎同我收錢,驚死我會叫佢俾discount咁。
好啦,我錢又俾埋,坐多咗超過五分鐘都未有所謂嘅甜品。於是我開始用有火嘅眼神厲住個部長,佢見勢色唔對先叫另一個junior攞兩粒雪米糍比我。老實講,我厲住佢並唔係要佢俾甜品我食,我係比多次幾會佢同我道歉。但係佢仍然逃避我。

最後我就厲住佢起身走,佢無法之下先過黎同我講byebye。我就話「我以為你會繼續避我」,佢最後先係門口細細聲lur岀「唔好意思」,但要我咁迫佢先至等到一句不由心嘅道歉,實在無意思,一個不知悔改的領導加差的食材以致令人感到不合理的收費,所以不再有下次!!!
2012-12-30
2012-07-29 101 瀏覽
又一城麻煩之處, 係好食嘅要等位, 唔太好食/普通或唔抵食嘅就易D搵位或者唔駛等太耐. 因為唔想等位, 又想食SET, 就來食定食.選咗第一同第四個牡丹蝦拼什錦魚生飯定食 $198+10%蒸蛋好多料, 又豬肉又雞肉又白果又日式魚蛋. 魚生算多, 有三文魚, 帶子, 八爪魚, 北寄貝, 吞拿魚, 甜蛋, 蟹子, 蟹柳. 牡丹蝦夠大隻. 呢個價錢來講算出手豪喇. 魚生係新鮮嘅. 飯就偏濕偏軟. 鵝肝帆立貝鐵板燒定食 $175+10%呢個就唔太抵食喇. 鵝肝預咗細件, 亦係下等貨色. 帆立貝得果兩粒, 燒得老. 煙肉炒飯就唔錯, 算乾身唔太油, 粒粒分別, 煙肉香口.甜品方面, 可以選雲呢那雪糕或紅豆糕. 普通料啦. 做得食就食.如果真係唔知食咩又唔駛等位, 可以嚟嘅.

因為唔想等位, 又想食SET, 就來食定食.

選咗第一同第四個
牡丹蝦拼什錦魚生飯定食 $198+10%

鵝肝帆立貝鐵板燒定食 $175+10%

如果真係唔知食咩又唔駛等位, 可以嚟嘅.
2012-07-28
2012-07-13 63 瀏覽
與友人在又一城見面,午膳時間不少餐廳門外已有人龍等位。我們見這間日本菜餐廳有位,便決定一試。店內地方企理,裝修簡約。不過服務人手好像不太夠,無論落單,加茶或埋單每次都要找和等很久才有人留意到我們。我們最後決定從午市餐牌中選了鐵板燒牛肉和燒三文魚餐和煎鵝乾帶子餐,跟餐還包括沙律,炒飯和甜品。先來沙律。有生菜,紅腰豆,玉米粒和小蕃茄等。味道只屬不過不失,各配料冰得太久,吃起來太凍大大影響食感。等了好一段時間主菜才送到。我的主菜燒牛肉和燒三文魚,配了芽菜,擺得很隨意(?凌亂),這是有別於一般日式餐廳。友人的主菜亦是各食材擺亂,毫無心思、美感可言。味道方面,我覺得牛肉和芽菜都過咸,牛肉還煮得嚡了點。三文魚屬於較好,表面煎得香脆,內裡嫩,不過稍嫌肉質不夠香。炒飯聞落炒得頗香,不過米飯炒得過濕/過油膩,而且同樣調味下得重手了一點,味道偏咸。餐後甜品是雲呢拿雪糕球,雪糕上面灑了些朱古力粉。雪糕頗滑,做為一客甜甜的冰凍餐後甜品,合格。總括來說,這裡的食物賣相到味道和服務都沒有讓我們想再回來吃的意欲。看來在外地旅行時常用的門外人龍指數有時都真的幾準確。當同商場午膳時段很多餐廳都滿座或有人龍在餐廳外排隊,
總括來說,這裡的食物賣相到味道和服務都沒有讓我們想再回來吃的意欲。看來在外地旅行時常用的門外人龍指數有時都真的幾準確。當同商場午膳時段很多餐廳都滿座或有人龍在餐廳外排隊,我們在這裡吃了個多小時全店都曾不見坐滿過。

2012-06-03 20 瀏覽
平日都只會看openrice而不曾寫食評, 今次只因太憤怒希望寫下感受警示一下其他食家.昨晚我們一行四人到巿川食晩飯, 七十多歲的uncle也有隨行..侍應欠專業我們點菜時指著餐牌圖片詢問那是什麼菜式, 我們不確定那是咖喱豬柳還是豬扒, 侍應竟跟我們說那是滑蛋豬柳. 咖喱又怎會是滑蛋, 再追問侍應話要check下先. 佢check 完後說那是咖喱豬柳, 那我們就點了那個, 價錢$125.等了30分鐘咖喱豬柳終於上枱, 竟然不是圖片那個 我們說我點是圖片那個, 他們拿走再等了30分鐘, 圖片那個咖喱豬扒才拿來.當時已很晩uncle又累我們已是一肚氣, 埋單時槳單竟多收了$55.我們跟侍應理論他們多收了$55, 他們解釋說咖喱豬扒是$180, 但我們說是侍應先跟我們說錯, 改單又沒有跟我們解釋新價錢. 我們全吃下了才說. 如果我們知道是$180我們是不會要. 我們投訴說你$55不能收.經理態度惡劣然後經理ken態度惡劣地跟我們理論, 他不謹沒有為他的員工做錯事而道歉, 還想指責我們沒看清楚餐牌. 我們很憤怒, 大鬧經理我們不至在那$55, 而是侍應做錯事, 經理全無歉意還將責任歸咎食客.
侍應欠專業

等了30分鐘咖喱豬柳終於上枱, 竟然不是圖片那個
經理態度惡劣

然後經理ken態度惡劣地跟我們理論, 他不謹沒有為他的員工做錯事而道歉, 還想指責我們沒看清楚餐牌. 我們很憤怒, 大鬧經理我們不至在那$55, 而是侍應做錯事, 經理全無歉意還將責任歸咎食客. Uncle 幫口也閙經理及侍應, 經理竟然想反鬧七十多歳的Uncle. 我們不想再爭執付款走人. Ken 最後有說對不起, 只是說因不明白我們在說什麼, 他全沒為員工做錯事道歉, 亦沒為自己態度惡劣有任何悔意.
最差的一頓飯

很憤怒我們以後不會再光顧, 我還想投訴到餐廳管理層. 食物質素正如其他食客所說很一般, 其他食客可免則.
是日要開會,於是去九龍塘又一城搵野食啦,Simplylife,EXP同雪村好多人,冇得揀之下,唯有試下Ichikawa,未試過,點知一子錯,滿盤皆落索。我叫左個肉眼薄切七味燒定食。前菜係煙三文魚野菜沙津,個煙三文魚唔係好新鮮,個SAUCE冇咩味,好差之後係茶碗蒸,OK啦,D料勝在夠多,但味道仍然唔夠。個麵豉湯好好,夠濃。個飯係珍珠米,所以腍度適中。個MAIN COURSE肉眼薄切七味燒超唔得,D牛肉有D生,唔知點解用豆腐做配料,完全唔MATCH,NOT OK LOL最後個甜品,係紅豆糕,寒貨黎GE好差仲要收人$163......完全接受唔到,佢係我史上食過最難食的日式午餐唔會再黎
是日要開會,於是去九龍塘又一城搵野食啦,
Simplylife,EXP同雪村好多人,冇得揀之下,
唯有試下Ichikawa,未試過,
點知一子錯,滿盤皆落索。

我叫左個肉眼薄切七味燒定食。
前菜係煙三文魚野菜沙津,個煙三文魚唔係好新鮮,
個SAUCE冇咩味,好差

之後係茶碗蒸,OK啦,D料勝在夠多,
但味道仍然唔夠。
個麵豉湯好好,夠濃。

個飯係珍珠米,所以腍度適中。

個MAIN COURSE肉眼薄切七味燒超唔得,
D牛肉有D生,唔知點解用豆腐做配料,
完全唔MATCH,NOT OK LOL

最後個甜品,係紅豆糕,寒貨黎GE

好差

仲要收人$163......
完全接受唔到,
佢係我史上食過最難食的日式午餐

唔會再黎
極差
題外話/補充資料: 佢D服務態度極差,一開始入去已經唔多理, 叫左野等左30分鐘先到,仲有對外國人士殷勤款待, 但對我地不瞅不睬,食完又唔執枱, 簡直不知所謂,仲話高級日本餐廳, 唉,唔掛得知冇咩人等位啦, 好失望:huffy::huffy::huffy::huffy::huffy::huffy:
2012-02-25
(非會員)
2012-02-08 16 瀏覽
時晚收工一個人到又一城找野食、看見門外很多人等位、可能我一個人好快有位、服務員帶到我鐵板位座,看見很多人叫鐵板銀雪牛肉餐、我就叫了一份、果然好食銀雪香口幼滑、牛肉䓤蒜香口,熟度識中、炒飯oK,師父推介好多菜色選擇、服務員又見談、這一晚食得非常開心希望下次有很多驚喜!
銀雪香口幼滑、牛肉䓤蒜香口,熟度識中、
希望下次有很多驚喜!
2012-02-03
  • 鐵板銀雪牛肉定食
2012-02-03 19 瀏覽
即興跟孫博士走到又一城食飯,正如所料,餐廳十間有九間是門庭若市,搵餐晏食並不是那麼容易。在商場兜了幾個圈,只得這間市川日本料理和隔離的泰國餐廳有位,因為對方不太想吃辣,所以市川是唯一選擇,縱然在門口一看已知它不會是什麼好東西。二人餐不太合適,索性每人點一款定食。對方的是鯖魚套餐,有燒鯖魚、茶碗蒸、麵豉湯以及白飯,最後還有雪糕。我只淺嚐了一點她的鯖魚,燒得脆口,但魚肉並不軟滑,稱不上好吃。至於我,本想吃壽司,但再細心想,對這裡的壽司實在沒信心,還是保守少少,來了客燒虎蝦拼羊架的鐵皮燒定食。虎蝦是明顯燒得過了火,韌韌的,喪失了爽彈的口感,加之調味又未見出色,好在從沒有太大期望;羊架尚且好一些,至少不會熟到咬唔開,但羊羶香肯定不足。伴碟還有大堆炒野菜,用來填肚。我那款定食是跟炒飯的,可惜,飯炒出來,又唔乾身又唔香,煙肉粒都係不香不脆,吃得我面容扭曲,最後更要放棄。雲尼拿雪糕是整頓飯最大的安慰。

雲尼拿雪糕是整頓飯最大的安慰。
2011-12-31 3 瀏覽
平時我只會睇OPENRICE, 今次係我第一次寫食評, 因為呢餐感覺很差...今天很多地方都要排隊或等位, 咁我們唔想等, 見呢間都算中高檔, 仲以為味道有啲保證, 點知...叫了一個二人餐, 加一後要$592, 食物唔多, 見價錢唔平仲諗住質素會好:- 沙律 (冇乜特別, 味道OK)- 刺身 (新鮮, 不過冇乜特別)- 炸豚肉+咖哩飯 (個飯上的時候, 我仲以為去了茶餐廳, 個咖哩汁和飯係分開的, 撈完個SAUCE後, 個咖哩汁的味道不錯, 不過唔夠汁, 有一半飯都冇汁, 但係最過份係個豬扒, 我最多仲以為會有梅林等豬扒店的質素, 話晒個價錢唔平, 點知工廠飯堂質素, 個粉好厚, 而且冇SAUCE! 咖哩汁連撈飯都唔夠, 點唔到豬扒- 甜品, 一個字, 頽! VANILLA雪糕或紅豆糕, 比普通更加普通見下面個POST話service好好, 只可以講係... 侍應好有效率, 好多茶餐廳的效率都好高! 但是唔係呢個價錢的service!

- 沙律 (冇乜特別, 味道OK)
- 刺身 (新鮮, 不過冇乜特別)

2011-12-29
2011-10-15 8 瀏覽
去CDP做完Facial,就在附近找了間餐廳食Lunch,第一次食ICHIKAWA,點了兩個午市套餐。碎蔥吞拿魚什錦壽司定食(10件) Minced Toro with Spring Onion & Assorted Sushi (10pcs)$138沙律普通的蟹籽沙律,而且濕了一點。味噌湯及日式燉蛋味噌湯不濃,日式燉蛋香滑。碎蔥吞拿魚什錦壽司那件碎蔥吞拿魚味道豐腴,讚!其餘的只屬普遍質素。另一個活龍蝦安格斯肉眼鐵板燒套餐 Live Lobstor & “Angus” Rib Eye (grilled) Teppanyaki $178前菜粟米、青瓜、番茄、生菜、紅腰豆,材料新鮮,清新好吃。鐵板燒活龍蝦活龍蝦即叫即從水缸取出即製,非常新鮮,肉質彈牙爽口。安格斯肉眼薄燒可選厚燒/薄燒,肉質香嫩,oishii~炒飯不油不膩,米粒分明,讃~甜品味道普通的雲呢拿雪糕&紅豆糕。

沙律
普通的蟹籽沙律,而且濕了一點。
味噌湯及日式燉蛋
味噌湯不濃,日式燉蛋香滑。
OK
碎蔥吞拿魚什錦壽司
那件碎蔥吞拿魚味道豐腴,讚!其餘的只屬普遍質素。

前菜
粟米、青瓜、番茄、生菜、紅腰豆,材料新鮮,清新好吃。
鐵板燒活龍蝦
活龍蝦即叫即從水缸取出即製,非常新鮮,肉質彈牙爽口。
安格斯肉眼薄燒
可選厚燒/薄燒,肉質香嫩,oishii~
炒飯
不油不膩,米粒分明,讃~
甜品
味道普通的雲呢拿雪糕&紅豆糕。
  • 活龍蝦安格斯肉眼鐵板燒套餐
2011-10-06 8 瀏覽
市川日本料理是走中高檔的路線, 環境很舒適, 略嫌燈光較暗, 食飯人流不多, 可以靜靜地休閒食一餐飯~除左Set Dinner外, 還有刺身、壽司、拼盆、鐵板燒可以選擇~串燒拼盆 - 有雞翼(雞翼很香口, 皮有少少脆)、雞軟骨(好好味, 不太韌)、冬菇(夠香夠軟)、青椒(夠清甜、不辣的)~魚生飯 - 甜蛋配上很新鮮的魚生, 但美中不足飯量很少, 不過味道很不錯~鵝肝配法國包 - 鵝肝都算大塊, 入口即溶~軟殼蟹春卷 - 春卷皮很薄包著一整個軟殼蟹, 口感很豐富~服務態度很好、主動性快, 值得一讚~~~

除左Set Dinner外, 還有刺身壽司、拼盆、鐵板燒可以選擇~
鵝肝配法國包 - 鵝肝都算大塊, 入口即溶~
軟殼蟹春卷 - 春卷皮很薄包著一整個軟殼蟹, 口感很豐富~

服務態度很好、主動性快, 值得一讚~~~
  • 軟殼蟹春卷、魚生飯
2011-07-10 14 瀏覽
2個人, 每人叫一個晚餐, share食1) 和風沙律好大碗, 蕃茄, 粟米, 生菜, 青瓜都好新鮮, 配芝麻醬, 好醒胃2) 安格斯牛+ 銀雪魚牛薄薄地有4塊, 有肉汁, 唔"un"; 銀雪魚剛剛好金黃, 好香3) 虎蝦+鵝肝虎蝦冇燒到"幹爭爭", 鵝肝都幾大塊, 好多汁流出黎...每個餐都有野菜, 好爽口, 清甜; 個湯好清, 唔似面豉湯咁得個咸字; 炒飯, 好高水準, 炒到一粒粒好分明服務好周到, 好快手; overall 呢個價, 可以食到有質素既鐵板燒已經唔錯!!!

2個人, 每人叫一個晚餐, share食

1) 和風沙律

2) 安格斯牛+ 銀雪魚

3) 虎蝦+鵝肝

虎蝦冇燒到"幹爭爭", 鵝肝都幾大塊, 好多汁流出黎...
每個餐都有野菜, 好爽口, 清甜;

2011-07-06