2019-10-14 309 瀏覽
中高價,性價比一般。服務差勁,4位待應六枱客,舉手無人應,4個圍埋一起聊天。意粉多汁可以。厚批似面包,無味,表面料又不夠。似普通麵包店賣的質素!比PHD薩莉亞差。咖喱豬扒飯一般。
中高價,性價比一般。服務差勁,
4位待應六枱客,舉手無人應,4個圍埋一起聊天。
意粉多汁可以。
厚批似面包,無味,表面料又不夠。似普通麵包店賣的質素!
比PHD薩莉亞差。
咖喱豬扒飯一般。

2019-10-01 234 瀏覽
男人上星期話想飲酥皮湯,大家樂既滿足唔到佢,一直想飲返360,今日好彩趕得切食下午茶留意返,下午茶到5點9截單,有加1,想飲酥皮湯有三款,我叫肉醬意粉,幫男人叫carbonara 酥皮夠薄夠鬆夠熱,個忌廉蘑菇湯似金寶牌子,好味,濃度剛剛好,飲完都半飽😅肉醬意我走左芝士,所以無芝士片,鐘意佢既肉醬,有蕃茄碎,有啲茄油,今次個意粉不太林,al dente~男人個carbonara 好濃好香,塊酥皮分開裝,返屋企用焗爐焗返熱又好味😋

酥皮湯

酥皮湯
2019-08-14 271 瀏覽
叫左明太子海鮮意粉同雞翼棒棒骨👍🏻有好多唔同海鮮 有帶子有魷魚圈有蟹子有蜆肉有蝦🤩🤩🤩個明太子醬配意粉真係一流 又唔會話好spicy雞翼棒棒骨最啱懶人食 單骨好方便啖啖肉 個皮炸到脆卜卜🥰
叫左明太子海鮮意粉同雞翼棒棒骨👍🏻
有好多唔同海鮮 有帶子有魷魚圈有蟹子有蜆肉有蝦🤩🤩🤩
個明太子醬配意粉真係一流 又唔會話好spicy
雞翼棒棒骨最啱懶人食 單骨好方便
啖啖肉 個皮炸到脆卜卜🥰
2019-07-25 198 瀏覽
哩間意粉做得幾出色 一來汁夠多 唔會搞到食落口勁乾 意粉份量又足 女仔食的話可能食唔哂 足料! 哩個價錢 雞肉亦唔會得兩三粒 石頭飯帶有少少飯焦 飯夠乾身 燒汁牛肉茄子好惹味 餐廳侍應服務好殷勤 香港今時今日算係咁

石頭飯帶有少少飯焦 飯夠乾身 燒汁牛肉茄子好惹味

餐廳侍應服務好殷勤 香港今時今日算係咁
2019-07-12 200 瀏覽
Weekend同家人去左將軍澳行街,Lunch Time想簡簡單單食意粉就黎左呢度。周末Lunch並沒有套餐,但單點後只需加$28就會有湯(如需轉酥皮再加$12)&餐飲。先講牛油果墨魚汁石鍋飯,材料好充足,蝦肉好實,熱度十足,飯唔會好乾,係黏黏地個種口感,唔錯幾好。咖喱吉列豬扒蛋包飯,咖喱汁幾香,豬扒係脆身既,蛋包飯外表整得好靚,值得一讚。小朋友就揀左肉醬意粉,小朋友就最鍾意茄汁,即使正正常常既肉醬都已經好滿足。芝士蟹棒意粉,芝士份量都幾多,鍾意芝士既朋友可以考慮呢個,加上有d菇做配料,老人家都食到。仲有一個係雞肉意粉,呢個我就覺得一般,算係比較惹味既一款。至於酥皮湯,酥皮係薄薄一層,忌廉湯就唔算好濃,但亦唔會好稀,如果層皮可以厚少少會更好。總括而言,唔差既,都幾好食,5個人埋單$7xx,但你話好有驚喜就一定唔會,同家人簡簡單單黎食個Lunch係開心既
2019-07-06
2019-06-30 147 瀏覽
一因為細佬之前入咗會做會員仲有啲卷未用晒所以就嚟咗呢度食晚飯。我哋一行七個人+1個BB好快就安排左入座職員亦都好快就拎左BB櫈俾我哋。見到佢門口呢有個火山石嘅推廣。咁我哋就分別叫咗一個羊架同埋一個肉眼。 上菜嘅時候見到熱辣辣嘅火山石,吱吱熱,真係好爽。視覺上就一流,食落去就真係一般般喇,牛扒佢好似冇乜味咁,個羊就太肥喇,同埋佢俾你配嗰三個醬汁呢麻麻地。我哋仲叫咗一個Pizza啦一個飯一個意粉。個飯係三樣嘢之中算係最好食㗎啦。Pizza太乾了,意粉就正常啦。但係呢個價錢,喺呢邊d商場確實仲有好多選擇。

我哋仲叫咗一個Pizza啦一個飯一個意粉。

個飯係三樣嘢之中算係最好食㗎啦。
2019-06-05 177 瀏覽
經過見到下午茶十分吸引 而且價錢相宜 意粉加個湯只係五十蚊到 仲有多杯野飲 咁不妨試試坐低後 即刻嗌左個個餐意粉加湯嘅餐呢個湯 十分之嘅酥 口感係非常之唔好嘅 但其實下面嘅湯唔係好差 但係佢個酥皮真係麻麻 飲完之後我真係好飽 因為如果我食啲唔好食嘅嘢 我係真係好容易會飽 如果俾我食多次 我就淨係會飲下面嘅湯所以個意粉我都冇乜心情影 淨係記得個卡邦尼意粉好濃好濃 煙肉好多 啲麵比較幼身 質感麻麻但平心而論 所有野又平 仲要大件夾抵食 不過如果叫我食多次 就不了
坐低後 即刻嗌左個個餐意粉加湯嘅餐
但平心而論 所有野又平 仲要大件夾抵食
不過如果叫我食多次 就不了
2019-06-02 90 瀏覽
放工去將軍澳找朋友聊天,她家在將軍澳廣場,樓下商場有許多不同款式的餐廳,行了幾個圈,最後在這間餐廳的menu看到了兒時最喜歡的酥皮湯,於是就決定一試。餐廳座位在商場內,設計開揚,平日的夜晚人流也ok,應該都是住在附近的街坊吧。我一個人叫了一份意大利芝士飯球,當然還有酥皮忌廉湯。我喜歡把酥皮放入忌廉湯內浸一浸才吃,今次這個湯的味道很有兒時回憶,好味!另外意大利飯球味道也不錯,不過建議要沾那個蕃茄醬,不然味道有點濃,而且飯球內有芝士成份,一個人吃完也有點滯。整體來說,我還是會再光顧的。

2019-05-22 149 瀏覽
早上到這邊早餐,但看到長長的人龍,就有點猶豫。而這家意粉屋的兄弟餐廳,門前佇立的早餐餐牌,款式還不錯,只是價格稍高。無奈自己趕時間,這家可以馬上入座。今天的早餐,就豪一次! 下單後,等了一段時間。早餐呈上來了!   海洋之味   主角:大塊炸魚柳  魚肉纖維明顯,有魚味,不腥。並非口感如茄子的廉價鯰魚柳。只是炸皮太硬,邊緣位置偏硬,有點刮口。焗豆  可能是某大罐頭的貨色。多士跟牛油是絶配。牛油是真牛油,而且以半軟狀態上枱,方便塗抹。咖啡  偏愛飲黑啡,而咖啡竟然有曲奇餅。一邊享用早餐,再看到行人路上長長的人龍,心想:幸好早早在此早餐。不過,原來早餐45要再加一,盛惠49.5個大洋。想要慳時間,還是要慳錢,每人標準不同。
早上到這邊早餐,但看到長長的人龍,就有點猶豫。
無奈自己趕時間,這家可以馬上入座。
今天的早餐,就豪一次!
下單後,等了一段時間。
早餐呈上來了!
主角:大塊炸魚柳
魚肉纖維明顯,有魚味,不腥。
並非口感如茄子的廉價鯰魚柳。
只是炸皮太硬,邊緣位置偏硬,有點刮口。

焗豆
可能是某大罐頭的貨色。
海洋之味
多士跟牛油是絶配。
牛油是真牛油,而且以半軟狀態上枱,方便塗抹。
咖啡
偏愛飲黑啡,而咖啡竟然有曲奇餅。

一邊享用早餐,再看到行人路上長長的人龍,
心想:幸好早早在此早餐。
不過,原來早餐45要再加一,盛惠49.5個大洋。
想要慳時間,還是要慳錢,每人標準不同。
$49.5 (早餐)
2019-05-21 79 瀏覽
#明太子醬海鮮意粉好多海鮮呀🥰基本上我去親所有餐廳睇餐牌都會揀海鮮🍤🦞有無海鮮控明白我心情🤤所以真係好怕餐廳求其整啲超市買到既cheap雞雪藏海鮮雜匯就算😿但係呢碟意粉有驚喜!大大粒帶子同埋超多連殼蜆,而且明太子醬好厚好creamy, 意粉軟硬程度都啱啱好!美中不足就係少少重味同埋好滯😹連我都食唔哂發生左小插曲,由於到埋單先發覺無帶銀包,要返屋企拎,我話放低身份證做抵押啦,經理好好人話唔洗👍🏿👍🏿
[Mentaiko seafood spaghetti] #明太子醬海鮮意粉

美中不足就係少少重味同埋好滯😹連我都食唔哂

• 明太子醬海鮮意粉
2019-05-06 144 瀏覽
在將軍澳popcorn商場shopping後,開始覺得肚餓,原來已經過咗lunch時間,經過見到這間開放式的spaghetti 360餐廳 ,看見外出的下午茶menu都幾吸引,就入去試一試先,order咗一個肉醬意粉配酥皮忌廉湯,我非常欣賞他們的酥皮忌廉湯,剛剛焗起的酥皮湯,酥皮非常鬆脆,內裏熱辣辣的忌廉湯又香濃烫口,慢慢享受這個美味late lunch 非常滿足, 價錢只係$62有湯有意粉同餐茶都算幾抵食。
酥皮蘑菇湯
酥皮蘑菇湯
2019-05-04 73 瀏覽
今天突然心血來潮想試一試這裡的早餐,幸好0945仍然有很多吉位,不用排隊!侍應比較smart,而環境也很舒服,不會有壓迫感!送上餐飲時才發現,原來現在連小朋友也不飲橙汁,學大人飲咖啡、奶茶、檸茶😅,哈哈!我反而仍然喜歡飲橙汁!海洋之味:魚柳炸得恰到好處,但如果炒滑蛋加上北海道牛乳相信效果更好!

侍應比較smart,而環境也很舒服,不會有壓迫感!

春之暮光
2019-04-07 118 瀏覽
3個人叫左漢堡咖哩奄列飯帆立貝薄餅明太子醬海鮮意大利粉首先...真係d野食唔熱..仲要等勁耐奄列飯仲要係凍冰冰...意大利粉係3個裡面算好既薄餅真係...少份量少..一人叫一份...食完好似冇野落肚咁
3個人叫左
漢堡咖哩奄列飯
帆立貝薄餅
明太子醬海鮮意大利粉

首先...真係d野食唔熱..仲要等勁耐
奄列飯仲要係凍冰冰...

意大利粉係3個裡面算好既
薄餅真係...少

份量少..一人叫一份...食完好似冇野落肚咁
2019-04-06 118 瀏覽
間餐廳知我一個人食早餐好可憐,所以特登揀咗個位有隻烏蠅陪我食早餐,我覺得餐廳嘅服務安排好體貼,一定要上黎OpenRice讚一讚。其他野例如服務同食物同屬一般,冇話特別好同特別差。

其他野例如服務同食物同屬一般,冇話特別好同特別差。

2019-04-06
$60 (早餐)
2019-03-05 120 瀏覽
因為我勁鐘意食酥皮湯,所以每次有西湯都會加酥皮試去,今次都唔例外。但係今次個酥皮湯味道係唔錯嘅,但未到好驚艷,味道不過不失。另外亦叫多左兩個主菜,比較驚喜係個意大利飯,入口幾香濃幾creamy,不過個人覺得淡左小小,落多兩粒鹽會再正啲