2022-07-24 207 瀏覽
睇到好多負評心大心細入唔入去食,又話服務員態度差,又話D野唔好食,開頭都有D驚架!但好彩食完後,都唔係評論中講到咁差啫!我地沒有訂枱,當時餐廳內差不多全滿座,只好坐bar枱,但見たたみ那邊好和風、好靚!我好想坐,老公要求調去坐,服務員馬上友善地安排坐位令我好感動!講到食物,雖然質數不及日本的水準,只可算是香港地道菜,但未至於難食,比起其他香港的日本餐廳,他們已是很用心去做食物和服務了!

2022-07-24
食物款式特別之餘質素唔錯,職員嘅服務態度都很熱情細心,上每道菜都會同你先介紹菜式嘅食材、煮法同食法,體驗一百分✧📌IPA 啤酒炸漿炸雞 配 蜂蜜WASABI醬($88) 🍻雖然職員話每客份量都幾大,但我哋太肚餓都係堅持嗌每人一客😂啤酒炸漿十分有特色,雞肉炸至金黃色,咬落十分香脆鬆軟,肉質嫩滑,冇咩油膩感。讚!📌炸海鰻梅子紫蘇茶泡飯 ($138)🐟 雖然依然是炸物,但脆漿厚薄適中,調味恰當,吃再多也不感到油膩。海鰻外脆內軟,鰻魚的鮮味並沒有被炸漿覆蓋過,配合茶味濃的梅子紫蘇茶泡飯,有種養生健康的味道~其實在日本文化中,茶泡飯並非主食,通常是餐桌上的最後一道料理,有解膩的作用,所以份量也不會很多。雖然是這樣,還是很喜歡茶泡飯樸實無華的味道!🥰📌三色味增豆腐田樂燒 ($68) 三種顏色分別是柚子、芫荽和八丁三味,柚子和八丁味道十分濃烈,而芫荽味則較清淡,配合燒豆腐一齊吃,老實說覺得味道有點不搭( ˊ•̥▵•)੭₎₎ 個人對三種味道的喜愛程度為芫荽>柚子>八丁📌酒粕味三文魚($138)以酒入饌,香味撲鼻,味道有層次,沒有花巧的配搭,很有日式家庭料理的風味。📌薄茶 — 丸久小山園 又玄($58)

📌薄茶 — 丸久小山園 又玄($58) 原本想喝綠茶拿鐵,無奈當日店舖沒有牛奶。於是點了這個薄茶,帶有微微的苦味和甘甜,茶色呈濃綠色,吞嚥後的回甘頗濃,配搭可麗露($58)一起吃很夾。
2022-07-14 203 瀏覽
我地點咗一個素食餐同一個燒三文魚定食餐share。如果話三文魚餐唔錯,素食餐簡直好有驚喜。望落平淡嘅梅子素麵,食落嘅冰凍清涼,又有淡淡柚子梅子檸檬嘅酸味,好fresh好好味!炸物都炸得酥脆可口!綠茶latte我地試咗最貴個款,略略貴不過綠茶味比其他地方飲到嘅都濃好多!正!值得再次光臨!

值得再次光臨!
2022-07-12 197 瀏覽
此店位置較為偏遠,在急速步伐下進入此店,猶如從喧鬧的城市被運送到精緻的日本食店。因為剛開店,沒有太多客人,我們可以選擇榻榻米,望窗,遠離吧枱,感覺悠閒舒服。我與友人都點了悄悄版控肉飯。在餐牌上,似乎每一種食療都經過精心挑選,限制,當滷肉飯送上的時候,店員特別一提,要趁熱食,才感受到肉質的特別。果然,香港本地黑豬肉,果然一流,第一口吃下去,好味到筆墨所不能形容,待了一會才吃如下的,肉質果然變硬了一點點,不過仍然好吃。所有配料配合在一起,讓人有一種日本與台灣 fusion 的感覺 … 雖然食物品質一流,但價錢略為偏高,不過環境搭夠,不妨一試 !特別一提,店員非常細心,會照顧我們的鞋,坐得舒唔舒服,食物嘅溫度,以及是否有大嶼山 (當時下大雨)!
2022-07-02 304 瀏覽
位於太子既悄悄食堂之前已經經過過,終於有機會試吓! 傳統和風木系簡約裝修再加上門口幾個榻榻米area仲有d米色窗簾隔開,燈光氛暗得尼有質感仲好有格調。食物方面,味道唔算好大驚喜但係食得舒服!放心唔係難食,但係又講唔出真係好好味,因為係真係你會expected既味道!酸菜白肉鍋普普通通,酸菜味唔出但係可以隨意配搭食材個湯底都算清甜! 仲可以叫樹記腐竹添!☝🏻鴨胸同和牛味道大致相同,所以選其一就好!推介明太子淮山,啤酒炸雞同佢地既cocktails!講真cocktails價格有點偏貴,$108-$158,但係真心唔錯有興趣既朋友可以試下!環境氣氛好舒服,食物飲品都好舒服。剛剛好唔做作的舒服。Just right🤍

環境氣氛好舒服,食物飲品都好舒服。
剛剛好唔做作的舒服。Just right🤍
明太子淮山
鴨胸
beef  tataki
啤酒炸雞
2022-07-01 252 瀏覽
從門面至室內格局,「悄悄食堂」裝修精緻,散發濃濃的日本昭和感覺,坐在榻榻米上更傳來一陣平靜,可在繁忙的鬧市中停頓下來~ 這裡的選材與餐單設計用心,職員亦會有耐心地介紹每道菜式。從朝早經營日式餐館,到晚上演變成和式居酒屋,日夜提供兩種不一樣的漫活體驗。🌟悄悄版台式焢肉飯零售價:$148 焢肉飯嚴選香港本地黑毛豬製作,口感猶如東坡肉但相對肥膩。肉香與油香結合起來入口即溶,口感豐富,襯搭北海道夢美人米,產生出溫和順口的滿足感!🌟三文魚幽庵燒定食零售價:$158這道菜式配搭簡約,但同時亦味道豐富而不失雅緻感覺,讓人不捨得開餐!所謂「幽庵燒」是以特調醬汁醃製的燒烤方式,是懷石料理常見的做法。三文魚油脂豐厚,單靠簡單的醃漬,經可調升濃郁鮮味。北海道夢美人米,同時配上自家醃製小食,為菜式帶來一點小清新。🌟雲呢拿冧酒可麗露零售價:$48外型小巧,味道卻充滿豐富層次感。焦糖的外皮與甜口柔軟的夾層誘人,而且混合大人感的冧酒使人陶醉。🌟荔枝玫瑰紅桑子忌廉蛋糕零售價:$75近年常見的味道配搭,沒有對此有特別期待,但卻出現意外驚喜。在綿滑的玫瑰忌廉下,紅桑子果醬與海綿蛋糕層層相疊,清新爽甜的原粒荔枝更藴藏之中,

悄悄版台式焢肉飯

零售價:$48

荔枝玫瑰紅桑子忌廉蛋糕

🌟荔枝玫瑰紅桑子忌廉蛋糕
零售價:$75

近年常見的味道配搭,沒有對此有特別期待,但卻出現意外驚喜。在綿滑的玫瑰忌廉下,紅桑子果醬與海綿蛋糕層層相疊,清新爽甜的原粒荔枝更藴藏之中,令整體口感於甜蜜與清爽之間完美交織。

日向夏忌廉蛋糕

🌟日向夏忌廉蛋糕
零售價:$70

宮崎縣獨有的日向夏蜜柑,襯在甜品上染了豔麗的鮮黃色,聞起來如柚子般散發清新香氣,而夾層中的蜜柑purée 擁有慢流效果,味道清淡偏酸,能平衡到蛋糕原有的甜味,吃而不膩。

味道:9/10
雲呢拿冧酒可麗露
荔枝玫瑰紅桑子忌廉蛋糕
日向夏忌廉蛋糕
  • 烤三文魚幽庵燒定食
餐廳位於 太子荔枝角道143號康和閣地舖。一行三人先俾簡約既木質門口吸引,再探頭一看裡面既裝修,即刻walk in試食。咩嘢會驅使你對一間餐廳興趣?係裝修?定餐牌?今次我會二話一不說「裝修」,單看近門口傳統日式格調既座位,我哋同行幾位崇日人仕即刻衝入餐廳,店員非常友善親切。係店員的安排之下更有機會座到想座既位置,加分!餐廳主要食日式Fusion菜,老板之前主要做咖啡店為主,今次不做咖啡,將焦點集中喺美食上,店子亦設計得比一般餐廳寬敞,好讓食客食得舒舒服服。朋友叫咗,「漁屋風燒鯛魚茶泡飯定食 $138」而我自己就叫咗,「紅酒味噌燉和牛面頰肉定食 $158」(兩估定食都會跟「自家醃濆蔬菜」「當季本地種植小菜」「北海道夢美人米」)我另再加咗杯「京都 一保堂 月影(薄茶)$75」客人可以要求多飯或少飯,就係鍾意呢份簡單既體貼。先講朋友的「紅酒味噌燉和牛面頰肉定食 」,個汁既調味做到好好,香甜微酸開胃到真係會撈曬落去食曬成碗飯。牛肉煮得好入味,而且肉質煮到岩岩好。嫩滑又帶咬口,而「漁屋風燒鯛魚茶泡飯定食」,鯛魚肉新鮮嫩滑入口即融,因為係燒既關係魚皮有脆口,加埋調味又真係好好食。泡飯的溫度都剛剛好

朋友叫咗,「漁屋風燒鯛魚茶泡飯定食 $138」
而我自己就叫咗,「紅酒味噌燉和牛面頰肉定食 $158」

我另再加咗杯「京都 一保堂 月影(薄茶)$75」

客人可以要求多飯或少飯,就係鍾意呢份簡單既體貼。

先講朋友的「紅酒味噌燉和牛面頰肉定食 」,個汁既調味做到好好,香甜微酸開胃到真係會撈曬落去食曬成碗飯。牛肉煮得好入味,而且肉質煮到岩岩好。嫩滑又帶咬口,而「漁屋風燒鯛魚茶泡飯定食」,鯛魚肉新鮮嫩滑入口即融,因為係燒既關係魚皮有脆口,加埋調味又真係好好食。泡飯的溫度都剛剛好不會太熱(先說明一下我是猫舌頭,太熱我會吃不下)

不得不提前菜醃濆都做得好精緻,我本身唔太鍾意食酸野,不過佢呢個醃濆果種酸味比較輕。所以食落真係好開胃好味!

最後「京都 一保堂 月影(薄茶)」,我係第一次係香港飲薄茶,因為日本人對於磨抹茶本身都有一定要求,香港人做薄茶相信真係要有一定既要求同決心先會將薄茶放入餐牌。試完佢哋既薄茶,我覺得都唔錯。抹茶很濃郁,非常推介!讚!
紅酒味噌燉和牛面頰肉定食
漁屋風燒鯛魚茶泡飯定食
2022-06-04
10 分鐘 (堂食)
紅酒味噌燉和牛面頰肉定食
漁屋風燒鯛魚茶泡飯定食
2022-06-09 188 瀏覽
I went to this restaurant after work as I wanted to find a quiet place to sit and enjoy lunch. The restaurant gave me a very chill vibes as everything is wooden and it wasn’t too noisy. I ordered the set B immediately as I was very hungry. The lemonade arrived within a few minutes which was great as the weather was so hot, I just want something in my throat. It was bitter in a way but very refreshing. When the pork don arrived, I was captured by the smell. It smelled so good. I couldn’t wait and

When the pork don arrived, I was captured by the smell. It smelled so good. I couldn’t wait and just mixed the egg with the pork. The flavour was alright but I would probably like it more if the flavour was a bit stronger. Right now, it is quite bland.
2022-06-05
午餐
從太子站D 出口,沿住基隆街直行到荔枝角道,沿路閒靜,街道亦寬敞、企理和乾淨,沒有旺角般的繁囂和陜逼。也沒有深水埗的雜亂。可以一邊行一邊慢慢欣賞舊日香港的建築痕跡。來到@悄悄的門口,木色的門面,隱約含蓄的招牌,在入門前,讓人忍唔住放慢腳步,先細細地欣賞店名。 店員主動好客,會為唔識推門的客人開門!另外,欣賞店主大膽地放棄可以容納最少4張4人枱的空間,作為等候區,係香港呢啲寸金尺土嘅地方,實屬難得!加分加分午餐主要有3個Set,賣相十分簡潔,沒有多餘的配飾,份量以7-8成飽為主。A 餐係深海煎三文魚 (驚艷!真係會嘩!嗯!好味啊!咁去形容呢)B 香蔥燒豚肉 (蘭王蛋,好晶透啊)C 紫蘇梅子冷麵 (茄子炸物,點可以做到咁香脆嫁!)配菜主要係3片爽口的白夢卜(開胃),一件菇。好似好孤鬼寒咁啊可? 但醃漬嘅野,真係小食多滋味,開下胃,點到即止就好了!飲品以特色果汁、茶、拿鐵作為賣點。(大開眼界啊!小店都有咁高水準,會有唔同級別嘅綠茶嫁,有種去咗高級餐廳嘅感覺,會同你一一介紹唔同地方嘅綠茶,而佢哋之間又有咩細緻分別。)甜品甜而不膩,有水準!因為呢度嘅店員水準係優質的,會為你細心地為介紹當季嘅特色

店員主動好客,會為唔識推門的客人開門

!加分加分

A 餐係深海煎三文魚
(驚艷!真係會嘩!嗯!好味啊!咁去形容呢)
B 香蔥燒豚肉 (蘭王蛋,好晶透啊

C 紫蘇梅子冷麵
(茄子炸物,點可以做到咁香脆嫁!)

但醃漬嘅野,真係小食多滋味,開下胃,點到即止就好了!

飲品以特色果汁、茶、拿鐵作為賣點。
甜品甜而不膩,有水準!

因為呢度嘅店員水準係優質的,會為你細心地為介紹當季嘅特色菜,同埋大概係點样食,點样飲

所以,就賣個關子,留番你自己!「親自去感受一下佢哋細緻嘅服務和對菜單誠肯嘅介紹吧

最後,呢度最大嘅特色係有踏踏米坐。仲要唔係坐咕𠱸嫁
,呢啲咪真係細心囉!

温聲提示:坐開椅,唔怪盤腿坐嘅你,都係要三思嘅。

建議預早訂位!!

P.S. 香港寸金尺土,90Mins 用餐時間是常識吧,店員一開始「沒有」好囉嗦地提我哋只有90Mins 用餐時間。過曬鐘都只係好有禮貌咁講:啱啱截咗Lunch,放張單係度先! 呢張單真係黎得啱啱好!!!好讓我們珍惜相聚時刻,但又不會過膩。

另外,多謝店員大人有大量,明明係我哋自己唔小心整跌件蛋糕,佢都唔同計較,立即同我換一件

多謝🙏🏻

呢間,有加一服務費,但完全係值得俾嘅!!!
呢啲酒店級嘅服務,真係令人好意外啊

A餐  深海三文魚
青蔥豚肉飯
紫蘇梅子素冷麵
對唔住…  記唔到原名。
凍嘅Elegant 綠茶拿鐵
日向夏特飲
忘記名字了🙏🏻
桂花大紅袍….
2022-06-05
A餐  深海三文魚
青蔥豚肉飯
紫蘇梅子素冷麵
對唔住…  記唔到原名。
凍嘅Elegant 綠茶拿鐵
日向夏特飲
忘記名字了🙏🏻
桂花大紅袍….
  • 烤三文魚幽庵燒定食
很久以前bookmark咗嘅悄悄食堂,終於訂到一個下午時間嘅預約🗓飲品、甜點沒有單點,我哋各點咗一個定食,定價算是中等,不過味道有改善空間😗不過上菜時店員會細心同你講解食物嘅特色,服務都唔錯👍🏻-🍵漁屋風燒鯛魚茶泡飯定食鯛魚份量多,上面有柚子味㬝,不過魚肉本身味道偏淡不太到位😐茶湯在上菜時已經泡着飯,温度維持暖暖的,但米飯質感本來已經偏軟,泡着茶湯就更加糊了😶如果茶湯另上俾食客自己落應該會更加容易控制飯嘅質地🤔玄米茶配搭三葉香料烹煮,味道淡,加上魚肉味道,淡上加淡,過於樸素🫥🥩和牛蓋飯配蘭王蛋定食 *Special Menu*是日special,洋蔥清甜配以軟嫩香濃嘅和牛片已經非常滋味,加上牛丼汁同蘭王蛋拌勻一齊食,好難唔好食😋🍹日本蜜柑蜂蜜梳打蜜柑味道偏酸,整體清爽可以解油膩感🍓草莓甘酒牛奶見到呢杯嘢飲都知到訪餐廳已經有一段時間😂金酒嘅酒精濃度唔高,加上草莓同牛奶製成嘅熱飲,溫和又暖胃,入面仲有啲酒粕質地幾新奇🍋日落富士 —— 檸檬馬令撻賣相唔錯,檸檬撻上面有一層高高嘅蛋白霜,綿密嘅蛋白霜上剛好中和檸檬餿嘅酸-🍛 悄悄食堂🏡地址:太子荔枝角道143號康和閣地舖☎️電話: 2651 11
🍵漁屋風燒鯛魚茶泡飯定食
漁屋風燒鯛魚茶泡飯

🥩和牛蓋飯配蘭王蛋定食 *Special Menu*
和牛蓋飯

🍹日本蜜柑蜂蜜梳打
蜜柑味道偏酸,整體清爽可以解油膩感

🍓草莓甘酒牛奶

🍋日落富士 —— 檸檬馬令撻
日落富士

🍛 悄悄食堂
🏡地址:太子荔枝角道143號康和閣地舖
☎️電話: 2651 1185
🕙營業時間: 11:15 - 17:30(Wed)/ 11:15 - 22:00 (Thu-Sun )
———————————————
🌿以上圖文由Bobowannaeat版權所有,轉發需授權喔
🌟繼續關注我的貼文請𝙁𝙤𝙡𝙡𝙤𝙬
2022-01-25
和牛蓋飯
2022-05-24 127 瀏覽
最近見到有page 話呢間餐廳外賣野食難食,但講句公道說話,堂食真係唔差架!餐廳係行日式風格,入面燈光柔和,比到人一種好舒適溫馨既感覺。咁啱安排左我地坐係榻榻米個邊,四圍有簾遮住,自成一角。✨汁煮油甘魚油甘魚係屬於油脂比較豐富既魚類,非常適合用汁煮既方式去烹調。油甘魚煮到相當入味,但係肉質又唔會乾柴,仍然柔軟滑身。配菜有舊汁煮蘿蔔,超級入味,一夾起就爛,送飯一流。✨紅酒味噌燉和牛面頰肉牛肉味好香,肉燉得軟而不爛,輕輕用筷子就可以分開。呢道餸既味道濃郁,甜得黎食得出有少少紅酒味,而且微辣,非常適合送飯。✨招牌homemade lemonade味道偏酸,係我中意既lemonade,非常清爽。入面有超大粒波波冰,唔怕好快溶哂沖淡啲味~總結黎講呢間餐廳既野食同裝修都唔錯既,但價錢偏貴,值唔值就見仁見智啦~

✨汁煮油甘魚

✨紅酒味噌燉和牛面頰肉

✨招牌homemade lemonade

汁煮油甘魚
紅酒味噌燉和牛面頰肉
汁煮油甘魚
紅酒味噌燉和牛面頰肉
2022-05-23 165 瀏覽
位於太子深深深處的隱藏打卡Cafe,一走簡約日系風格,空間大,吹水聚會好去處。自家製酸菜白肉鍋:沒有什麼酸菜味,配料有雞腿肉,豆腐,蘿蔔,金菇等等,加了沖繩黑毛豬五花肉,大埔樹記腐竹。醬油吞拿魚高湯炊飯:飯本身用了高湯製作,已有味道,配以將油漬吞拿魚更添鮮味。明太子魚鬆茶漬飯:燒香的明太子,能夠混在飯中,咸香滲透整個飯。燒A5和牛Tatak: 入口腍滑,配以旋片,青蔥,有子胡椒醬,別有一番風味。西京燒法國鴨胸: 味道跟和牛燒差不多,但是比較甜。威士忌雞翼: 用的是威士忌醬,不太重的酒味,但雞翼炸得很香。IPA啤酒將炸雞,配Wasabi蜂蜜醬:能吃到啤酒味的炸雞,外脆內軟,醬汁能提味。悄悄關東煮: 普通的關東煮,但是配料也不太大件,果然有文青溢價。雪梨酒桶威士忌黑糖醬燒鳳梨:菠蘿燒的剛好,不會有渣,還有豐厚的菠蘿汁,黑糖漿提高甜度。酒類選擇也很多,主要是日本燒灼和清酒等等。
西京燒法國鴨胸: 味道跟和牛燒差不多,但是比較甜。
酒類選擇也很多,主要是日本燒灼和清酒等等。
2022-05-22
生日被悄悄帶到悄悄食堂從裝潢、食器、到料理都看得出悄悄對每一個細節的用心向餐廳預留的立糯蛋糕實在太出色 令整頓晚餐的食物分數大幅upup服務是扣分位置 雖然店員友善 但用餐期間打擾的次數有點太多兩次提醒我們未點餘下的飲品兩次詢問我們會否點限量的炊飯(其實已下單)未吃完的餐點幾次差點被收走吃立糯蛋糕時拿來了沒有預訂的抹茶卷蛋我們表示已經準備好收留卷蛋店員卻取走了 之後又送回來結帳時說waive了卷蛋的價錢後來又來回遞上蛋糕的單子說waive錯了嗯⋯服務方面仍需努力😅—————————————————————𓇬 醬油吞拿赤身高湯炊飯 $228𓇬 Laphroaig威士忌名古屋脆雞翼 $88𓇬 山椒高湯清酒煮蜆 $138𓇬 悄悄關東煮 $85𓇬 大吟釀古梅酒 $90𓇬 日本 日向夏 本地蜂蜜梳打 $64*2𓇬 八重垣酒造 梅一途 $60𓇬 立糯榛果威士忌塔 $68𓇬 立糯柚子洋甘菊塔 $65𓇬 立糯抹茶麻薯卷蛋 $55 ·͜· 晚上6PM後每位客人最低消費為食物及飲品一杯 ·͜· 10% service charges ·͜· 人均消費: $276.4—————————————————————📍
生日被悄悄帶到悄悄食堂
從裝潢、食器、到料理
都看得出悄悄對每一個細節的用心

向餐廳預留的立糯蛋糕實在太出色
令整頓晚餐的食物分數大幅upup

服務是扣分位置
雖然店員友善
但用餐期間打擾的次數有點太多
兩次提醒我們未點餘下的飲品
兩次詢問我們會否點限量的炊飯(其實已下單)
未吃完的餐點幾次差點被收走

·͜· 晚上6PM後每位客人最低消費為食物及飲品一杯
·͜· 10% service charges
·͜· 人均消費: $276.4
—————————————————————
📍 悄悄食堂 (太子)
太子荔枝角道143號康和閣地舖
2022-05-16 100 瀏覽
兩個禮拜前就要book定嘅和式食堂⛩環境好似去咗日本,好舒服😌🍱酸啤酒脆漿炸雞定食炸雞香脆嫩滑,沾上蘿蔔溶入口,有效減少熱氣感。兩款漬物都非常高質:昆布酸蘿蔔酸度適中,近似韓式醃蘿蔔,非常開胃;而經醃製嘅本地節瓜味道濃郁,微脆入口,感覺就似係日本食到嘅前菜😋👍🏻🐟 鯖魚海鰻魚定食鰻魚薄薄兩片,軟稔細骨,入味又易咬;而鯖魚調味全靠個汁😂但十分多骨,味道普通。配菜都同其他定食一樣好食🤩🍵抹茶卷蛋最後一個幸運地叫到😆抹茶卷蛋一切即爆餡😍,抹茶cream味道輕淡,唯蛋糕過份濕潤黏糯😢🍵小山園 和光店員推介menu最濃之抹茶😍果然抹茶味濃郁卻唔苦,更有微微回甘,又唔會被奶味蓋過,係抹茶控之選👍🏻🍵小山園 又玄抹茶味比和光淡,而奶比例較多,略為蓋過抹茶味🙂
兩個禮拜前就要book定嘅和式食堂⛩
環境好似去咗日本,好舒服😌

🍱酸啤酒脆漿炸雞定食

🐟 鯖魚海鰻魚定食

🍵抹茶卷蛋
最後一個幸運地叫到😆

🍵小山園 和光
店員推介menu最濃之抹茶😍

🍵小山園 又玄
抹茶味比和光淡,而奶比例較多,略為蓋過抹茶味🙂
2022-05-06 191 瀏覽
好耐冇出去打卡啦~.呢間鋪bookmak左好耐,終於趁住WFH嘅lunch出去食~提前係ig度book左位,去到要人齊先入得。榻榻米位好似冇得book,隨機安排。我地十二點三去到已經冇曬榻榻米位置。.汁煮油甘魚鮫 配滿煮大根 $158配自家醃漬蔬菜 - 日本小黃瓜當季本地種植小菜 - 元朗菇油甘魚鮫係真係好好味,汁煮好入味,絲絲甜味。蘿蔔好淋,香甜可口。.豆乳麻糬卷 焙茶黑糖蕨餅卷 間鋪會出售d ig shop嘅甜品。呢兩款甜品都係ig shop _,個人覺得都幾好味,甜度適中,豆乳同焙茶味都算出色。.京都 美好園 森之白 $51森之白可能就係個塊圓冰,igable~但味道還好。.總體來講,環境都算舒服,但有限時90分鐘,性價比一般。
好耐冇出去打卡啦~
提前係ig度book左位,去到要人齊先入得。
榻榻米位好似冇得book,隨機安排。
我地十二點三去到已經冇曬榻榻米位置。

汁煮油甘魚鮫 配滿煮大根 $158
配自家醃漬蔬菜 - 日本小黃瓜
當季本地種植小菜 - 元朗菇
油甘魚鮫係真係好好味,汁煮好入味,絲絲甜味。
蘿蔔好淋,香甜可口。

豆乳麻糬卷
焙茶黑糖蕨餅卷
間鋪會出售d ig shop嘅甜品
呢兩款甜品都係ig shop _,
個人覺得都幾好味,甜度適中,豆乳同焙茶味都算出色。

京都 美好園 森之白 $51
森之白可能就係個塊圓冰,igable~
但味道還好。

總體來講,環境都算舒服,但有限時90分鐘,性價比一般。