2016-10-01 857 瀏覽
日日返工帶飯就係為左唔想駛錢,放假又唔想排勁耐隊食太貴,結果去左呢間手卷屋,真係平得黎又高質素。一食就知係好肥美既三文魚,脂肪比例非常好,如果再凍啲會更好食呢個真心好好味,燒到有少少濃邊既玉子加醬汁非常香口,食完好開胃。個醬汁係成個麵既主角,好似酸酸甜甜既日式沙津醬咁,最過癮係入口之後最尾會岀左少少辣既味道,成個層次豐富左食鰻魚好多時撞到好多都勁多骨,呢個鰻魚手卷完全無令我失望,入口好滑,唔會中伏又熱又香既軟殼蟹手卷真係要推介下,蟹肉好多,食到最底仲食到,唔似得外面食過既得番啲白飯係底,一啲腥味都無👍🏻兩個人今次消費$ 179
三文魚刺身
厚燒玉子
招牌醬冷麵
鰻魚手卷
軟殼蟹手卷
兩個人今次消費$ 179
2016-10-01
10 分鐘 (外賣自取)
三文魚刺身
厚燒玉子
招牌醬冷麵
鰻魚手卷
軟殼蟹手卷
2016-08-22 834 瀏覽
去到藍田,除左shopping,當然要掃街拉。手卷屋位置唔算當眼,無行開藍田商場搵起上黎都有少少唔方便。佢附近都有幾間小吃,隔離仲有葵廣名物又一㦸,不過手卷就佢獨市拉。手卷選擇都唔少,價錢都合理,仲有提供其他日式小食。厚燒玉子 $10不得了,好好食。玉子雖然唔係自家製,但店家有花心思係玉子中間加上少少飯,加埋沙律醬同招牌醬,燒起上黎令舊玉子燒多左份飯既焦香,每一啖都有蛋甜、焦香。💥必食之選三文魚腩手卷 $16叫外賣店家唔會照包紫菜,咁客人食既時候都唔會淋,夠細心,加分位。👍🏻手卷舊三文魚腩夠大,食到尾唔會得飯,但三文魚腩唔夠魚油,唔講仲以為係普通三文魚。加上三文魚唔夠凍,飯又無乜醋味,手卷整體就普普通通。象拔蚌壽司 $9件手卷店比較少有象拔蚌壽司食,而且又唔貴,就叫左一舊黎試。同一個問題,象拔蚌唔夠凍,仲唔係幾新鮮,腥腥地。不推介。🙅🏻 手卷屋味道:★★★吸引度:★★★性價比:★★★★(五分滿分)
去到藍田,除左shopping,當然要掃街拉。

厚燒玉子 $10

吸引度:★★★

性價比:★★★★

(五分滿分)

2016-08-13 599 瀏覽
藍田匯景商場小食店,平靚正招牌醬汁厚燒玉子 ($10)必試,用火焰炙過的醬汁,色香味俱全軟殼蟹手卷($17),應該買即食的,好吃得多加州反卷,($17) 沒有太大驚喜,飽肚之選炭燒雞肉串 ($10)雞肉嫩,燒汁惹味選擇也不少人多是最大的保證
藍田匯景商場小食店,平靚正
招牌醬汁厚燒玉子
炭燒雞肉串 ($10)雞肉嫩,燒汁惹味
選擇也不少
人多是最大的保證
2016-08-13
15 分鐘 (堂食)
招牌醬汁厚燒玉子
2016-07-06 863 瀏覽
住藍田返屋企個陣成日行過,口痕但又唔太肚餓個陣經常幫襯。如果叫便當既話,六點幾個時間好多人要等耐啲,叫手卷堂食就都係好快有得食。嗚厚燒玉子真係好好食,上面有啲佢地整既秘製醬,燒過之後好香。手卷推介三文魚腩,好肥好好食。最近行過好似多左叫重量級,唔知有幾重量法
住藍田返屋企個陣成日行過,口痕但又唔太肚餓個陣經常幫襯。

2016-07-03
2016-06-26 678 瀏覽
【藍田手卷屋 !!!! 好抵食!】Expert 指數★★★★★所有食物即製!!!!!!! 大愛呀!好新鮮的加拿大海膽!!!!($26) 而且紫菜好脆! 但飯係熱的!! 而且食到落底都仲有海膽,唔會得面頭一舊,食到落低就得飯!!!!! 勁愛海膽手卷!!! 再試軟殼蟹手卷($19),個沙拉醬係自家調的, 好夾,而且份量岩岩好! 招牌醬厚燒玉子($9) 個醬汁都係自製!!! 燒到勁香勁吸引! 見到都流口水!!!象拔蚌壽司 好甜好新鮮,$9一件, 絕對可以比得上連鎖壽司店!!!放工時間比較多人,因為即製可能要等15-20分鐘! 除了手卷同壽司, 這裡還有串燒,冷面,便當! 都係$40左右!!!!
【藍田手卷屋 !!!! 好抵食!】

Expert 指數★★★★★

所有食物即製!!!!!!! 大愛呀!

2016-05-06 1008 瀏覽
幾好既一間壽司手卷外賣店本身去藍田上朋友屋企探訪朋友帶左我去匯景既呢間店 外賣拎返去食當時接近11點 仲做我地生意 岩哂宵夜時段覓食既朋友手卷唔錯 今次叫左辣味三文魚手卷老闆問要唔要埋wasabi 原來會撈埋落三文魚度 好有心思 所以唔會食到一舊舊washibi囉此外仲買左d壽司 即叫即整 好快手 感覺只係等左一陣伙記都好nice同我地有講有笑
幾好既一間壽司手卷外賣店

本身去藍田上朋友屋企探訪

朋友帶左我去匯景既呢間店 外賣拎返去食

當時接近11點 仲做我地生意 岩哂宵夜時段覓食既朋友

手卷唔錯 今次叫左辣味三文魚手卷

老闆問要唔要埋wasabi 原來會撈埋落三文魚度

好有心思 所以唔會食到一舊舊washibi囉

此外仲買左d壽司 即叫即整 好快手 感覺只係等左一陣

伙記都好nice同我地有講有笑
辣味三文魚手卷
辣味三文魚手卷
2016-04-13 576 瀏覽
前排係Facebook睇到有人推介呢間壽司同手卷,抱住幾大期望嚟試下。三文魚腩手卷都唔錯,勝在魚腩夠肥,無乜雪味,不過食到落中間已經無乜三文魚。而軟殻蟹手卷就值得食,即炸即包,外面軟軟既壽司飯包住入面脆卜卜既軟殼蟹,口感一流。 總括而言,手卷的質素是不錯的,若果路過買一個嚟食會覺得好好食,但係如果為左手卷專登入藍田既就會令你失望。

2016-04-11
5 分鐘 (外賣自取)
  • 軟殻蟹手卷
2016-02-21 444 瀏覽
近排食手卷店食到上左癮咁今次我發現左家附近原來有依間小店所以我放工又去左幫襯買左一個三文魚手卷,好好味紫菜好脆,三文魚食到最後一啖都仲有架,好食過元X三文魚好肥美又唔會好多根,好好味,食完好想再ENCORE!仲要只係得12蚊咋!!我仲買左個定食做DINNER,42蚊,份量多抵食~厚燒玉子真心要大推!!!返到屋企都覺得暖暖地架~入面有美奶滋,放入口蛋同醬半溶,好正好好味!好高質素~~~燒帆立貝帶兩舊,都好大舊,上面都有少少美奶滋醬同日式醬汁,好好味!!其實食完都覺得有少少飽~~八爪魚壽司就一般,我有少少咬不開三文魚同卷物都幾好食架,蟹柳小卷上面仲有沙律醬,咁樣好好味總結黎講,依間小店用心製作,同埋經濟,藍田實在賣日本野好少有左依間就唔洗成日幫襯連鎖集團,希望能夠繼續KEEP到水準!
近排食手卷店食到上左癮咁
今次我發現左家附近原來有依間小店
所以我放工又去左幫襯
買左一個三文魚手卷,好好味
紫菜好脆,三文魚食到最後一啖都仲有架,好食過元X
三文魚好肥美又唔會好多根,好好味,食完好想再ENCORE!
仲要只係得12蚊咋!!

我仲買左個定食做DINNER,42蚊,份量多抵食~
厚燒玉子真心要大推!!!返到屋企都覺得暖暖地架~
入面有美奶滋,放入口蛋同醬半溶,好正好好味!好高質素~~~
其實食完都覺得有少少飽~~
八爪魚壽司就一般,我有少少咬不開
三文魚同卷物都幾好食架,蟹柳小卷上面仲有沙律醬,咁樣好好味

總結黎講,依間小店用心製作,同埋經濟,藍田實在賣日本野好少

2015-12-21 529 瀏覽
呢間小型店鋪,喺開張嘅時候,對佢冇乜信心,因為魚生始終係生嘅食物,對衛生嘅要求一定會比較高,驚住食咗會肚痛。但後來見到間鋪前面成日有人等外賣,又心郁郁想試下。佢哋除咗手卷,仲有壽司同便當賣,不過種類唔多。過去我都主要係幫襯佢嘅手卷。佢嘅手卷係做得幾唔錯。塊紫菜夠脆之餘,啲飯除咗暖立立之外,仲係軟韌度適中。個人就鍾情佢嘅三文魚腩手卷,因為嚿三文魚腩夠厚切,食落夠爽有口感,份量都好足,每次個手卷由頭食到尾都食到三文魚,唔會食到篤篤就只係得嚿飯。
呢間小型店鋪,喺開張嘅時候,對佢冇乜信心

三文魚腩手卷

題外話/補充資料: 不過最近發現間鋪愈嚟愈多人幫襯。除咗落單要排隊外,遇着排喺你前面嗰啲顧客係買便當的話,仲更加等得耐(間鋪只係得三個人做嘢,一個仲淨係負責落單收銀添),閒閒地等你十五至二十分鐘先有得食。唔好話幫襯就有得幫襯,有次行過見佢貼咗張通告話逢星期三休息,間鋪真係幾唔憂做。
2015-11-29 498 瀏覽
今日放學諗唔到食乜,諗起呢間有飯食,所以就想試下有驚喜但又失望我覺得“三文魚飯”係頂級好食!! 呢度既三文魚真係真係好新鮮! 唔點芥末食就覺得好鮮甜! 油脂分配又均勻,好好味啊! 真係未試過三文魚唔點芥末會有呢種味! 我見佢整果陣三文魚係係密實盒拎出黎,先再切,而唔係切定放雪櫃! 感覺好衛生又新鮮!! 另外個帆立貝便當就一般般啦我見佢整個帆立貝整左三種汁醬,以為好好味啦,點知只係一般般,唔係太好食! 配搭既壽司就感覺唔新鮮,除左三文魚壽司就已經冇一舊好食! 另外八爪魚就一d都唔好食,本身唔新鮮,d汁醬可以用難食黎形容!
今日放學諗唔到食乜,諗起呢間有飯食,所以就想試下
有驚喜但又失望
唔點芥末食就覺得好鮮甜! 油脂分配又均勻,好好味啊!
另外個帆立貝便當就一般般啦
  • 三文魚飯
2015-11-22 422 瀏覽
有朋友介紹我黎呢間位於匯景商場既“手卷屋”😀😀話d手卷飯係熱辣辣,好新鮮好好食😄😄我同女朋友就特登黎呢度一試><行到門口就聞到好香啦👅👅未叫野食都已經流口水!! 我地嗌左“三文魚手卷”仲有“鰻魚手卷”😝😝一拎上手就feel到d飯好熱(╯з╰)鰻魚同埋三文魚既份量都好多,好滿足啊!! 食落三文魚都好新鮮,又大片,係好味既👍👍而鰻魚手卷都唔輸蝕!!有暖暖既鰻魚配上鰻魚汁,再加上熱辣辣既飯,加起上黎比凍冰冰的還好食十倍😍😍真係真係一定要黎食啊!!!

食落三文魚都好新鮮,又大片,係好味既👍👍

• 三文魚手卷
  • 鰻魚手卷