2018-11-19 210 瀏覽
一家大細到荃灣新開的室內兒童遊戲室玩樂,玩完便到附近的玩樂蜂吃午餐。點了個歡樂桶套餐B,有各式各樣的食物,囝囝見到都開心。歡樂桶炸雞炸雞新鮮炸好,熱辣辣很Juicy,雞肉嫩滑,每一啖都有濃濃的雞味。肉醬意粉醬汁酸酸地帶點芝士香,意粉軟硬適中。粟米及薯蓉粟米有濃郁的牛油味,薯蓉香滑,是囝囝的至愛。薯條薯條很香脆,沾上一點茄汁,完美無瑕的味道。白飯及蘑菇汁白飯整成飯團形狀,很有特式,蘑菇汁帶香濃的蘑菇味,與飯的味道很匹配。芒果批脆口的口感,散發著陣陣的芒果味。芒果新地及朱古力新地大大杯之餘雪糕很香滑,小朋友都吃得滿足。汽水汽水有各種款式,我們都一致點了可樂。聽說餐廳會跟Yahoo 團購合作,於12/11 起,購買Jolibee可享有50% off優惠,等有團購優惠再來大吃一餐。

點了個歡樂桶套餐B,有各式各樣的食物,囝囝見到都開心。

歡樂桶炸雞

肉醬意粉
醬汁酸酸地帶點芝士香,意粉軟硬適中。

粟米及薯蓉
粟米有濃郁的牛油味,薯蓉香滑,是囝囝的
至愛。

薯條
薯條很香脆,沾上一點茄汁,完美無瑕的味道。

白飯及蘑菇汁

芒果批
脆口的口感,散發著陣陣的芒果味。

芒果新地及朱古力新地
大大杯之餘雪糕很香滑,小朋友都吃得滿足。

汽水
汽水有各種款式,我們都一致點了可樂。

食平價炸雞🍗唔一定去K記嘅!今日就同大家介紹下尼間Jollibee快樂蜂,香港已有幾間分店,越做越出名,而且食物質素絕不遜色,我地今日一行三人就來到荃灣力生廣場分店試試喇正值星期日,變左姐姐勝地,真係非常熱鬧,這分店都算闊落,仲有落地玻璃位非常開揚,店員仲非常熱心幫我地揾位,真係好nice值得一讚點餐區員工非常勤快,發揮團隊精神好有效率多款套餐選擇,有肉醬意粉好吸引最後我地揀左份歡樂桶套餐A share食如果兩個人的話都有二人套餐揀,一樣咁豐富嘩好豐富啊!有粟米,薯條🍟,汽水🥤,而且賣相吸引薯條🍟比較粗身有口感,又香又脆粟米超甜美多汁主食有兩大碟意粉,顏色奪目,香氣撲鼻,味道調教得好好,辣辣地,好惹味,仲有肉醬同腸仔粒做配菜,口感豐富主角炸雞🍗有六件,三雞鎚三雞胸,三個人食剛剛好外皮黃金,令人垂涎🤤,仲熱辣辣,小心燙手啊皮好脆,裏面肉質好嫩好juicy,仲要好入味,我地三個一致認為正過K記嘅炸雞🍗,千真萬確,信我仲配左一大杯汁比我地點雞食,令味道更有層次最後我仲忍唔住加左碗蘑菇飯試試味道拍得住K記,仲無咁咸添,好味來張快樂蜂🐝🐝🐝合照好可愛呢!走時發視原來有lift搭,非常方便,好野!

值得一讚

點餐區員工非常勤快,發揮團隊精神
好有效率

多款套餐選擇,有肉醬意粉好吸引

最後我地揀左份歡樂桶套餐A share食

如果兩個人的話都有二人套餐揀,一樣咁豐富

歡樂桶套餐A

好豐富啊!有粟米,薯條🍟,汽水🥤,而且賣相吸引

薯條🍟比較粗身有口感,又香又脆

粟米超甜美多汁

歡樂桶套餐A

主角炸雞🍗有六件,三雞鎚三雞胸,三個人食剛剛好

歡樂桶套餐A

外皮黃金,令人垂涎🤤,仲熱辣辣,小心燙手啊

仲配左一大杯汁比我地點雞食,令味道更有層次

蘑菇飯

最後我仲忍唔住加左碗蘑菇飯試試
味道拍得住K記,仲無咁咸添,好味

來張快樂蜂🐝🐝🐝合照
好可愛呢!
走時發視原來有lift搭,非常方便,好野!以後食雞又有多個選擇lu,希望分店越來越多,大家多啲機會可以試到

另提提大家:於12/11起,Yahoo圑購有Jollibee 快樂蜂🐝 50% off優惠啊!快d去搶啦!數量有限啊!

午餐
蘑菇飯
I initially came here to donate blood at the Tsuen Wan Red Cross Blood Donation Centre, but turned out the centre is under renovation now... Disappointed and hungry, I went up to Jollibee for a quick lunch 🤦🏻‍♀️This environment here is unexpectedly nice! Very bright and spacious.I had the C4 set, which consists of 2 pieces of fried chicken, a small rice with mushroom sauce and added bucks for a ‘black cow’.The fried chicken is amazing!! Super tender meat wrapped by crispy skin dipped in their fam

The fried chicken is amazing!! Super tender meat wrapped by crispy skin dipped in their famous mushroom sauce. Absolutely delicious!!! The size of the chicken is huge too!

The ‘black cow’ is in fact a very popular beverage at HK-style restaurants so I didn’t expect to find it at Jollibee. It’s a super evil but yummy drink as it has a huge scoop of ice cream on too of ice cold coke🍦 So it’s basically a dessert. A very sweet and satisfying drink to end my meal😍
  • Black  Cow
  • Fried  chicken
2018-11-09 235 瀏覽
I finally realize that there is a Jollibee in Tsuen Wan. Actually, it is located in a pretty isolated building. A lot of local Filipinos were there. The fried chicken is super hot, literally right out of the fryer. The hot sance and gravy are a perfect match for their chicken. Very juicy inside!
2018-10-12 574 瀏覽
今日突然心血來潮,好想食炸雞,咁啱見到jollibee,就去食下啦,夜晚7點多,客人只有10多個,叫左兩個餐一份兩件炸雞加薯蓉,凍檸茶(加$2)$45,一份兩件炸雞加蘑菇飯,凍檸茶(加$2)$49,最後另加一個蜜桃pie ($8)炸雞好嫩,但略嫌炸皮不夠脆,薯蓉唔好食,好粉,蘑菇飯味道一般,蜜桃pie味道夠甜,桃有d少,size太細個。

2018-09-14 775 瀏覽
祖樂比實在令人勾起不少童年回憶, 見它在香港強勢回歸, 改名快樂峰開了幾家分店, 打著一試心態也許閒日關係,是晚力生商場分店非常冷清, 只有廖廖幾枱客。倒是很欣賞它家不發手套, 有寬敞洗手盤作洗手之用, 環保又衛生 ✔點了漢堡包餐和雞餐, 比較下去還是連鎖店麥記和肯記更勝一籌.. 包類餡料味道欠奉, 雞腿不夠惹味, 表層炸得太硬了, 盒伴汁也稀和淡得像水.. 唯薯條不過不失, 入口仍是脆口。最重要是價錢也不便宜啊, 老實話這不是一次滿意的餐食, 想必不會再有下次了

2018-08-22 766 瀏覽
最近呢幾年,快樂峰係香港不斷擴張版圖,而家已經越來越多地方可以食得到。友人提議不如搵日晚餐去食下雞,咁我地就揀左平日放工之後去!或者可能當日係平日晚上,我們輕易就能找到位置,並點了2件樂脆雞配蘑茹飯和熱狗套餐。明明已經一開始就食熱狗,但係食落口時已經係微暖,真係唔係好掂。蘑茹飯係熱的,但係個汁就比較淡,同平時食的蘑茹飯有少少出入。重頭戲炸雞就真係無得頂,同友人一人一件,大家都覺得係好Juicy,同埋唔太油,重點係佢真係脆!

2018-08-07 829 瀏覽
上次食佢既炸雞,今次同Mr Wong再戰目的係試佢啲飯、意粉同薯條但炸雞都要食,因好味先講雞,哇⋯⋯堂食不得了,熱辣辣,啲雞汁bi晒出黎,係KFC做唔到既(上次係外賣同炸雞只有一種味)同加唔加個汁,都一樣好食肉醬意粉方面:一打開啲色⋯⋯好似⋯⋯螢光色,汁內仲有少少腸仔,不過⋯⋯好粉好淋,唔好食蘑菇飯:望落似KCF既蘑菇飯,但食落口,唔似⋯⋯係無咗個種黑椒既辣味,個白飯就正常薯條:哇,滿有驚喜,好味呀!係粗薯條,夠口感,又夠熱(下次我會試佢既漢堡同熱狗哦~)
炸雞都要食,因好味
薯條:哇,滿有驚喜,好味呀!係粗薯條,夠口感,又夠熱
(下次我會試佢既漢堡同熱狗哦~)
🔸C2 2件樂脆雞 配指定美食 $43指定美食可選細薯條/薯蓉/粟米/白飯-炸雞個皮好薄好脆 雞肉仲係好嫩再點埋佢地個醬😌 好味呀 我覺得好味過K記-薯蓉比起K記嘅實小小 無咁滑 但薯味就濃d-可能位置問題 餐廳都無乜人 又播下英文歌 都幾舒服 雖然價錢黎講唔算抵食 但絕對會有下次分數: 7.5/10
🔸C2 2件樂脆雞 配指定美食 $43
可能位置問題 餐廳都無乜人 又播下英文歌 都幾舒服
雖然價錢黎講唔算抵食 但絕對會有下次

分數: 7.5/10
2018-06-04 1197 瀏覽
荃灣多好嘢食就大家都知,但係我平時行過呢個力生廣場都冇留意其實有咩餐廳係到,不過咁岩今次見到個到有大大個 快樂峰 招牌,朋友就話記得好好食,所以就拉大隊上黎。 我地大概夜晚9點幾上去,個商場好奇怪,除左有少少殘舊,上去最上個層(餐廳個層)條電梯block 左,又搵唔到第二條路上去,但係間餐廳明明仲營業中,所以都照上去。我地4個人叫左份歡喜桶套餐,份量好多好夠,我第一次食,覺得脆雞真係好味,外面香脆,內裡嫩滑但唔油膩。開始食之前,餐廳角落頭仲有個洗手盤位比大家洗手,安排唔錯。

宵夜
2018-04-24 1456 瀏覽
那天第一次到Jollibee吃午餐聽聞那裏的雞很好吃,很新鮮很炸很脆!炸雞外脆內軟,很新鮮,是剛剛炸出來的。炸油從雞裏流出來,非常好吃。雞肉很滑,果然名不虛傳。另外要一讚的是薯條,薯條也是剛剛炸出來的,很熱很脆。完全沒有變軟,非常好吃。另外叫了一個雞柳餐,有得選擇三條/五條.我們點了五條,有很多條雞,很抵吃. 兩人分享也足夠。炸雞餐的蘑菇飯也不錯,蘑菇很彈牙可口,醬汁不會太鹹,剛剛好。另外還有沙律醬給我們點炸雞,不會太單調。總結這裏的炸雞真的不錯,很喜歡新鮮炸出來的那種熱度。
那天第一次到Jollibee吃午餐
聽聞那裏的雞很好吃,很新鮮很炸很脆!

另外還有沙律醬給我們點炸雞,不會太單調。

總結這裏的炸雞真的不錯,很喜歡新鮮炸出來的那種熱度。

2018-04-21 931 瀏覽
菲律賓人的家鄉雞,平時見到以間鋪會有好多菲律賓人,今日冇咩人,梗係要去食下,平時都係食開其他餐廳既雞,以間主打炸雞,所以我地叫左6件雞,兩包薯條6件雞(3件雞胸+3件雞槌)$90岩岩炸起,熱辣辣,一路食一路出煙,本身唔食皮既我,今次連皮都食埋,個皮好脆唔淋,見到雞胸就會諗到應該會好鞋,點知一d 都唔鞋,仲要好滑好多汁,一路食一路d 汁都流緊出黎,另外仲可以點埋個蘑菇汁,未試過食炸雞食到想返轉頭再食。兩包薯條(原味+芝士味)$24薯條幼幼的,岩岩新鮮炸起,原味薯條灑左蒜粉,所以食落會有蒜味,好特別,而芝士味薯條,每條都有好多芝士粉。

6件雞(3件雞胸+3件雞槌)$90

兩包薯條(原味+芝士味)$24
2018-04-20
1 分鐘 (堂食)
  • 炸雞
很多時坐巴士經過看到這店,一直想去試吓。😊因為很久前在香港吃過,但後來倒閉了。😌今晚一個人食,總於啲起心肝來吃,荃灣這間分店環境不錯,整潔乾淨,空間很多,但客人不多,三五知己在這裡吃也不錯,收銀也很有笑容,收銀及員工好像是菲律賓人。落單後不用五分鐘已可取,今次試漢堡包,味道不錯,最驚喜是那麵包非常軟熟,薯條畧嫌乾硬,幸好還暖暖的,比兩包茄汁扺讚$ 33 元套餐,價錢很抵,下次試炸雞🤗
$ 33 元套餐,價錢很抵,下次試炸雞🤗
2018-04-18
2018-04-05 755 瀏覽
以前好中意食Jollibee, 但因為住嘅地方唔就腳,所以少咗食。知道荃灣的Jollibee已經開咗一段時間,但未有時間去食!最近中意自己一個人行街食飯,經過力新廣場,決定過去試一試!荃灣Jollibee位於力新廣場3樓,很不幸運地,那邊2層的扶手電梯岩岩壞咗,但都照行上去食,無打消想食Jollibee嘅念頭~入到去其實唔算多人,不過排隊時剛好沒有STAFF... 不過落餐都幾快!小妹叫咗個C2餐配薯條~ $43一個餐雞好熱,同埋點雞嘅醬汁好好味~! 唔好睇佢咁小野食,一個人食其實已經覺得好飽!
最近中意自己一個人行街食飯,經過力新廣場,決定過去試一試!

小妹叫咗個C2餐配薯條~ $43一個餐

C2餐

雞好熱,同埋點雞嘅醬汁好好味~!
唔好睇佢咁小野食,一個人食其實已經覺得好飽!
題外話/補充資料: 味道其實同以前差唔多,但STAFF工作態度有待改善。
2018-03-31
2018-03-31 756 瀏覽
菲律賓名牌,來到播的音樂,清潔姨姨及食客,都讓你覺得身在菲律賓。炸雞外有漢堡,意粉,熱狗,蘑菇飯等,炸雞外都有選擇。收銀取餐是新式的等號碼取餐,出餐快,完全不是M記那種混亂情況,店員也沒有怨氣。炸雞就是炸雞,沒有其他款式,就是好夠熱,也軟滑,但炸雞就是油油的,不是香港人口味喜歡創新。附送的蘑菇汁很香,送飯應該可以食兩大碗。小女認為汽水好飲過其他快餐店。食完可以洗手,地方大,隨便坐冇壓力,三五知己打機讀書都可以。
炸雞外有漢堡,意粉,熱狗,蘑菇飯等,炸雞外都有選擇。
附送的蘑菇汁很香,送飯應該可以食兩大碗。
小女認為汽水好飲過其他快餐店。
2018-03-31