餐廳: 德國餐廳 (大埔超級城E區)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-11-23 77 瀏覽
難得放大假 當然吾少得食😋約咗男朋友系港島一齊入咗大埔試吓呢間好岀名嘅德國豬手舖。第一次去到估吾到有室內同室外選擇,舖頭嘅裝修感覺好舒服,顏色風格都襯得好靚👍🏻😍最後選擇入舖頭裏面進食。入到去緊系要點返最出名嘅德國鹹豬手同埋腸仔拼盤食😋😋😋因為有下場要去飲酒 所以冇揀到啤酒飲就揀咗咖啡同埋蜂蜜綠茶。 黑咖啡遍苦,蜂蜜綠茶唔係特別香口 可能茶味吾夠。 不過最主要都係食物嘅質素。除咗嗌咗鹹豬手同腸仔拼盤之外,因為太肚餓所以仲嗌多咗個三文魚意粉,意粉都好彈牙,雖然唔夠熱但都入味。鹹豬手都係唔係好熱,好彩皮都好脆,肉都入味😍👍🏻 而腸仔有幾隻味,芝士好好食,辣肉腸都要小心 因為一咬就會彈咗啲油出嚟😂 希望下次有機會再去其他分店試吓👅未食過嘅,你快啲到嚟試吓啦!

香草醬煙肉三文魚意粉
2023-11-22
香草醬煙肉三文魚意粉
  • 德國鹹豬手
2023-11-23 64 瀏覽
⭐️今日下午係大埔超級城行完一田,行天橋見到廣告牌寫E區有間德國連鎖餐廳,入去食過Brunch先~♦️主菜德國超級腸仔拼盤腸仔拼盤係德國餐廳嘅招牌菜式,梗係要嗌啦!腸仔下面都墊咗酸菜絲,減少肥膩感。三種長當中我最鍾意係波波腸一切開會有啲紅油溢嚟,帶有少少辣,其次就係香草腸,鹹鹹地又帶濃郁嘅香草味。♦️Brunch大蝦意粉(附飲品)意粉硬度適中,大蝦肉質鮮嫩又彈牙精選蛋糕🍰(加配)🥰🥰我好鍾意呢一款蛋糕蛋糕,細細件好精緻,但喺碟上有畫花,係一隻熊仔樣,而且寫住Saturday,一睇到即刻心情靚返晒。

♦️主菜
德國超級腸仔拼盤

♦️Brunch
大蝦意粉(附飲品)
意粉硬度適中,大蝦肉質鮮嫩又彈牙

精選蛋糕🍰(加配)
  • 德國超級香腸拼盤
2023-11-13 232 瀏覽
雖然唔係第一次食德國餐廳,但大埔呢間就第一次去。餐廳個裝修相比其他分店,呢度比較光猛同一改木系風~又有入面同出面可以坐,感覺唔錯👍🏻原來有Holiday brunch from 11:30-5:00,我哋趕到尾班車,感覺都幾抵食由$78-108烤牛板腱配紅酒燒汁意粉/108意粉份量超多,估唔到牛板腱食材十分好,有油脂又食得到煎得幾香德國咸豬手/198黎到點都要食下豬手,份量又係好大方,豬手皮脆卜卜又唔會過份咸,最鐘意食中間帶膠質嘅部份!配菜除咗酸菜仲有薯仔沙律,少酸甜幾正宗。Source都有兩種一個係甜芥辣,一種係芥辣,好sweet。Brunch +$30 有500ml draft beer好抵!德國啤好易入口重麥味又唔苦,讚!

烤牛板腱配紅酒燒汁意粉/108

德國咸豬手/198

下午茶
2023-11-13 151 瀏覽
豬手豬手,又來到德國餐廳食最愛的豬手,今次同朋友慶祝生日,特別選擇左大埔呢間——德國餐廳🇩🇪,就說這裡的德國🇩🇪裝潢實在太到位了,必須來這裡感受德國氣氛。選擇呢間德國餐廳,當然也一定要選擇最受歡迎的德國豬手🤤即叫即整,絕對新鮮出爐,所以要稍微等等,豬手皮真係超級香脆,外脆肉嫩,而且份量大大的,邊吃邊喝啤酒🍺正宗極了。德國香腸拼盤也是必食,可以一次性有幾款香腸而且各種口味都有,喝一口啤酒🍻再吃吃香腸配酒,吃起來真幸福。說到啤酒,更是不可缺少的,這裡啤酒款式也多,黑啤Guinness draught 和🍺hoegaarden,兩杯大大杯,這樣邊吃邊喝,真的棒極了。
2023-10-17
5 分鐘 (堂食)
2023-11-12 121 瀏覽
🍴位於大埔既Das Bier係一間德國餐廳。餐廳裝修簡潔,座位好闊落,岩哂一家大細或者三五知己一齊離食😋食物方面,我地就試左餐廳既招牌”德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律”同埋烤香草豬肉腸拼盤。豬手烤得好香,皮好脆,最欣賞就係餐廳非常之細心幫我地起好哂豬手啲肉,咁我哋就可以好方便咁食🙃香腸好juicy,薯角都炸得好脆唔乾,再配上大大杯啤酒🍻完全係絕配呀😍💰$200+ For one (lunch)📍HKG德國餐廳 (大埔超級城) (大埔)大埔寶湖里3號大埔超級城E區地下319-320號舖
🍴

💰$200+ For one (lunch)

📍HKG
德國餐廳 (大埔超級城) (大埔)
大埔寶湖里3號大埔超級城E區地下319-320號舖
2023-11-06 200 瀏覽
今日男朋友接放工帶我去食德國野,我當然喜歡啦⋯⋯其實呢間店係新搬位置,唔係咁多人發現,其實地點係以前健身中心位置,天橋一撘電梯直落地下就會見到,地方都幾寬敞同睇落幾乾淨。 唔鐘意坐入面都可以坐喺出面藤椅。本身男朋友想點多啲,但服務員怕我哋食唔哂就好溫馨提示唔夠食先至再叫,真係一百分。🥰德國豬手配酸菜沙律豬手等左20分鐘左右上枱聞到好香,即刻咬一口,索索聲勁脆真係唔係講笑,好好味😋 肉質仲剛剛好,配料薯仔都好好味,搞到我食唔停😂佢有2種汁提供,一種係芥辣,另一種好似有點wasabi 感覺,我就認為唔使點醬料就咁食最好味😍 青蘋果風乾火腿和綜合生菜芥末醋開胃頭盤十分好味,味道清新帶點特別,而且仲好份量好多,服務員表明話係用一個大圓碗上碟,我相信份量一定多過照片的長碟😍全部食物好味所以清哂😂下一次真係叫多啲人來食先可以食埋其他野。三百幾蚊埋單完全合理價錢👍🏻

德國豬手配酸菜沙律

青蘋果風乾火腿和綜合生菜芥末醋

全部食物好味所以清哂😂
下一次真係叫多啲人來食先可以食埋其他野。
三百幾蚊埋單完全合理價錢👍🏻

青蘋果、風乾火腿和綜合生菜芥末醋
德國豬手配酸菜
青蘋果、風乾火腿和綜合生菜芥末醋
德國豬手配酸菜
2023-11-04 141 瀏覽
是日在這裡共進午餐 ,分別點了大蝦🍤意大利粉和咸豬手意大利,兩個都好好食!大蝦爽甜,意粉軟硬適中!特別一講係鹹豬手好鹹香回味無窮!仲有咖啡都令人驚喜!想不到咖啡能夠這麼好飲!比好多咖啡室的咖啡,仲要好飲!最後當然少不得一個美味嘅甜品去為呢個午餐畫上完美的句號!芝士蛋糕做得很精緻大細啱啱好,甜度啱啱好,很滑很細膩不會太甜,不會覺得樓,非常之值得推介呢間餐廳!下次會再嚟試其他菜式這間是我第一次食的餐廳,感覺很滿意,無論主菜甜品飲品都是感受到老闆用心製作,廚師的用心,希望勿忘初心,堅持水準!
2023-11-04
20 分鐘 (堂食)
午餐
2023-11-02 173 瀏覽
今日入大埔探朋友相約一齊下午茶飲下嘢傾下偈chill下,想坐得舒服D又見咁耐無食德國嘢就嚟咗Das Bier🍻。装修新淨地方闊落啱晒要求!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻坐底唔好理咁多即刻叫返杯生啤啤下先,見menu有隻香港甚少見到嘅Franziskaner,二話不說即刻叫返杯,味道比Erdinger花香味更濃啱我囗味。😋😋😋😋😋頭盤超級香腸拼盤,有四款唔同口味有辣有唔辣又有香草味好 juicy ,伴菜有粗炸薯角啱晒襯啤酒一流!🤤🤤🤤🤤🤤主菜見到有烤乳豬又係二話不說即刻叫!皮連骨都燒到香脆肉又腍一個字正!😍😍😍😍😍價錢比起其他德國菜集團鋪頭平一節,質素好,下次再想食德國菜一定返轉頭!😊😊😊😊😊

價錢比起其他德國菜集團鋪頭平一節,質素好
,下次再想食德國菜一定返轉頭!😊😊😊😊😊
2023-11-02 80 瀏覽
Let's celebrate Oktoberfest!Das Bier is one of the German restaurant chains that offers the best deals in town. The menu features not only the staple Schweinshaxe but also the traditional soft-boiled Eisbein which is rare in HK. I usually go for Dunkel when it comes to German food but this time I picked Franziskaner, a floral Weissbier with hints of vanilla and banana which tasted crisp and sweet with a dry finish.Was starving and ordered a big sausage platter to share which included Bratwurst,
Let's celebrate Oktoberfest!

Was starving and ordered a big sausage platter to share which included Bratwurst, Weisswurst, Wiener and chili sausage. Great variety of flavors. Served sizzling hot. Extremely juicy. As I put the fork into the sausage, the meat juice exploded!

Suckling pig was crispy on the outside and tender inside. Smooth leg meat with crunchy bones. Delicately seasoned. Served with gravy.

2023-11-01 113 瀏覽
今次主打都係德國豬手🤩真係好愛德國豬手💗位於大埔超級城既德國餐廳超級人氣,現場坐滿曬人,氣氛好熱鬧。✨德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律 $198最愛的菜式😍外皮薄而脆,肉質嫩滑,刀工切得幼細方便進食👍🏻酸菜開胃,薯仔沙律甜而美味,這道菜必點!✨德國香腸拼盤 $168有三種款式的德國香腸,每款香腸的口感都不同,香腸配搭黃芥末、薯條配搭番茄汁,旁邊還有酸菜。✨Hoegaarden $56超級大杯!這個價錢來說太划算了🥳吃德國菜還是喝啤酒最爽,你也來一杯吧!🍺✨Guinness Draught $62黑啤有另一種風味,小麥的味道會比較重,所以也點上了🍻好喝好喝!
今次主打都係德國豬手🤩真係好愛德國豬手💗

德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律
  • Hoegaarden
  • Guinness Draught
2023-10-21 167 瀏覽
今日嚟到德國餐廳初嘗德國菜。餐廳環境氣氛偏輕鬆,有室外同室內區域入到店第一時間吸引到我既菜係-德國香腸拼盤一次過可以食到好多款唔同既香腸最鍾意係有芝士係入面既香腸加埋啲香腸都好juice,咬落去爆汁,外脆內軟配埋芥末醬同茄汁,意想不到咁好味☺️。之後我地叫左個美式燒排骨好鍾意個醬汁,酸酸甜甜好開胃而且份量好大,啲肉肥瘦均勻,好好味今次兩個人嚟到叫左兩樣菜式,但份量都大,其實都幾足夠。👍🏻環境好,服務又唔錯,會再黎🥳
今日嚟到德國餐廳初嘗德國菜。
餐廳環境氣氛偏輕鬆,有室外同室內區域
入到店第一時間吸引到我既菜係-德國香腸拼盤
一次過可以食到好多款唔同既香腸
最鍾意係有芝士係入面既香腸
加埋啲香腸都好juice,咬落去爆汁,外脆內軟
配埋芥末醬同茄汁,意想不到咁好味☺️。

之後我地叫左個美式燒排骨
好鍾意個醬汁,酸酸甜甜好開胃
而且份量好大,啲肉肥瘦均勻,好好味

今次兩個人嚟到叫左兩樣菜式,
但份量都大,其實都幾足夠。👍🏻
環境好,服務又唔錯,會再黎🥳
2023-10-15 201 瀏覽
豬肉腸午餐OK,有3條 不同口味。芝士腸超正,好多芝士流出。薯菜大量薯角,可是菜的分量太少了牛肉粒也好,7成熟,肉味濃,醬料也惹咪小朋友鍾意海鮮蕃茄意粉,大蝦爽口。白酒忌廉蜆都好味,蜆仔肥美鮮甜
2023-10-12 205 瀏覽
#蒸魚腩爸媽好介紹 💖🤩德國餐廳 😍🇩🇪(大埔超級城)Das Bier 📍 大埔寶湖里3號大埔超級城E區地下319-320號舖🔗https://s.openrice.com/QrbS01qCC00~uCpsKBA💠✴️德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律🇩🇪🐷🥔🥗✴️熱辣辣香噴噴嘅德國鹹豬手 ,大大碟,份量足夠🤗🇩🇪🐷 外皮焦香又脆卜卜,肉質嫩滑😍配埋啲芥末醬汁,一流🤩🤩仲有酸菜同薯仔沙律一齊食,可以中和番油膩嘅感覺🤤正💖💖推薦🤩💠Set Lunch : 芝士焗吞拿魚意粉🐟🍝+是日甜品芝士蛋糕🧀🍰是日餐湯粟米湯🌽+凍檸茶🧊🍋☕️一大片芝士舖喺面🧀香濃可口😍但又完全唔油膩😝吞拿魚意粉好味😋意粉彈牙爽口又入味🤗芝士蛋糕🍰唔太甜,味道適中👅🍴 餐廳環境舒適,而且闊落👍🏻🤗服務態度好好👏🏻😌#foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
#蒸魚腩爸媽好介紹

💖🤩德國餐廳 😍🇩🇪(大埔超級城)Das Bier
📍 大埔寶湖里3號大埔超級城E區地下319-320號舖

💠✴️德國鹹豬手配酸菜及薯仔沙律🇩🇪🐷🥔🥗✴️

芝士蛋糕🍰唔太甜,味道適中👅

🍴 餐廳環境舒適,而且闊落👍🏻🤗服務態度好好👏🏻😌

2023-10-08 244 瀏覽
das bier位於大埔寶湖里3號超級城E區地下319-320號舖可以係一田百貨上一層扶手電梯再出寶鄉橋,通過天橋右手邊見到food ville搭扶手梯落一層就會到達對住公園,非常優美餐廳牆壁有德國的地圖餐廳好多綠色植物,非常舒服座位可以坐仿室外既藤藍椅或者室外座位餐廳係德國菜當然有出名的德國豬手,德國腸同德國啤酒今日我們點左德國鹹豬手配德國酸菜及薯仔沙律和德國香草腸拼盤和德國啤酒鹹豬手$198豬皮肥卜卜,美味❤️豬手肉汁多,鮮嫰❤️仲起埋肉❤️酸菜非常酸爽❤️薯仔沙律德國香草腸拼盤$78香草腸芝士腸 爆汁,美味❤️辣肉腸 香辣惹味❤️德國啤酒$30Erdinger Wheat小麥白啤啤酒 帶有柑橘及香草味非常易入口❤️順喉❤️餐廳職員服務好👍美味食物👍環境靚❤️

可以係一田百貨上一層扶手電梯
再出寶鄉橋,通過天橋右手邊見到food ville
搭扶手梯落一層就會到達

對住公園,非常優美

餐廳牆壁有德國的地圖

餐廳好多綠色植物,非常舒服

座位可以坐仿室外既藤藍椅

或者室外座位

餐廳係德國菜

當然有出名的德國豬手,德國腸同德國啤酒

今日我們點左德國鹹豬手配德國酸菜及薯仔沙律
和德國香草腸拼盤和德國啤酒

鹹豬手$198
豬皮肥卜卜,美味❤️
豬手肉汁多,鮮嫰❤️
仲起埋肉❤️

酸菜
非常酸爽❤️

薯仔沙律

德國香草腸拼盤$78
香草腸
芝士腸 爆汁,美味❤️
辣肉腸 香辣惹味❤️

2023-10-07
  • 啤酒
  • 鹹豬手
2023-09-21 321 瀏覽
見到有 新餐廳當然想去試下啦, 但見食評咁負面真係唔敢去試, 今日路過見佢個餐牌都唔錯,價錢亦 可接受, 本著試下嘅心態 坐低, 餐廳好靜只得聊聊三數人, 坐低之後,點咗魚塊粟米忌廉汁意粉, 意外地意粉份量好多魚塊亦大塊, 份量佔咗大半隻碟。 魚塊唔同我哋一般食嘅 魚,食落好嫩滑, 口感亦好好, 魚塊外面包左一層 麵粉皮, 有著口都幾好味呀, 坐喺闊落嘅大班椅上, 望住落地玻璃外面 街上有 孭住背包嘅同學仔 路過, 亦有 雙手拿住餸菜嘅家庭主婦 慢慢走過 , 亦有行色匆匆趕時間嘅路人, 而我吃飽飽就在細味人生 ,都幾寫意 。另外侍應門嘅 嘅招呼都唔錯, 相信且家己作改善, 日後 有時間可再試下其他食品
見到有 新餐廳當然想去試下啦, 但見食評咁負面真係唔敢去試
  • 愉快粟米忌廉汁意粉