2023-06-12
一家四口出左去遊車河,遊遊下去到新田一帶,諗住呢頭都無咩野食,上網一搵原來附近有間廣東名門,隨即我地就過去一試究竟。到左場之後(免費泊車),店員悉心帶位,跟住經理就親自招呼,服務一流,期間向我方推薦深海龍躉。小弟聽到口水都流埋,可惜父母二人不愛吃魚,於是又變回叫小菜。點菜後,飲啖靚茶閒聊片刻,隨即先黎招牌菜:明爐燒鵝(半隻),燒鵝皮脆肉嫩,油脂肥美,再點上烏梅子醬,食落更加惹味~其他菜式都跟住燒鵝一齊送左上黎。上菜速度好快,我地分別點左椒鹽骨,香口,份量夠,送啤酒一流選擇。西蘭花蝦球,呢味菜整得相當出色,炒製時間掌握得岩岩好,西蘭花唔會炒得過生式者過熟。而蝦球更加用上靚貨,一食落口就知質素同坊間既分別,呢味菜小弟推介的!最後叫返一個薑蔥魚雲煲,補償一下我無龍躉食,魚雲煲就比較平淡,但份量足,而且上台熱辣辣出哂煙,都有誠意。風捲殘雲一番,碟上美食都俾我地一掃而空,店員再細心為我地送上水果解膩。坐多一陣見到店員準備打烊,我地都識趣隨即埋單走人。總括,廣東名門待客服務優質,出品亦都高質,小弟相信自己會翻兜再食,看官們都不妨到場一試評下分。
風捲殘雲一番,碟上美食都俾我地一掃而空,店員再細心為我地送上水果解膩。 坐多一陣見到店員準備打烊,我地都識趣隨即埋單走人。總括,廣東名門待客服務優質,出品亦都高質,小弟相信自己會翻兜再食,看官們都不妨到場一試評下分。