[尖沙咀]軟綿綿雪糕口感Tiramisu 老細都係Triamisu 控,so do I🥰。佢介紹Royal Garden帝苑餅店的Triamisu🤤口感好有驚喜❤️。Triamisu超級軟綿綿,入口即溶🍨,非常香滑,好像吃雪糕般🙈。Cake層次分明,甜度控制得好好。超濃郁的咖啡味,面層薄薄的可可粉,又唔會太過搶focus。蛋糕面的朱古力裝飾,又唔會好甜,唔錯‼️我會再encore🤗整體味道:🌕🌕🌕🌑🌑環境:🌕🌕🌕🌑🌑地區:#arfan_foodie_tst類別:#arfan_foodie_小圈子聚會 #arfan_foodie_大圈子聚
[尖沙咀]軟綿綿雪糕口感Tiramisu

整體
味道:🌕🌕🌕🌑🌑
環境:🌕🌕🌕🌑🌑
地區:#arfan_foodie_tst
2022-09-21 1735 瀏覽
2022🙆🏻‍♀️: 係我最鍾意既芒果拿破崙🧏🏻‍♂️:係咪好叻呢(每次經過佢地餅店 都忍唔住會買返件食下 每層都好鬆脆 加埋d吉士醬 食完好滿足又唔會覺得好膩)
2022

🙆🏻‍♀️: 係我最鍾意既芒果拿破崙

🧏🏻‍♂️:係咪好叻呢

2022-09-20 1856 瀏覽
帝苑餅店(Tsim Sha Tsui)趁住友人生日🎂 小編研究咗好耐喺邊度買蛋糕好 點知好多朋友都推介小編試吓呢間🤔 雖然今次唔係試招牌嘅拿破崙 不過似乎都有驚喜🤩🤩⌖ 意大利芝士蛋糕(1磅)🎂💰$428始終係五星級酒店嘅糕點 所以價錢上確實比出邊餅店貴啲🥹 今次小編係喺網上預訂 實物同網上嘅參考圖非常類似😌 一磅嘅份量夠晒三至四人食 蛋糕層次分明 底部係芝士餅底 然後係好軟好綿密嘅馬斯卡邦芝士🧀 入口香滑到好似食緊雪糕🍦甜度拿捏得好好🤤 完全唔會死甜 中間夾住濕軟嘅海綿蛋糕 係超濃郁嘅咖啡味☕️ 面頭係一層薄薄嘅可可粉 同埋幾粒生朱古力🍫 食落都幾夾🥰🥰可惜呢款係冇手指餅嘅tiramisu 所以口感上都係覺得差咁啲😗 呢度仲有好多西餅蛋糕都好精緻✨ 搵機會會再試下🫢🫢☻ 回頭指數:8 / 10 ❝ #Amiの九龍覓食記#Fatshit_ami #Desserttime #尖沙咀美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #帝苑餅店 #帝苑餅店蛋糕推介 #意大利芝士蛋糕 #Tiramisu #節慶蛋糕推介 #帝苑酒店 #尖沙咀糕點 #生日蛋糕推介
帝苑餅店(Tsim Sha Tsui)

⌖ 意大利芝士蛋糕(1磅)🎂
💰$428

☻ 回頭指數:8 / 10

❝ #Amiの九龍覓食記
2022-09-17 1704 瀏覽
最近先知原來帝苑酒店嘅拿破崙蛋糕咁出名🎂 餅店位於酒店地面嗰層,睇落冇乜特別,但係我幾次去見到都幾多人吓,買蛋糕要排下隊。餅店有超級多俾人預訂咗嘅拿破崙蛋糕。我見到主要係雜果🍒🍇,第二係芒果🥭 雖然雜果色彩繽紛靚啲,但係我揀咗芒果。啲芒果好甜好好食。下晝去攞,放雪櫃,夜晚差唔多11pm先食,但係酥皮都依然保持到脆口😋 裏面嘅吉士唔會太甜,食落唔會覺得好溜,四個人一晚已經食晒成個🤣🤣🤣💰: HK$440 (per cake)💝: 8/10

💰: HK$440 (per cake)
💝: 8/10
2022-08-26 1354 瀏覽
Signature 拿破崙-帝苑餅店 Fine foodsFb:下一站豬欄; IG@Pig7station經過Fine foods忍唔住買咗件拿破崙😛平時如果訂蛋糕會簡芒果味拿破崙,不過件裝無咁多選擇,不過都一樣咁出色😅當日都多人,排左2個人,不過通常都唔使排隊😗呢間既拿破崙算係數一數二👍🏻小仙子同小🐷都好鐘意架🥰酥皮千層表面個層濃濃既焦糖香,望落已經見到好多層😂而且同吉士, 生果都好match, 唔會各有各🤣吉士好香滑,少少美中不足嘅係士多啤梨唔算太甜(可以中和返吉士🤣)拿破崙控一定要試😋蛋糕款一樣吸引,如果多人share都抵食😙
Signature 拿破崙-帝苑餅店 Fine foods
Fb:下一站豬欄; IG@Pig7station

7 分鐘 (堂食)
  • 芒果拿破崙
2022-08-21 1219 瀏覽
屋企人生日當然要買個蛋糕同爸爸慶祝啦☺️,訂咗帝苑餅店好出名嘅拿破崙蛋糕🎂,賣相好精緻✨,水果望落亦好新鮮,蛋糕相當之吸睛👀,今次買咗1磅嚟試試佢。切開時酥皮相當之脆身,有三層酥皮,裏面夾住吉士忌廉同芒果,食落口好清新唔會過甜,濃濃嘅芒果吉士忌廉,食到停唔到口,酥皮亦好香牛油味同相當鬆脆,而面層有唔同種類嘅生果,連埋一齊食好好味😋,屋企人唔洗10分鐘就好快KO咗呢個蛋糕🤣,下次一定再回購。
雜果拿破崙蛋糕
2022-08-18
5 分鐘 (外賣自取)
下午茶
生日
雜果拿破崙蛋糕
  • 雜果拿破崙
2022-07-31 1478 瀏覽
賣相好👍🏻 每一個蛋糕都小巧精緻,當然草莓撻是最吸引,最大路,每個人也喜歡的!但係小蛋糕也有十幾至二十個選擇,當站在飾櫃面前,真的會有選擇困難症的。今次最吸晴的,是西瓜小蛋糕,他的底部是圓圓的西瓜紋,原來是朱古力皮造成的,上面有一層西瓜,樣子十分可愛! 店內亦有大西瓜蛋糕,但是樣子就沒有小蛋糕這樣特別了!另外想推介一下綠茶 Opera蛋糕,雖然樣子不夠出眾,但是味道十分好,它有香濃的綠茶味,朱古力味不太重,有點綴和提升綠茶味嘅功能,很到位👍🏻我喜歡這裏的蛋糕不算太甜,吃兩個小的也不會太甜和太漏,值得推介

2022-07-31
2022-07-10 1171 瀏覽
閨蜜請食限定版既西瓜蛋糕,賣相無得頂,看著上層厚厚的西瓜肉,暑氣已消了一半綠色外圍係朱古力。西瓜清甜,5係話甜度高,係配埋 d cream 係清清的。蛋糕係超多 cream,係淡cream。如果係 cream 愛好者,會十分歡喜😆餅底5係普通蛋糕,似係糖霜 mix 海綿蛋糕,所以有點粗粗感覺,但又有咀嚼感😎估不到一個蛋糕給我品嘗到多種感覺的美食

估不到一個蛋糕給我品嘗到多種感覺的美食
2022-07-02
外賣自取
2022年6月22日 (星期三) 3:20pm 33°C 帝苑餅店設於酒店大堂,感覺高格調。其設計以重塑法式蛋糕店的獨有特色,店內典雅的法式裝修及溫和的木製天花營造寫意自在的氣氛。 提供多元化曲奇餅、西餅食品及多款酒類選擇。 燈光明亮,環境整潔乾淨,各款蛋糕賣相精緻,擺放齊整,一目了然。 店員利用膠紙固定盒子內的蛋糕,免得東倒西歪,更提供膠叉子,可算貼心。 為慶祝本人生日及酒店渡假,特地選擇此餅店。 人數:2人 HK$185.6 ( 原價:HK$232,優惠劵享有 8 折 ) 不用排隊 士多啤梨拿破崙 - 香脆的千層酥皮夾著新鮮士多啤梨及幼滑吉士忌廉,滋味無窮。 賣相梅花間竹,層層疊疊,每層均鬆脆無比,使人極度喜愛。當中水果新鮮,清甜美味,吃到停不了呢。果然榮登『全香港最好味的拿破崙』,確實當之無愧!【推介之選】❤❤❤《 影 片 》:《 門 面 》:《 環 境 》:

2022年6月22日 (星期三) 3:20pm 33°C

提供多元化曲奇餅、西餅食品及多款酒類選擇。

為慶祝本人生日及酒店渡假,特地選擇此餅店。

不用排隊

紀念日
用餐優惠
優惠券
士多啤梨拿破崙
2022年6月22日 (星期三) 3:30pm 33°C 裝潢以簡約優雅為主,樸實為本,設置方枱和大型梳化卡位,四周窗戶乾淨通透,陽光充沛,組合式餐桌,感覺舒適、優閑,可以自成一角。 環境光亮整潔,餐具乾淨。 2 位女侍應態度熱情友善,服務殷勤,主動幫忙拍攝合照,也跟本人閒聊,盛讚本人裙子、My Melody 挎包和髮夾精緻漂亮。 為慶祝本人的 22 週年紀念日,故此特地挑選此酒店用膳。 人數:2人 不用等位 水果奶凍 - 散發淡淡杏仁香味,滑溜無比,養顏美肌 【推介之選】❤❤❤ 藍莓芝士蛋糕 - 芝士味道濃厚,藍莓酸酸甜甜,美好配搭。【推介之選】❤❤❤ 蝴蝶酥 - 果然是全香港最美味的蝴蝶酥,層層鬆脆,甜美可口。【推介之選】❤❤❤ 火腿芝士三文治 - 味道正常 薄餅味軟包 - 有種不新鮮的感覺,質感乾硬。 紅椒芝士三文治 - 帶辣味 雞批 - 鬆軟鮮味,焗得十分香口,讚啊!【推介之選】❤❤❤ 鬆餅 - 不溫熱,質感乾了一點,搽抹牛油之後,味道仍算好 ~ 曲奇餅 - 香脆可口 糖果 - 朱古力軟糖好味,但布甸狗綿花糖淡味。《 影 片 》:《 環 境 》:

2022年6月22日 (星期三) 3:30pm 33°C

環境光亮整潔,餐具乾淨。

為慶祝本人的 22 週年紀念日,故此特地挑選此酒店用膳。

人數:2人

不用等位

火腿芝士三文治 - 味道正常

薄餅味軟包 - 有種不新鮮的感覺,質感乾硬。

紅椒芝士三文治 - 帶辣味
帝苑酒店渡假💕英式下午茶

雞批 - 鬆軟鮮味,焗得十分香口,讚啊!【推介之選】❤❤❤

曲奇餅 - 香脆可口

糖果 - 朱古力軟糖好味,但布甸狗綿花糖淡味。

《 影 片 》:

《 環 境 》:

2022-06-22
下午茶
紀念日
2022-06-24 1203 瀏覽
收到一份真摯的祝福….蝴蝶酥🎀🛍🎁第一次吃聞名不如見面的蝴蝶酥🦋—————————一直都愛吃蝴蝶酥的我,平日愛吃想吃的時候,總會去某間餅店買來吃,原來這間也是很好吃,鐵盒裝煌,方便衞生,送禮之選—-收到朋友遠方送來的祝福⋯⋯————————皮脆夠香,入口鬆化,又是一吃就會令人停不下來的好味道⋯⋯吃是很好味😋的,所以兩日就比我KO哂,食襯蝴蝶酥總是收唔到口😅😅😅不過因為名氣,所以價錢比起,我個人就覺得比一般的偏貴咗D😅😅⋯⋯不過祝福和心意就滿分了💯——————————收到一份心意.一份㊗️福. 🎀🛍🎁其實開心🥳簡…單就在你身邊..·食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶—————————
收到一份真摯的祝福….蝴蝶酥🎀🛍🎁
第一次吃聞名不如見面的蝴蝶酥🦋
—————————
————————
皮脆夠香,入口鬆化,又是一吃就會令人停不下來的好味道⋯⋯
不過祝福和心意就滿分了💯

——————————
收到一份心意.一份㊗️福. 🎀🛍🎁
其實開心🥳簡…單就在你身邊..·
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
—————————
2022-06-23 1238 瀏覽
網紅拿破崙和蝴蝶酥,讀書時候應該是五六年前,專門去買過這家蝴蝶酥,一袋一百多,味道就普通,不覺得好吃,最近被網上kol的拿破崙照片吸引,去買了一小塊,還好還好只買了一塊,很普通,沒覺得那麼吸引!
2022-06-19 1069 瀏覽
蛋糕店很多,但能夠吸引那麽多人長期支持,這間一定少不了,我每次去都是滿店客人,8-10個服務員也不停手。這裡的蛋糕設計高雅,很多款式,看得眼花,有選擇困難的我,通常都會横掃所有款式,每款一件,每次帶回家或朋友聚會,一打開疍糕盒,也會引來嘩嘩聲。不只我一個,家人朋友食過的也讚不绝口,不會太甜。所以有paryy, 我只會想起他。我個人特别喜歡他的marble 蛋糕,灰色雲色設計,高雅吧!怎會想到用雲石😂,但就是與别不同。我是意外找到這店,去酒店找疍糕也未必會想起帝苑,帝苑酒店在尖東,酒店中不太出眾,舊酒店,但就因為他的這間疍糕店,令人不會忘记帝苑。
2022-05-31
生日
  • Assorted Cakes
2022-06-19 985 瀏覽
帝苑餅店出品,必屬佳品!近年坊間都有好多精緻西餅蛋糕店,間間嘅餅都賣成$60-$80一件不等,但我覺得性價比最高都係帝苑餅店。今日經過買左雜莓拿破崙同埋果仁撻。果仁撻上面嘅果仁多到可以獨立成為一包果仁賣$30,有開心果、合桃、杏仁、細粒夏威夷果仁,每一粒果仁都好平均地被一層薄薄嘅糖膠包住,香甜得黎又不會令果仁變硬而影響口感,仍然食到果仁嘅鬆脆同埋新鮮,好香果仁味,一啲油益味都無,好新鮮。撻底一貫帝苑出品咁出色,好脆口但唔會一切即散,質感豐厚而不死實。拿破崙好多人都品評過,就不再多講,都係滿分之作😋
帝苑餅店出品,必屬佳品!

拿破崙好多人都品評過,就不再多講,都係滿分之作😋
前:果仁撻;後:雜莓拿破崙
前:果仁撻;後:雜莓拿破崙
2022-06-11 954 瀏覽
週年紀念買咗呢個蛋糕好鍾意食意大利芝士餅一直研究邊間好食帝苑不嬲好出名蛋糕西餅芝士餅底都好軟好甜入口好香滑似食雪糕其實唔差嘅不過冇想像中咁咁咁好味或可以買返去招牌㗎破崙應該會好食啲

週年紀念買咗呢個蛋糕

好鍾意食意大利芝士餅