LAVAZZA x ALMOND ROCA出左全新咖啡!😍 LAVAZZA 芝士奶蓋焦糖咖啡,濃香咖啡配上順滑奶蓋同焦糖甜香,再搭一粒酥脆 ALMOND ROCA 杏仁糖,喝一口咖啡,再食一口杏仁糖,味道超夾,香甜又好飲!✨🤩依家仲有優惠:即日起至2025年6月30日🔸 買一杯 LAVAZZA 芝士奶蓋焦糖咖啡,免費送 ALMOND ROCA 杏仁糖一粒!🔸推廣期內買滿5杯指定飲品,可換 LAVAZZA 精美禮品🎁(咖啡濾杯/電話繩/隨身鏡),美觀又實用!

喝一口咖啡,再食一口杏仁糖,味道超夾,香甜又好飲!✨

🤩依家仲有優惠:
即日起至2025年6月30日
🔸 買一杯 LAVAZZA 芝士奶蓋焦糖咖啡,
免費送 ALMOND ROCA 杏仁糖一粒!
❣️【期間限定】LAVAZZA芝士奶蓋焦糖咖啡 x ALMOND ROCA杏仁糖❣️奶啡控們有福啦😍😍 LAVAZZA 芝士奶蓋焦糖咖啡 x ALMOND ROCA 杏仁糖☕️最近聯盛推出新口味😋係春夏限定活動嚟㗎🥰意大利經典咖啡品牌 LAVAZZA 聯手享譽全球的杏仁太妃糖品牌 ALMOND ROCA,推出期間限定活動 ❣️我同小俐俐就嚟咗佐敦嘅Kitchen Savvy🌟呢度環境舒適❣️喺附近行完街上嚟休息一下🥰嘆杯咖啡😎真係perfect😘LAVAZZA咖啡豆出名優質醇香😎烘焙程度剛剛好👍🏻濃郁咖啡香配上絲滑奶蓋同焦糖甜味😋再咬一啖酥脆樂家杏仁糖💟Woo~~幸福感直線上升🥰🥰

即日起至2025年6月30日,係指定銷售點買一杯 LAVAZZA 芝士奶蓋焦糖咖啡,仲可以免費獲贈ALMOND ROCA 樂家杏仁糖添🌟 另外,推廣期間內買 LAVAZZA 指定特飲滿5杯,更可免費兌換 LAVAZZA 精美禮品一份💝有咖啡濾杯、電話繩或隨身鏡選擇💓數量有限,送完即止!

2025-05-03
2025-05-08 0 瀏覽
一向都很喜歡意大利LAVAZZA🇮🇹的咖啡💗今天走進佐敦Hotel Stage 的Kitchen Savvy ☕️竟然有「LAVAZZA芝士奶蓋焦糖咖啡 配ALMOND ROCA杏仁糖」 💗濃醇的LAVAZZA咖啡搭配綿密鹹甜的芝士奶蓋😋入口充滿細滑奶香,隨後有焦糖甜香與咖啡香醇~很有層次。隨附了樂家杏仁糖💗嚐了咖啡再咬一小口杏仁糖,堅果和朱古力拖肥香加上脆脆口感,讓咖啡更添風味!依家買LAVAZZA 特飲滿5杯(至30/6)仲可免費兌換LAVAZZA 精美禮品一份,包括咖啡濾杯、電話繩或隨身鏡呀!咖啡濾杯型格又實用💗☕️啱晒喺屋企冲咖啡啦!有人跟我一樣每天都要嘆下咖啡☕️😙才感覺元氣滿滿嗎?

有人跟我一樣每天都要嘆下咖啡☕️😙才感覺元氣滿滿嗎?

【🌸春夏限定活動|芝士奶蓋焦糖咖啡☕ x 樂家杏仁糖🍬】咖啡愛好者注意⚠️ 意大利經典咖啡品牌 LAVAZZA🇮🇹 聯手知名杏仁太妃糖品牌 ALMOND ROCA, 推出期間限定活動!LAVAZZA咖啡豆出名優質醇香, 濃郁嘅咖啡☕️配上絲滑奶蓋同焦糖嘅甜味, 再咬一口香脆嘅樂家杏仁糖, 甜蜜幸福感🆙LAVAZZA 芝士奶蓋焦糖咖啡同樂家杏仁糖實在太夾啦! 🌟限定優惠:即日起至2025年6月30日, 凡於指定銷售點購買一杯 LAVAZZA 芝士奶蓋焦糖咖啡☕️, 即可免費獲贈ALMOND ROCA 樂家杏仁糖乙粒🍬! 另外, 凡於推廣期間內購買 LAVAZZA 上述指定特飲滿5杯, 更可免費兌換 LAVAZZA 精美禮品一份🎁, 包括咖啡濾杯、電話繩或隨身鏡🪞, 美觀又實用! 為咖啡同甜品愛好者帶來全新體驗!快啲約埋朋友一齊去品嚐一下, 享受悠閒咖啡時光啦~
【🌸春夏限定活動|芝士奶蓋焦糖咖啡☕ x 樂家杏仁糖🍬】

LAVAZZA 芝士奶蓋焦糖咖啡同樂家杏仁糖實在太夾啦!

2025-05-06 0 瀏覽
咖啡控有褔了☕唔可以錯過最近嘅春夏限定活動:LAVAZZA 芝士奶蓋焦糖咖啡 x ALMOND ROCA 杏仁糖LAVAZZA咖啡豆優質醇香,烘焙程度剛好☕配上絲滑奶蓋同焦糖甜味,加上酥脆嘅樂家杏仁糖呢個搭配簡直係最佳拍檔😌一齊享受春夏咖啡時光🫶🏻

咖啡控有褔了☕
LAVAZZA咖啡豆優質醇香,烘焙程度剛好☕
配上絲滑奶蓋同焦糖甜味,加上酥脆嘅樂家杏仁糖
呢個搭配簡直係最佳拍檔😌
一齊享受春夏咖啡時光🫶🏻
2025-05-02 0 瀏覽
咖啡控注意!嘆啡又有新搞作!LAVAZZA同樂家杏仁糖crossover搞期間限定,芝士奶蓋焦糖咖啡 x 脆卜卜杏仁糖,個組合真係夾到震!💥講真,LAVAZZA啲咖啡豆向來夠晒香濃,今次仲玩埋綿滑芝士奶蓋加焦糖甜香,飲落層次勁豐富!最正係跟手咬粒ALMOND ROCCA杏仁糖,脆脆太妃糖包住成粒杏仁,甜而不膩同杯啡超match,飲完真係由個心甜出嚟~💖由即日起到2025年6月30號,去指定cafe買杯芝士奶蓋焦糖咖啡就送粒樂家糖!仲有隱藏優惠㗎——買夠5杯特飲,可以免費換濾杯、電話繩或者化妝鏡(款式視分店而定)。全港得四間分店有得玩:kitchen savvy 都有!

全港得四間分店有得玩:kitchen savvy 都有!
2025-02-28 192 瀏覽
與老婆享受一餐美味的情人節海鮮牛扒半自助晚餐,老婆非常欣賞餐廳的自助沙律吧及自助甜品,餐廳職員很有禮貌,沙律吧有廚師幫你調配沙律,令不愛吃沙律的老婆都吃了三碟,多謝餐廳給與我們一個美好的情人節晚餐體驗,吃完之後,老婆叫我多點留意餐廳的動向,多點幫襯
,吃完之後,老婆叫我多點留意餐廳的動向,多點幫襯
2025-02-14
慶祝紀念
情人節
用餐優惠
優惠券
一日前OpenRice 訂位此餐廳1:45pm 出席,及後再修改2:15出席並且接受,一上到餐廳已道明已訂兩位,Waitress 帶位入座後問是否午餐,如等下午茶3:00開始,本人說想點Tea Set,於是Waitress 遞上下午茶餐牌,餐牌有兩面,一面是層架tea set ,另一面是Pizza tea set ,於2:45 order 層架Tea Set ,Waitress 話已經沒有這款已取消了這個Tea Set ,奇怪當時為何遞上餐牌沒有說明!於是沒有再追問就點了pizza 及公司三文治及飲品,食物質素已是一般,可以不去。到最後埋單有單據証明及Visa card 簽帳,餐廳竟然不接受本人有出席之記錄。不明白有單據即時上訴都不接受曾出席。不會再幫襯。
不會再幫襯。
2024-04-09
2023-02-24 2894 瀏覽
當我見到餐枱有班尼迪蛋揀嘅時候,我二話不說即刻order 🤣🤣,B🐷就揀咗個素食早餐。早餐包埋麵包同埋水果仲有嘢飲添☺️☺️。班尼迪蛋 4/5呢個早餐都有水煮蛋🍳、英國鬆餅、火腿、菠菜🥬、自家制荷蘭汁、煎薯餅,一式兩份,成為一個小漢堡。班尼迪蛋煮成流心狀,用叉切落去嘅時候,蛋黃都流晒出嚟🤭🤭。鬆餅嘅鬆軟,火腿嘅鹹香,菠菜嘅清澀,荷蘭汁嘅昇華,將成個層次展開。煎薯餅就麻麻哋,係一種雜菜薯餅,個人比較鍾意麥當勞嗰隻。廚意素食早餐 3.5/5呢個套餐都好豐富,有牛油果🥑、菠菜、煎薯餅、炒白菌🍄、扒茄🍅、炒蛋,整體水準不錯。牛油果係先熱過再上菜,炒蛋都好大份又嫩滑。地點:登臺酒店一樓嘅餐廳,佐敦同油麻地中間,都唔難搵。環境:地方闊落,枱與枱之間距離足夠,私隱度高,除咗有一半餐枱,仲有一啲咖啡枱同埋梳化,客人都可以坐喺另外一邊休息👍🏻👍🏻。價錢:$148 加一,貴價早餐,但係包水果麵包飲品,蘋果汁係鮮榨,都幾好呀。服務:可能客人比較少,店員都可以迅速應付到我哋,正正常常發揮。

班尼迪蛋 4/5

班尼迪蛋

廚意素食早餐 3.5/5

廚意素食早餐

地點:

登臺酒店一樓嘅餐廳,佐敦同油麻地中間,都唔難搵。

環境:

價錢:

服務:

可能客人比較少,店員都可以迅速應付到我哋,正正常常發揮。
$150 (早餐)
班尼迪蛋
廚意素食早餐
2023-02-06 2553 瀏覽
朋友外國回港,住在油麻地附近酒店,相約大家就腳地點來一個下午茶,我們一行五人,一定要揀校清靜地方,可以坐耐啲同埋傾偈美女個個都要減肥,所以有部份只叫飲品,飲品餐牌,價錢都好合理。當然下午茶都係好選擇,我喜歡即製芝士薄餅。其實英式薄餅tea set ,需時20分鐘製作,想必然是由麵粉開始焗,應該也是極好的選擇。再來一杯咖啡,我簡直賞心樂事。其實餐廳還有高檔下午茶餐,走個週末一定要再嚟。睇吓手調咖啡就知有幾用心。

當然下午茶都係好選擇,我喜歡即製芝士薄餅。

再來一杯咖啡,我簡直賞心樂事。

其實餐廳還有高檔下午茶餐,走個週末一定要再嚟。

睇吓手調咖啡就知有幾用心。
最近天氣凍冰冰🥹,無時無刻都想喝杯熱飲呀🤤!!! 不如去本土藝街精品酒店 🇭🇰 登臺酒店的廚意,喝杯冬日限定飲品啦~限定2款熱飲,包括: ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ ᴍᴀʟᴛ ᴇsᴘʀᴇssᴏ 和 ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ ᴍᴀʟᴛ ᴍᴀᴄᴄʜɪᴀᴛᴏ☕️~第一杯是麥芽朱古力熱鮮奶配經典特濃咖啡,面層更有粒大大的棉花糖😍,香甜可口,超適合冬天喝的~而第二杯則是焦糖泡沫特濃咖啡牛奶🥛,漂亮的層次,濃郁醇香的咖啡😳配上幼滑泡沫,好好喝呀~再吃件招牌軟綿綿的原條莫卡瑞士卷🍰,就更滿足囉~餐廳環境寬敞又舒適,現在更有買4送1優惠🥳,只要儲夠4杯,就會再送1杯哦!

2023-01-18
2022-09-24 2275 瀏覽
🌹週日行山前搵地方吃早餐,順路揀咗一間酒店cafe,位於佐敦站附近的《廚意》。登臺酒店未有聽聞過,試試餐廳之餘可参觀一下酒店。喜歡酒店開門時間,通常比較早,7點8點便營業。🌹我們到達約9時多,人不多,可自行選擇心儀座位。餐廳設計舒適時尚,帶有不同色調裝置,令人心情愉快!🌹早餐提供數款選擇,價錢$148一位,包多士、生果、果汁、主菜、咖啡或茶,覺得不貴。廚意特色早餐⭐️⭐️⭐️組合豐富廚意素食早餐⭐️⭐️⭐️組合豐富,因不吃牛油果,如能轉其他更好😂果汁⭐️⭐️有點苦澀味水果⭐️⭐️⭐️火龍果,菠蘿香甜多士⭐️⭐️⭐️咖啡或茶⭐️⭐️⭐️個人評分食物味道飲品服務環境衛生回頭率抵吃

廚意特色早餐⭐️⭐️⭐️
組合豐富

廚意素食早餐⭐️⭐️⭐️
組合豐富,因不吃牛油果,如能轉其他更好😂

果汁⭐️⭐️

飲品

回頭率

抵吃

2022-09-18
$330 (早餐)
2022-08-12 1966 瀏覽
餐包 🍞 (9/10)沒想過餐包也很有驚喜 意大利麵包很厚身 口感鬆軟 沾上橄欖油跟黑醋超級好吃的 另外還有麵包脆條 味道真的會讓人吃到上癮 還可以無限添加麵包 包控不要錯過喔 是日餐湯 - 羅宋湯 🍲 (8/10)個人不太喜歡紅湯 但喝了一口也覺得不錯 不像罐頭開出來的那種 質感比較濃稠 沙拉🥗 (8.5/10)有點像凱撒沙拉 灑了很多起司碎 很重的鹹香味 還有一些麵包糠跟培根碎 整個沙拉的口感更豐富肉眼扒配燒汁 🥩$298 (8/10)肉眼扒份量蠻大的 目測應該有12安士 這次選了五成熟 切開看到粉嫩的肉 火候控制得剛好 保持了肉汁 不過筋的部份稍為有點多 四重起司pizza 🍕 (9/10)雖然賣相沒有很好看 吃起來卻很棒 一共混合了4種起司 味道很濃 還有很強的拉絲效果 喜歡它的外皮是薄薄的那一種 負擔比較小Mozzerella芝士蕃茄汁意大利麵 🍝$218 (8.5/10)意大利麵有點過硬 但是蠻掛汁的 份量也很多 不過起司的存在感太低了 如果再加多一點起司 有更強的拉絲效果就更好了 巧克力起司蛋糕 🍰 (8/10)賣相很好看呢 但味道有點失望 巧克力很甜 吃了兩口就有點
餐包 🍞 (9/10)

是日餐湯 - 羅宋湯 🍲 (8/10)

沙拉🥗 (8.5/10)

肉眼扒配燒汁 🥩$298 (8/10)

四重起司pizza 🍕 (9/10)

巧克力起司蛋糕 🍰 (8/10)

賣相很好看呢 但味道有點失望 巧克力很甜 吃了兩口就有點膩

草莓奶凍 🍓 (7/10)

草莓的味道雖然很突出 但是那種甜味吃起來一點假 有點像藥水的味到 個人不太喜歡 但是奶凍的口感非常香滑 牛奶味蠻重

OVERALL: 推薦😆 8/10

這家餐廳在一家精品酒裡面 裝修蠻新穎的 而且有大量落地玻璃 有充足的光線透入 空間感蠻大的 平日set lunch的選擇有限 但整體的食物質素還不錯 而且包了前菜甜品跟飲品 性價比不錯
四重起司pizza
餐包
沙拉
Mozzerella芝士蕃茄汁意大利麵
2022-06-11 1760 瀏覽
Pros:位置方便環境優美硬件設施幾好影相打卡一流食物選擇非常豐富Cons:服務態度差,明顯人手不足食物質素一般,可接受,幸好酒店package 包,但仍然不值得去
Pros:
位置方便
環境優美
硬件設施幾好
影相打卡一流
食物選擇非常豐富

Cons:
服務態度差,明顯人手不足
2022-06-11
10 分鐘 (堂食)
$200 (早餐)
2022-05-09 1621 瀏覽
話說覆診關係,成日有啲個零鐘嘅gap time唔知點過,坐喺條街等又唔係辦法,最近終於俾我揾到呢個好地方!位於佐敦逸東酒店對面嘅登臺酒店(好奇怪嘅名),1樓餐廳The Kitchen Savvy 就係呢個好好hea嘅地方!空間好大而且人流唔多,是日平日3點左右大約只有幾檯客人,大家都安安靜靜的。服務員態度非常好,細心講解下午茶時段有咩選擇同佢哋做緊咩promotion。最後當late lunch嘅我哋叫到一枱都係嘢食,不過因為係下午茶menu,所以份量唔會太多,岩岩好。由Pizza 到意粉再到蛋糕都係有heart有水準之作,我對於呢度好滿意。唯一擔心佢其實真係好似無咩人。。。大家要開會啊gathering啊都可以上去幫襯下,唔想無咗個休閒嘅好地方。

2022-05-05