2024-11-01 1168 瀏覽
旺角咁多間放題,究竟食邊間好?今次想同大家介紹呢間主要做台式雞煲+邊爐嘅放題😳仲要呢間啲甜品都好高質😝豪華雞煲放題($268)由於依家進行秋冬系列,所以佢哋係會有一個花雕蟲草醉雞蒸氣鍋贈送😳首先要讚一讚啲醉雞蒸熟之後啲肉都仲係好嫩滑💝大部份部位都係雞髀肉👍🏻味道方面佢都調配得啱啱好,花雕味唔會過重🤩食到咁多嘅係雞嘅油脂味!食完蒸氣鍋之後就會轉咗做打邊爐😳湯底感覺上係花雕加藥膳雞湯👍🏻放題嚟講,嘢食嘅種類佢都屬於比較多選擇🤩海鮮方面我最推介海蝦😳隻蝦煮完之後超重蝦味🦐甚至有種食緊日本拉麵蝦湯嘅感覺😝肉類方面,我最推薦牛肩胛✨唔肥唔瘦,可以食多幾塊‼️但係注意佢一啲都唔韌🤩另外當然唔少得有台式小食‼️黑糖炸番薯條真係好好食到喊😭😭呢個我瘋狂encore🤣地瓜球同埋開心果糯米糍都好好食🤤

豪華雞煲放題($268)

2024-10-27 1070 瀏覽
昨天行完山之後去吃了這家店的晚市,味道很不錯,肉🥩都很新鮮,上菜也還算快,食品種類多,而且🈶些飲料還是我之前在香港沒見過的,店家服務也不錯,晚市早鳥🈶折扣。
2024-10-19 1496 瀏覽
位於家樂坊8樓的捌捌陸一向係性價比超高,食到飽之餘,價錢都拍得住深圳衛生方面又有保證早排去嘅時候荃灣人氣糯米糍「民豐」合作唔使排隊就可以食到開心果 (同黑芝麻)糯米糍加埋打邊爐 ,食貴少少都係平均$300落樓,就決定唔北上去呢間最平$198起(星期五六日公眾假期以及公眾假期前夕每位+20)120分鐘任食雞煲包括有麻辣雞煲,芝士雞煲,三杯雞煲,麻油雞煲,薑母鴨煲,五杯鴨煲湯底有特濃沙嗲湯底$38藥膳湯底/香濃蕃茄湯底/麻辣湯底/壽喜燒/地獄豚骨$28升級至無限暢飲啤酒/台式特飲+$38食物則有• 美國PRIME 牛三角小排 (升級套裝)* 美國肥牛 美國牛板腱* 五香雞件 豬梅花片 荷蘭五花腩* 羊卷肉 醉雞件 午餐肉* 時令海鮮 精選2款* 其他台式小食* 美國PRIME牛肩肝* 美國肥牛 美國牛板腱,* 五香雞件 豬梅花片 荷蘭五花腩* 羊卷肉 醉雞件 午餐肉* 時令海鮮 精選4款* 其他台式小食 (台灣味道滷肉飯, QQ地瓜球•酥炸花枝丸•鹽酥雞 麻辣鴨血•黑糖地瓜條等)最後只需加$38就可享任飲不同特色台灣飲品包括黑糖珍珠奶茶、古早味冬瓜茶
位於家樂坊8樓的捌捌陸
一向係性價比超高,食到飽之餘,價錢都拍得住深圳
衛生方面又有保證

早排去嘅時候荃灣人氣糯米糍「民豐」合作
唔使排隊就可以食到開心果 (同黑芝麻)糯米糍

120分鐘任食雞煲
包括有
麻辣雞煲,芝士雞煲,三杯雞煲,麻油雞煲,薑母鴨煲,五杯鴨煲

湯底有
特濃沙嗲湯底$38
藥膳湯底/香濃蕃茄湯底/麻辣湯底/壽喜燒/地獄豚骨$28
升級至無限暢飲啤酒/台式特飲+$38

食物則有

• 美國PRIME 牛三角小排 (升級套裝)
* 美國肥牛 美國牛板腱
* 五香雞件 豬梅花片 荷蘭五花腩
* 羊卷肉 醉雞件 午餐肉
* 時令海鮮 精選2款
* 其他台式小食
* 美國PRIME牛肩肝
* 美國肥牛 美國牛板腱,
* 五香雞件 豬梅花片 荷蘭五花腩
* 羊卷肉 醉雞件 午餐肉
* 時令海鮮 精選4款

最後只需加$38
就可享任飲不同特色台灣飲品包括黑糖珍珠奶茶、古早味冬瓜茶、多款果味台灣啤酒 等等

注意⚠️須預先訂座,每日名額,送完即止
黑芝麻糯米糍
2024-07-14
黑芝麻糯米糍
  • 民豐糯米糍
自問唔係西客 亦都從來唔寫食評 但係今次真係食到有啲無奈 之前返工食過佢哋荔枝角嘅lunch 係幾好食嘅 諗住一定冇死 點知:一入座擺碗隻碟已經有撻紅色嘅油漬 唔知係上手食嘢彈污糟 定係真係冇洗乾淨 正常擺碗嘅時候都應該會發現掛 好少任食火鍋會有唔換嘅餐具筒 擺晒筷子匙羹 好似茶餐廳咁 每一手都係喺嗰度攞筷子 咁啱我哋嗰台個筒得返三對筷子 懷疑上手以為個筒係每一手都換 我一拎對筷子出嚟 係用過嘅 見到都心知不妙 成餐飯都食得好唔舒服 仲要個筒入面有啲乾淨紙巾 都比佢揩污糟咗 即使之後叫佢換過筒 啲筷子匙羹都係有啲油漬 衛生真係都幾差嘢食方面 麻辣雞煲近乎冇味 啲雞柴到咩咁 柴到咁嘅雞應該係熟過頭先係呀 點知食落隻雞髀度係生嘅 之後就賴嘢啦 食完個雞煲半個鐘都冇已經第一次肚痛 家樂坊個廁所又污糟 屙完返到嚟 即使好肚餓都冇乜食慾 食咗三份二個雞煲已經夾起晒啲雞想嗱嗱聲打邊爐 希望會好食啲啦 估你唔到 連個邊爐都唔好食 冇一樣嘢係值得讚 一路食一路傻笑 都唔知自己食緊咩 出面可以夾嘅嘢食種類都比一般任食火鍋少好多員工態度方面係幾好嘅 但係可以做細心少少 我哋嗰張係細枱 本身已經冇乜位擺嘢

員工態度方面係幾好嘅 但係可以做細心少少 我哋嗰張係細枱 本身已經冇乜位擺嘢 咁啲員工想擺低啲嘢食 我就幫手拎起啲應該要收嘅碟 但係係佢哋擺低完啲嘢食就走咗 我就戇居居咁拎住啲碟 又冇位擺

以下係我認為值得擺入口嘅食物:
5 無啦

建議食之前三思 我就係俾啲鱔稿影響咗啊 T.T

2024-10-12
2024-10-12 2000 瀏覽
首先衛生方面,一坐低未嗌任何嘢食枱面隻碟已經唔知點解彈到好多紅色嘅汁上去,隔離有個桶裝住紙巾筷子,好肯定上一手用完佢冇換,叫佢換過桶新之後抽咗幾隻筷子同匙羹出嚟都有啲乾咗嘅食物殘渣黐住…跟住開始食雞煲,得咸味,完全冇雞煲味,啲雞咬落唔入味都算,仲要唔熟🥲咁跟住就食火鍋啦,首先嗌咗一份蜆,上到嚟原來係 = 一隻蜆😂仲縮咗水之後都幾細隻其他小食快都好食嘅,不過滷肉飯又係無乜味,甜品淨係得紅糖糍粑一款,說好的民豐糯米糍唔知去咗邊🥹隔籬枱直頭冷氣機滴水,問個店員可唔可以調位,最後都冇理佢哋😂成餐飯一路食一路俾啲水彈落枱面雖然係偏低價位但真係貼錢買難受🙏🏻建議搵過第二間火鍋

雖然係偏低價位但真係貼錢買難受🙏🏻建議搵過第二間火鍋

2024-10-09 1070 瀏覽
有一次去<家樂坊8/F>嘅美滋鍋~打邊爐,發現有間;《捌捌陸台式料理》,好似幾好食甘,所以就約定朋友下次去試下……等咗甘奈,終於今日食到啦!!!入到去有音樂聽,D歌又幾好聽喔~~~任飲任食2個鐘,有2個選擇;{台式雞煲火鍋/豪華雞煲放題}!!!我地揀咗【豪華雞煲放題】嗰個餐~食5pm,7pm前離座{$238+1服務費},呢個餐;(送火鍋湯底)~~~選咗▪︎地獄辣……嗰個湯底!!!佢有幾個選擇;麻辣雞煲三杯雞煲麻油雞煲芝士雞煲薑母鴨煲五杯鴨煲我哋選咗;《芝士雞煲》,有D失望,因為芝士淡咗D,下次選;{麻辣雞煲},總括嚟講;呢餐都幾滿意,係幾好食嘅~~~會有下次😎
有一次去<家樂坊8/F>
嘅美滋鍋~打邊爐,
發現有間;《捌捌陸台式料理》,
好似幾好食甘,所以就約定朋友
下次去試下……
等咗甘奈,終於今日食到啦!!!
入到去有音樂聽,D歌又幾好聽喔~~~
任飲任食2個鐘,有2個選擇;
{台式雞煲火鍋/豪華雞煲放題}!!!
我地揀咗【豪華雞煲放題】嗰個餐~
食5pm,7pm前離座
{$238+1服務費},
呢個餐;(送火鍋湯底)~~~
選咗▪︎地獄辣……嗰個湯底!!!
佢有幾個選擇;
三杯雞煲
麻油雞煲
芝士雞煲
薑母鴨煲
五杯鴨煲
我哋選咗;《芝士雞煲》,
有D失望,因為芝士淡咗D,
下次選;{麻辣雞煲},
總括嚟講;呢餐都幾滿意,
係幾好食嘅~~~
會有下次😎

2024-10-08
2024-10-05 1034 瀏覽
揀咗✨豪華雞煲火鍋任食$268 (假日+$20),肉類種類更多更高級😋餐廳環境舒適,坐位亦寬落,空間感十足,適合同朋友去聚餐~揀咗麻辣雞煲🥘,雞塊嫩滑入味,揀咗小辣剛剛好。配上滿滿芫荽、洋蔥、香蔥、辣椒🌶️等香料,更加惹味。食完雞煲就可加湯打邊爐,揀咗職員推薦嘅🧡特濃沙嗲湯底,真係十分香濃美味,無介紹錯!👍🏻餐廳近來聯乘荃灣人氣糯米糍「民豐」,有開心果💚同芝麻🩶兩款口味,外層煙韌,滿滿餡料,好滿足,仲要唔使排隊就食到!😆🥩特別喜歡美國PRIME牛三角小排及美國PRIME牛肩胛,兩款牛肉都好有牛肉香味,口感嫩綿。🦪🦐海鮮都好新鮮,扇貝、大頭蝦、蜆都大大隻,十分鮮味肥美。🥓其他肉類包括豬梅花片、五花腩、羊肉卷、醉雞、午餐肉等。選擇都唔少。🍜多款台式美食,包括滷肉飯、牛肉麵、鹽酥雞、香酥臭豆腐、台灣腸、甜不辣等。真係想樣樣都試,但食唔到咁多呀!🤣🍢設有自助配料飲品區,有各樣丸類、菇類、炸魚皮、冰豆腐、麻吉燒、年糕、蔬菜等。🍹飲品有多款紙包及罐裝飲品、汽水等。🧋特別喜歡+$38 就可升級至無限暢飲台灣啤酒/手調台式飲品。試咗黑糖珍珠奶茶、柚子蜂蜜綠茶及百香果綠茶,味道到位,幾好飲!

餐廳環境舒適,坐位亦寬落,空間感十足,適合同朋友去聚餐~

🦪🦐海鮮都好新鮮,扇貝、大頭蝦、蜆都大大隻,十分鮮味肥美。

🍹飲品有多款紙包及罐裝飲品、汽水等。
🍜紅燒牛三寶面這是我在香港吃貨墜好吃的牛肉面!!!沒有之一!牛筋怎麼可以這麼嫩!光看顏色就知道有多好吃😭牛肉也是肥瘦相間!特地問了店員,他們都提前一天鹵!難怪這麼入味!自己拉的面很有嚼勁,一定要吃一碗再走!🍚鹽酥雞灣灣鹵肉飯嗚嗚這個鹵肉好香好好吃😭肉肉入嘴就化了,自家醬汁和飯拌勻一起吃,太絕了!外酥里嫩的炸雞混合百里香,香脆入味必點!🌟台式鹵水拼盤跟牛肉面里的同款口味,太好吃了我又下了一盤鹵水,牛腩牛根牛肚豬手和豆腐,淋上鹵水全部吃完🍢台式小食拼盤這家盲點都沒有踩雷的!招牌小食拼盤🈶花枝丸鍋巴地瓜條甜不辣台灣腸,寶島美味一盤打盡,量太足了吃到扶牆出🧋黑糖珍珠奶茶/洛神花茶灣灣菜怎麼可以少了珍珠奶茶呢!好濃郁的黑糖,珍珠入味Q彈太滿足了,再來一杯酸酸的開胃洛神花茶,聽著我倫的哥,大寫的滿足!
🍜紅燒牛三寶面

🍚鹽酥雞灣灣鹵肉飯

🌟台式鹵水拼盤

🍢台式小食拼盤

🧋黑糖珍珠奶茶/洛神花茶

2024-10-02 1322 瀏覽
1. 😤為左個民豐糯米糍吸引而來,滿心歡喜食完就叫,待應話已完送話有限的份量,要早黎先有架,好早就送完。唉伏左! 完全收唔到任何資訊or提示🤪所以如果想食哩個甜品而來的朋友,請安排早食啦。2. 員工服務都算不錯的,上菜也快,第一次黎嘅我地,入坐前要門口選好套餐之後,又唔知食物流程食法嘅我地,就安排坐下自己盲摸摸咁食😂3. 咁嘅價錢對食物質素真係不能要求D乜嘢,但起碼感覺是乾淨。4. 結賬時記得要check單! 我地張單被加了湯底費😜
4. 結賬時記得要check單! 我地張單被加了湯底費😜
2024-10-01 1859 瀏覽
我都好少打劣評,今次真係嬲嬲地。講咗好嘢先就係啲小食係幾好食嘅。首先本身係諗住去食糯米糍,入座之後我問過Staff糯米糍喺邊?話冇晒都算啦。雞煲冇味,之後我諗住加水打邊爐啦,淡味嘅程度係同滾水淥牛肉冇分別。之後我同個員工講話淡味叫佢俾啲雞煲醬我,之後佢答我雞煲係冇得就咁比醬加咗水就冇得加!呢個係咩玩法?啲雞煲唔係加醬炒嘅咩?我叫你俾啲醬我同你炒唔炒個雞煲有咩關係。就算係你話要炒雞我叫你直接倒啲雞落嚟我個湯度你又話唔得話加咗湯就唔可以返轉頭加雞,任食雞煲你同我玩文字遊戲?! ! !最最最緊要嘅,我兩個人食兩個都屙到PK,小弟今朝屙咗五轉琴晚兩轉!!!垃圾
垃圾
唔係亂吹有俾錢消費
2024-09-27
15 分鐘 (堂食)
2024-09-23 1150 瀏覽
旺角行街路過家樂坊見到有午市超抵火鍋放題,即刻來試下🥳火鍋湯底有六種可選擇,今次選擇了番茄湯,酸酸甜甜好開胃~😋美國prime牛肩胛、牛三角、牛小排、肥牛… 滿足了我這個愛吃牛肉的胃🤭🙌🏻還有扇貝、帶子、蜆、大蝦⋯食材新鮮,性價比不錯👍🏻 自助區有花枝丸、墨魚丸、貢丸、芝士丸、海鮮球、豬肚丸⋯ 還有各類菌菇、蔬菜,還有炸魚皮、王子面、出前一丁選擇很豐富,兩個鐘時間可以慢慢吃😄🤭🥰吃完火鍋還可以點小食台式香腸配香蒜片、九層塔鹽酥雞、甜不辣、雙色地瓜丸子、黑糖糯米糍…😋最後再來一杯黑糖珍珠鮮奶、古早味冬瓜茶~ 真是大滿足~🥳😋👍🏻下次我要晚上再來吃雞煲火鍋放題🤩
旺角行街路過家樂坊見到有午市超抵火鍋放題,即刻來試下🥳

火鍋湯底有六種可選擇,今次選擇了番茄湯,酸酸甜甜好開胃~😋
還有扇貝、帶子、蜆、大蝦⋯食材新鮮,性價比不錯👍🏻
選擇很豐富,兩個鐘時間可以慢慢吃😄🤭🥰

下次我要晚上再來吃雞煲火鍋放題🤩

旺角人氣台式雞煲放題店🍲喺旺角家樂坊嘅「捌捌陸」同荃灣超人氣民豐糯米糍聯乘,推出雞煲放題任飲任食套餐,每位更送上一款要排上超長龍的開心果糯米磁,唔洗排隊坐定定就可以食到! 😆民豐糯米糍有開心果及芝麻味,糯米糍外皮煙韌,內裏爆餡料,好大粒🤩豪華雞煲火鍋套餐$268 (假期+$20)套餐任食120分鐘,包括 : 雞煲+火鍋+台式美食等。雞煲口味可以簡麻辣雞煲、三杯雞煲、麻油雞煲、芝士雞煲,另外仲有薑母鴨煲同五杯鴨煲。今次就簡左薑母鴨,食完雞煲就可以打邊爐湯底有多款選擇:特濃沙嗲/藥膳/壽喜燒/麻辣/香濃蕃茄/地獄豚骨,我地揀左特濃沙嗲,食落好惹味任飲任食火鍋配料包括有 : 各款肉類,火鍋任食丸類、火鍋任食配菜、火鍋任食菜類、火鍋海鮮類、台式主食類、台式小食類、夜市小食類、台式甜品。火鍋配料有美國 PRIME牛三角小排、牛肩胛、肥牛、牛板腱、豬梅花片、五花腩、羊捲肉等推介大家重點要食海鮮😍! 貴妃蚌、蜆、大蝦、扇貝都係無限任吃,尤其巨型元貝、貴妃蚌都好鮮甜、大大隻,可以不停encore,勁回本!而台式主食類都有多款地道特色美食,包括有台灣腸、迷你滷肉飯、紅燒牛肉麵、鹽酥雞、甜不辣等,喺自助區
旺角人氣台式雞煲放題店🍲

豪華雞煲火鍋套餐$268 (假期+$20)

而台式主食類都有多款地道特色美食,包括有台灣腸、迷你滷肉飯、紅燒牛肉麵、鹽酥雞、甜不辣等,喺自助區的丸類同蔬菜都係任食,最後重有鮮奶燉桃膠、黑糖糍粑、仙草等台式甜品
2024-09-13 1256 瀏覽
到店專城來吃近日推廣的民豐糯米糍 + 台式火鍋 結果埋單後一直在等糯米糍,一問下講無曬⋯有點失望雞煲有幾個選擇,另一一款五杯鴨,揀左三杯雞,煲裡意外有兩隻雞髀,唯質素真的很一般,反而點的台式小食雲耳,青瓜🥒大碟亦開胃餸口不錯到火鍋環節,自座配料選擇比較小,大部分是丸,菜是自取,麵只有公仔麵🍜及台灣麵。手機下單menu 選擇亦少,肉類項目只有6-7個款,甜品2款,豆腐幾款,大概都完。另外可以+$38 任飲台式飲品🥤如果想以抵食為主嘅學生們較為適合🈴生日不推薦
到店專城來吃近日推廣的民豐糯米糍 + 台式火鍋
結果埋單後一直在等糯米糍,一問下講無曬⋯有點失望

另外可以+$38 任飲台式飲品🥤

如果想以抵食為主嘅學生們較為適合🈴生日不推薦
2024-09-12
慶祝紀念
生日
2024-09-10 889 瀏覽
第一次黎呢間店食野,而且比較早到,明明入面有好多吉檯,但職員就俾左個門口位我地,覺得安排欠佳。之後啲職員服務都一般般,個爐有啲問題,等左好耐先幫手處理。好彩有個戴眼鏡的男職員較為幫到手,後面gas用完都係佢幫手換!雞煲算ok,份量都比較足,但火鍋一般般,可選擇嘅野唔算多,啲台灣小食還可以,黑糖地瓜條幾好味,牛肉麵都好食。

2024-09-10
2024-08-30 1105 瀏覽
食物種類唔算多 不過價錢平有啲台式小食幾特別服務五星級★★★★★ 全部員工都好友善 影相仲會幫你打燈【 台式雞煲任食 】 每位 $198 加一揀左麻油雞煲,原來係藥膳湯底都係傳統麻辣雞煲岩我地啲牛肉有兩款,海鮮有兩款:蝦﹑蜆另外有啲丸類同菜係出面任拎台式小食都有得任食:鹽酥雞﹑台灣腸﹑地瓜球﹑滷肉飯﹑黑糖糍粑等等不過就無雪糕食,飲品如果有冷泡茶更好Follow IG 仲有得送民豐糯米糍,有芝麻同開心果味揀揀左依排好heat既開心果糯米糍餡係好多 但開心果味唔算濃個皮係幾煙韌 不過整體有啲乾都係試過就算,要排隊既就不了完!
食物種類唔算多 不過價錢平
有啲台式小食幾特別
服務五星級★★★★★ 全部員工都好友善 影相仲會幫你打燈
【 台式雞煲任食 】 每位 $198 加一

揀左麻油雞煲,原來係藥膳湯底
都係傳統麻辣雞煲岩我地啲
牛肉有兩款,海鮮有兩款:蝦﹑蜆
另外有啲丸類同菜係出面任拎
不過就無雪糕食,飲品如果有冷泡茶更好
Follow IG 仲有得送民豐糯米糍,有芝麻同開心果味揀
揀左依排好heat既開心果糯米糍
餡係好多 但開心果味唔算濃
個皮係幾煙韌 不過整體有啲乾
都係試過就算,要排隊既就不了

完!