2018-04-16
自從吃過意粉狂熱的薄餅後,真是徹底的愛上,小妹我相當高興銅鑼灣已開設了新店,當然第一時間去朝聖啦。芒果益力多33冰粒大,芒果味加了益力多超冰凍解渴但喝下偏甜。牛肉什菌壽喜燒風薄餅48酷愛野菌菜式的我一見瞬間著魔,不負所望,好好好食呀,薄餅煙un有口感,中式材料韭黃同牛肉加賣都幾好tim😏二人份量share剛好,因為要留肚試另一個未食過既新煮意👇🏻👇🏻👇🏻鴨肝牛肝菌黑松露薄餅108芬芳既黑松露醬同獨有既肝菌相得益彰,加上鴨肝有點畫龍點睛的作用,三者誰都不搶誰風頭,唯整個批底略嫌挺油。日本魷魚什菌明太子忌廉意粉88由於去意粉餐廳唔食意粉係講唔過去既,於是繼續沉溺下去,點左什菌意粉。Eva同我都好鐘意明太子當中既咸香兼脆卜卜既質感,魷魚圈此刻已成配角,意粉先生由於係即煮,相對亦係勁彈牙,拌上濃郁有致既忌廉汁,同明太子小姐平起平坐。法式焦糖布甸38賣相份量大,布甸算滑,旦味濃香,但欠呍喱拿味,可以更好。芒果士多啤梨薄餅48我好長氣,亦好專一,正因為咁,就連甜品都無放過要食薄餅既大前題。芒果ok甜🍓lucky唔會酸,亦有點自然既甜味。一球冰凍既呍呢嗱雪糕遇上岀爐熱騰的脆薄餅底上,慢慢溶化成雪糕汁
芒果益力多33
冰粒大,芒果味加了益力多超冰凍解渴但喝下偏甜。
牛肉什菌壽喜燒風薄餅48
鴨肝牛肝菌黑松露薄餅108
日本魷魚什菌明太子忌廉意粉88
法式焦糖布甸38
賣相份量大,布甸算滑,旦味濃香,但欠呍喱拿味,可以更好。
一球冰凍既呍呢嗱雪糕遇上岀爐熱騰的脆薄餅底上,慢慢溶化成雪糕汁了,全部一齊食,甜美作結不留人☺️
食後感:環境比旺角店裝修更美,雖然薄餅就未及總店岀色,但坐得幾舒服,一定一定一定要試,重要的要說三次。
P.S. 人手看似剛剛好,店員忙得不可交加,吃完的主菜碗碟到甜品吃完還沒來得及收拾。