2019-01-06
真係有好幾年無幫襯過意粉屋,朋友發板就重臨此地~~~假日都有set lunch 同二人套餐選擇~~我地三個人就每樣叫左一個。✨加$18轉左個周打海鮮湯,個湯真係麻麻哋,感覺好似茶餐廳嘅白湯,杰得黎味道偏淡。慶幸個湯粒蜆都叫有啲鮮味,不過我覺得薩莉亞個周打蜆湯好飲過佢好多。。。。另外試左朋友個唔使加錢既蘑菇忌廉湯,雖然菌味唔係好濃,但勝在香草味搭夠,點都好過個周打海鮮湯。✨本身都毒毒地,唔敢食熱氣野,摸落去成個包都勁脆就無食到,後尾睇番原來呢個係軟包?✨雙重芝士焗煙火腿煙斗粉: 個煙斗粉幾有咬口,煙煙韌韌。食落係淡淡既芝士味,芝士味唔算濃。煙火腿好食幾咸香,呢個都幾好食,不過食食下有d 漏,因為有d粉入面包住好多醬。✨芝士焗海鮮墨魚汁飯:以為係芝士會好漏,不過又唔係好覺有芝士味,反而個飯既汁酸酸地又有d 車厘茄幾開胃。望落都幾多海鮮,試左魷魚幾爽彈,魚柳就有陣我唔鍾意既藥散味。粒青口真係好難食,無味得黎又唔係好結實,好睇唔食得。✨醬燒豬仔骨: 食左第一件。。無肉既。。都唔知可以切乜黎食。第二件好彩叫有d 肉,不過個味我就唔係好鍾意,唔知係香料定乜,硬係有陣藥散味again.✨薯條正正常常
✨薯條正正常常,不過沙律無咩汁,感覺有點dry. 埋單每人百七蚊,我覺得可以有更好既選擇。