2020-03-31 250 瀏覽
蛇哥請食飯新例下8人要分2張枱,相隔1.5米,安排下再訂元朗廣東名門,停車方便安全不用按扶手電梯或搭電梯蛇哥有面子,訂左間中式房👏漂亮豪裝修鮑汁蝦籽柚皮大家都讚好鬆化沒有苦澀味懷舊功夫菜式今時今日很少店可以食辣酒粉C牛肉:肉質鮮嫩》辣酒味濃〉伴酒菜脆皮拔C咕咾肉》外面超脆〉內肉軟》糖醋味道剛好這道菜式由拔C開始、外脆內軟、味道各顯光彩豉椒龍蝦炒飯底〉龍蝦新鮮、豉汁夠干身不會汁太多,各人喜好》到尾有點少咸干炒牛河炒得不錯👍油不多出來加了少蛋C、芝麻到尾段飽都要食少少,賣相吸引到,多謝蛇哥安排美好的晚餐!謝謝
蛇哥請食飯
安全不用按扶手電梯或搭電梯
蛇哥有面子,訂左間中式房👏漂亮豪裝修
鮑汁蝦籽柚皮大家都讚好
鬆化沒有苦澀味
懷舊功夫菜式
今時今日很少店可以食
辣酒粉C牛肉:肉質鮮嫩》辣酒味濃〉伴酒菜
脆皮拔C咕咾肉》外面超脆〉內肉軟》糖醋味道剛好
這道菜式由拔C開始、外脆內軟、味道各顯光彩
干炒牛河炒得不錯👍油不多出來加了少蛋C、芝麻
2020-03-16 317 瀏覽
朋友請食飯選元朗廣東名門,第一次去揸車算易搵,餐廳有自己停車場,星期日客人都算多,坐低都算有禮貌服務不錯,朋友訂左隻阿垃斯加蟹原隻清蒸和王皮海老虎,入廚師前先比我哋睇睇,原隻阿拉斯加蟹出來食法有點吃力,大家都唔知點開始食,有員工教我哋同幫我哋打開蟹蓋開始,蟹汁流出來,鮮甜,肉質不太水,不算實肉帶嫩,好食。王皮老虎起肉用咖哩魚塊,咖哩味香,濃帶少少辣,魚肉質帶爽不鞋,好食。其他小菜都不錯,炒飯出來好特別,帶鮮甜,幹身。滿意的一餐。
2020-02-28 241 瀏覽
同K哥真有緣🤝肺炎環境下食野都要搵間環境好D先安心,元朗同事介紹我去~話呢間乾淨、環境好、食物保持,OK出發!到步見到K哥真有緣^ _ ^兄弟,老友介紹下叫餸......先上海哲分蹄~麻油香味、分蹄肉質都算不錯,脆皮芝士蝦~K哥話出面很少有這樣做法真係好食,出來油很少,炸功夫食落芝士香濃味重下層蝦肉無過火剛熟呢道菜真功夫砵酒蠔上枱出煙~熱、外表野味、食落輕淡酒味~蠔有蠔汁~保持蠔鮮味又係一道廚藝菜!鮑魚魚扣鮑魚扣得好用鮮鮑扣,淋滑有鮑魚味,魚扣先係重點,扣得像鮑魚一樣~夠身得黎無過火~一味餸、兩種材料,都讚難得,鮑魚汁火腿味亦很香濃外面亦好難有得食,名門都要有食神先有、預訂都不一定有,真係有緣,有個老友都係成日黎,特意叫我試芝士海鮮焗烏冬、太極飯、椰皇一碟粉面都咁浪費時間去做,又煮又焗都係138!但真係好好食😋芝士焗後更香濃飯出來好靚仔,但真係好飽,只能食少少🤏都不錯味道👍🏻椰皇出來已經聞到好香、食落好滑!今晚好好味!一定會再來!呢度有免費泊車、車埸大!服務態度OK!多間房間!
K哥話出面很少有這樣做法
真係好食,出來油很少,炸功夫
食落芝士香濃味重
下層蝦肉無過火剛熟
呢道菜真功夫
又係一道廚藝菜!鮑魚魚扣
2020-02-22 249 瀏覽
得知一班老友入左黎,有D餸很久無食,問下可以做到?回答可以訂脆皮蝦膠雞要預訂,外表無以前咁靚,蝦膠E然彈牙燒腩仔好正,不太咸、脆皮、肉帶少肥有點像三層肉咖喱牛腩⋯⋯肉有點未夠身,咖喱汁野味!名門炒飯夠干身,炒出鑊氣,低我揸30分鐘車入嚟!
得知一班老友入左黎,有D餸很久無食,問下可以做到?回答可以
訂脆皮蝦膠雞要預訂,外表無以前咁靚,蝦膠E然彈牙
燒腩仔好正,不太咸、脆皮、肉帶少肥
有點像三層肉
2020-02-18 199 瀏覽
空曠露天小花園飲茶食點心,非常時期小心謹慎,牛肉角牛肉彈口合格,味道不太濃,百花鱼肚沒有過火像鼻涕,新鲜蒸出來,有口感,瑕膠彈牙馬拉糕鬆化,扬洲窩面足料,才料新鮮,沒想到會有新鮮班球在內。
2020-02-17 139 瀏覽
公司團年飯老闆特別安排花膠鮑魚燉湯足料超好味湯飲落好清帶鮮甜鮑魚味清蒸魚野生魚好滑有魚味,蒸出來刚熟,豉油亦調得帶淡帶出魚味海鮮肉粒炒飯睇見都開謂,海鮮粒大大粒肉粒亦好好食,單單一個炒飯的肉粒都咁有心機去做,難怪蝶炒飯咁好食,湯水亦係老闆特別訂的,上枱都算熱,不太甜,很香的杏仁茶味,大家都好滿意呢次團年飯老闆話下次再請公司入來食過,多謝老闆,祝生意興隆!我哋就成日都可以食好野
公司團年飯
老闆特別安排花膠鮑魚燉湯
足料超好味
湯飲落好清帶鮮甜鮑魚味
清蒸魚野生魚
好滑有魚味,蒸出來刚熟,豉油亦調得帶淡帶出魚味
海鮮肉粒炒飯
睇見都開謂,海鮮粒大大粒
2020-02-17 112 瀏覽
新春團拜約左個乳鴿狂食飯,每次都係要求原隻出來不用切唔識人地方真係唔夠膽去要求,試過講左後出來切左,老友當然唔開心😫但我們都會照要咗去,講返食物:原隻出來有好有唔好,先講唔好:食得真係好唔方便,接近要用手食,特別有女仕在埸,好的:真係原汁原味,咬落去或手撕@汁係流出來皮亦做得好好,脆皮炸亦無過火如果過咗火...皮就唔靚亦不會太多汁,因為干曬!今餐乳鴿狂都話正,配上今餐靚紅酒🍷個個都話咁遠入來都值得,園林美景,免費停車,免開瓶!好味加油💪
新春團拜約左個乳鴿狂食飯,每次都係要求原隻出來不用切
皮亦做得好好,脆皮
炸亦無過火
加油💪
2020-02-17 89 瀏覽
今日中午開車路過廣東名門,雖然不太肚餓,但時間又未到,一想廣東名門有免費泊車,入去食少少野!點心成日食!一個人不叫點心,叫了一碟紅米南瓜海鮮炒飯....講真咁大個人都很少食紅米炒得好靚,上枱色彩鮮艷有南瓜🎃飯底都夠干身海鮮粒切得大大粒、足料,上枱碟炒飯都算熱,味道亦剛好特出到南瓜、海洋、紅米、飯存在可惜我一個人又不餓,食了少量打包。加油💪
炒得好靚,上枱色彩鮮艷
有南瓜🎃飯底都夠干身
可惜我一個人又不餓,食了少量打包。加油💪
2019-12-13 400 瀏覽
又黎食好西:蟹粉小籠包皮薄無穿有汁肉有蟹粉味,好食😋豉油煎大蝦:煎得好香脆、殼都可以食埋,有廚藝功夫,蝦肉剛好帶有蝦汁,脆皮燒雞要預留,雞皮有點過火,雞肉救得返,肉嫩帶有微雞汁,不過火更正,鮑魚係全家至愛,低食$128隻,一人一隻,鮑魚汁有肉味,鮑魚淋滑炆得又有咬口感,做得好好,燒鵝比仔仔至愛唔該1份個骨D汁好好味,肉又調過好野味,但肉有點實、調過肉味同汁互搶,未到最佳效果,其他點心都不錯,出來好吸引賬卜卜代表新鮮蒸出來的👍👍👍
2019-12-08 344 瀏覽
星期日又再開車入黎飲茶,難得一家人都想食點心:呢度炸點心做得很好:少油,不會上枱油淋淋感覺,媽的至愛,黑松露餃好香松露味,皮做得很好沒散晒,鯪魚球彈牙,不會太實或散👍春蛋燒賣肉有點刀功不太好,有些切得太大件,味道0k的,桂花蟮有蜜糖味、桂花香、皮微脆、蟮球軟香蟮味豉油雞採用新鮮雞,雞用實淨,有雞肉味、滑、豉油帶少甜蜜味,好食,咕嚕肉只定去邊度都會叫,但呢間用新鮮菠蘿,唔食用都可以食菠蘿🍍
有蜜糖味、桂花香、皮微脆、蟮球軟香蟮味
2019-12-05 253 瀏覽
又再來廣東名門,當然要食返奄仔蚧,呢道算A级貨,每次都好靓,爆糕,夠大隻,鮮甜,無失,望過,名門茄子汁做得很好,野味令人食過不停,白灼海蝦仔细蝦特别鮮甜,嫩口,咕咾蝦球仔仔至愛,味道沒有太濃,蝦球爽口,蜜糖牛仔粒,牛没過火,帯蜜糖味好正!
2019-12-04 209 瀏覽
老細請食,預留鮑魚螺頭燉湯清甜得黎有肉味,好正真正特別預定生炒糯米飯,一定睇就睇得出生炒👍油少、無太濕👍難得炸夌魚球都OK新鮮,炸得啱啱好,沒有柴皮,豬手汁好好味,豬手淋度適中👍👍👍燒鵝就肥左少少,以前好正的?星洲米也炒得很好,咖哩粉放少少、油不多、干身,有水準的師父👍其他菜都做得唔錯
老細請食,預留鮑魚螺頭燉湯
清甜得黎有肉味,好正
2019-12-04 153 瀏覽
出名點心靚.不用多介紹,大家睇相就知,今次有親友入黎屋企,一定要加條魚,老友經理介紹下叫左條海方利,海魚好少有,當然要比親友試下:魚蒸得剛好,骨帶住微血沒有過火豉油味調得亦剛好,不會太濃蓋左魚鮮味,又不會太淡點心都要讚下,付皮卷脆之餘碟沒有油,又無過火牛肉球同燒賣上檯真係賬卜卜,想唔影相都忍唔住,鳳爪汁野味,其他點心都好靚,最後一讚腸粉皮薄.滑,熱辣辣,包括腸粉豉油,所以又點可以唔讚做得很好好飽的午餐
沒有過火
豉油味調得亦剛好,不會太濃蓋左魚鮮味,又不會太淡
點心都要讚下,付皮卷脆之餘
碟沒有油,又無過火
做得很好
好飽的午餐
2019-11-30 166 瀏覽
元朗開車入黎15分鐘就到非常方便,有免費泊車環境優美食物好食特式消費中間價可以接受服務態度亦OK點心紙打住野生海魚專門店當然叫條魚比老媽子食:睇下有咩介紹先?叫人點菜,女員工聽到我想點條女就叫個男經理過嚟男經理話可以出去魚池睇下當參觀,OK出去行下睇下,經理介紹黃皮海老虎?好少有?價錢OK成交魚質好滑無蒸過火剛剛好豉油調得亦剛好平行兩者存在好味大師父級媽子同我都中意食海哲分蹄海哲爽口帶淡麻油香味分蹄薄切肉質亦做得很好無老經理介紹配甜醬試吓?我同媽子都覺得好好食媽子話好似去飲喜酒食乳豬我覺得好似在街邊食豬生腸咁蟹粉小籠包亦很好食😋有肉汁沒有穿底豬肉同汁都有蟹粉味到特大元貝兩食外面好多地方都係蒸同炒,呢到就煎沒有任何配料食到元貝鮮味元貝邊就白灼加點牙菜,最後甜品即叫即燉椰皇燉奶好滑又不太甜,一面食一面聞到椰皇香味,我比90分以上,下次再來試其他88
元朗開車入黎15分鐘就到非常方便,有免費泊車
蟹粉小籠包亦很好食😋有肉汁
沒有穿底
豬肉同汁都有蟹粉味
到特大元貝兩食
外面好多地方都係蒸同炒,呢到就煎
沒有任何配料食到元貝鮮味
元貝邊就白灼加點牙菜,最後甜品即叫即燉椰皇燉奶
咖哩魷魚汁做得很好,夠野味帶少少甜,令你食完再食鮑魚窩燒飯帶少少鮑汁,用石窩出夠熱同窩內鮑汁慢慢收奄仔蟹好靚肉帶鮮甜蟹糕香同實算A蟹新鮮豉油雞=豉油帶蜜味,雞肉實淨,細雞種,應該採用文昌雞,好味!咕嚕肉用新鮮波蘿,菠蘿皮做伴邊故意提醒客人肉亦能做到外脆內軟感覺,味道調教得好平均用心的餐廳
咖哩魷魚汁做得很好,夠野味帶少少甜,令你食完再食
鮑魚窩燒飯帶少少鮑汁,用石窩出夠熱同窩內鮑汁慢慢收
奄仔蟹好靚肉帶鮮甜
蟹糕香同實算A蟹
肉亦能做到外脆內軟感覺,味道調教得好平均
用心的餐廳