2024-08-20 393 瀏覽
好吃小羊🐑中午来吃还有38折(12-17)之前点了牛羊涮还挺大份的,汤底味道也不错服务员和前台会说普通话有免费的蔬菜可以涮人也不是很多,总体体验感不错,推荐推荐
好吃小羊🐑
中午来吃还有38折(12-17)
之前点了牛羊涮还挺大份的,汤底味道也不错
服务员和前台会说普通话
有免费的蔬菜可以涮
人也不是很多,总体体验感不错,推荐推荐
2024-08-17 313 瀏覽
乾淨整潔味道好,羊肉串非常好吃,蔬菜吧台任吃乾淨品種多品質好特價羊肉嫩滑鮮美,羊肉串焦香可口美味總和品質非常好,韭菜盒子新鮮美味可口,服務很周到細緻,交通方便好找,午餐套餐更划算
鴛鴦鍋

鴛鴦鍋
2024-08-17 283 瀏覽
快乐小羊食材新鲜,味道正宗,是三伏大补佳品汤底是鲜香口的,是一般人可以承受的辣。最近指定蔬菜还可以免费无限续,简直太划算了!推荐黄金羊肉(口感味道绝靓)、羊肉串、芋头、鸭血。
快乐小羊食材新鲜,味道正宗,是三伏大补佳品
2024-08-17
10 分鐘 (堂食)
  • 黄金羊肉
  • 芋头
2024-08-14 530 瀏覽
, 今天和朋友去銅鑼灣行街睇戲,都食晚飯嘅時候走到附近搵吓嘢食,銅鑼灣都好多食店,我朋友話記得有人讚過附近有間好食嘅火鍋店,這間火鍋店叫快樂小羊,位於銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期4樓,港鐵銅鑼灣站C出口行1分鐘就到,非常方便,我同朋友都好鍾意食火鍋,當然有去食啦。這間火鍋店嘅室內環境都大,亦裝修好靚好整潔光猛,非常適合影相打卡,餐枱大張,座位係梳化,令人坐得舒服,餐廳員工有禮貌,服務態度好,來這裏食都唔錯。我哋入嚟就睇到這間火鍋店嘅餐牌上有好正嘅優惠,是夏季特價狂歡,夏季菜品個驚喜價,200克A級羔羊肉特價只係$28,而叫濃郁酸辣金湯鍋底就送美國肥牛一份,非常抵食,仲有食$300送$300現金券,同埋免費送楊枝甘露一份,真係好正嘅優惠。我哋首先要點個湯底,餐牌上嘅火鍋湯底都好多款選擇,仲有雙味鍋同三味鍋湯底,真係唔錯,湯底我哋就揀咗光陰鍋,亦叫清湯鍋,個湯底上枱後見到有好多材料喺入邊,有大蔥、蒜頭、紅棗、當歸、薑、蜜棗、杞子等,火鍋店太客氣啦這個湯底點會係清湯,而且嗰個材料不少,未滾到聞到好香嘅濃湯味,滾咗後我都飲咗幾碗先打火鍋,好味好飲。跟住我哋叫咗肉類嘅羊肉、牛肉,丸類嘅手

跟住我哋叫咗肉類嘅羊肉、牛肉,丸類嘅手工丸雙拼,配料嘅鴨血,海鮮嘅水魷魚,除咗叫鍋點,仲叫咗燒烤類嘅蒙色羊棒骨,因為隔籬枱都有叫到,我哋就即刻聞到好香嘅味道,呢間火鍋店嘅燒烤類食物都唔錯,蒙色羊棒骨用烤型式調製,肉質香脆吾會乾,好有肉汁,同埋用咗特製既香料燒,只有少少辣味,完全香味撲鼻,好好食。

這間火鍋店嘅羊肉名都好特別,我哋叫咗個羊肉個名係塔拉上的快樂卷,真係食得快樂,羊肉不羶,又鮮又嫩,羊肉盤啲羊肉擺得都靚,令人開胃,牛肉係美國牛肩脊,片片都大片,份量唔少,好有牛肉味,即滾即食,食得方便快趣,而手工丸雙拼有三選二,有蝦丸、墨魚丸和羊肉丸三款,選咗蝦丸同墨魚丸,丸粒都好大粒,果然是手工丸,兩種丸粒口感相當鮮嫩彈牙,與清湯非常配合,又格外鮮美,鴨血令人口感就軟滑,而水魷魚令人個口感就非常爽滑,好配合做火鍋材料。

快樂小羊嘅蔬菜係免費放題,有瓜有菜任食,有粟米、唐生菜、油麥菜、娃娃菜、南瓜、冬瓜、蘿蔔、薯仔,啲蔬菜瓜都好新鮮,食樣樣嘅蔬菜瓜都好夾個湯底味,真係唔錯,又一定唔會唔飽,飲品我哋就選擇咗一支啤酒,大家分享,食火鍋最配合嘅飲品。

快樂小羊好值得推薦俾大家,食得好滋味,又好抵食,價錢唔貴,真係好食不貴,而且食物質素又高,尤其是羊肉不羶,亦有吃$300送$300現金券嘅活動,性價比高,真係食得令人快樂,我哋下次一定再來食其他食品。
  • 羊羊大拼盤
位於銅鑼灣嘅「快樂小羊火鍋料理」不但味道好,而且價格相當親民,一句講晒就係好食又唔貴!湯底:濃郁酸辣金湯清爽開胃,而且非常鮮美。熬左足足6小時,有老雞、牛棒骨、枸杞、紅棗等36種配料,令我感受到各款食材嘅精華!肉品:快樂吉祥三寶(黄金羊王、美國牛小排、西班牙黑毛豬)一上台真係嚇一嚇,份量多到超乎想像。每一啖都感受到肉味濃厚。手工滑三拼(蝦滑、墨魚滑、羊肉滑)口感彈牙,味道鮮美。羊肉滑非常特別,完全不羶。蔬菜吧無限量供應粟米、蘿蔔、薯仔、金菇、娃娃菜、油麥菜等等,健康又美味。現在仲做緊食$300送$300現金劵嘅宣傳活動,吸引我下次再去幫襯!

湯底:濃郁酸辣金湯

肉品:快樂吉祥三寶(黄金羊王、美國牛小排、西班牙黑毛豬)

手工滑三拼(蝦滑、墨魚滑、羊肉滑)
口感彈牙,味道鮮美。羊肉滑非常特別,完全不羶。

蔬菜吧

2024-08-09 445 瀏覽
放假又約咗朋友去銅鑼灣行街,行完街喺附近搵啲嘢食下,朋友帶咗我去一間食羊肉嘅火鍋料理,食物非常好值得推介。快樂小羊火鍋料理,銅鑼灣廣場一期地址銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期4樓。餐廳主打火鍋,蔬菜任食,睇落去好整潔新鮮。另外可以點串燒,我哋就點咗烤羊串同烤羊架。烤羊串26元,份量都算多上面加咗孜然粉食落去唔乾身有肉汁。烤羊架每件48元,羊架size都好大隻,一啖咬落去味道好香,邊位燒到有少少焦香,令到味道層次更豐富。最正就係充滿肉汁,羊架同孜然粉嘅味道好夾。打邊爐方面就點咗個牛肉拼盤,魚肚同鮮腐竹。牛肉拼盤賣相勁吸引,牛肉味香濃,脂肪分佈均勻有入口即溶嘅感覺。估唔到食羊肉嘅地方啲牛肉都可以做得咁出色。
快樂小羊火鍋料理,銅鑼灣廣場一期
地址銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期4樓。

餐廳主打火鍋,蔬菜任食,睇落去好整潔新鮮。
另外可以點串燒,我哋就點咗烤羊串同烤羊架。
烤羊串26元,份量都算多上面加咗孜然粉食落去唔乾身有肉汁。

2024-08-09 435 瀏覽
今天到訪了快樂小羊,我們點了一份成雙鍋,其中包括了清湯和酸辣湯,清爽的湯底搭配上豐富的食材,讓人食指大動。首先出現在桌上的是推廣特價的阿牧特草原A板羊,這份羊肉質嫩滑,肥瘦適中,每一口都吃得到濃濃的羊肉香,而且不會因為做優惠而變小份,份量十足。點了酸辣湯會送美國肥牛,肉質鮮嫩,大部分偏瘦,帶點肥膏,散發出迷人的牛肉香氣。蒙式烤羊串每串都烤得恰到好處,外酥內嫩,帶有微微的炭燒香氣,讓人忍不住一口接一口。軟骨高鈣羊肉則是別出心裁,軟嫩的羊肉搭配上多汁的軟骨,鈣質豐富,美味又營養。淮山麵搭配清湯十分夾,另外外面有大量蔬菜任食,配合湯底勁好食塔拉上的快樂卷又是另一款羊肉,口感豐富,讓人驚艷不已。脆爽鮮毛肚的口感極佳,爽脆,美味十足。最後以楊枝甘露作為結尾,給予了一個完美的結尾。

塔拉上的快樂卷又是另一款羊肉,口感豐富,讓人驚艷不已。

脆爽鮮毛肚的口感極佳,爽脆,美味十足。

最後以楊枝甘露作為結尾,給予了一個完美的結尾。
2024-08-09 330 瀏覽
快樂小羊火鍋料理⭐️光陰鍋⭐️滑嫩太陽巻⭐️羔羊上腦肉⭐️A級羔羊肉⭐️新鮮豆皮 ⭐️芝心丸⭐️蒙式烤羊串作為一個打邊爐愛好者,每個星期都會打一次邊爐,今個星期就揀咗銅鑼灣嘅快樂小羊。去到餐廳發現佢最近做緊超多promotion ,唔單止湯底可以嗌一至二人份量,仲要叫酸湯就送一份肥牛,$28就有一盤羊肉,而且有免費蔬菜吧Tim!湯底揀咗光陰湯,藥材味幾重,配羊肉食啱啱好。太陽卷同上腦卷有羊肉味但係又唔騷,50幾蚊一份嚟講好有驚喜。烤羊肉串我覺得係必叫,鐵板上熱辣辣,羊肉有咬口又大份,好似去咗新疆咁。最後埋單先$400兩個人,仲要再送兩張滿$300 減$150 coupon,即係其實每人$50打次邊爐,超高性價比!
快樂小羊火鍋料理
⭐️新鮮豆皮
⭐️芝心丸
⭐️蒙式烤羊串

2024-08-08 252 瀏覽
今次嚟到銅鑼灣呢間國內火鍋名店,好耐無食麻辣羊肉,一定要試正宗的。成雙鍋湯底揀左麻辣同清湯。麻辣香而不攻,清湯有藥膳味道正。阿牧特草原A版呢版羊的分量驚人,食落不羶,薄片口感一流。美國牛肩胛牛肩胛肉味濃郁,配沙茶醬一流M5和牛和牛油脂豐富,小朋友都讚好。魚皮魚皮新鮮香脆鬼馬墨魚滑油炸鬼加蟹子加墨角滑,相當有新意。滑嫩清蝦清蝦6隻鮮甜爽彈蒙式烤串烤串孜然粉重,吃出舊東門味道藍妹+無糖雪碧打邊爐加枝藍妹,就是爽。總結而言,好吃不貴,同事家族聚餐之選。

成雙鍋
湯底揀左麻辣同清湯。麻辣香而不攻,清湯有藥膳味道正。

阿牧特草原A版

呢版羊的分量驚人,食落不羶,薄片口感一流。

美國牛肩胛

牛肩胛肉味濃郁,配沙茶醬一流

M5和牛

和牛油脂豐富,小朋友都讚好。

魚皮

魚皮新鮮香脆

鬼馬墨魚滑

油炸鬼加蟹子加墨角滑,相當有新意。

滑嫩清蝦

清蝦6隻鮮甜爽彈

蒙式烤串

烤串孜然粉重,吃出舊東門味道

藍妹+無糖雪碧

打邊爐加枝藍妹,就是爽。

總結而言,好吃不貴,同事家族聚餐之選。
2024-08-03 163 瀏覽
店裏的店員服務十分不錯,食物十分美味,價錢合理,甚至可以說是便宜,比較好吃的是羊肉,湯底的味道十分鮮味,而且不咸,而且鄰近地鐵站,地理位置優越,下次一定會再來。
  • 羊羊大拼盤
2024-07-30 199 瀏覽
每次都是晚上來,看菜單感覺中午比較好,有折扣,老實說晚上正價是不便宜的,蔬菜有10種可以自助(不要錢),其他的菜需要單獨點(主要是肉和海鮮,也有些其他菜),服務員都很激靈,加湯很頻繁,顏值也在線,大部分都是小妹小哥,建議來的話提前打電話預定,不預定的話,來的時候看到不少坐着排隊的人。
2024-07-26
2024-07-25 349 瀏覽
今晚同個朋友聚下舊,當然搵間可以慢慢食又坐得舒服嘅餐廳,呢間快樂小羊火鍋料理絕對係好選擇。入到去,地方大,店員又好招呼,冷氣又夠足,好舒服,兩人坐嘅枱都好大,吾會迫迫下。用qr code落單,食物種類都多,有牛羊豬雞每樣都有幾款揀,又有海鮮丸等,菜是任食的,有吾同菜仲有薯仔金菇等,都好正啊,最重要免費嘛,哈哈。湯底揀了光陰鍋,雖然寫住係清湯,但入面都勁多料了,奶白色湯底,清甜,點了很多野食,西冷牛肉,脆脆牛舌,沙葱羊肉,軟骨羊肉,黑豚肉,每碟肉三十幾蚊細碟都勁大碟,好抵食,而且新鮮冇雪味,質素好高,性價比高呀。另外仲點了海鮮基圍蝦,鮮甜美味,肉質彈牙,好味道,仲有芝心丸,芝士軟豆腐等,都好正啊,咁正嘅湯底梗係要嗌埋份響鈴,食到勁飽。飲品點了鮮榨哈蜜瓜汁,一流呀。整體勁滿意,質素又高,一人都係2百多d,但食到勁飽,覺得呢個價錢同其他任食差吾多但呢間就正勁多,真心性價比高,最後店員仲送左兩張300-150元現金卷比我,即係半價啊,勁抵,下次帶埋朋友再食先。

2024-07-23 448 瀏覽
今晚與朋友去了一家質優價廉的火鍋店舖,快樂小羊火鍋料理,位於繁華的銅鑼灣廣場一期。店內的座位寬敞舒適,環境整潔舒適,讓人可以放鬆心情,盡情享受美食。 首先,我們揀選了成雙鍋中鍋作為湯底,分別有麻辣湯和西紅柿湯,讓我們可根據個人口味選擇,無論喜歡辛辣還是清淡口味都能得到滿足。 朋友推薦這裏的蒙式烤羊串,他說一定要試試,果然非常美味,用上優質的羊肉,羊肉味不羶,經過特殊處理及調味,淡淡的辣味令人回味無窮。此外,店內另一款的烤雞中翅串亦同樣美味。 除了各類美味的肉類燒烤供應外,快樂小羊火鍋料理還提供美國M5和牛,質感鮮嫩,肉汁十足,牛肉非常軟淋,絕對是我這個肉食愛好者的最愛。此外,手打Q彈鮮蝦丸和墨魚丸,都是店家的招牌菜式,口感鮮美,彈牙可口。還有鮮蝦雲吞,手工韮菜水餃等傳統的小吃,雲吞內包裹著兩隻大鮮蝦,材料豐富。 在快樂小羊火鍋料理,不僅美味,而且價格實惠,性價比極高,更有吃300送300現金券活動,讓顧客在享受美食的同時可以節省開銷。 店內的服務也是一流的,服務人員送食物的速度快速周到,確保食客享受到最好的用餐體驗。不僅如此,店家更是講究細節,加湯加熱茶隨傳隨到,讓顧客在用餐過程中湯底

店內的服務也是一流的,服務人員送食物的速度快速周到,確保食客享受到最好的用餐體驗。不僅如此,店家更是講究細節,加湯加熱茶隨傳隨到,讓顧客在用餐過程中湯底及茶都能保持適當溫度。服務人員的殷勤服務和禮貌更讓整個用餐體驗更上一層樓。

#快樂小羊火鍋料理 (銅鑼灣廣場一期)
#銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期4樓

2024-07-19 402 瀏覽
呢間餐廳做緊好多優惠所以吸引咗我今日過嚟**番茄鍋:** 酸甜適中,番茄的酸爽完美融合**阿牧特草原A板:** 這道草原A板新鮮可口,上面!羊肉品質優良,咬下去肉質軟嫩多汁**蒜泥雞肉:** 這盤蒜泥雞肉聞起來一定撲鼻生香,淥熟佢之後竟然仲汁水四溢,鮮嫩多汁,蒜香四溢**新鮮基圍蝦:** 這些新鮮的基圍蝦肯定肉質飽滿,皮薄肉厚,保持著海水的鮮甜滋味,清甜爽口**蟹粉丸:** 這些蟹粉丸入口即化,唔算太多粉,而且啲蟹肉唔會好假,搭配上Q彈的丸子口感,蘊含著大海的鮮味。**蒙式烤羊串:** 這些烤羊串外層焦脆,肉質鮮嫩多汁,散發著迷人的羊肉香氣,蘸上特製醬料特別好食**酸梅湯:** 這道酸梅湯清爽可口,酸甜適中,湯頭甘醇,梅子的酸爽與糖水的甘甜完美結合,解暑消暑,清涼爽口,回甘持久。呢間餐廳我會再嚟,因為呢間餐廳合理的價格、贈送現金優惠券的促銷活動、性價比高!
呢間餐廳做緊好多優惠所以吸引咗我今日過嚟

**番茄鍋:**
酸甜適中,番茄的酸爽完美融合

**阿牧特草原A板:**

**蒜泥雞肉:**

**新鮮基圍蝦:**

**蟹粉丸:**

**蒙式烤羊串:**

**酸梅湯:**

2024-07-15 483 瀏覽
環境5分:火鍋店成層用曬,大部份卡位同梳化位,亦有幾張大枱同包箱,坐得非常舒服,空間感足夠,一D都唔迫。餐廳入面四周圍都有好多羊同poster,見到咁多優惠一定唔會miss。衛生5分:枱面有煮食餐具同紙巾盒,出邊有好多種調味料任君選擇,乾淨企理畀五分。服務5分:電子落單一目了然,侍應生加湯快手,主動調整火速,爽手唔囉唆。當日有一個嘉士伯啤酒小姐,態度熱誠,結果溝咗酒,畀滿分。味道5分:1)  光陰鍋價錢跟人頭計算,價錢非常合理,湯底味道豐富,入面有無限蒜頭,哈囉威都唔驚。2)  阿牧特草原A板全場最平,越特價越驚喜,夠肥夠嫩,羊味足仲好淋,廿八蚊絕對超值。3)  塔拉上的快樂卷切到塊塊都咁薄,肥瘦均勻最爽口,一次過可以食多塊。4)  滑嫩太陽卷有冰鎮住上,每片個肥真係好似太陽蛋咁一個圈圏住D紅色羊肉,好特別。5)  羔羊肋卷依個比較瘦,但係又唔韌,睇落好健康。6)  牛骨清湯牛丸小份有五粒,好爽。7)  一坐低就即刻送你一個蔬菜免費放題,平時出邊打邊爐一碟菜都四五十蚊一小碟,依度任你食,D菜仲非常新鮮,當中包括皇帝菜,油墨菜,唐生菜,波菜,娃娃菜,冬瓜,蘿蔔,金菇,南瓜,粟米等,興奮到
環境5分:
味道5分:
羔羊肋卷
塔拉上的快樂卷
滑嫩太陽卷
5)  羔羊肋卷依個比較瘦,但係又唔韌,睇落好健康。
牛骨清湯牛丸
6)  牛骨清湯牛丸小份有五粒,好爽。
蔬菜免費放題
7)  一坐低就即刻送你一個蔬菜免費放題,平時出邊打邊爐一碟菜都四五十蚊一小碟,依度任你食,D菜仲非常新鮮,當中包括皇帝菜,油墨菜,唐生菜,波菜,娃娃菜,冬瓜,蘿蔔,金菇,南瓜,粟米等,興奮到好似食pizza塔高個沙律碗咁,但依度係無限次任您疊,high爆。
抵食5分:
埋單每人竟然三百蚊有找,飲飽食醉,多菜多肉,羊肉一D都唔so,食三百送兩張百五蚊coupon,好似唔使錢咁超級抵,抵食畀硬滿分。
2024-07-11
青島大樽裝