🫶🏻[點心定火鍋?Why not both?]每位$198起今晚20:30入座,全店差乎滿座,店內好熱鬧,一班人飲酒吹水,全部枱都係圓枱大大張可以放多d食物。任飲飲品🥤任飲啤酒、可樂、果汁、清熱飲品見到過半數食客都係飲緊啤酒🍻。不得不提常滿竟然提供支裝大啤,好少任飲餐廳會供應。🫖等火鍋湯滾前,食d點心先啦!蝦餃皇、燒賣皇、小籠包依幾款皇牌點心都有得任食,剛蒸起熱烘烘好好食,皮薄料靚。其他你諗到既點心都有你叫。吃完點心就出去拎熟食。酒樓飲返碗碗仔翅先,夠晒足料多菇片同木耳絲。仲有多款小食如魚蛋、炸雞翼等開胃食物。任食火鍋配料:(剔剔紙內)♦️一級牛雙併(牛展併牛脷)、精選肥牛♦️海生蝦、脆肉鯇魚、魚片拼魚腩、魚頭♦️手打雙丸、鯪魚球墨魚丸🍽️場內自取:龍脷柳、牛栢葉、丸類、鴨血豆腐、蔬菜類🥬等火鍋配料都算多款,菜類亦好新鮮。脆肉鯇魚片同腩幾正,魚🐟肉幾滑。魚頭我叫完又叫,除了骨膠原外臉都幾多肉。牛類色澤都幾靚,食落唔鞋口。🔥火鍋最緊要係湯底蕃茄薯仔排骨湯底湯底慢慢滾,去到中段排骨開始出味,蕃茄薯仔溶後好好味。其他:特色鍋底:香辣/冬蔭公(鯇)魚鍋/雞煲(免費升級)多人聚會搵餐廳?去荃灣大鴻輝「常

任飲飲品🥤
任飲啤酒、可樂、果汁、清熱飲品

🫖等火鍋湯滾前,食d點心先啦!

任食火鍋配料:(剔剔紙內)
♦️一級牛雙併(牛展併牛脷)、精選肥牛
♦️海生蝦、脆肉鯇魚、魚片拼魚腩、魚頭
♦️手打雙丸、鯪魚球墨魚丸

🍽️場內自取:
龍脷柳、牛栢葉、丸類、鴨血豆腐、蔬菜類🥬等

🔥火鍋最緊要係湯底
蕃茄薯仔排骨湯底
湯底慢慢滾,去到中段排骨開始出味,蕃茄薯仔溶後好好味。
其他:特色鍋底:香辣/冬蔭公(鯇)魚鍋/雞煲(免費升級)
多人聚會搵餐廳?去荃灣大鴻輝「常滿百家菜」啦!
  • 燒賣
  • 小籠包
2024-01-10 5440 瀏覽
Affordable Dim Sum/hotpot all you can eat@Tsuen Wan..My families and I went to a restaurant called“Sheung Moon Chinese Cuisine” (常滿百家菜)located in 12/F, Emperor Plaza, 55 Chung On Street, Tsuen Wan荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓..it only costs HKD$198 per person to enjoy over 50 different types of Dim Sum and hotpot without time limit!!(無時限)..each customer can enjoy one abalone.."Shrimp siu mai"鮮蝦蒸燒賣.nicely seasoning yet.springy and bouncy texture.Yummmmm."."shrimp dumplings"蝦餃.incredibly huge size!!.with
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心12樓

"Shrimp siu mai"
鮮蝦蒸燒賣
nicely seasoning yet
springy and bouncy texture
Yummmmm
"

"shrimp dumplings"
蝦餃
incredibly huge size!!
with 3 while shrimp is wrapped inside

"fermented bean chicken feet"
豉汁鳳爪
very collagenic
with a bite

"Steamed pork ribs with garlic"
蒜香蒸排骨
the pork ribs are fresh and sweet

"Fried turnip cake"
蘿蔔絲酥餅
with sweet ,soft shredded turnip as the filling
Golden crispy and crunchy crust on the outside

hotpot is also all you can eat woth seafood and proteins
the prawns are fresh and sweet
the beef is fresh woth pleasant beefy flavour
all in all ,value for money at such affordable price!!

2024-01-07 439 瀏覽
荃湾的这家“常满百家菜”再次刷新了我对香港放题的认知,既可以茶点放题,又可以火锅放题,一次吃两个,一本大满足! 他们家的火锅有十几种锅底,我们最后选的是薯仔排骨锅,味道非常浓郁!排骨很好吃! 火锅配料可以无限加,我们点了滑牛,肥牛还有各种肉,有猪头肉还有脆鱼,他们家的虾子是活的,特别惊喜! 除此之外,茶点也非常齐全!我们点了凤爪,蒸排骨,牛柏叶,滑鸡,还有各种茶点,味道都非常棒! 无限时吃到饱!超棒!非常喜欢!
无限时吃到饱!超棒!非常喜欢!
2024-01-06 375 瀏覽
荃灣🚇大鴻輝呢間常滿百家菜🥢呢期有火鍋加點心不限時任飲任食🤤,而且我晚市去只係💰$198/位,十分之😊抵食!佢哋嘅🍲火鍋有多款湯底🥣可以選擇,仲有雞煲或者🐟魚鍋可以擇。不過我哋就揀咗🎊新出推介嘅🥥椰子燉雞湯🐓鍋底,而且飲落都幾😋清甜。🐂牛展拼牛脷、肥牛同埋🇭🇰本地滑牛絕對係😈牛魔王必選。而且亦都有不同嘅丸、🥟餃、蔬菜,仲有鬼馬釀百花🤩添,不過我就比較😍鍾意佢哋嘅海蝦🦐,肉爽鮮味!🧆點心絕對係呢度嘅👍王牌,有成19款唔同嘅點心🤤任食,尤其係燒賣好大粒幾☺️鮮味,小籠包多湯汁啱我🥰口味,牛肉球質素亦都好😋唔錯,至於炸物我就比較鍾意🔥炸雲吞。另外💪自助區仲有唔同嘅🍲火鍋配料、湯羹🥣、碗仔翅、糖水、🐖炸豬扒、炸雞翼🐓同埋薑醋等等嘅嘢食。🧃飲品雖然唔算太豐富,👌不過我覺得都足夠嘅,尤其係佢有多款嘅🍺大啤,同埋樽裝汽水。甜品除咗🥣糖水之外,仲有幾款🍮糕點、啫喱同埋多款嘅🍨雪糕,都幾滿足。

🐂牛展拼牛脷、肥牛同埋🇭🇰本地滑牛絕對係😈牛魔王必選。

2023-12-28 532 瀏覽
唔知大家鍾唔鍾意食點心呢?我係點心控,屋企人係火鍋控,呢度有齊點心同火鍋,啱晒我哋過去食餐包👍🏻 點心嘅款式有好多,流沙包、蒸排骨、芋絲炸春卷、酸甜炸雲吞、蘿蔔絲酥餅等,個人喜歡雜菌蒸滑雞同豉汁蒸鳳爪,雞肉嫩滑多汁,越食越上癮、鳳爪煮到好入味,一個人可以食幾碟👌🏻之後到火鍋,主要都係食咗啲菜啊,牛肉,麵,等緊點心嘅期間慢慢煮住嚟食,一邊傾偈一邊食都幾happy!本身以為點心同火鍋已經夠多嘢食,估唔到出邊仲有新鮮熱辣辣炸起嘅雞翼、豬扒、炒蝦等等,每一次出爐嘅時候啲人就衝過去攞,好似有啲料到,所以自己都攞咗份、真係好有驚喜😱雞翼又大件,外脆內嫩,啖啖肉,熱辣辣,好鬼正,應該食咗10件都有😂 豬扒都好正、蝦得一盤,好彩趕得切攞咗啲返嚟食,新鮮,彈牙!最後記住留肚食甜品,有雪糕,有糖水,一定要食紅豆沙,呢度偏係紅豆水多過紅豆沙,但係好好飲,好鍾意❤️

2023-12-28 452 瀏覽
唔覺唔覺又2024年,今日同一家大細嚟咗呢度食晚飯,要咗個任飲任食火鍋點心套餐,一個人只需要$198,仲可以食足5個鐘,如果大胃王過嚟食嘅話一定好抵😂 點心選擇超級多,有成20款左右,有蒸亦有炸,我哋樣樣叫咗少少試吓味道,值得一讚嘅喺呢度可以逐件逐件叫,按返人頭咁樣食就唔怕浪費啦!我最鍾食小籠包、蝦餃皇、鮮蝦燒賣皇同鮮竹牛肉球。小籠包望落個樣一般,但係食落竟然會爆汁,而且個皮夠薄身,好有驚喜。蝦餃皇果然真係蝦餃皇,因為入邊有成三至四粒大大嘅蝦,出邊未食過咁多蝦嘅蝦餃,仲要係爽口彈牙嘅😱燒賣同樣好鬼大粒,唔粉,有肉,好正、牛肉球真係不得之了,傳統懷舊味道,我哋食到舔舔脷,好癲呀,呢個價錢出邊真係食唔到🥹 等緊點心嘅同事可以食火鍋,有雞煲亦可以要單鍋或者鴛鴦鍋,自助區有蔬菜同埋丸子可以攞,牛肉啊,其他嗰啲就tick紙,overall質素都唔錯,見啲人係咁攞,講真食完一輪點心已經爆咗七成都唔係食到好多火鍋🥱會encore。

2023-12-18 584 瀏覽
昨天晚上去,唔會再有第2次,因為衛生真係過唔到自己個關。6点零5分去到全煲猪腳薑只剩骨,一粒肉一粒薑都冇,直到10pm走,從來冇補過貨!紅豆沙同雪耳糖水可能係貴價野亦都從來冇補過。😂呢度的熱盤自助要用搶的,冇人會排隊。只可以講野食係对得佳價格。可能係星期日,真係非常超级無敵逼,食飯食得甘辛苦為乜呢,我會選擇其他……冇下次啦,唔好再约黎呢度,拜託!4人成千蚊唔收咭,只收現金和八達通……
2023-12-13 472 瀏覽
今日啊公帶咗我嚟呢間佢成日幫襯嘅酒樓,除咗有任食點心,仲可以打邊爐任食⌛️不限時 火鍋+點心任飲任食 $198✨食物🥟點心-酒樓最有特色嘅點心 呢到都可以任食 蝦餃大粒彈牙 排骨幾香蒜蓉味 仲有炸雲吞酥脆🍲火鍋-精選肥牛 肉成色唔錯 唔會比哂極肥部位-本地滑牛 牛肉質感唔錯-魚頭及脆肉鯇 都幾新鮮🥛飲品-有我最愛嘅樽裝維他奶 仲有樽裝汽水🍰甜品-除咗有港式糖水紅豆沙、番薯糖水、雪耳木瓜等 仲有港產雪糕總括嚟講,估唔到仲有咁抵食嘅任食,難怪咁多人
⌛️不限時 火鍋+點心任飲任食 $198

-魚頭及脆肉鯇 都幾新鮮

🥛飲品
-有我最愛嘅樽裝維他奶 仲有樽裝汽水
🍰甜品
-除咗有港式糖水紅豆沙、番薯糖水、雪耳木瓜等 仲有港產雪糕

總括嚟講,估唔到仲有咁抵食嘅任食,難怪咁多人
2023-12-11 427 瀏覽
火鍋放題就食得多,今日收早工在荃灣逛街見到點心+火鍋放題(常滿百家菜)兩者都是自己favorite。價錢大眾化,單是廣東點心,已值回票價,還有長者優惠,抵……抵👍,可以帶埋阿爸阿媽大排檔自取時令蔬菜、火鍋配料及熟食❣️熟食區雞肉串燒、炸雞翼、炸豬扒、薯角、藥膳雞腳、豬腳薑…………等,十多款,新鮮出爐,源源不絕,重會不停加添❣️飲品區飲品種類多元化,愛好和三五知己吹吹水啤一啤🍻🍻一定唔會令你失望❣️火鍋區水魷魚、牛柏葉、鮮魷、滑雞、青翠嫩綠蔬菜…………等類繁多,新鮮食材非常吸🤩🤩❣️點單火鍋配料即點即出,無飛單,只要食得落,供應源源不絕,只點了牛展拼牛脷、肥牛、海生蝦、脆肉鯇魚、魚頭、手打雙丸兩個round 🤣🤣食材超級新鮮,牛脷軟嫩有口感,手打雙丸爽滑鮮味,海鮮蝦肉質爽脆廣東點心🥰🥰❣️常滿蝦餃皇饀料常滿大大隻鮮蝦爽口彈牙,溫馨提示一啖咬落小心燙口❣️鮮蝦燒賣皇大大粒肉質鮮美,帶鮮蝦的鮮甜,口感豐富❣️蒜香蒸排骨排骨“索”滿蒜香味道,肉質嫩滑❣️鮮竹牛肉球懷舊鮮竹牛肉球配入喼汁,令牛肉的味道提鮮絕配❣️雜菌蒸滑雞雞肉嫩滑多汁❣️酸甜炸雲吞外層酥脆,饀料肉汁鮮甜,拌入酸甜醬更加惹味❣️金勾鹹水角外層軟糯酥脆,

大排檔自取時令蔬菜、火鍋配料及熟食
❣️熟食區

❣️飲品區

❣️火鍋

❣️點單火鍋配料

廣東點心🥰🥰
❣️常滿蝦餃皇

饀料常滿大大隻鮮蝦爽口彈牙,溫馨提示一啖咬落小心燙口
❣️鮮蝦燒賣皇

大大粒肉質鮮美,帶鮮蝦的鮮甜,口感豐富
❣️蒜香蒸排骨
排骨“索”滿蒜香味道,肉質嫩滑
❣️鮮竹牛肉球
懷舊鮮竹牛肉球配入喼汁,令牛肉的味道提鮮絕配
❣️雜菌蒸滑雞
雞肉嫩滑多汁
❣️酸甜炸雲吞

外層酥脆,饀料肉汁鮮甜,拌入酸甜醬更加惹味
❣️金勾鹹水角
外層軟糯酥脆,餡料好美味😋
❣️懷舊馬拉糕

口感豐富蛋味濃,入口蓬鬆香甜
2023-12-01 474 瀏覽
荃灣大鴻輝(荃灣)中心的常滿百家菜,點心、小菜及雞煲、魚煲、火鍋……等,放題任飲任食之選。點心+火鍋放題$198,可無限時享用包含超過50款中式小菜點心放題 + 自助區任食。大排檔自助有炸雞翼、炸蝦片、炸薯條、豬腳薑、炆雞腳、飲品、甜品……等。香辣雞煲,雞肉嫩滑惹味,因爲太多野食,要不然會再添加!放題點心多款式,招牌小籠包常滿蝦餃皇蒜香蒸排骨鮮蝦燒賣皇、鮮竹牛肉球鼓汁蒸鳳爪……等,與平時酒樓飲茶的點心一樣,常滿蝦餃皇及鮮蝦燒賣皇爽口多汁、鮮竹牛肉球很嫩滑……每一款都是主角,火鍋也很多選擇。牛展拼牛脷,牛展新鮮又有口感,牛脷有點煙韌但很油香!本地滑牛口感嫩滑,就算灼的時間久一些也不會老。手打鯪魚丸食落魚味鮮,口感也較爽!放題任飲任食2小時,食得開心且滿足!

香辣雞煲,雞肉嫩滑惹味,因爲太多野食,要不然會再添加!

放題點心多款式,招牌小籠包

常滿蝦餃皇

蒜香蒸排骨

鮮蝦燒賣皇、鮮竹牛肉球

每一款都是主角,火鍋也很多選擇。

牛展拼牛脷,牛展新鮮又有口感,牛脷有點煙韌但很油香!

本地滑牛口感嫩滑,就算灼的時間久一些也不會老。
手打鯪魚丸食落魚味鮮,口感也較爽!

放題任飲任食2小時,食得開心且滿足!
小菜點心放題 $198💕💞選擇好多 仲有自助區選擇兩個人去食 最後都試唔晒佢所有嘢點心最鍾意蝦餃燒賣燒賣蝦餃大大粒 必食蝦肉好大粒 彈牙 食落好滿足蒜香蒸排骨 炆得好入味 都算好厚肉蒸滑雞雞肉滑嫩 大大嚿 咬落好Juicy小菜最推介咕嚕肉甜酸度調校得好好 香脆可口呢個嗌咗兩碟💞佢哋仲有水煮魚/牛肉 都幾特別飲品方面好欣賞佢竟然有支裝維他奶 同埋支裝可樂飲品選擇,一啲都唔馬虎仲有熱嘅支裝維他奶 好貼心另外每位都會送蠔皇扣鮑魚及雙皮奶 鮑魚炆得好入味 雙皮奶 奶味就偏淡少少 但都算滑總結 任飲任食點心+小菜放題嚟講 質素都算幾唔錯 同埋價錢唔算特別貴 好多特色嘢都會有 選擇種類多
小菜點心放題 $198💕💞

佢哋仲有水煮魚/牛肉
都幾特別

飲品方面
好欣賞佢竟然有支裝維他奶 同埋支裝可樂
飲品選擇,一啲都唔馬虎
仲有熱嘅支裝維他奶 好貼心

另外每位都會送蠔皇扣鮑魚及雙皮奶
鮑魚炆得好入味
雙皮奶 奶味就偏淡少少 但都算滑

• 燒賣
  • 咕嚕肉
2023-11-05 578 瀏覽
中菜放題食物不堪入目,質素差且衛生情況惡劣,當中尤其以小菜類食品為甚,上海粗炒、咕嚕肉、糖醋骨等等,像放了很久的兩餸飯那般,食品擺盤令我們失去食慾。點心質素俾小菜好一點,但係蒸籠卻污糟。總括而言,建議小心其他有水份的評論,晚飯每位大約$240 ,令我們感覺浪費金錢,這個價格也有其他很好的選擇。
中菜放題

2023-11-01 484 瀏覽
嘩 今晚同太太黎到有荃灣美食大樓之稱嘅大鴻輝中心,食小編最鍾意嘅火鍋😍仲有點心食添!搞到小編心花怒放😬點心+ 火鍋放題 $198/位火鍋湯底我地就揀左椰子雞湯底,椰子味非常之濃郁🤤而且材料十足!呢個價錢任飲任食相當之抵!有超過50樣嘢飲嘢食任君選擇😋仲有即叫即蒸嘅點心!點心嘅種類都有唔少選擇👍當中蝦餃 同 燒賣真係要一試,非常之足料😋餡料入面大大隻蝦👍真係岩哂同同事 或 朋友 或 屋企人大伙人黎聚餐😬

點心+ 火鍋放題 $198/位

真係岩哂同同事 或 朋友 或 屋企人大伙人黎聚餐😬
2023-10-31 259 瀏覽
因為爸爸鍾意去酒樓嘆一盅兩件,今晚搵左間有點心放題既酒樓黎滿足下佢。呢間餐廳晚市有點心+火鍋放題($198)。雖然環境唔算好靚,但絕對夠飽肚,岩曬麻甩爸爸👨🏻。點心方面,個人幾推介叫蝦餃,每粒餃有3粒蝦🦐咁多呀。另外,燒賣同埋小籠包都幾好食🤤。至於火鍋,我地叫左雞煲底,雞件數量都幾多下,同埋唔會好咸👍🏻,材料黎講,海蝦都幾大隻。飲品方面,竟然有支裝飲品!支裝可樂特別有氣,支裝維他奶更加係童年回憶黎。至於甜品有啫喱同茶味雪糕。
因為爸爸鍾意去酒樓嘆一盅兩件,今晚搵左間有點心放題酒樓黎滿足下佢。呢間餐廳晚市有點心+火鍋放題($198)。雖然環境唔算好靚,但絕對夠飽肚,岩曬麻甩爸爸👨🏻。

至於甜品有啫喱同茶味雪糕。
2023-10-31 288 瀏覽
荃灣大鴻輝(荃灣)中心,有很多餐廳,常滿百家菜,就是其中一間,有雞煲、魚煲、火鍋點心、小菜……等,放題無限時任飲任食。餐廳放題有火鍋放題、50多款中式小菜及點心,及有自助區任食,及啤酒汽水……大排檔的熟食豬腳薑、炸雞翼、炸雞軟骨、炸蝦片、薯條……等。好開心可以食火鍋之餘還有點心,點心都有多款選擇,招牌小籠包、山竹牛肉球、鮮蝦燒𧶠皇、薑蔥牛柏葉……私心推介的有軟滑的山竹牛肉球及鮮甜多汁的招牌小籠包……!湯底要了沙爹鍋及澳門豬骨鍋。火鍋配料有自助也有紙點的,選擇都有多款式……自助中有豬潤、牛柏葉、雞肉、丸類、粉面、 蔬菜……等。火鍋缺不了的精選肥牛、本地滑牛,切得薄薄的,非常好牛味~~海鮮的魚頭新鮮。海生蝦很爽口,而且肉質鮮甜!手打雙丸,手打鯪魚球及墨魚丸,彈牙爽口,味道很鮮!甜品都好正,馬豆糕、紀子桂花糕、食得很盡興!

餐廳放題火鍋放題、50多款中式小菜及點心,及有自助區任食,及啤酒汽水……

大排檔的熟食豬腳薑、炸雞翼、炸雞軟骨、炸蝦片、薯條……等。

私心推介的有軟滑的山竹牛肉球及鮮甜多汁的招牌小籠包……!

湯底要了沙爹鍋及澳門豬骨鍋。

火鍋配料有自助也有紙點的,選擇都有多款式……
自助中有豬潤、牛柏葉、雞肉、丸類、粉面、 蔬菜……等。

火鍋缺不了的精選肥牛、本地滑牛,切得薄薄的,非常好牛味~~

海鮮的魚頭新鮮。
海生蝦很爽口,而且肉質鮮甜!
手打雙丸,手打鯪魚球及墨魚丸,彈牙爽口,味道很鮮!

甜品都好正,馬豆糕、紀子桂花糕、食得很盡興!