2023-03-30 41 瀏覽
常嚐食•深燒堂🍻🍢係附近返工既Fd子推介呢間常嚐食入到去幾光猛而且座位都坐得幾舒服深燒花甲粉 + 通心菜 $65黎到要試下個招牌花甲粉花甲鋪滿個碗 鋪到好靚🤤仲有娃娃菜,金菇,豆卜,芫茜我地仲加左通心菜湯底就揀左個唔辣既咁先試到個湯底既清甜而個紅薯粉同啲配料吸曬D精華好好食呀串燒必食羊肉串 $30有濃濃的孜然香和辣椒粉羊肉好嫩同好有肉味食到好開胃 深燒豬大腸 $28豬大腸有5塊外皮脆卜卜 肥瘦岩岩好配埋蜜汁燒好香口。慢慢燒雞中翼 $28好大隻可能真係慢慢燒😂好嫩口而且咬開隻雞翼仲出緊煙熱辣辣 特別好食可能辣可能唔辣青辣椒 $18俾個好有趣既名吸引左揀左BB辣如果食埋青椒籽就會好辣啦酸酸甜甜燒菠蘿 $25一食串燒就諗起燒菠蘿菠蘿每粒都有燒到少少金黃暖笠笠 入面又多汁鮮甜個菠蘿竹籤好得意呀生燒原條秋刀魚 $45外皮脆魚肉嫩加埋檸檬汁正生燒大啡菇 $25大大隻啡菇切條試燒到好Juicy~
常嚐食•深燒堂🍻🍢

係附近返工既Fd子推介呢間常嚐食
入到去幾光猛
而且座位都坐得幾舒服

深燒花甲粉 + 通心菜 $65
黎到要試下個招牌花甲粉
花甲鋪滿個碗 鋪到好靚🤤
仲有娃娃菜,金菇,豆卜,芫茜
我地仲加左通心菜

食到好開胃

深燒豬大腸 $28
豬大腸有5塊
外皮脆卜卜 肥瘦岩岩好
配埋蜜汁燒好香口。

慢慢燒雞中翼 $28

加埋檸檬汁正

生燒大啡菇
生燒大啡菇 $25
大大隻啡菇切條試
燒到好Juicy~
可能辣可能唔辣青辣椒
生燒原條秋刀魚
生燒大啡菇
  • 酸酸甜甜燒菠蘿
呢排經過旺角,發現原來多咗幾間食串燒嘅小店😗尤其經過呢間嘅時候都會聞到好香嘅燒烤味🥹呢晚放工就同👦🏻一齊嚟食,睇吓係咪真係咁香咁好食🤣餐廳嘅位置唔算多,但都算坐得舒服,而且裡面係有隻貓貓🐱望住大家食野🤣好qq!🌟燒安格斯一口牛 $38一口牛記得一定要趁熱食,面頭有大量孜然粉,咬落都算嫩同juicy,不過肉味就唔算出~🌟嫩嫩牛脷芯 $48牛脷芯好大串😋牛脷好薄,食落好有咬口,而且孜然粉令牛脷咬落好惹味!🌟流心芝士丸🧀 $28點可以唔叫我最愛嘅芝士丸呢🤤記得一定要趁熱食!佢唔似平時街市買會好拉絲嗰種芝士丸,反正咬落會係爆汁嘅芝士醬😋外皮搽上蜜汁去燒,甜甜地又係另一種風味~🌟清爽五花腩片蘆筍串 $35呢串同名一樣,真係幾清爽😆薄薄嘅五花腩包住一串蘆筍,五花腩燒到好脆,逼哂啲油脂出嚟,所以食落一啲都唔油膩,而且蘆筍好嫩!食落就係清爽嘅感覺~🌟鹽燒白鱔 $48是日MVP😆真係好好味🤤🥹首先魚皮係燒得好香脆,上面仲要有椒鹽粉,所以咬落去脆卜卜好似食緊炸魚皮咁😋一咬落去,白鱔係好juicy💦爆哂啲魚油出嚟🥹💖而且肉質係好嫩滑,完全唔鞋口,我哋兩個都好鍾意❤️🌟日本明太子雞翼 $48呢個都好味😆💖本身以

🌟燒安格斯一口牛 $38

🌟嫩嫩牛脷芯 $48

🌟流心芝士丸🧀 $28

🌟清爽五花腩片蘆筍串 $35

🌟鹽燒白鱔 $48

🌟日本明太子雞翼 $48
呢個都好味😆💖本身以為係雞翼上面有明太子醬,原來係釀雞翼!雞翼燒得好靚,外皮脆卜卜,咬落去仲要勁爆汁🤤💦雞翼入面塞滿咗明太子醬,雞肉多汁得嚟好嫩,而明太子又唔會好鹹,食落超惹味❤️😆

🌟日本醬燒年糕串🍡 $28
最後緊係要食個甜品🤤本身以為佢係醬油燒年糕,但原來佢係燒年糕點煉奶🤣年糕都幾厚,燒到面頭微焦,而且外脆內軟🤤裏面係好軟糯,煙煙韌韌咁💓點煉奶嚟食係世一組合🤣!

加一服務費:❎

回頭率:💜💜💜💜 (5個💜為滿分)

📍地址:常嚐食•深燒堂 (旺角)
2023-03-26 24 瀏覽
今日去睇完玩具,想去食燒物,行過呢條街,見到呢間串燒店,咁就入去試試佢。花甲粉第一次食呢樣食物,蜆肉鮮甜夠肉地,湯汁蒜香味濃,好食。魷魚燒得剛好,微焦煙靭,特登無揀到額外醬汁,都夠味。牛仔骨估唔到佢份量十足,牛味好夠,肉質淋滑,鎖住肉汁,不錯。免治骨棒市面較少見既肉串,本身已經好食,外脆內軟,還配上蛋更顯特別。推薦。安格斯牛粒牛味濃郁,生熟度恰好。翠玉瓜清甜多汁兼厚身雞腿肉肉身好滑,雞皮微焦,好味,送酒一流。

花甲粉
第一次食呢樣食物,蜆肉鮮甜夠肉地,湯汁蒜香味濃,好食。

魷魚
燒得剛好,微焦煙靭,特登無揀到額外醬汁,都夠味。

牛仔骨
估唔到佢份量十足,牛味好夠,肉質淋滑,鎖住肉汁,不錯。

免治骨棒

安格斯牛粒
牛味濃郁,生熟度恰好。

翠玉瓜
清甜多汁兼厚身

雞腿肉
肉身好滑,雞皮微焦,好味,送酒一流。

2023-03-24 39 瀏覽
食串燒一定要夠熱,呢度每檯都附設燭台保温板,可以慢慢歎。串燒肉火氣夠,味道層次都鮮明D燒物調製好彈性,由椒鹽、蜜汁到麻辣口味都有。仲可以係每款配不同調味,最勁係有五級別辣度,BB辣都唔錯吖煙肉雞腸一串三件燒到火紅煙肉脆口有油香中間既雞肉腸軟滑吸收了煙肉油精華倍添咸香感日本阿波尾雞心外脆香口,裡面軟嫩唔韌五花腩肉蘆筍串薄片肥美五花肉捲上青嫩幼蘆筍條入口先有一層脂香蘆筍清甜與油脂交雜中和油腻感又惹味燒原條大茄子原條開邊燒勁吸引冇過火夠透心油潤配上辣椒、芫茜葱、蒜蓉味道濃郁口感勁辛香茄子軟滑夾起一絲絲羊腩粒加埋孜然粉,好有羶香感雞腿肉腿部位肉質特別嫩夾Juicy燒熱即食內外同樣入味香辣加埋葱花氣味特別開胃明太子雞翼超大隻脹卜卜夠份量拎起雞翼尖整隻食最滋味面皮有雞油香加孜然粉辣味裡面釀滿橙紅色明太子餡綿密質感味道咸鮮菠蘿連皮菠蘿肉厚切多汁果肉鮮黄烤上小焦面酸甜度剛好感覺清爽竹籤既菠蘿仔立體造型幾有小時候回憶添!

煙肉雞腸
一串三件燒到火紅
煙肉脆口有油香
中間既雞肉腸軟滑
吸收了煙肉油精華
倍添咸香感

日本阿波尾雞心
外脆香口,裡面軟嫩唔韌

五花腩肉蘆筍串
中和油腻感又惹味

燒原條大茄子
原條開邊燒勁吸引
冇過火夠透心油潤
配上辣椒、芫茜葱、蒜蓉
味道濃郁口感勁辛香
茄子軟滑夾起一絲絲

羊腩粒加埋孜然粉,好有羶香感

雞腿肉

連皮菠蘿肉厚切多汁
果肉鮮黄烤上小焦面
酸甜度剛好感覺清爽
竹籤既菠蘿仔立體造型
幾有小時候回憶添!

2K
2023-03-23 31 瀏覽
近排越開越多串燒店 今次行開旺角 就嚟試吓呢間串燒店食串燒 都幾多選擇 而且有花甲粉食 今次冇食到 諗住下次嚟食🤭-🐔日本阿波尾雞肉軟骨棒 $33佢嘅雞肉濃郁 另外會俾個蛋黃你點,我哋都覺得呢個最好食 而且性價比高 😍😍😍-🍆燒茄子 $48茄子好大份 加咗好多蒜蓉同埋芫荽 唔食芫荽嘅話 記得叫佢唔好落🫣-🐔日本阿波尾雞腿肉 $33雞肉好多肉汁 醬汁甜甜地🤣-🥬韭菜 $16份量多 韭菜都好新鮮😍-🐮燒安格斯一口牛 $38肉質唔鞋口 牛肉味重 不過可以多啲🫣-🥒翠肉瓜 $20翠肉瓜椒鹽味啱啱好 而且唔乾-🍍燒菠蘿 $22好甜好多汁🤣-📍深燒堂旺角花園街1號鴻禧大廈地下2號

🐔日本阿波尾雞肉軟骨棒 $33

好甜好多汁🤣

📍深燒堂
旺角花園街1號鴻禧大廈地下2號
2023-03-20 23 瀏覽
喺廣華醫院附近經過咁啱嗰日唔想掃街,見到有間串燒舖頭於是拉埋個friend入黎試下,估唔到都有小驚喜🤓🔎 深燒心甲粉 $58呢個花甲粉個味道好濃郁,花甲兩個人share黎講都好足夠,另外仲有好多配料本身已經包埋,例如娃娃菜同埋豆卜呢啲勁入味嘅餸,我哋叫咗BB辣已經有少少頂唔住,鍾意食辣嘅朋友可以叫勁啲🫢🔎 燒原條大茄子 $46係串燒舖嘅水準,即叫即整,都差唔多15-20分鐘先上,佢加咗好多調味料,例如孜然粉黑椒都有,高質唔錯👍🏻🔎 嫩嫩牛脷芯 $48佢呢隻牛脷唔係厚切嗰啲,而係食落去偏爽口,鍾意食牛舌嘅人,可以試吓,比到你唔同嘅風味😙🔎 燒一口京蔥豬頸肉串 $35🔎 流心芝士丸 $28呢個高質推介,特別係鍾意食芝士丸嘅朋友,佢燒到出面丸層皮脆脆地少少濃咁樣,再搽咗啲蜜糖,配埋入面爆出嚟嘅芝士咁樣食落去大滿足🙂 忍唔住叫多條😉🔎 燒日式雞泡魚乾 $48依家越來越多,串燒舖頭會有嘅雞泡魚乾,食落去都拍得住居酒屋嗰啲水準,送酒傾計一流😛🔎 酸酸甜甜燒菠蘿🍍 $25佢呢個菠蘿嘅設計上盤都幾有特色,佢係沿着菠蘿層皮咁樣上,佢都係燒到面頭有少少濃但係咬落去勁多菠蘿汁爆出嚟🍍😋🔎 藍妹 $22/樽

🔎 深燒心甲粉 $58

🔎 燒日式雞泡魚乾 $48

🔎 酸酸甜甜燒菠蘿🍍 $25

🔎 藍妹 $22/樽 🍻
🔎 醇滑嘉士伯 $18/罐 🍻

📍 常嚐食•深燒堂 (旺角)

2023-03-19 367 瀏覽
好耐冇食串燒 , 今日第 1 次初嘗旺角常嚐食 • 深燒堂 ! 坐低望望餐牌 , 勁多選擇 😲😲 每一串都可以揀唔到口味 (椒鹽 , 蜜汁 , 麻辣) / 辣度 ! 正 !! 餐牌 :深燒花甲粉 (BB辣) ($58) 我哋揀咗薯粉 , 再加左肥牛 (+ $10) ! 😳😳 花甲超大隻 , 好足料 , 花甲粉入邊已經有金菇 , 娃娃菜同豆卜 👍👍 豆卜好好食 , 超索湯 ! 湯底有鮮甜味 , 辣度都啱啱好 ! 好惹味 ! 😋😋 越食越想食 ! 2 個人 share 都好夠食 , 抵 ! 推介 !清爽五花腩片蘆筍串 ($35)蘆筍冇渣 , 爽脆 , 配埋燒香左嘅豬五花肉 🤩🤩 口感層次豐富 !日本阿波尾雞腿肉 ($33)唔知點解食到甜甜地 , 雞肉彈牙 , 唔錯 👍👍脆皮燒中翼 ($28)大隻肉嫩肥美 , 雞皮燒到脹卜卜 😌😌串燒必食燒韭菜 ($16)份量好多 , 抵食 , 燒韭菜從來都冇得輸 !時令燒通菜 ($16)唔乾 ! 技巧一流 !燒安格斯一口牛 ($38)肉質好 , 唔鞋口 !正宗紐西蘭羊腩粒 ($48)大大粒 , 膻膻的 ~整體黎講 , 食店位置方便 , 選擇豐富 , 價錢又
餐牌 :
深燒花甲粉 (BB辣) ($58)
清爽五花腩片蘆筍串 ($35)

日本阿波尾雞腿肉 ($33)
唔知點解食到甜甜地 , 雞肉彈牙 , 唔錯 👍👍
脆皮燒中翼 ($28)
大隻肉嫩肥美 , 雞皮燒到脹卜卜 😌😌
串燒必食燒韭菜 ($16)
份量好多 , 抵食 , 燒韭菜從來都冇得輸 !

時令燒通菜 ($16)
唔乾 ! 技巧一流 !
燒安格斯一口牛 ($38)
肉質好 , 唔鞋口 !
正宗紐西蘭羊腩粒 ($48)
大大粒 , 膻膻的 ~

整體黎講 , 食店位置方便 , 選擇豐富 , 價錢又抵 , 性價比好高 !! 深燒花甲粉緊定令我念念不忘 !! 👍👍 一定會再黎食 !
  • 深燒花甲粉
  • 脆皮燒中翼
2023-03-17 38 瀏覽
難得出旺角食飯 緊係要揀間好食又好坐朋友帶咗我去呢到食串燒🍡🍢正呀!樣樣都想食 但又眼闊肚窄串燒啱晒 仲要有海鮮 睇張點心紙已經想全部叫晒 比朋友阻止佢話要慢慢幾串咁叫 第一轉等左唔係好耐 約10分鐘即叫即燒 真係勁正自選辣度 BB到魔鬼辣小辣啱晒我😋燒菠蘿好可愛🦪蒜蓉燒西班牙珍寶蠔 👍🏻🐚蒜蓉燒鮑魚 🦑韓式照燒魷魚鬚👍🏻🐚 深宵堂特調燒花甲👍🏻🥒燒清甜翠玉瓜🥩燒安格斯一口牛🍗脆皮雞中翼🍢燒台灣腸🍍甜甜酸酸燒菠蘿 👍🏻價錢中價,環境乾淨,坐得舒服 ,可再回頭👍🏻
難得出旺角食飯 緊係要揀間好食又好坐

🥩燒安格斯一口牛

🍗脆皮雞中翼
🍢燒台灣腸

🍍甜甜酸酸燒菠蘿 👍🏻

價錢中價,環境乾淨,坐得舒服 ,可再回頭👍🏻
2023-03-15
  • 蒜蓉燒西班牙珍寶蠔
  • 深宵堂特調燒花甲
2023-03-17 244 瀏覽
來到旺角,想掃街吃小食,但人頭湧湧太擠迫;於是便找了一間串燒店,也可滿足我吃小吃的念頭⋯⋯這次的發現也有驚喜❤️原來這是東北口味的串燒店,就是我愛吃的蒙古/新疆串燒,加花椒粉/孜然粉/花椒粉⋯⋯份外惹味;不過此店最貼心就是可以按照自己喜歡的口味有椒鹽 / 蜜汁 / 麻辣 加不同程度的5個辣度調校,還有一個小爐佐熱,保持最佳的溫度❣️深燒花甲粉$58 (加稻庭烏冬$3)必食推介👍🏻 湯底清甜充滿花椒味,花甲數量也不少,烏冬掛滿了湯的精華❣️燒通菜$16正宗東北味,通菜很有燒烤的味道,比鑊氣更濃烈,加上辣椒粉花椒粉很惹味❣️原條大茄子$48超大塊,辣椒蒜蓉芫荽蔥花,濃味人最愛❣️五花腩片蘆筍串$35五花腩油花燒得香口,但不至於肥膩,包着蘆筍精華所在❣️豆腐$18這個豆腐比較硬身而結實,口感像台式臭豆腐,但口味卻是椒鹽+辣味❣️燒安格斯一口牛$38最愛濃味孜然粉,稔身牛柳粒❣️韓式照燒魷魚鬚$30味道就是甜甜的,跟之前的不一樣🇯🇵日式系列, 加日式燒汁甜甜的口味❣️免治雞肉軟骨棒 $38 有蛋黃伴棒❣️芝心竹輪$33 獅子狗中心藏着芝士❣️正火燒飯團$28很喜歡這個,有飯蕉的外層加燒汁及紫菜

深燒花甲粉

❣️深燒花甲粉$58 (加稻庭烏冬$3)
燒通菜

❣️燒通菜$16
原條大茄子

❣️原條大茄子$48
超大塊,辣椒蒜蓉芫荽蔥花,濃味人最愛
五花腩片蘆筍串

❣️五花腩片蘆筍串$35
五花腩油花燒得香口,但不至於肥膩,包着蘆筍精華所在

❣️豆腐$18
這個豆腐比較硬身而結實,口感像台式臭豆腐
,但口味卻是椒鹽+辣味

❣️燒安格斯一口牛$38
最愛濃味孜然粉,稔身牛柳粒

❣️韓式照燒魷魚鬚$30
味道就是甜甜的,跟之前的不一樣

🇯🇵日式系列, 加日式燒汁甜甜的口味

❣️免治雞肉軟骨棒 $38
有蛋黃伴棒
燒飯團

❣️芝心竹輪$33
獅子狗中心藏着芝士

❣️正火燒飯團$28
很喜歡這個,有飯蕉的外層加燒汁及紫菜

2023-03-14
燒通菜
原條大茄子
五花腩片蘆筍串
燒飯團
2023-03-16 21 瀏覽
原本係俾門口招牌深燒花甲粉吸引入去 但坐底睇餐牌既時候就改變主意😌 啲串燒太吸引啦😆每枱都有個爐仔 只要食串燒就會點著裡面既蠟燭🕯️ 可以熱住啲串燒 idea 幾好👍🏻🔅燒清甜翠肉瓜 真係瓜如其名 好清甜 夠厚身 外面睇落好乾爽 但咬落爆哂汁🔅好好食豆腐 真係好好食🤤 豆腐好乾身 似食豆乾口感🔅健身最愛雞肉串 偽健身人士當然要試下🤫 雞肉唔乾柴 配埋麻辣好惹味🔅芫荽肥牛串 第一次見有芫荽🤩 未食已經聞到陣芫荽香 食個陣成口都係芫荽☺️☺️☺️ 好正🔅流心芝士丸 咬落去個下軟林林就知好流心好多餡 真係要慢慢食/攤凍些少先食🫣🔅酸酸甜甜燒菠蘿🍍做呢餐既ending 就岩哂 不過見每枱都會叫花甲粉 今次冇食到有啲可惜🥹但肚量有限 唯有下次搵朋友一齊再食🤭🤭🤭

🔅好好食豆腐 真係好好食🤤 豆腐好乾身 似食豆乾口感

🔅酸酸甜甜燒菠蘿🍍做呢餐既ending 就岩哂

• 芫荽肥牛卷
2023-03-16 27 瀏覽
今日同朋友去咗旺角食串燒同花甲紅薯粉💕花甲紅薯粉,我揀咗小辣、再配上金菇菜,娃娃菜、豆卜,湯底好鮮甜、配料吸收曬湯的精華、好正呢!而花甲亦好大隻、好新鮮、沒有沙!只係$58、真係好抵食👍🏻串燒亦有好多種類,我哋揀咗日本雞腎 $38,美國雞腎 $25、日本雞肉免治軟骨$38、串燒年糕$25、豬大腸 $28、魷魚$30、安格斯牛$38, 燒菠蘿$25我覺得日本雞腎同美國鷄臂一樣咁爽口!只是醬汁不同! 全部串燒我都揀咗小辣,好好味、我尤其喜歡燒年糕、口感qq 甜甜的!而豬大腸都燒到外脆內軟💕免治雞肉棒再配日本的生雞蛋、一齊撈埋食、口感豐富❤️而且佢哋將啲串燒放上小火爐上幫助保溫,我同朋友可以慢慢食,唔使驚佢凍咗 、好貼身的服務👍🏻波蘿🍍雕得好可愛、食完之後可以中和返口裏的辣味我下次絕對可以為咗花甲粉同波蘿再來❤️人均$160
今日同朋友去咗旺角食串燒同花甲紅薯粉💕

波蘿🍍雕得好可愛、食完之後可以中和返口裏的辣味

我下次絕對可以為咗花甲粉同波蘿再來❤️

人均$160
2023-03-14 27 瀏覽
約左朋友食晚飯,諗緊去邊食。最終決定喺旺角食,貪旺角係中心點又多野行。想食串燒就上網search下旺角邊間餐廳有串燒食。搵到一間叫「常嚐食·深燒堂」。有得揀「口味」同埋「辣度」。「口味」可以揀「椒鹽」/「蜜汁」/「麻辣」。「辣度」由「BB辣」至「魔鬼辣」都有。食客可以按自己嘅喜好選擇,不錯!👍🏻我和朋友都不太吃辣,所以各款串燒的「口味」我地都揀「椒鹽」/「蜜汁」。串燒都是在廚房內燒好後端上枱的。枱上放了一個「爐」供食客「烘」住d串燒讓串燒保持熱度。❤️日本芝心竹輪漲卜卜。一咬爆「芝」——一咬——藏在竹輪中間的芝士就在口中「爆」出來,大滿足!鍾意芝士嘅朋友不要錯過!❤️金菇肥牛揀左椒鹽味。金菇同肥牛呢個配搭無得輸!兩者同食好有口感。金菇好大梳!金菇保留到水份,吸收左椒鹽汁入味又惹味😋❤️原條茄子🍆 揀左椒鹽味。呢個必點!茄子成隻碟咁大!🤩有芫荽蔥,仲有蒜粒,超香!😍😍😍蒜蓉切碎切成勁細粒,份量多,每一啖都食到!啱啱燒起,上枱時重冒煙!用筷子夾,可以成梳成梳咁夾起茄子d肉,食得好爽!🥳❤️菠蘿🍍擺盤好靚。菠蘿切好一片片放在菠蘿皮上。有個菠蘿裝飾品插在菠蘿皮上。菠蘿好甜。❤️雞全翼揀左蜜汁味。大隻又多

❤️日本芝心竹輪

❤️金菇肥牛揀左椒鹽味。
金菇同肥牛呢個配搭無得輸!兩者同食好有口感。
金菇好大梳!金菇保留到水份,吸收左椒鹽汁入味又惹味😋

❤️菠蘿🍍

❤️雞全翼揀左蜜汁味。大隻又多肉。

❤️雞腎揀左椒鹽味。雞腎脆口。

❤️安格斯牛粒揀左蜜汁味。牛味香濃有口感。

❤️司華力腸揀左蜜汁味。外皮脆,大大條好滿足。

❤️燒墨汁墨魚丸揀左蜜汁味。入面真係有墨魚條,真係真材實料!燒好即刻上枱,想食但熱得滯擺唔到入口,辣嘴。要攤一陣先食得。

食完d串燒有d熱氣。飲番罐王老吉解解熱氣~

食完今餐覺得好似去左bbq咁。因為d串燒都好有燒烤味,好有BBQ風味。無時間去郊外BBQ喺呢間餐廳食下串燒止下癮都是一個不錯的選擇🥳👍🏻!
2023-03-09 23 瀏覽
<好味串燒足料花甲粉>🤩鍾意食串燒又鍾意食花甲粉既你, 一定要試下係旺角呢間串燒花甲粉店. 串燒款式選擇多, 可以自選辣度😋當然我一定order至愛既花甲粉😋 超大碗又足料, 好多隻花甲, 而且大大粒, 又鮮甜. 配菜方面仲有豆卜, 金菇, 菜等. 有粉絲或薯粉可以揀, 如果想食烏冬仲可以加$3食🤭 因為我唔太食得辣既關係, 所以揀左BB辣😍 啱晒我口味.串燒方面, 有個爐keep住熱住d 串燒, 唔駛驚凍晒. 基本上每一款都惹味好食, 燒得剛剛好😎 我特別推介年糕串, 燒菠蘿. 可能我比較喜歡食甜既野, 特別覺得呢兩款好啱我好味.👍整體所以食物正, 而且價錢亦相當合理抵食, 絕對值得回頭再食.🍢餐廳 : 常嚐食, 深燒堂🍡地址 : 旺角花園街1號2舖
<好味串燒足料花甲粉>🤩

🍢餐廳 : 常嚐食, 深燒堂
🍡地址 : 旺角花園街1號2舖
2023-03-09
  • 深燒花甲粉
收工嚟到油麻地「常嚐食·深燒堂」食串燒,一掃工作嘅苦悶!門口大玻璃窗已經望到店員係度燒烤,全部即叫即燒,風味十足。小店細細間都有幾十個座位,一邊食串燒,又可以飲吓啤酒傾吓偈,唔錯唔錯!店員燒之前會問你食唔食辣,唔食就記得要揚聲喇📢🔹韓燒五花肉大推!將大片五花肉切成細粒燒,肉質唔錯,醃得入味,表面有韓式燒烤醬,燒得幾Juicy,亦配有生菜,夾著一齊食無咁膩,更好吃😋🔹芝士年糕切餅大讚呢個日式醬燒年糕,表面似有焦糖,好脆口,入面就啖啖芝士,咬落煙韌。🔹青魚柳煎出嚟比較乾身,勝在少骨,加入檸檬汁都幾清新。🔹燒原條茄子|金菇肥牛|韮菜|豆腐最後食番啲菜類,健康啲☺️燒原條茄子🍆落咗好多蔥花蒜蓉😋各款表面都灑有孜然粉,變得惹味起來。🐷🛎️必試指數:8/10🔆

🔹韓燒五花肉

🔹芝士年糕切餅

🔹青魚柳
煎出嚟比較乾身,勝在少骨,加入檸檬汁都幾清新。

🔹燒原條茄子|金菇肥牛|韮菜|豆腐

🐷🛎️必試指數:8/10🔆
2023-03-08
  • 韓燒五花肉
2023-03-07 29 瀏覽
舖頭除咗有串燒仲有花甲粉選擇,店舖細細但都人流架煙肉蕃茄簡簡單單嘅配搭,煙肉嘅香味,再加上多汁嘅車厘茄,口感更加豐富豆腐揀左BB辣,但都係太辣,我略厭豆腐燒到太乾身,失去豆腐嘅鮮甜,而且4邊燒到有點硬,內餡微暖一口牛厚嘅質素高,而且不會太靭牛脷芯牛脷薄,燒得脆口,又唔覺有油膩感多春魚有時食多春魚會燒得太乾,冇左汁感,但呢度燒得岩岩好京蔥豬頸肉係我覺得最好食,豬頸肉汁嫩,配埋有咬口嘅京蔥,係唔錯嘅配搭不過個人建議係 食物有時唔夠熱,反而會影響左整體嘅口感,食串燒都係熱辣辣會好食啲🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹常嚐食•深燒堂 (旺角)旺角花園街1號鴻禧大廈地下2號舖🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸#旺角好食 #旺角食好西
舖頭除咗有串燒仲有花甲粉選擇,店舖細細但都人流架

煙肉蕃茄

一口牛
厚嘅質素高,而且不會太靭

牛脷芯
牛脷薄,燒得脆口,又唔覺有油膩感

多春魚
有時食多春魚會燒得太乾,冇左汁感,但呢度燒得岩岩好

京蔥豬頸肉
係我覺得最好食,豬頸肉汁嫩,配埋有咬口嘅京蔥,係唔錯嘅配搭

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
常嚐食•深燒堂 (旺角)
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#旺角好食 #旺角食好西