2007-08-20
預祝母親大人的生日, 爸媽在這裡飲過茶說不錯, 價錢又相宜, 便一行六人在此食晚飯慶祝媽媽生日.冰鎮鮑魚- 鮑魚整隻上, size都算可見人, 質地煙韌彈牙, 味道不濃, 不知是否為做冷盤之故.蒜蓉開邊蒸龍蝦- 蒜蓉味清清地, 不會搶走龍蝦味, 但龍蝦鮮味不足.錫紙砵酒焗蠔–聞到幾香, 亦幾肥美, 但因我不食蠔, 所以不知其味.燒腩仔–凍的, 皮尚脆, 肉也見一層肥一層肉, 但醃得不夠入味.燒石岐乳鴿–不太油, 皮薄肉也不太鞋, ok 喎.星斑兩味–炒球皮爽肉脆, 蒸頭腩分量偏小, 味道也偏淡.蝦子海參玉掌煲- 海參厚肉煙韌, 蝦子香反而不太覺.籠仔蒸土雞–有金針, 雲耳, 紅棗, 雞肉切得細粒粒, 肉爽口彈牙, 唔錯.海鮮豆腐煲–有豆醬調味, 海鮮有蝦, 帶子, 鮮魷, 感覺製作都算認真不求其.餐後送來鐵觀音清口, 生果盤消滯, 服務不錯.這裡的菜比較清淡不油膩, 對健康好些嘛.埋單大約$1300, 幾抵呀!
燒石岐乳鴿–不太油, 皮薄肉也不太鞋, ok 喎.
星斑兩味–炒球皮爽肉脆, 蒸頭腩分量偏小, 味道也偏淡.
蝦子海參玉掌煲- 海參厚肉煙韌, 蝦子香反而不太覺.
餐後送來鐵觀音清口, 生果盤消滯, 服務不錯.
這裡的菜比較清淡不油膩, 對健康好些嘛.
埋單大約$1300, 幾抵呀!