旺角💫捌捌陸雞煲打邊爐超抵食👍平日$198一位,仲見到佢地同排哂長亮既✨🔥民豐餅家 Crossover,🔥雞煲+打邊爐🔥,即刻約埋朋友去試試✨✨🩷揀咗麻辣雞煲🐓小辣🌶️,但係辣度都非常十足,有全隻雞嘅份量,2隻大大隻雞腿🍗味道好惹味,另外仲有麻油雞及三杯雞煲選擇✨✨店員推介特濃沙嗲湯底,話好正叫的地試吓😚真係好濃烈既沙嗲味,搞到我地食唔停口🤪共有6款湯底,藥膳湯底、壽喜燒、蕃茄湯底、麻辣湯底、地獄豚骨湯🩷食完雞煲仲可以用QR code落單,任食火鍋配料✨🔥好吸引🤩!任食🥩牛板腱、🥩牛三角小排,牛肉質素高質,食落好軟嫩,✨必叫吖!也有五花腩、羊卷肉✨✨有大大隻扇貝,蜆,非常新鮮🔥✨✨🩷仲有台式小食,最鍾意食黑糖糍粑,台式臭豆腐,非常好好味🧡🤪仲有台式香腸、麻辣鴨血、鹽酥雞、滷水小食、甜不辣等等,非常之吸引,甜品有鮮奶燉桃膠、仙草凍,非常足料🩷自助區有蔬菜、丸類、響鈴、麵類、飲品種類非常豐富👏🏻👏🏻🔥

店員推介特濃沙嗲湯底,話好正叫的地試吓😚
真係好濃烈既沙嗲味,搞到我地食唔停口🤪

🩷自助區有蔬菜、丸類、響鈴、麵類、飲品
種類非常豐富👏🏻👏🏻🔥
  • 麻辣雞煲
  • 牛板腱
2024-08-24 1122 瀏覽
⭐️旺角人氣台式雞煲放題×荃灣人氣糯米糍「民豐」 💥旺角捌捌陸886有個超抵食嘅雞煲放題任飲任食套餐,仲送上超長龍嘅荃灣超人氣糯米糍「民豐」開心果開心果/芝麻味糯米磁😆😆,絕對是完美配合 物超所值!👍🏻 豪華雞煲火鍋任食套餐$268(包火鍋湯底)套餐任食120分鐘,雞煲+火鍋+台式美食 🥘可選雞煲/鴨煲6款選擇:麻辣雞/三杯雞/麻油雞/芝士雞/薑母鴨煲/五杯鴨煲。我地揀左三杯雞煲, 入面件件雞都好大舊,仲有二隻好嫰滑嘅雞脾! 🫕火鍋湯底:特濃沙嗲/藥膳/壽喜燒/麻辣/香濃蕃茄/地獄豚骨,我地揀左特濃沙嗲,真係好濃郁好惹味!火鍋配料仲有美國PRIME牛三角小排美國PRIME牛肩胛美國肥牛美國牛板腱五香雞件 豬梅花片 荷蘭五花腩羊卷肉醉雞件 午餐肉時令海鮮 台式主食類:芝士腸 胡椒豬肚丸 流心芝士丸迷你滷肉飯 迷你紅燒牛肉麵墨汁墨魚丸 花枝丸 芝麻麻吉燒花生麻吉燒迷你葱油乾拌麵雙色QQ地瓜球 酥炸花枝丸,原味台灣腸 黑糖地瓜條 香酥鍋巴甜不辣香酥臭豆腐豪華餐|花雕雞卷 鹽酥柳葉魚 夜市小食類:麻辣鴨血 花枝丸紫菜湯 鹽酥雞 鹽酥肉 滷水牛根 滷水牛肚 滷水豆腐 滷水豬手 豪華餐|滷水蘭花乾香
⭐️旺角人氣台式雞煲放題×荃灣人氣糯米糍「民豐」 💥

豪華雞煲火鍋任食套餐$268(包火鍋湯底)
套餐任食120分鐘,雞煲+火鍋+台式美食

墨汁墨魚丸 花枝丸 芝麻麻吉燒花生麻吉燒
迷你葱油乾拌麵
豪華餐|花雕雞卷 鹽酥柳葉魚

夜市小食類:
麻辣鴨血 花枝丸紫菜湯 鹽酥雞 鹽酥肉 滷水牛根 滷水牛肚 滷水豆腐 滷水豬手 豪華餐|滷水蘭花乾香酥臭豆腐

台式甜品
黑糖糍粑 鮮奶燉桃膠 豪華餐|仙草凍配(芋圓/紅豆/珍珠/椰果/雪糕/芋泥)

全部都可以任叫,食物款式多又高質,真係超級抵食呀!

只需加$38就可享任飲多款特色台灣飲品🧋黑糖珍珠奶茶、古早味冬瓜茶、多款果味台灣啤酒🍺等等!

食完記住去玩埋小遊戲贏禮物啊!

@886mk_seeyalater

☎️ 捌捌陸886新派台式小菜館(旺角分店)
訂座電話 | 5232 8887 (WhatsApp)
餐廳地址 | 旺角家樂坊8樓802舖

民豐麵粉行
@manfungfood

#旺角 #旺角美食 #油麻地美食 #家樂坊 #galaplace #相機食先
#台灣美食 #台式料理 #珍珠奶茶 #麻辣雞煲 #雞煲 #火鍋任食 #糯米糍 #民豐 #開心果糯米糍 #民豐糯米糍 #荃灣名物
慢!21:00入場,話食到23:00,然後21:10先有得坐低,21:30先有雞煲到呃人!落單嗰張QR code紙,寫住嚟咗30分鐘之前可以繼續落單,但係去到10點(距離離開仲有60分鐘)就已經冇得落單。問佢哋職員,佢哋職員話同你講咗截單㗎啦,冇㗎喇我哋收工㗎喇!(我哋完全冇聽過幾時截單)做嘢求其!最尾佢哋話可以拎啲海鮮出嚟道歉,問我哋要食啲咩?然後我哋話要貴妃蚌,最尾求其攞啲蝦出嚟俾我哋就算,但係俾咗十幾隻貴妃蚌隔離枱不可一不可再
慢!

呃人!

做嘢求其!

不可一不可再

2024-08-14 1410 瀏覽
早幾日試咗新開嘅台式火鍋,位置幾好喺旺角。地方唔算好大,款式亦都唔算好多。不過呢個價錢絕對對得起。90分鐘首先食雞煲之後再打邊爐其實都幾趕。不過幸好款式唔算好多食到鍾意食嘅嘢就好啦。肉類蔬菜丸麵飲品最基本要有嘅都已經齊。味道算唔錯,服務呢,就因為太多人幫襯啦。而好多時候就要舉兩三次手先至叫到侍應過嚟。不過侍應都好有禮貌嘅,只係忙得滯啫。如果下次再有機會過嚟試食都係四至六個人為好,因為其實地方唔算好大,所以張枱都唔係擺到好多嘢,迫住食啦。
早幾日試咗新開嘅台式火鍋,位置幾好喺旺角。
地方唔算好大,款式亦都唔算好多。
不過呢個價錢絕對對得起。
肉類蔬菜丸麵飲品最基本要有嘅都已經齊。
不過侍應都好有禮貌嘅,只係忙得滯啫。
2024-07-30
15 分鐘 (堂食)
2024-08-11 1656 瀏覽
見到佢地有民豐糯米糍,諗住打卡朝聖下---揀左開心果味,但好似都唔係好食到開心果既味經OpenRice 訂座預購120分鐘豪華台式雞煲火鍋任食套餐$254.6到場在地加一揀台台式三杯雞-肉質都ok但似係先炸左 後加味上去咁佢地啲小食唔錯!台灣腸QQ地瓜球香酥鍋巴甜不辣送嘅火鍋湯底我地揀左壽喜燒-真心唔建議,太甜太甜 -火鍋料唔差,好多肉類選擇,牛都有幾款-海鮮都ok 有蝦有貴妃蚌有元貝整體黎講哩個價錢都算ok 不過不失!

揀台台式三杯雞
-肉質都ok但似係先炸左 後加味上去咁

佢地啲小食唔錯!
台灣腸
QQ地瓜球
香酥鍋巴甜不辣

送嘅火鍋湯底我地揀左壽喜燒
-真心唔建議,太甜太甜
-火鍋料唔差,好多肉類選擇,牛都有幾款
-海鮮都ok 有蝦有貴妃蚌有元貝

整體黎講哩個價錢都算ok 不過不失!

2024-07-31
2024-08-08 1343 瀏覽
可能係最抵食既雞煲😍 @886mk_seeyalater 暑假快d成班人一齊gathering下😍而家只要同我一樣係獅子座,就會有生日優惠,雞煲六人同行一人免費😲like同share即減$30仲會送民豐糯米糍😋係芝麻味同開心果味😋小童、長者減$50今次揀左豪華雞煲火鍋任飲任食都係 $268超好味藥膳湯底😋仼食肉同海鮮,仲有好多款特式台灣小食,Nice😉食飽左仲可以去玩甩麻雀game🤣中得越多送得越多,快d book位過來又食又玩啦😍
可能係最抵食既雞煲😍 @886mk_seeyalater
係芝麻味同開心果味😋小童、長者減$50
今次揀左豪華雞煲火鍋任飲任食都係 $268
2024-08-08 1016 瀏覽
#任飲任食台式火鍋 好耐都無去旅行啦!之前成日飛台灣,現在要湊小朋友都無機會飛😵‍💫,不過係香港有一個好處就係有不同國家的美食!隨時想食邊樣都可以即刻搵到!來到晚餐時間,好想食台灣野,約埋三五知己一齊去「捌捌陸」打邊爐🍲、食雞煲,仲有好多台灣小食,甜品🍮吃喔!✨120分鐘吃到飽雞煲火鍋🍲!任飲任食!✨自助區除咗可以自己調配醬料同配料之外,還有不同的紙包飲品🥤、罐裝飲品等可以自己無限拎,啤酒🍻也是任飲!有很多都是台灣才有的飲品🥤!仲有好多丸類、蔬菜🥬類、菇🍄菌類、炸魚皮、生根、王子麵、出前一丁等都可以無限量供應!🐓雞煲方面有幾種選擇:麻辣雞煲、三杯雞煲、麻油雞煲、芝士雞煲、薑母鴨煲、五杯鴨煲我選擇了三杯雞煲,原來個煲都幾大煲!啲雞又好嫩滑!好味😋!食完雞煲就加湯食火鍋,湯底都係自己揀,想食咩配料可以係手機QR code落單,我大部分點了海鮮🦞和牛,仲有台式飲品🥤可以任飲,最後當然要食埋個台式甜品先走啦🥰!🦁免費壽星生日🎂優惠🦁🦁獅子座♌️仲有生日優惠添!雞煲六人同行一人免費🆓!
#任飲任食台式火鍋

✨120分鐘吃到飽雞煲火鍋🍲!任飲任食!✨

🦁免費壽星生日🎂優惠🦁
🦁獅子座♌️仲有生日優惠添!
雞煲六人同行一人免費🆓!
2024-08-06 1037 瀏覽
旺角家樂坊人氣台式雞煲放題店「捌捌陸」與荃灣人氣糯米糍「民豐」聯乘,推出雞煲放題任飲任食套餐,每位更送上要排上超長龍的開心果或糯米磁,我恨食咗好耐,而家唔使去荃灣都有得食,超級開心🫶晚市台式雞煲火鍋120分鐘任飲任食價錢只係由 $168起,不同時段不同收費,真心超值,我哋今晚就點咗一個最高級嘅「豪華雞煲火鍋套餐」正價時段入座都只係 $ 268就可以食盡店舖所有美食🌟豪華雞煲火鍋套餐 $ 268首先可以自選不同口味嘅雞煲/鴨煲一款麻辣雞煲|三杯雞煲|麻油雞煲芝士雞煲|薑母鴨煲|五杯鴨煲食完雞煲就可以自選湯底打邊爐,我哋點咗店家推介嘅沙嗲湯底,沙嗲花生味濃郁,配任何打邊爐美食一樣咁惹味👍更可以任點任食以下美食▪️各款肉類美國PRIME 牛三角小排、美國PRIME 牛肩胛美國肥牛、美國牛板腱、五香雞件、豬梅花片 荷蘭五花腩、羊卷肉、醉雞件、午餐肉、海鮮▪️火鍋任食丸類芝生腸、胡椒豬肚丸、流心芝士丸、墨汁墨魚丸 花枝丸、芝麻麻吉燒、花生麻吉燒▪️火鍋任食配菜山根、年糕、響鈴、炸魚皮、蜂巢豆腐鴨血、出前一丁、王子麵▪️火鍋任食菜類娃娃菜、唐生、皇帝菜、豆苗、粟米、芫茜小棠菜、秀珍菇、金針菇、冬菇、白蘿蔔

🌟豪華雞煲火鍋套餐 $ 268
首先可以自選不同口味嘅雞煲/鴨煲一款
麻辣雞煲|三杯雞煲|麻油雞煲
芝士雞煲|薑母鴨煲|五杯鴨煲

更可以任點任食以下美食
▪️各款肉類
美國PRIME 牛三角小排、美國PRIME 牛肩胛
美國肥牛、美國牛板腱、五香雞件、豬梅花片
荷蘭五花腩、羊卷肉、醉雞件、午餐肉、海鮮

▪️火鍋任食丸類

▪️火鍋任食配菜
山根、年糕、響鈴、炸魚皮、蜂巢豆腐
鴨血、出前一丁、王子麵

▪️火鍋任食菜類
娃娃菜、唐生、皇帝菜、豆苗、粟米、芫茜
小棠菜、秀珍菇、金針菇、冬菇、白蘿蔔
萵荀、蓮藕、西洋菜、油麥菜

▪️台式主食類
迷你滷肉飯、迷你紅燒牛肉麵、迷你葱油乾拌麵

▪️台式小食類
涼拌木耳、凉拌大豆芽、涼拌小黃瓜
雙色QQ地瓜球、酥炸花枝丸、原味台灣腸
黑糖地瓜條、香酥鍋巴、甜不辣、香酥臭豆腐
花雕雞卷、鹽酥柳葉魚

▪️夜市小食類
麻辣鴨血、花枝丸紫菜湯、鹽酥雞、鹽酥肉
滷水牛根、滷水牛肚、滷水豆腐、滷水豬手
滷水蘭花乾、香酥臭豆腐

▪️台式甜品
黑糖糍粑、鮮奶燉桃膠
仙草凍配(芋圓/(紅豆/珍珠椰果/雪糕/芋泥)

🌟最後奉上民豐食品廠嘅人氣糯米糍芝麻味,都不用多介紹有多好食,糯米糍煙靭又鬆軟,芝麻餡料味道香濃,甜而不膩🫶
  • 香酥臭豆腐
之前食過捌捌陸,覺得佢哋嘅雞煲打邊爐唔錯,最近見到佢哋同民豐餅家Crossover,食完雞煲打完邊爐仲可以食到而家非常出名嘅開心果糯米糍,即刻約埋朋友去食。🟡 雞煲我哋叫咗麻辣雞煲,不過呢就因為有朋友唔係好食得辣所以叫咗小辣,鍾意食辣嘅朋友不妨叫勁啲。雞嘅份量好多,而且都好入味。佢哋仲有麻油雞同三杯雞煲選擇架!🔴 湯底佢哋有六款湯底,包括特濃沙嗲湯底、藥膳湯底、香濃蕃茄湯底、麻辣湯底、壽喜燒同地獄豚骨。我哋今次揀咗沙嗲湯底,真係好濃嘅沙嗲味🤣🤣🤣🔵肉類豬牛羊雞都有,例如美國肥牛、牛板腱、牛三角小排、五香雞件、豬梅花片、五花腩、羊卷肉等等,啱晒食肉獸!🟣熟食覺得雞煲同打邊爐有少少悶都可以食啲熟食,佢哋嘅滷肉飯、紅燒牛肉麵,賣相都好出色,而且size適中,可以試到唔同款。仲有其他小食,例如涼拌小黃瓜、雙色QQ地瓜球、酥炸花枝丸等等,好似去咗台灣咁呀🤣差啲唔記得講埋,佢哋啲麻辣鴨血、鹽酥雞同埋滷水嘢幾惹味都可以叫返碟㗎!🟡丸類我就鍾意食佢地既胡椒豬肚丸同流心芝士丸! 🟢自助吧有山根、韓國年糕、響鈴、炸魚皮,麵類就有出前一丁、王子麵、稻庭烏冬,鍾意澱粉質嘅一定唔少得。⚫️甜品+飲品有黑糖糍粑、鮮

🟡 雞煲

🔴 湯底

🔵肉類

🟣熟食

🟡丸類
我就鍾意食佢地既胡椒豬肚丸同流心芝士丸!

🟢自助吧

⚫️甜品+飲品
有黑糖糍粑、鮮奶燉桃膠、仙草凍仲可以配唔同嘢;飲品方面可以出去出邊嘅自助吧攞,大部份大路牌子嘅都可以喺度搵到,仲可以加$38升級無限任台啤同埋手調台式飲品❣️

⚪️蔬菜 +海鮮
佢哋呢度嘢有提供好多款唔同嘅蔬菜,有娃娃菜、唐生菜等等,我哋都叫咗幾隻大大嘅帆立貝,都幾新鮮唔腥😍

✨ 民豐糯米糍
當然唔少得今餐最重要嘅Crossover:民豐開心果糯米糍,入邊滿滿嘅開心果餡,唔怪之咁多人排隊都為咗要食佢,不過我比較鍾意佢地既芝麻味糯米糍,好香芝麻味,好正😍

最近這家雞煲界話題不斷,原來是因為𝐂𝐫𝐨𝐬𝐬𝐨𝐯𝐞𝐫了民豐糯米糍‼️難怪大家都過來打卡朝聖🫡想不到餐廳的台灣小食媲美某著名台式火鍋,每樣小食都合乎小編的心意❤️超划算!——— ✤ 豪華雞煲火鍋任飲任食|$𝟐𝟔𝟖/位✰ 台式雞煲新推出了鴨煲和芝士雞煲!第一次還是選擇了𝐜𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜的雞煲~(不過略嫌小辣都好辣🌶️😂)✰ 任食火鍋配料肉類:牛板腱、肥牛、羊卷肉等全部雲石花紋,肥瘦剛好,配沙嗲湯底一流海鮮類:扇貝、蜆都是任食的呢~丸類:必試爆汁胡椒豬肚丸、芋頭丸、流心爆餡芝麻麻吉燒✰ 放題食物台式甜品:必試鮮奶燉桃膠(紅棗杞子配上凍冰冰奶呼呼的鮮奶)夜市小食:𝐄𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞原味台灣腸、外脆內軟雙色𝐐𝐐地瓜球、酥炸花枝丸、麻辣鴨血主食類:推薦油香四溢的迷你滷肉飯&紅燒牛肉麵(拌面太乾可省略)✰ 民豐糯米糍𝐏𝐨𝐬𝐭 𝐢𝐠 𝐬𝐭𝐨𝐫𝐲即可以獲得人頭糯米滋😆手快有手慢冇(𝐏𝐒太遲𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫錯過了開心果味糯米滋🥹)糯米糍巨飽滿好大粒,外皮透薄煙韌軟熟,已剪開可以看到餡料澎湃滿瀉!芝麻磨碎後混合砂糖,食落有起沙的感覺~不過略嫌可以炒得咁香口一點🧐

———
✤ 豪華雞煲火鍋任飲任食|$𝟐𝟔𝟖/位

✰ 台式雞煲

✰ 任食火鍋配料
海鮮類:扇貝、蜆都是任食的呢~
丸類:必試爆汁胡椒豬肚丸、芋頭丸、流心爆餡芝麻麻吉燒

放題食物
台式甜品:必試鮮奶燉桃膠(紅棗杞子配上凍冰冰奶呼呼的鮮奶)

✰ 民豐糯米糍
  • 牛板腱
  • 胡椒豬肚丸
  • 芝麻麻吉燒
  • 原味台灣腸
  • 鮮奶燉桃膠
  • 麻辣鴨血
  • 迷你滷肉飯
雞煲火鍋放題套餐只需$198 (7點前離座/9點後入座$168),就可以食到台式秘製雞煲🍗、任食夜市小食、火鍋放題、仲有大大粒荃灣民豐糯米糍【台式雞煲🐓】可揀選麻油雞/三杯雞/麻辣雞🥵/芝士雞🧀/甚至店家最新推出嘅兩款薑母同五杯鴨煲🦆!由於我哋唔係太食得辣,所以就叫咗三杯雞煲~用蠔油、醬油、米酒調製而成嘅雞件相當入味同嫩滑🤤份量好足夠,我哋每人都食咗起碼四五隻雞槌、仲有雞脾同雞翼位𠻹【台式火鍋放題】食完雞煲就可以叫職員加湯開始打邊爐,湯底選擇包括有藥膳湯底🌿/香濃蕃茄湯底🍅/壽喜燒/地獄豚骨/麻辣湯底🌶️/特濃沙嗲湯底🤎我哋揀咗藥膳湯底🌿,以紅棗、杞子、當歸熬製而成~而邊爐配料亦有唔少選擇,包括美國肥牛、牛板腱、五花腩、五香雞件、羊肉卷等...想食好啲可以揀豪華火鍋 ($268) ,會有埋美國prime牛三角小排同牛肩胛,海鮮方面亦多啲選擇,例如鹽酥柳葉魚、帶子、扇貝、蜆同海蝦等~【台式夜市小食🎑】全部台灣特色小食都要用手機落單~有熱辣辣黑糖地瓜條、QQ地瓜球、鹽酥雞、台式香腸、甜不辣、炸花枝丸、麻辣鴨血等...滷水嘢有牛筋、豆腐、牛肚、豬手,真係好似去咗台灣夜市一樣,主食類亦有滷肉飯、

【台式雞煲🐓】

【台式火鍋放題

【台式夜市小食🎑】
全部台灣特色小食都要用手機落單~有熱辣辣黑糖地瓜條、QQ地瓜球、鹽酥雞、台式香腸、甜不辣、炸花枝丸、麻辣鴨血等...滷水嘢有牛筋、豆腐、牛肚、豬手,真係好似去咗台灣夜市一樣,主食類亦有滷肉飯、蔥油拌麵同紅燒牛肉麵🥩

【自助區】
大量丸類、蔬菜、麵食同飲品都係無限量供應

現場環境闊落企理,空間感十足,仲長期播住舊台劇!啱晒約埋成班朋友嚟試試!

食完嘢臨走個陣仲可以玩吓麻雀小遊戲🀄️,試吓手氣,贏取豐富禮品

2024-07-16
  • 三杯雞
我點了豪華火鍋任飲任食,貪佢有開心果糯米糍、有仙草凍甜品、海鮮有4款,又多幾款小食。芋泥芋圓仙草,這3樣質感和味道都太差。開心果糯米糍更是成口沙糖但完全無開心果味的,除了個皮夠薄,無一可取。試了幾款台式飲品,是完全無誠意的出品。肉類是普通不過的質素,不吃不損失。海鮮更加是無鮮味,而且供給得很小氣,每次點小沙蜆都是給每人一小粒。所謂的台灣小食,街外任何一間都勝過佢。然後葱油乾伴面和滷肉飯這些基本的台灣主食,只是賣相很似,味道跟它們的名字無關,真係無嚟聞味。唯一讚是蔬菜很乾淨,且夏天竟然能提供不苦的西洋菜。奉勸只食雞煲,火鍋萬萬不可。

芋泥芋圓仙草,這3樣質感和味道都太差。

試了幾款台式飲品,是完全無誠意的出品。

肉類是普通不過的質素,不吃不損失。
唯一讚是蔬菜很乾淨,且夏天竟然能提供不苦的西洋菜。
奉勸只食雞煲火鍋萬萬不可。

2024-07-30
旺角家樂坊呢間台式雞煲放題店🍲原來唔止得雞煲火鍋 午市仲有抵食套餐添✨.📌涼拌木耳 $28木耳絲好爽嫩 調味酸酸辣辣 但偏鹹 加埋辣椒同蒜粒 超香口惹味🖤.📌涼拌大豆芽 $28大豆芽口感爽脆 酸辣開胃 呢款相對冇咁鹹🌱.📌手撕雞滷肉飯(鹽水) $68手撕雞肉質嫩滑 有雞香冇雪藏味 鹽鹹味恰到好處🧂🐓滷肉肥瘦適中唔鞋口 肥膏豬皮好甘香 撈飯一流🐷白飯唔會過濕 拌勻滷肉汁都啱啱好🤎加埋青蔥碎 更清新香口 一啖食大滿足👅另有半隻滷水蛋 鹹香入味 蛋黃粉糯🥚.📌花雕醉雞蔥油乾拌麵 $68雞件份量好多 皮爽嫩 肉軟腍🍗雞肉好入味 花雕酒甘苦味濃郁 不過偏鹹左啲🥃拌麵乾爽彈牙有咬口🍜拌勻蔥油, 炸蒜同青蔥 香口得嚟唔濃味 清爽輕盈🧄🌱.📌芝士肉鬆蛋餅 $58蛋餅皮焦脆煙韌 煎蛋薄薄一層 但食到啖啖雞蛋香🍳半融芝士軟綿拉絲 微微鹹香奶味🧀簡單配搭香酥肉鬆 再淋上鹹甜醬汁 已經好好食🐷.📌芝士鹽酥排骨蛋餅 $68蛋餅配鹽酥排骨真係第一次見🌟炸皮好酥脆 灑滿五香粉 好惹味 但豬扒肉質較乾鞋🥩半融軟綿芝士超厚 鹹香奶味濃郁又拉絲🧀加埋煎蛋同餅皮 口感層次好豐富🍳🫓.📌花生黑糖糍粑 $48糍粑輕輕炸過 外層
📌涼拌木耳 $28
📌涼拌大豆芽 $28
大豆芽口感爽脆 酸辣開胃 呢款相對冇咁鹹🌱
📌手撕雞滷肉飯(鹽水) $68
📌花雕醉雞蔥油乾拌麵 $68
📌芝士肉鬆蛋餅 $58
📌芝士鹽酥排骨蛋餅 $68
📌花生黑糖糍粑 $48
糍粑輕輕炸過 外層微脆 入口軟糯 黑糖焦香甜味濃郁 加埋香脆花生 正🍡🥜
📌仙草奶茶 $28
茶底甘苦香醇 同濃郁奶味比例平衡 仙草底爽彈滑溜🧋
📌茉香綠茶 $18
主要係綠茶甘苦 茉莉花香味唔出 加左滑捋捋仙草凍(+$4) 好清爽🌸🍵
想睇多啲圖片詳情 可以參考已上傳影片🔎
  • 涼拌大豆芽
  • 涼拌木耳
  • 手撕雞滷肉飯(鹽水)
  • 花雕醉雞蔥油乾拌麵
  • 芝士肉鬆蛋餅
  • 芝士鹽酥排骨蛋餅
  • 花生黑糖糍粑
2024-07-25 983 瀏覽
捌捌陸與荃灣超人氣糯米糍「民豐」聯乘推出雞煲放題任飲任食套餐😍抵食多選擇大熱開心果糯米磁真的十分特別又真材實料+ 不用排隊 簡直超伐算! 雞煲由湯底到食材全部自訂口味配料超齊 選擇多多/ 一口台灣水果味啤酒超台的~★任食體驗震撼價$198星期五六日公眾假期以及公眾假期前夕每位+20特濃沙嗲湯底$38藥膳湯底/香濃蕃茄湯底/麻辣湯底/壽喜燒/地獄豚骨$28升級至無限暢飲啤酒/台式特飲+$38**須預先訂座,每日名額,送完即止這麼實惠又高質包你吃得好滿足除了多款特式火鍋湯底,更不少得經典台式夜市特色小食!台灣味道滷肉飯台式小食 QQ地瓜球·酥炸花枝丸·鹽酥雞、麻辣鴨血・黑糖 地瓜條等等特色甜品鮮奶燉桃膠、黑糖糍粑任食自助區內有丸類蔬菜等等火鍋配料,肉類任食美國prime 肥牛同美國牛板腱,豚肉,醉雞件等 等你來全試一遍~說起台灣,一定要人頭一杯手搖!只需加$38就可享任飲多款特色台灣飲品黑糖珍珠奶茶、古早 味冬瓜茶、多款果味台灣啤酒等等
捌捌陸與荃灣超人氣糯米糍「民豐」聯乘
推出雞煲放題任飲任食套餐😍抵食多選擇

雞煲由湯底到食材全部自訂口味
配料超齊 選擇多多/ 一口台灣水果味啤酒超台的~

★任食體驗震撼價$198
星期五六日公眾假期以及公眾假期前夕每位+20

特濃沙嗲湯底$38
藥膳湯底/香濃蕃茄湯底/麻辣湯底/
壽喜燒/地獄豚骨$28

升級至無限暢飲啤酒/台式特飲+$38
**須預先訂座,每日名額,送完即止

這麼實惠又高質包你吃得好滿足
除了多款特式火鍋湯底,更不少得經典台式夜市特色小食!

台灣味道滷肉飯

台式小食 QQ地瓜球·
酥炸花枝丸·鹽酥雞、麻辣鴨血・黑糖 地瓜條等等
特色甜品鮮奶燉桃膠、黑糖糍粑

說起台灣,一定要人頭一杯手搖!
2024-07-24 1241 瀏覽
睇到社交媒體網站有人介紹,即興試下,價錢唔貴抱住一試無妨心態,試左$198假期加$20,食左多款台灣小食都已經半飽,味道唔錯,係魯肉飯同面偏咸,雞煲都少少咸,原來雞煲都係任食,其他配料都正常不錯,環境都企理,全部年輕服務員要讚一讚,送既糯米糍有驚喜,$198會再幫襯
2024-07-21