餐廳: 意歐
資訊:

2022-01-30 180 瀏覽
今日夜晚大概六點半旺角女人街已經無咩人,病毒變種,過兩日又要禁晚巿堂食。趁出開嚟旺角,揀咗一間西餐廳,趁禁晚巿前食返餐。餐廳感覺有啲舊,抬頭望有啲位係推咗塵,梳化有啲位爆咗。同朋友兩人叫咗每人一份主食,見蠔都幾抵,再order多6隻蠔。朋友嗰個牛扒意粉都可以,但係我啲份就真係唔好食,蠔好唔新鮮。套餐嘅忌廉湯同多士。職員話無法國蠔,得日本蠔,蠔肉有啲係離咗殼,有啲就黐住個殼,我食到係有苦味,朋友就食唔出,不過佢話如果唔點醬吃唔落,雖然係平,但質素真係差。焗芝士蒜蓉汁西冷牛扒意粉,呢個我試過味都ok,牛扒唔韌。德國咸豬手配意粉,豬手係炸嘅,又鞋又乾,食咁多次豬手今次係我第一次食唔晒。

套餐嘅忌廉湯同多士。

焗芝士蒜蓉汁西冷牛扒意粉,呢個我試過味都ok,牛扒唔韌。

2022-01-05
行開MK附近,發覺月尾銀包💸有d緊,可以去📍位於女人街既意歐餐廳,絕對係平民之選🔥雖然環境就一般般,但價錢非常親民,Lunch Hour $50內就有大大碟意粉🍝/焗薯🥔,好抵食👍Lunch套餐包埋餐湯🥄、多士🍞同飲品🥤,上菜速度都算快朋友仔叫左份鵝肝多士($28),份量比想像中細,岩岩好一啖😂另外,都叫左份卡邦尼長通粉🍝、芝士波菜什菌焗薯🥔同朋友仔一齊開心share,份量好多,味道不過不失,呢個價錢都幾抵食!

Lunch套餐包埋餐湯🥄、多士🍞同飲品🥤,上菜速度都算快

鵝肝多士

芝士波菜什菌焗薯  配吉列魚柳

2022-01-14
2022-01-09 100 瀏覽
以前係旺角番工搵食唔容易,唔係人多就係貴。果陣好中意黎依間餐廳食,佢意粉一般,我淨係會食佢豬手焗薯午餐。5 6十蚊包餐湯餐包同野飲,豬手大大隻肥瘦適中,啖啖肉好鬼滿足,加埋個蛋沙律焗薯唔洗驚唔夠飽。依加依個價錢淨係食個扒都唔得啦,更何況焗薯依d唔係道道有得賣嘅野?希望我做完食評老闆唔好加我價🤣
2022-01-07 87 瀏覽
價錢平民,薯仔類食品非常好味道唔錯,整體上都OK不過薄餅就差啲,但係上菜時間非常慢😑😑個二人餐食咗兩個鐘頭...入完去食完嘢都唔使行街啲舖頭都收晒😑不過當日佢得三個人做嘢,所以好慢...唔知道平時點樣啊,都OK都叫做經濟一餐,但係不過真係等好耐...唔會再去食,同埋衛生情況差啲囉,食完肚屙😥我friend胃痛😫而環境似普通茶餐廳,不過就冇乜影響嘅,呢個價錢唔好講裝修啦😅不過如果想食薯仔就可以去試吓😅
中午同朋友去左食,跟住點左餐後,上左菜後體到油跡碗碟到處係,令我地食慾大減,跟住食兩口就冇吃了,食物十分難吃,大家唔好踩坑呀,就算入到去都體下環境再決定。十分唔建議大家去吃
2021-12-05 196 瀏覽
今日黎尼間平民價既餐廳食。佢餐湯餐包主菜連熱飲都系50幾蚊,算平民價。個蒜蓉包都ok,幾脆口。白湯就淨湯,冇咩料系入面。叫左個雜扒吉列蝦意粉,味道可以。吉列蝦好食,脆卜卜。意粉d醬汁好少,麵都偏硬。整體黎講都還可以,上菜都算快。
今日黎尼間平民價既餐廳食。
佢餐湯餐包主菜連熱飲都系50幾蚊,算平民價。
個蒜蓉包都ok,幾脆口。
白湯就淨湯,冇咩料系入面。
叫左個雜扒吉列蝦意粉,味道可以。
吉列蝦好食,脆卜卜。
意粉d醬汁好少,麵都偏硬。

整體黎講都還可以,上菜都算快。

2021-11-26 110 瀏覽
如果去開mk諗唔到食咩都可以去試下~坐得舒服(人唔多),似係家庭式小店~見到門面裝修都預計係比較舊式嘅食店,入到去餐牌都係比較舊,不過啲價錢就超級抵🤑🤑!!!!!我地嗌左個「德國豬手意粉優惠餐」同「牛柳焗薯」,一落單冇耐,就已經送左湯同蒜蓉包🥖嚟~紅湯唔錯㗎!冇平時啲餐廳落辣油果種奇怪辣味,反而都飲得出牛🐮味!!!最抵讚係尼間餐廳有西餐湯匙㗎!基本嘢都做到~🥄🥄🥄白湯就正正常常啦~飲完湯就上主菜,先係個豬手🍖🍖🍖,豬手好淋,啲肉係淋到一絲絲咁嘅,佢唔係做到個皮脆嘅果種,食落皮都係淋嘅,但唔會有好肥膩嘅感覺,黑椒汁嘅配搭啱啱好,絕對係超過尼個價錢嘅質素!配菜意粉🍝🍝都ok,餐廳有用蕃茄醬炒一炒意粉,麵係有咬口嘅,我個人都幾鍾意😍牛柳🐮🐮都唔錯,叫5成熟就啱啱好🥩!唔會好韌,唔會出血水,但當然唔好expect係高級西餐廳嘅質素,但尼個價錢,真係唔話得!
如果去開mk諗唔到食咩都可以去試下~

2021-11-26
2021-09-06 295 瀏覽
Lunch求其揀間食 見都多嘢食選擇就入左呢間 隔流心蛋咖哩芝士漢堡扒飯賣相。。。 唔係流心蛋… 同埋食到蛋殼…. 雖然價錢係平(連嘢飲 湯+牛油多士$43) 但湯好鹹 多士有陣怪味 嘢飲少冰但d冰多到督唔到檸檬 冇下次 下次應該睇左openrice先入一間餐廳 咁膚喔差評真係有原因 我見隔離幾台嘢食賣相都好核突 味道就唔知啦都唔想知 個咖哩飯得個鹹字。。。 食完要瘋狂飲水先得 唯一可取係見到有小食加配 全部好平 $9起 但好唔好食我就唔試啦
2021-08-26 162 瀏覽
今次光顧了黑椒牛柳粒飯,加送熱飲,平民價錢,質素不錯,用了OpenRice 優優code,不用$30便可吃到的午餐,值得推介。牛柳粒有微微煎過的口感,牛柳粒切得細粒,女士吃得輕鬆。
外賣自取
2021-06-07 344 瀏覽
Madly alluring is the sound of sizzling steak on a hot plate - especially after a long day of work ‼️〘 Sizzling Pork Knuckle with Fries 〙Massive in proportion yet beautifully prepared, this truckload of protein tastes as pleasant as it looks.〘 Sizzling Mixed Grills 〙Sausages, shrimp, chicken, steak... you name it - this plate has it all, matched impeccably with its toothsome pasta.〘 Foie Gras on Toast 〙Whenever foie gras is concerned, LUSCIOUS would be an understatement - and despite being somewh

〘 Sizzling Mixed Grills 〙
〘 Foie Gras on Toast 〙
Whenever foie gras is concerned, LUSCIOUS would be an understatement - and despite being somewhat oleaginous, this dish is no exception!
2021-05-20 285 瀏覽
黑椒牛柳粒🧆焗薯🥔 配蜜糖🍯雞中翼 連熱飲☕️$58牛柳粒 好霖 🤤好濃味👻一啖薯仔 🥔一啖 牛柳🐮粒 啱啱好中和返個味🍴雞翼🐥好出色 好入味 蜜糖🍯味好出 而且好juicy🤫成set 野黎講都好飽肚🤰🏽 夠食都唔算好貴 👻👻👍🏼👍🏼可以一試
黑椒牛柳粒🧆焗薯🥔 配蜜糖🍯雞中翼 連熱飲☕️$58
牛柳粒 好霖 🤤好濃味👻
一啖薯仔 🥔一啖 牛柳🐮粒 啱啱好中和返個味🍴
雞翼🐥好出色
好入味 蜜糖🍯味好出 而且好juicy🤫
成set 野黎講都好飽肚🤰🏽 夠食
都唔算好貴 👻👻👍🏼👍🏼
可以一試
同朋友喺旺角行完街之後想搵啲嘢食,於是走咗去女人街望吓,見到呢間舖頭嘅下午茶價錢真係嚇一跳,竟然仲係我中學時候出去食飯既價錢,見啲野食好似都唔錯,就決定入去試下。入面人流都幾多,所以要等左陣先有位。不過佢裏面啲枱好密,坐嘅位置都比較窄,坐得唔係咁舒服。餐牌上面嘅選擇都幾多,而且下午茶套餐勁抵,最平只係30幾蚊,就可以叫到一個主食加湯、多士同飲品。🎈羅宋湯及多士佢嘅羅宋湯蔬菜都幾多,而且味道都濃,算係唔錯。但係佢嘅多士就整得好乾,咬落口好似食餅乾咁,都幾脆既😅🎈卡邦尼長通粉店員話冇晒長通粉嘅關係,幫我哋轉左做意粉。呢個意粉嘅份量幾多,但係味道比較淡,蛋味較突出,煙肉嘅份量唔多。🎈鐵板牛仔柳配蛋沙律焗薯佢嘅牛肉已經切開一粒粒,所以幾方便食,但係味道就真係好普通,反而個焗薯算係唔錯,有蛋黃醬同埋雞蛋碎,但係食到落底就會乾咗少少。整體來講,哩間餐廳算係幾抵食,但係一分錢一分貨,你預咗佢咁平嘅話,味道都唔會真係去到好好,不過都算係一個平價嘅下午茶選擇嚟嘅。

入面人流都幾多,所以要等左陣先有位。
不過佢裏面啲枱好密,坐嘅位置都比較窄,坐得唔係咁舒服。

🎈羅宋湯及多士
佢嘅羅宋湯蔬菜都幾多,而且味道都濃,算係唔錯。

但係佢嘅多士就整得好乾,咬落口好似食餅乾咁,都幾脆既😅

🎈卡邦尼長通粉

🎈鐵板牛仔柳配蛋沙律焗薯

2021-01-19 470 瀏覽
走過旺角,咁啱想食個甜品,飲杯嘢,於是睇中左呢間餐廳,於是試試先睇餐牌,其實價錢係唔錯,廿零蚊起步嘅下午茶係唔易搵,呢度有飲品先上,居然蜜桃紅茶同蜜子蜜係唔洗加錢,正足料冇偷減,飲起係唔過甜又唔淡,啱啱好朱古力雪糕窩夫 $29雖然同想像有出入,不過下午茶計份量唔錯,而且外面好脆,雪糕夠晒平分兩件食,加上兩件OREO,價錢上真係好抵食超值朱古力心太軟配雲尼嗱雪糕 $45論價錢,平過其他店,輪份量唔細過出面。睇賣相係好靚嘅,再開埋個芯睇,過左火,要思考佢到底自己出品定係現成呢?不過重點係個芯都仲軟,近9 成熟,但係味道好好,唔係太甜有服務有質素,仲要唔收加一,真係茶記都唔多一間做到,如果得閒想食件餅,呢度啱晒睇埋其他餐牌,如果晚市開返,我真係會立刻去幫襯試埋,因為價錢真係好公道,雖然擺碟presentation唔會好去邊,不設勝在價錢,性價比實在高

飲品先上,居然蜜桃紅茶同蜜子蜜係唔洗加錢,正

足料冇偷減,飲起係唔過甜又唔淡,啱啱好

朱古力雪糕窩夫 $29

朱古力心太軟配雲尼嗱雪糕 $45

2021-01-19
2020-09-30 1142 瀏覽
#意大利餐 環境有點似茶餐廳,少許舊。好像不設最低消費#意歐二人餐 $278+1 (分量很大,覺得可以三個人食)有 忌廉湯 配 蒜蓉多士 (2客)加$10有 #酥皮忌廉湯 熱騰騰,幾好飲,酥皮也不錯😋#小食拼盤 蜜糖雞翼超正,熱辣辣,外層少脆,惹味。似醬粗薯條就有啲淋,蒜蓉雜腸是:司華力腸和雞肉腸粒,普通。#凱撒沙律 #🥗 沙律醬偏酸,是煙三文魚配生菜和麵包粒 #薄餅 #意歐薄餅,餅底像餅乾,辣肉腸像鹽味的辣椒油(建議可挑走),很咸😂芝士分布不平均,我吃的那塊很多芝士可以拉絲,然後其他就冇乜芝士。不推介#意大利飯 #意粉 選了 #燒紐西蘭羊鞍半野菌意大利飯 ,肉質不會粗糙,燒得不錯,口感幾好,很酥😂粒粒意大利飯有咬口,味道不錯#朱古力心太軟 配雪糕這個是心很軟,沒有流心,但係幾好吃, #雲呢拿雪糕 也不會太甜,不錯👍🏻推介套餐包熱飲#玫瑰花蜜 清甜幾好飲😃#凍朱古力咖啡 +$19ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10———-#焗薯餐 #帕馬火腿焗薯 $60+1 火腿偏鹹,焗薯上面蛋沙律,涼涼的(還以為是熱騰騰)配餐湯和蒜蓉包和一杯熱飲 (不推介)
#意大利餐 環境有點似茶餐廳,少許舊。好像不設最低消費

#意歐二人餐 $278+1 (分量很大,覺得可以三個人食)

有 忌廉湯 配 蒜蓉多士 (2客)
加$10有 #酥皮忌廉湯
熱騰騰,幾好飲,酥皮也不錯😋
酥皮湯忌廉

#小食拼盤
小食拼盤

#凱撒沙律 #🥗
煙三文魚凱撒沙律
沙律醬偏酸,是煙三文魚配生菜和麵包粒

#薄餅 #意歐薄餅,
意歐薄餅

#意大利飯 #意粉 選了 #燒紐西蘭羊鞍半野菌意大利飯 ,
燒羊鞍野菌意大利飯

小食拼盤
燒羊鞍野菌意大利飯
朱古力心太軟配雪糕
2020-09-18 539 瀏覽
女人街出名多好野食,今次黎到一間cafe食好西☕️呢到主打焗薯,我叫左個碎蛋焗薯拼德國豬手🥔🐷意外地,焗薯非常地軟滑,入口即溶的口感,有點像薯蓉呢👍🏻特別要提及的是,加上焗薯幼鹽好有驚喜,突出番薯仔的味道!德國豬手大大舊,啖啖肉,食落大滿足!值得一提的是蒜辣軟殻蟹墨魚麵🦑,辣辣地,加上我最愛的軟殻蟹🦀,好惹味!最後,好欣賞餐廳乾淨企理,環境清淨,絕對係同好閨蜜一個好好邊談心邊食野GE好地方❤️
女人街出名多好野食,今次黎到一間cafe食好西☕️
呢到主打焗薯,我叫左個碎蛋焗薯拼德國豬手🥔🐷
意外地,焗薯非常地軟滑,入口即溶的口感,有點像薯蓉呢👍🏻
特別要提及的是,加上焗薯幼鹽好有驚喜,突出番薯仔的味道!
德國豬手大大舊,啖啖肉,食落大滿足!
2020-09-10