2024-01-21 71 瀏覽
第一次試德意餐廳外賣聚餐,十人叫了一份4人餐再另點:🍻🍻可能運送過程都會有少少影響,但包裝餐廳做得不錯,當中食物:🥔德國薯蓉:可能沒有平日食既醬汁,薯蓉相較清淡,食番薯仔同香草味為主🌮Nachos:脆口大份🍗水牛城雞翼:唔辣,醬汁多,但如果雞翼有醃製過會更好🐖德國腸拼盤🐖德國豬手:烤得幾好,唔會太乾,皮仍然相當脆口🍛黑松露牛肝菌意大利飯:意大利飯有咬口,濕度恰當好處🥓🍕巴馬風乾火腿pizza:pizza皮薄身,火腿唔會太鹹,芝士味發酵味好重,應該不是一般pizza常用既Parmesan Cheese🐓羽衣甘藍鳥巢燒春雞:太乾太柴了,火侯過哂,不推🧀🍝卡邦尼意粉: 主要是芝士味,意粉太乾,汁可以再多d🍟B&e炸薯條:可能運送問題,淋左🥗B&e沙律:可能運送問題,菜焗淋左
第一次試德意餐廳外賣聚餐,十人叫了一份4人餐再另點:🍻🍻

可能運送過程都會有少少影響,但包裝餐廳做得不錯,當中食物:

🌮Nachos:脆口大份
🍗水牛城雞翼:唔辣,醬汁多,但如果雞翼有醃製過會更好
🐖德國腸拼盤
🐖德國豬手:烤得幾好,唔會太乾,皮仍然相當脆口
🍛黑松露牛肝菌意大利飯:意大利飯有咬口,濕度恰當好處

🐓羽衣甘藍鳥巢燒春雞:太乾太柴了,火侯過哂,不推
🧀🍝卡邦尼意粉: 主要是芝士味,意粉太乾,汁可以再多d
🍟B&e炸薯條:可能運送問題,淋左
🥗B&e沙律:可能運送問題,菜焗淋左

2023-12-07 91 瀏覽
是日餐湯係蘑菇湯🫕一上菜就已經聞到淡淡既蘑菇香味(飲落黑椒味略嫌重左少少,菇香味唔夠突出,不過整體黎講都好好飲,我朋友配埋外皮酥脆內裡鬆軟既蒜蓉包點曬成碗湯,一個好滿足既頭盤(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)呢度啲扒一啲都唔孤寒,份量足,且生熟程度掌控啱啱好🥩黑椒汁味道濃郁,撈carb一流🥹 我哋嗌左兩份,一份跟意粉,另一份跟薯菜,菜應該係急凍貨,冇翻熱有啲啲失色,扒稱不上上等貨,有啲筋位但絕對對得住價錢當日2-3點之間過嚟得兩枱客,過多陣只剩返我哋一枱,包埸體驗🤣

2023-11-16 99 瀏覽
今日又入大埔揾朋友食飯,又係德國菜不過今次試新店。Bier & Essen 德文解做啤酒同食物,啱晒鐘意飲住啤酒食德國菜嘅我。哈哈哈!🥳🥳🥳飲啤酒首選一定生啤,見有即刻叫返杯1664。😍😍😍😍😍隨啤奉送鹽味花生正呀!😂😂😂😂😂凱撒沙律,羅馬生菜、脆麵包粒、芝士碎加黑酢汁。😊😊😊😊😊羽衣鳥巢燒春雞,用羽衣甘藍比喻做鳥巢,又健康又有意思,春雞都幾大隻,雞皮燒到好薄,調味方面食到淡淡香草同鹽味,原全冇蓋春雞味道。😊😊😊😊😊

飲啤酒首選一定生啤,見有即刻叫返杯1664。😍😍😍😍😍

隨啤奉送鹽味花生正呀!😂😂😂😂😂

凱撒沙律,羅馬生菜、脆麵包粒、芝士碎加黑酢汁。😊😊😊😊😊

2023-11-11 44 瀏覽
Bier & Essen in Tai Po is now offering different signatures at discounted prices in November. Went there a couple days ago and a whole spring chicken was only $118. B&E Salad Lettuce with vinaigrette dressing tossed with croutons and pizza cheese. Guests might also +$40 for smoked salmon or parma ham.Grilled Spring ChickenServed efficiently as a promotional item. Tons of fresh kale on side, also topped with pizza cheese. Thin layer of dried chicken skin. Rather mild marinade which didn't overwhe

B&E Salad

Grilled Spring Chicken
Served efficiently as a promotional item. Tons of fresh kale on side, also topped with pizza cheese. Thin layer of dried chicken skin. Rather mild marinade which didn't overwhelm the chicken flavor.

Erdinger Dunkelweizen, one of the most prominent German beers in HK. Caramel, bread, roasted malts. Slightly sweet. Smooth and drinkable.

In addition to German cuisine, their menu features pizzas and pastas that caters for all tastes.
2023-11-08 26 瀏覽
平時放工想同朋友小酌一杯💯今次同朋友去咗呢間大埔食德國菜嘅餐廳每一款菜式都好適合配酒飲 而且牆上面有螢幕同電視啱晒熱愛足球人士一齊過去飲酒一路睇波🤣而家只要讚好佢哋社交平台就可以免費獲得薯條🍟香脆熱辣辣🔥最鍾意食幼身薯條!!叫咗個肉食大餐 兩個人食都飽飽地👍🏻雞翼同雞鎚好香口 而且有芝士醬 不過食落唔會好膩豬肋條好大份 切開滿滿嘅燒烤味 而且唔會好嚡口 切開到算容易 如果鍾意食肉嘅千祈唔可以錯過!我哋仲加錢要咗杯柚子特飲本身驚唔夠食 叫多咗個蒜蓉三文魚意粉份量都幾大 兩個人食啱啱好如果鍾意飲酒傾偈消磨時間嘅話 呢間都係一個唔錯嘅選擇!!
平時放工想同朋友小酌一杯💯
今次同朋友去咗呢間大埔食德國菜嘅餐廳
每一款菜式都好適合配酒飲 而且牆上面有螢幕同電視

啱晒熱愛足球人士一齊過去飲酒一路睇波🤣

而家只要讚好佢哋社交平台就可以免費獲得薯條🍟
香脆熱辣辣🔥最鍾意食幼身薯條!!

叫咗個肉食大餐 兩個人食都飽飽地👍🏻
雞翼同雞鎚好香口 而且有芝士醬 不過食落唔會好膩

我哋仲加錢要咗杯柚子特飲

本身驚唔夠食 叫多咗個蒜蓉三文魚意粉
份量都幾大 兩個人食啱啱好

如果鍾意飲酒傾偈消磨時間嘅話 呢間都係一個唔錯嘅選擇!!
2023-11-04
  • 蒜蓉三文魚意粉
今日入大埔食呢間德國菜,因為係open rice見到好多人都讚佢嘅豬手好食,就諗住嚟試吓。一入到餐廳坐低睇完餐牌,發覺原來除咗德國豬手之外,仲有好多唔同嘅嘢食選擇。唔知點解我同男朋友又比呢一個澳洲牛扒餐吸引咗,結果各自叫咗每人一個牛扒套,可以配英式薯條或沙律,仲有咖啡或汽水。牛扒方面可揀西冷或肉眼,我揀咗西冷。佢既牛扒有水準,外皮煎得微微焦香,入邊嘅肉質就依然保持鮮嫩,仍然keep到肉汁咬落juicy。另外我好鍾意佢嘅薯條,完全食得出係新鮮炸起,熱辣辣,外皮香脆,而且味道調得啱啱好。牛扒餐轉啤酒只需要加$40/杯,黎德國餐廳點可以唔飲德國啤酒,所以我另外加左杯erdinger,一邊食牛扒一邊飲就啱晒。我哋另外叫咗一碟buffalo wings作為小食,雞翼嘅外皮炸到脆卜卜,再加上酸酸辣辣嘅水牛城醬,非常惹味。約定男朋友下次再嚟試佢嘅德國豬手😆

約定男朋友下次再嚟試佢嘅德國豬手😆
2023-11-03 22 瀏覽
最近同男朋友遲收工 諗住喺附近是但食😂行行吓見到呢間德國菜 門口嘅菜單非常之吸引 價錢便宜又大份 即刻入去試吓先首先我哋叫咗個煙三文魚蒜香意粉 重蒜人士必食 完全唔會吝嗇蒜蓉 而且煙三文魚大塊厚身又新鮮 一個份量有四五塊 抵食到爛❣️除咗叫咗意粉之外 我哋仲叫咗優惠既肉食大餐三選一我哋就揀咗燒烤醬豬肋骨 水牛城雞翼+B&E雞鎚豬肋骨製作需時 大約等咗15分鐘左右味道Juice一啲都唔柴 而且食落去有滿滿嘅燒烤醬呢個份量大到三個人食都得😂水牛城雞翼少少spicy 總括嚟講 呢間餐廳細細地 不過野食食味道唔錯 性價比一流 鍾意一路飲啤酒一路食嘢嘅千祈唔可以錯過
最近同男朋友遲收工 諗住喺附近是但食😂

水牛城雞翼少少spicy

2023-11-01
  • 三文魚蒜香意粉
2023-10-06 23 瀏覽
TGIF!!!!!! 即刻去太和搵朋友食飯~決定入一間德國西餐食dinner 因為好想食豬手~環境幾好、歐式裝修 仲有好多beer選擇終於可以chill番一晚 ❤️ Dinner for two ($488)🍴墨西哥粟米片拌蕃茄莎莎及牛油果醬前菜幾好,當snack咁食 一定要配酒食蕃茄同牛油果醬都好味~ 🍴招牌德國咸豬手配酸菜及薯蓉 餐廳招牌茶 3-4個人都可以share既勁大豬手 切既時候就feel到個皮好脆身😼 又熱辣辣骨肉易分離 唔算難切 每口都啖啖肉食得多小鹹酸菜最正 微酸解膩 食哂咁濟🍴煙三文魚蒜香意粉意粉擺盤good~ 成朵花咁🌸煙三文魚有小小油花 蒜香味重仲有落香草 更惹味香口
TGIF!!!!!! 即刻去太和搵朋友食飯~
決定入一間德國西餐食dinner 因為好想食豬手~
環境幾好、歐式裝修 仲有好多beer選擇
終於可以chill番一晚
❤️ Dinner for two ($488)
🍴墨西哥粟米片拌蕃茄莎莎及牛油果醬

前菜幾好,當snack咁食 一定要配酒食
蕃茄同牛油果醬都好味~

🍴招牌德國咸豬手配酸菜及薯蓉

意粉擺盤good~ 成朵花咁🌸
煙三文魚有小小油花 蒜香味重
仲有落香草 更惹味香口
2023-09-29 548 瀏覽
很開心在大埔工作時,跟朋友們來Happy Hour + 小吃,之後便吃著晚餐。今晚店舖依然在大埔,但轉了新地舖……吃著吃著想起快樂時光。座位及空間感比以前的寬敞更有格調。Happy hour時段加小吃為工作過後成就解鎖。Happy hour時段加小吃為工作過後成就解鎖。最令人驚喜的……magic dessert, 精緻又新奇,得意的甜品……我同你都唔會整到的甜品,令人收到哩個甜品……又驚喜,又開心,又甜心的時刻,幾多錢都買唔到。#AUS STEAK SET 配英式薯條+drink :$168升級套餐,很抵吃,又有英式薯條。安格斯牛扒,5成熟,牛肉有 份量,超級:#帶子野菌黑松露意粉 #芒果沙冰 :鮮芒果肉甜美,好大杯,份量超級足又抵飲,夏天之選,很解暑。#特濃朱古力蛋糕 :烹調一點都不馬虎的朱古力蛋糕,帶了90%濃郁朱古力的慕絲的口感,不是一般的海綿蛋糕……K先生很喜歡朱古力,他的口感是指標,因為沒有比他更喜愛朱古力的產品。#芒果熱情果慕絲蛋糕:哩個甜品我地比喻為Magic Moment&Magic Dessert……我很喜歡吃甜品,相對閒時,喜歡吃的更勝自己焗或整甜品。這芒果熱情果

今晚店舖依然在大埔,但轉了新地舖……吃著吃著想起快樂時光。

座位及空間感比以前的寬敞更有格調。

Happy hour時段加小吃為工作過後成就解鎖。

Happy hour時段加小吃為工作過後成就解鎖。

安格斯牛扒,5成熟,牛肉有 份量,超級:

#帶子野菌黑松露意粉

#芒果熱情果慕絲蛋糕:哩個甜品我地比喻為Magic Moment&Magic Dessert……我很喜歡吃甜品,相對閒時,喜歡吃的更勝自己焗或整甜品。這芒果熱情果,口感很清新又令人印象難忘,甜品師的精選設計,不是幾十元可以換購。可以吃了這款甜品是我的幸運也是福份。吃完這個甜品幸福感爆燈……

2023-09-24
1 分鐘 (堂食)
  • AUS STEAK SET 配英式薯條套餐
  • 帶子野菌黑松露意粉
  • 芒果沙冰
  • 特濃朱古力蛋糕
  • 芒果熱情果慕絲蛋糕
德意餐廳 (大埔)大埔翠怡街3號翠怡花園1樓19號舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:升級 澳洲牛扒套餐 $168,石榴汁+$10,秘密果園-芒果熱情果慕絲蛋糕 $65德意餐廳鄰近太和東鐵站,步行而至需時約7分鐘,交通方便!😄😄😄餐牌上有多款德國美食,如招牌德國鹹豬手、煙燻木盒烤美國CAB安格斯西冷扒,選擇眾多!👍👍👍升級 澳洲牛扒套餐:這次品嘗的澳洲牛扒套餐是一個令人滿意的選擇。澳洲牛扒烤得剛剛好,外層微焦,內部保持著嫩滑的口感,肉汁四溢。所附的薯條亦炸得非常香脆,牛扒與薯條以木板盛載,更添惹味!👏🏻👏🏻👏🏻石榴汁:淡黃顏色的果汁,散發出陣陣果香,令人愛不釋手。喝下去後,口感很順滑,並帶著濃濃的石榴味,不會太甜膩,很好地保留了石榴原本天然的果香!❤️❤️❤️秘密果園-芒果熱情果慕絲蛋糕:蛋糕上枱時會用黑色三角圓筒覆蓋,然後服務員點火,一輪火花後特製圓筒消失不見,露出鮮果型蛋糕,實在非常有趣!蛋糕的外觀十分迷人,讓人垂涎欲滴。蛋糕的質地極為柔軟,每一口都帶著芒果的甜蜜和熱情果的微酸,口感豐富而平衡。特別值得一提的是慕絲層,質地細膩滑順,實
德意餐廳 (大埔)

大埔翠怡街3號翠怡花園1樓19號舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

秘密果園-芒果熱情果慕絲蛋糕:蛋糕上枱時會用黑色三角圓筒覆蓋,然後服務員點火,一輪火花後特製圓筒消失不見,露出鮮果型蛋糕,實在非常有趣!蛋糕的外觀十分迷人,讓人垂涎欲滴。蛋糕的質地極為柔軟,每一口都帶著芒果的甜蜜和熱情果的微酸,口感豐富而平衡。特別值得一提的是慕絲層,質地細膩滑順,實在值得一讚!😋😋😋

另外,餐廳的服務很周到,服務員笑容滿面,為我們提供了良好的用餐體驗!😍😍😍
大埔新開張兩個月德國菜餐廳「德意餐廳」性價比保值之選一定係二人晚市套餐,二人用餐食物份量剛好,免收加一,岩哂同朋友仔聚餐傾下計。👫晚市二人套餐 (星期一至四:$428 & 星期五六日:$488)推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️套餐有是日餐湯配蒜蓉包、前菜二選一 (B&E 特色沙律 / 墨西哥粟米片拌蕃茄莎莎及牛油果醬)主菜二選一(招牌德國咸豬手配酸菜及薯蓉/羽衣甘籃鳥巢燒春雞)意粉/薄餅四選一🥘餐湯係蘑菇湯,內裡有蘑菇碎粒口感味道都唔錯,蒜蓉包重蒜蓉份量香口吸引,🥗B&E 特色沙律大大盤,清新開胃,為主菜加返D 健康感岩哂啦!🐽招牌德國鹹豬手配酸菜及德國薯蓉 (單點$138)推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️德國菜必點之選巨型招牌系列,份量可以2-3人享用醃製過的正宗傳統的德國鹹豬手焗製烤至外皮焦香酥脆乾身,內裡又能夠保存到肉汁,配上蜜糖芥末醬 及 酸忌廉醬中和豬手的鹹味,清新香口減低左本身肥膩感,薯蓉柔嫩可口質感綿滑,特別需要一讚廚師火喉功夫。🍝煙三文魚蒜香意粉推介:⭐️⭐️⭐️⭐️份量中等,煙三文魚香口,足料意粉蒜香味濃入口彈牙,加左少少香草調味,雖然賣相唔算好靚,但味道唔錯。🍮芒果熱情果慕絲蛋糕 $65推介:⭐️⭐️⭐️⭐️上檯

大埔新開張兩個月德國菜餐廳「德意餐廳」
性價比保值之選一定係二人晚市套餐,
二人用餐食物份量剛好,免收加一,岩哂同朋友仔聚餐傾下計。

👫晚市二人套餐
(星期一至四:$428 & 星期五六日:$488)
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
套餐有是日餐湯配蒜蓉包、
意粉/薄餅四選一

🥘餐湯係蘑菇湯,內裡有蘑菇碎粒口感味道都唔錯,
蒜蓉包重蒜蓉份量香口吸引,

🐽招牌德國鹹豬手配酸菜及德國薯蓉 (單點$138)
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
德國菜必點之選巨型招牌系列,份量可以2-3人享用
醃製過的正宗傳統的德國鹹豬手焗製烤至外皮焦香酥脆乾身,
清新香口減低左本身肥膩感,薯蓉柔嫩可口質感綿滑,
特別需要一讚廚師火喉功夫。

🍝煙三文魚蒜香意粉
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
份量中等,煙三文魚香口,足料意粉蒜香味濃入口彈牙,
加左少少香草調味,雖然賣相唔算好靚,但味道唔錯。

🍮芒果熱情果慕絲蛋糕 $65
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
上檯玩味式登場打卡,原個香橙造型上檯,配色放盤上花左少少心機,
內層是芒果慕絲蛋糕甜滑口感,清爽可口甜而不膩。

套餐包括果汁/汽水/指定啤酒2杯

如果想再豐富D 沙律可以另加配料或者加配甜品或升級手工啤酒。
係大埔街坊值得一試的新餐廳之選。
2023-09-22 24 瀏覽
近排多咗過嚟太和呢邊搵食~~今次搵到呢間德意餐廳,門面有西式風情嘅感覺,寫上英文門牌~~餐牌有多款選擇,今餐食大餐~先叫一個肉食大餐,揀咗燒紐西蘭羊架,肉嫰多汁軟林~跟餐有兩份小食,水牛城雞翼,少少辣幾過癮,雞翼幾大隻,好入味~雞鎚,點芝士醬好creamy香脆~牛扒套餐,揀咗7成熟嘅肉眼,肉味濃郁,粉嫰~跟餐有薯條,炸得幾脆口~百香果梳打幾清爽~飲杯啤酒Stella~~Chill~最後仲叫咗個甜品,秘密果園,搞搞新意上枱點火燒完張紙~就見到芒果熱情果慕絲蛋糕~甜度適中,軟綿好味~幾舒適休閒嘅一個晚上~

雞鎚,點芝士醬好creamy香脆~

牛扒套餐,揀咗7成熟嘅肉眼,肉味濃郁,粉嫰~

跟餐有薯條,炸得幾脆口~

百香果梳打幾清爽~

飲杯啤酒Stella~~Chill~

最後仲叫咗個甜品,秘密果園,搞搞新意上枱點火燒完張紙~

就見到芒果熱情果慕絲蛋糕~甜度適中,軟綿好味~

幾舒適休閒嘅一個晚上~

2023-09-18 402 瀏覽
朋友又帶我去食好嘢啦!今次去太和既「德意餐廳」。朋友介紹豬手係好出名,咁係女人嘅精明眼底下,我哋選擇咗$488 既 set dinner,而唔係散叫。店內裝潢都有花心思落去,有鹿頭,卡通圖案的牆身,都有少少置身於異地的感覺。Dinner set for two $488墨西哥粟米片拌蕃茄莎莎及牛油果醬呢個前菜超鍾意,粟米片本身係有少少辣,配蕃茄同牛油果醬好好味,推介👍🏻招牌德國咸豬手配酸菜及薯蓉豬手個皮超級脆,同埋有好多肉,佢比左芥末甜酸醬和沙律醬,我覺得豬手配芥末甜酸醬比較好味。酸菜微酸,唔甜,開胃,薯蓉好食。煙三文魚芝士薄餅(10吋)薄餅底好脆,我鍾意❤️,煙三文魚有少少咸,芝士好香,好食😋蘑菇湯+蒜蓉包食到粒粒蘑菇,好足料。蒜蓉包好香脆。手工啤酒朋友話食豬手要飲黑啤,佢話味道唔錯又夠凍。石榴汁唔算很濃味,勝在清清甜甜。芒果熱情果慕絲蛋糕 $65表面個芒果醬比較甜,但好香芒果味,慕絲好滑。原本想錄影「開幕」過程,可惜張紙濕過,乾咗之後做唔到個魔術效果,希望下次得啦!

Dinner set for two $488

煙三文魚芝士薄餅(10吋)
薄餅底好脆,我鍾意❤️,煙三文魚有少少咸,芝士好香,好食😋

蘑菇湯+蒜蓉包
食到粒粒蘑菇,好足料。蒜蓉包好香脆。

黑啤

手工啤酒
朋友話食豬手要飲黑啤,佢話味道唔錯又夠凍。

石榴汁
唔算很濃味,勝在清清甜甜。

芒果熱情果慕絲蛋糕

芒果熱情果慕絲蛋糕 $65

2023-09-15
黑啤
芒果熱情果慕絲蛋糕
有同事生日,見到呢間餐廳新開,見之前的食評好似幾好,問完壽星仔,就拍板試吓呢間新餐廳有同事想飲湯,所以叫咗是日餐湯(3-4位),呢個我就無影相,餐湯附送蒜蓉包,賣相好似幾好,不過老闆飲咗一啖湯,即刻落咗一句comment,呢間餐廳平時應該係煮俾庵堂🤦🏻‍♀️黑松露薯條,可能算係全晚最好食,有少少黑松露香味👍凍肉拼盤,算係正正常常,不過份量唔算多火腿薄餅,唔算差,但係亦都冇咩深刻記憶德國豬手,其實佢燒得幾好,都幾大隻,不過唔知點解薯蓉有點奇怪🤔️酸酸的,放心,無人食完肚痛😂咖哩腸,都算幾好,個醬有少少辣,幾好食德國腸拼盤,普普通通,唔太特別肉眼扒,呢個都幾經典,可能烹調過程冇落鹽,我淨係食到淡淡嘅香草味,牛味都唔係好覺有,同埋好多筋🥹雞鎚,又係冇乜味,可能廚房欠缺調味料🤦🏻‍♀️豬肋骨,唔算好食,跟急凍店賣的差不多😞不過估唔到,卡邦尼意粉,煮得幾好👍買咗個蛋糕同壽星仔慶祝生日,侍應非常好,送咗一副眼鏡俾佢🤣坦白講,應該唔會再試呢間餐廳👎🏻

黑松露薯條,可能算係全晚最好食,有少少黑松露香味👍

凍肉拼盤,算係正正常常,不過份量唔算多

火腿薄餅,唔算差,但係亦都冇咩深刻記憶

咖哩腸,都算幾好,個醬有少少辣,幾好食

德國腸拼盤,普普通通,唔太特別

雞鎚,又係冇乜味,可能廚房欠缺調味料🤦🏻‍♀️

豬肋骨,唔算好食,跟急凍店賣的差不多😞

不過估唔到,卡邦尼意粉,煮得幾好👍

買咗個蛋糕同壽星仔慶祝生日,侍應非常好,送咗一副眼鏡俾佢🤣

坦白講,應該唔會再試呢間餐廳👎🏻

2023-09-07
[ 德意餐廳 ]最近大埔區新開德國菜餐廳🇩🇪,性價比唔錯,食物份量多,仲免收加一,好適合約埋朋友來聚餐🍽️。✿ 招牌德國鹹豬手配酸菜及德國薯蓉 $235豬手好巨型,份量足夠2-3人食用。外皮烤得香脆,肉質實在得來唔嚡口,係食德國菜必點之選。另外配上蜜糖芥末醬/酸忌廉醬食都幾夾🍖。✿ 帶子野菌黑松露意粉 $158意粉炒得好香口,每條意粉都沾滿黑松露同香草🌿,意粉幼身彈牙,食完一口接一口,仲有3粒帶子,微微煎香。✿ 秘密果園- 芒果熱情果慕絲蛋糕 $65呢款甜品非常吸引,上枱時店員會燃點火🔥,等待燒完後即可食用。燒完後唔會有燶味,而蛋糕以橙🍊造型呈現,內裡係芒果慕絲蛋糕🥭,甜滑口感。總結🫦整餐性價比高,每道菜都份量充足,而且甜品方面幾有特式,同朋友來普通食飯或者慶祝都幾唔錯👍🏻。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿德意餐廳地址: 大埔翠怡街3號翠怡花園地下18-19號舖電話: 34800701✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 德意餐廳 ]

✿ 招牌德國鹹豬手配酸菜及德國薯蓉 $235