2024-04-04 140 瀏覽
📌Pastaholic餐廳以多款意粉為主打菜式,定價親民,人均$100左右已經有齊餐湯、主菜及飲品當然仲有pizza、小食及甜品🍮選擇啦,菜式選擇多,好適合朋友聚會🔖[ 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 ]軟殼蟹口感香脆,海膽忌廉汁份量唔會過多🍝而且係均勻包住每條意粉😻海膽融入喺醬汁裡面,啖啖都creamy🤤用上扁意粉,口感彈牙又吸收晒醬汁味道,配上即炸香脆的軟殼蟹,會唔會太幸福🥹🔖[ 美式辣肉腸披薩 ]薄餅餅底走薄脆路線,多食兩件都唔會膩🍕配料豐富鋪滿pizza上面,半熔mozzarella 芝士配合蕃茄醬同意大利辣肉腸,集酸甜香辣於一身🍴🔖[ 香濃朱古力窩夫 ]即點即焗的窩夫,朱古力味香濃,外層香脆內裡煙靭,配上雪糕、tiramisu、鮮忌廉及朱古力醬,朱古力控表示滿足🫶🏼🔖[ 南非紅酒 🍷]餐飲有咖啡、茶、亦有抹茶latte等特飲鍾意小酌一杯嘅朋友亦可以飲紅/白酒呢
📌Pastaholic

🔖[ 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 ]
軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉

用上扁意粉,口感彈牙又吸收晒醬汁味道,
配上即炸香脆的軟殼蟹,會唔會太幸福🥹

🔖[ 美式辣肉腸披薩 ]

🔖[ 香濃朱古力窩夫 ]

🔖[ 南非紅酒 🍷]
餐飲有咖啡、茶、亦有抹茶latte等特飲
鍾意小酌一杯嘅朋友亦可以飲紅/白酒呢
  • 朱古力窩夫
2024-03-29 116 瀏覽
今晚終於約到工作狂朋友出嚟食, 又點可以虧待佢呢。佢話想食意粉,我即刻識做,約佢黎食經典。軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 軟殼蟹炸到又香又酥脆,內裏仍然juicy。意粉彈牙有咬口。海膽忌廉汁,夠濃郁,可以掛在每條彈牙意粉上。唔錯。升級+$38 可以有一個湯及飲品 今晚係忌廉南瓜湯,夠濃郁又夠奶香味。令加一杯柚子蜜,清甜透心。芝士千層肉醬麵蕃茄味道濃,配上一層一層闊條麵, 鹹香芝士及滿滿的肉醬,經典千層麵,冇令人失望香濃朱古力窩夫香脆窩夫外脆內軟,配上雲呢拿雪糕,冰火相容,為這餐或上完美句號。

軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉

軟殼蟹炸到又香又酥脆,內裏仍然juicy。

升級+$38 可以有一個湯及飲品

芝士千層肉醬麵

2024-03-28 90 瀏覽
星期五晚上不用排隊就可以入座,食物OK,地方坐得都舒服,2個人坐4人枱,不會要你搭枱,員工收碟速度好快,但唔會覺得佢想趕你走。.法式芝士洋蔥湯🧅👍🏻超咸,除了咸味,咩都食唔出.香濃南瓜忌廉湯🫕👍🏻濃郁嘅奶味,但無乜南瓜味.香草雞肉凱撒沙律(半份)🥗👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻雞肉好吃,面包糠不會太硬,都好食.秘製炸雞🐔👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻皮脆、肉滑、多汁,好好食.蒜香白酒汁海蜆意粉🍝👍🏻👍🏻👍🏻本身唔太好食,但加了tabasco味道即刻升華,好好食.明太子忌廉芝士海老披薩 10”🍕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻忌廉芝士味濃郁,滿口都係芝士,好香好creamy餅底焗得好脆,好好食.是日甜品 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Tiramisu 正常味道,但只有一口的大小.雪糕是填問卷送的,好吃的朱古力雪糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
法式芝士洋蔥湯🧅👍🏻
超咸,除了咸味,咩都食唔出
香濃南瓜忌廉湯🫕👍🏻
濃郁嘅奶味,但無乜南瓜味
香草雞肉凱撒沙律(半份)🥗👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雞肉好吃,面包糠不會太硬,都好食
秘製炸雞🐔👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
皮脆、肉滑、多汁,好好食
蒜香白酒汁海蜆意粉🍝👍🏻👍🏻👍🏻
本身唔太好食,但加了tabasco味道即刻升華,好好食
明太子忌廉芝士海老披薩 10”🍕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
忌廉芝士味濃郁,滿口都係芝士,好香好creamy
餅底焗得好脆,好好食
是日甜品 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Tiramisu 正常味道,但只有一口的大小
雪糕是填問卷送的,好吃的朱古力雪糕👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
法式芝士洋蔥湯 +香濃南瓜忌廉湯 +香草雞肉凱撒沙律(半份)
蒜香白酒汁海蜆意粉
明太子忌廉芝士海老披薩 10”
秘製炸雞
是日甜品(2人份),朱古力填問卷送
2024-03-22
明太子忌廉芝士海老披薩 10”
秘製炸雞
是日甜品(2人份),朱古力填問卷送
  • 香草雞肉凱撒沙律
  • 水果茶
  • 明太子忌廉芝士海老披薩
2024-03-07 182 瀏覽
同同事係旺角做完工作,之後同事相約一齊食埋飯先走,打算去旺角覓食下,之後在雅蘭中心有間算合理的意大利野,它原來出名是鮮製意粉,之後就決定入去試下。【意式炸魷魚圈配他他醬】魷魚圈炸得金黃色又鬆脆,又不失魷魚的彈牙口感,再配海鮮的他他醬,絕配。【香烤雞翼(檸檬蜜糖)4隻)】雞翼需然不算好大隻,但烤得剛剛好,又不乾身,又夠多肉汁,表面帶點檸檬香味加帶點蜜糖甜味,令食指大動。【軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉】軟殼蟹香脆得來又啖啖肉,更有帶點蟹膏的味道,意粉又夠彈牙,每條意粉都掛上了海膽忌廉汁,醬汁方面又不會太鹹,令我非常有驚喜,真是值得推介。【蒜香白酒汁海蜆意粉】蒜香味濃,炒得夠乾身,又不會太油,意粉最怕是煮太腍或未熟,但這兩個意粉吃到爽口煙韌的Al Dente口感。【香濃朱古力窩夫】窩夫外層酥脆,濃香朱古力味微甜不膩,配上鮮忌廉和雲尼拿雪糕是絕配。最後食完甜品真是劃上完美句號。

【意式炸魷魚圈配他他醬】

【香烤雞翼(檸檬蜜糖)4隻)】

【軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉】

【蒜香白酒汁海蜆意粉】

【香濃朱古力窩夫】
2024-03-06
下班約了友人到旺角一聚,選了價錢相宜又舒適的餐廳。餐廳位處旺角市中心,交通方便,很適合情侶朋友聚會。我們點了一個二人餐($278),包括餐湯、沙律、主菜、甜品和飲品。法式芝士洋蔥湯,一大個洋蔥圈在湯的中心點,頂上鋪了法式芝士。燙熱的湯散出洋蔥的清香,能嚐到清新中帶點煙韌的芝士。香濃南瓜忌廉濃湯,香、熱、滑的南瓜湯,南瓜味濃郁,上桌時帶着南瓜的香味。凱撒沙律,有各式各樣的新鮮蔬果。所有蔬果非常新鮮清甜,加上芝士碎吃十分開胃又健康。個人很喜歡這個凱撒沙律。芝士肉醬千層麵,芝士和肉醬料,肉醬令千層麵更惹味。千層麵內的麵塊和麵塊之間沾上少量芝士肉醬汁,把醬汁塗點在麵條間吃會更惹味。軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉(+$48),香脆鬆軟的軟殼蟹頗大隻,炸得非常出色,可兩人分享。海膽忌廉汁提升意粉的鮮味,忌廉汁令意粉更加滑溜。意粉本身也十分煙韌彈牙,整體味道和口感甚佳。朱古力窩夫(2人份)(+$38),朱古力味濃郁而不膩,窩夫大件和鬆脆。把附隨的雪糕塗到窩夫上,會令窩夫變得更甜和帶出軟滑又香脆的口感。雪糕可單吃,又可如醬汁般為窩夫帶來不一同的口感。蘋果汁,看上去比水果茶小杯。甜度適中,配薄餅或意粉比較清
香濃南瓜忌廉濃湯
凱撒沙律

芝士肉醬千層麵

蘋果汁
蘋果汁,看上去比水果茶小杯。甜度適中,配薄餅或意粉比較清新。
水果茶
水果茶,內有一片橙,吃一口厚橙肉,再喝一口甜水果茶。帶點小清新,總結今天的晚餐。
題外話/補充資料: 加一服務費
2024-02-27
香濃南瓜忌廉濃湯
凱撒沙律
芝士肉醬千層麵
水果茶
2024-03-06 72 瀏覽
去完雅蘭中心shopping, 2樓有間意粉狂熱, 見門口餐牌價錢非常相宜,選擇又多,於是今晚就喺度食。牛油果沙律🥗牛油果有大半個,配上新鮮蔬菜🥬及酸酸甜甜沙律汁,非常開胃香草烤雞雜菌羅勒意粉🍝香草雞比例都算多,意粉配上羅勒醬汁,味道清新軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉🦀大大隻軟殼蟹金黃色,炸得非常香脆,配上海膽忌廉汁,濃濃的海膽味道滲入每一條意粉,非常美味主菜可以升級套餐加$28就有湯同飲品洋蔥湯,湯內有洋蔥碎牛油味,而且麵包吸收了湯的精華,味道不錯柚子蜜梳打,清新解渴香濃朱古力窩夫,窩夫非常香脆仲有濃濃的朱古力味,配上朱古力雪糕,仲有兩件迷你芝士餅,甜到入心最後再嚟一杯UCC 咖啡, 好滿足了

牛油果沙律🥗
牛油果有大半個,配上新鮮蔬菜🥬及酸酸甜甜沙律汁,非常開胃

香草烤雞雜菌羅勒意粉🍝
香草雞比例都算多,意粉配上羅勒醬汁,味道清新

軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉🦀

主菜可以升級套餐加$28就有湯同飲品

柚子蜜梳打,清新解渴

最後再嚟一杯UCC 咖啡, 好滿足了
2024-02-27 154 瀏覽
約左朋友到旺角GATHERING,經朋友介紹,黎到旺角雅蘭中心既意粉狂熱,可能我地入座時間比較早,不用等位,直接入內,我地坐下不久,已經見陸續有客人,好快就坐滿。我地3人,先點了個2人套餐,再後加幾個單點。個意粉飾披薩狂熱套餐都好豐富,有2個湯,我地選了法式芝士洋蔥湯同香濃南瓜忌廉湯,洋蔥湯幾特別,用洋蔥打碎黎熬,食到洋蔥蓉。南瓜湯好CREAMY,好滑。小食選香華雞肉凱撒沙津同蒜味芝士雞亦,食沙津最緊要材料新鮮,呢度做到了,汁都調得好好味,我就略嫌少了點。雞亦肉質好嫩滑,滿滿肉汁,表皮微燶,好香口。主食選了軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉同明太子忌廉芝士海老披薩,個意粉一放上檯,個賣相非常好,意粉軟硬適中,個汁好好味,掛在每條意粉上,不多不少,軟殼蟹個炸粉不厚,不會一啖咬落去全是粉漿。披薩個餅底好軟熟,配搭雖然簡單,但切開每件啖啖都食到蝦同芝士。個餐仲有甜品加2杯飲品,我覺得夠我地3個女人仔食,最後再加1個主食及飲品,飽到仲剩半個意粉。

香華雞肉凱撒沙津
香濃南瓜忌廉湯
明太子忌廉芝士海老披薩
蒜味芝士雞亦
海鮮蒜香蕃茄意粉
玫瑰蜂蜜果茶, 日本抺茶牛奶
2024-02-02
3 分鐘 (堂食)
$219.27 (晚餐)
香華雞肉凱撒沙津
香濃南瓜忌廉湯
明太子忌廉芝士海老披薩
蒜味芝士雞亦
海鮮蒜香蕃茄意粉
玫瑰蜂蜜果茶, 日本抺茶牛奶
2024-02-26 131 瀏覽
點了主廚沙律,蛋黃醬披薩,蘑菇湯,一口牛柳,牛油果多士,香烤雞翼,芝士牛肝菌意粉,炸魷魚圈。可能存在本人點菜就是容易踩雷的情況,但是,我很少碰到有一家店,一個菜都不好吃的時候。沙律還好,但是三文魚很腥,雞胸肉感覺放冰箱至少3天了,而且份量很小,但只要43,不過多攻擊。蘑菇湯還可以,但是蘑菇太多,非常之蘑菇。推薦蘑菇愛好者。意粉,重點攻擊一下。非常奇怪,且很咸。除去我山豬吃不了細糠的成分,欣賞不了牛肝菌,意麵,也非常之難吃,很難形容,可以來試試有多難吃。而且本身吃飯都會努力吃完,不會剩飯,能看到剩很多就知道有多難吃了。披薩還可以,不難吃,較之其他,可以稱之為好吃了。雞翼就是雞翼吧。牛油果多士,麵包底是軟的,不懂欣賞,一口進去軟體動物在打架。魷魚圈還可以,但是蛋黃醬一點味都沒有。牛柳一共應該是6塊還是幾塊不記得了,肉過熟了,年紀大了咬不動,怪我沒提前備註幾分熟。沙律和肉一起放在熱的石盤上,肉還沒吃完呢,菜就熟了,很關心胃不好的我。黑椒汁(?)還可以,口味偏淡。總結,520.3塊不如去吃尖沙嘴吃。環境還可以,適合年輕小情侶約會。
蘑菇湯還可以,但是蘑菇太多,非常之蘑菇。推薦蘑菇愛好者。
披薩還可以,不難吃,較之其他,可以稱之為好吃了。
雞翼就是雞翼吧。
魷魚圈還可以,但是蛋黃醬一點味都沒有。
2024-02-26
2024-02-14 162 瀏覽
軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉賣相非常吸引金黃色的麵條上面以蟹子點綴軟殼蟹炸得 外皮香脆唔油膩 海膽忌廉汁非常之濃郁 意粉軟硬適中加38蚊可以升級有餐湯加飲品湯有三款忌廉蘑菇湯 南瓜湯 洋蔥湯我們選擇了洋蔥湯洋蔥打得非常碎湯上的麵包吸滿了精華忌廉汁煮青口只需 $58青口粒粒新鮮厚肉飽滿甜品推介香濃朱古力窩夫朱古力味出色 唔太甜窩夫口感輕身有空氣感口感鬆軟伴碟還有雲呢拿雪糕與意大利蛋糕整體來說食物選擇多 性價比非常高兩個人食到好飽  都只係4百蚊內
賣相非常吸引

性價比非常高
兩個人食到好飽  都只係4百蚊內

飲品
飲品
記得細個嗰時冇咁多cafe意粉店 每次黎到意粉狂熱都好開心有好多選擇各類意粉甜品小食都有 各有特色長大後每當諗唔到食咩就會黎意粉狂熱價錢合理味道又有保證👍🏻👍🏻👍🏻.✨軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 $138期間限定款!醬料濃郁 軟殼蟹份量唔馬虎每條麵條都有足夠醬 彈牙入味😋.✨明太子海鮮披薩(細) $68份量剛剛好兩人share 有唔少海鮮配料款式特別 諗唔到食咩 叫呢個實冇錯🤣.✨香烤雞翼(檸檬蜜糖)(4隻) $38正常發揮 如果有埋辣味雞翼就好啦😍.✨香濃朱古力窩夫 $78✨芒果汁益力多 $33
記得細個嗰時冇咁多cafe意粉店
正常發揮 如果有埋辣味雞翼就好啦😍
✨香濃朱古力窩夫 $78
✨芒果汁益力多 $33
2024-02-13 62 瀏覽
這裏的意粉如白汁蜆肉意粉 ,雞胸肉黑松露意粉等都很好味, 前菜亦不遜色例如青口 ,薯角, 芝士雞翼。 pizza方面,推介辣肉腸 pizza, 很惹味, 店員服務態度也很好,不過建議不要公眾假期去較多人。
2024-02-13 119 瀏覽
這家餐廳是一個非常值得推薦的地方,尤其是對於喜愛意粉的人來說。他們的意粉都是現場鮮製的,這使得它們在口感上更加出色。價格也很合理,尤其是他們提供的二人餐,非常適合情侶或朋友一同享用。開始我們點了南瓜湯和洋蔥湯作為前菜。這兩款湯都非常濃郁,口感豐富。南瓜湯擁有濃郁的南瓜味道,而洋蔥湯則帶有微妙的甜味,非常美味。接著,我們嘗試了他們的香草雞肉凱撒沙拉。這道沙拉非常清爽,新鮮的香草雞肉增添了豐富的口感,而凱撒醬則使整道菜更加美味。作為主菜,我們選擇了忌廉汁煮青口和軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉。這兩道菜都非常精緻。忌廉汁煮青口的青口非常鮮嫩,搭配濃郁的忌廉汁,味道非常豐富。軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉給人留下了深刻的印象,軟殼蟹的酥脆和海膽忌廉汁的奢華結合在一起,為意粉帶來了獨特的風味。最後,我們享用了瑪格麗特披薩作為主菜。這道披薩有著薄脆的麵皮和豐富的配料,特別是新鮮的番茄和芝士,讓它的味道更加出色。為了結束這頓美食之旅,我們點了朱古力窩夫作為甜點,並品嚐了他們的水果茶。朱古力窩夫是一個完美的結尾,香甜的朱古力和鬆軟的窩夫組成了一個美味的組合。水果茶清新可口,為整餐增添了一絲清涼感。總的來說,這

南瓜湯

香草雞肉凱撒沙律

水果菜

總的來說,這家餐廳提供了一個令人愉悅的用餐體驗。他們的意粉鮮製且美味,價格也合理。如果你對意粉和其他美食感興趣,這個地方絕對值得一試。
2024-02-05
南瓜湯
香草雞肉凱撒沙律
水果菜
  • 水果茶
朋友想食意粉揀咗呢間《意粉狂熱》試試Menu選擇都幾多,有意粉🍝pizza🍕steak🥩仲有我最鍾意嘅甜品😍ღ 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉軟殼蟹炸得香脆滋味😋意粉用咗日本製嘅小麥粉整,食落特別彈牙ღ照燒雞蛋黃醬披薩🍕有10吋大size$78 同細size $48選擇,如果多人食叫份大size一齊share就啱晒勒,我哋得兩個人就叫咗份細size試吓🤤pizza底好香脆呀😍照燒雞沾滿醬汁好惹味,加埋個香濃蛋黃醬,香口惹味ღ 香濃朱古力窩夫 窩夫邪惡又吸引,入口外脆內軟,加上雲呢拿雪糕同cream,冰涼又甜美叫主食仲可以升級做套餐+$38(湯+$28或以下飲品)ღ忌廉蘑菇湯蘑菇湯味道香濃,仲有超多嘅蘑菇粒,好有咬口ღ草莓茶梳打有士多啤梨果肉粒粒,口感清爽ღ 凍咖啡朱古力 香濃滑順,帶濃郁朱古力香氣,味道唔會過甜
朋友想食意粉揀咗呢間《意粉狂熱》試試

ღ 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉
軟殼蟹炸得香脆滋味😋
意粉用咗日本製嘅小麥粉整,食落特別彈牙

ღ照燒雞蛋黃醬披薩🍕

ღ 香濃朱古力窩夫

叫主食仲可以升級做套餐+$38
(湯+$28或以下飲品)

ღ忌廉蘑菇湯
蘑菇湯味道香濃,仲有超多嘅蘑菇粒,好有咬口

ღ草莓茶梳打
有士多啤梨果肉粒粒,口感清爽

ღ 凍咖啡朱古力
香濃滑順,帶濃郁朱古力香氣,味道唔會過甜
  • 忌廉蘑菇湯
  • 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉
  • 照燒雞蛋黃醬披薩
  • 香濃朱古力窩夫
  • 草莓茶梳打
  • 凍咖啡朱古力
2024-02-09 45 瀏覽
食物質素都OK,唔好揀焗飯,因為冇咩特別。個人強烈推介意粉同pizza,特別係芝士四重奏pizza, 配埋蜜糖食勁正!同埋喺OpenRice訂座單點,仲有八折。下午茶仲唔限時坐
同埋喺OpenRice訂座單點,仲有八折。
下午茶仲唔限時坐
2024-02-08
2024-01-24 88 瀏覽
這間連鎖意大利菜餐廳有多間分店,餐廳環境舒適,價錢合理,而且菜式選擇都不少,有多款小食、沙律、意粉、薄餅、甜品,還有套餐等選擇。.🐟脆炸原條白身魚配薯角 $98炸魚份量不少,新鮮炸起好香脆,入面肉質鮮嫩,配上香脆炸薯角,是不敗的配搭。.🍝軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 $138意粉🍝口感彈牙,每條都沾滿海膽忌廉汁,上面還有大大隻🦀軟殼蟹,外脆內軟。.🍫朱古力窩夫 $78窩夫🧇口感香脆,朱古好味不太甜。.🍊柚子味梳打 $28清涼消暑,甜度適中。.🥭芒果益力多 $33芒果清甜,配上益力多酸酸甜甜很開胃。
🐟脆炸原條白身魚配薯角 $98
脆炸原條白身魚配薯角

🍝軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 $138

🍫朱古力窩夫 $78
窩夫🧇口感香脆,朱古好味不太甜。

🍊柚子味梳打 $28
清涼消暑,甜度適中。
🥭芒果益力多 $33
芒果清甜,配上益力多酸酸甜甜很開胃。
脆炸原條白身魚配薯角