2024-12-19 0 瀏覽
敏華係我嘅早餐飯堂之一🤣🤣🤣如果我諗唔到食啲乜嘢呢,就會去敏華食早餐,名副其實嘅早餐飯堂除咗濃雞湯通粉,今佢嗰個榨菜肉絲米粉同招牌沙茶牛肉公仔麵都幾好食😋我多數要烚蛋,感覺健康啲,麵包都係走牛油始終個面底比較濃,所以其他嘢食返清淡啲😌唔係周圍啲茶記都有得食烚蛋,呢個係我鍾意文華餐廳嘅原因之一同埋佢個麵包就算唔搽牛油,都好好食,外脆內軟依間餐廳嘅職員態度非常好,一來就會主動俾個杯你,同埋有個熱水壺喺枱頭可以自助🙂
敏華係我嘅早餐飯堂之一🤣🤣🤣

我多數要烚蛋,感覺健康啲,麵包都係走牛油

始終個面底比較濃,所以其他嘢食返清淡啲😌

唔係周圍啲茶記都有得食烚蛋,呢個係我鍾意文華餐廳嘅原因之一

同埋佢個麵包就算唔搽牛油,都好好食,外脆內軟

2024-12-15 0 瀏覽
上菜混乱,催好几遍都还没上,看了一下还不止我们一桌这样,到处漏餐少餐,还是扫码下单的也会漏。点两份粉搞半天就上了一份,第二份催了不下三次才上,然后上来还少配菜。
2024-09-11 101 瀏覽
鴦走好讚!瓷杯既茶餐廳唔多今次唔講食,講下飲鐘意鴛鴦嘅朋友一定要試下鴦走!佢地唔多用瓷杯嘅茶記,但係鴦走就唔同,用瓷杯俾你飲茶。瓷杯唔單止手感好好,而且飲落去嘅溫度都保持得好好,真係好貼心同實在。人大左,整返杯係一種享受,而鴦走嘅瓷杯就好好地提升咗呢種享受感。如果你想輕鬆地飲杯好茶,同埋感受下瓷杯嘅舒適感,飲杯好咖啡茶,放鬆心情,享受片刻嘅寧靜。
鴦走好讚!瓷杯既茶餐廳唔多

今次唔講食,講下飲

2024-09-11 147 瀏覽
曾經,我覺得敏華個叉燒飯幾好食(其他就只係正常),仲會同唔經常黎香港嘅人推薦。但係唔知由幾時開始,個叉燒飯d肉明顯同以前唔一樣。最關鍵係!!!廚房出餐順序可以話係隨心所欲,order一個普通到幾乎全部都係預製菜嘅常餐,只需要稍微加熱就可以上台嘅餐,要等半個鐘?米其林二三星d餐廳 都差唔多係黎個速度。咁嘅速度,唔好再話自己係香港茶餐廳/冰室,你不配!紅磡置富都會分店同k11 art mall 兩間分店,已經係我心中黑名單,冇一次去係可以半個鐘內上餐!

哩間紅磡火車站的敏華最有服務意識係廚師同新來一班侍應。食物無問題!味道無問題!最破壞一日新開始就係個三四個老屎忽阿姐,特別係兩個短頭髮,一個扎丸仔頭:每次來坐低等好耐 無飛落單;一係後來先落飛,先來無飛。另外繁忙時段八點半前,手腳好慢,一係扮忙。態度差無禮貌就算了,仲扮又聾又盲,扮睇唔到 聽唔到。短髮其中一個仲搞笑,竟然8-8:30之間兩次見到佢用客人位自己嘆早餐,唔知以為間敏華係佢名下財產 管理混亂~ 香港飲食業急速萎縮 多得哩班人 功不可沒!
管理混亂~ 香港飲食業急速萎縮 多得哩班人 功不可沒!
2024-04-21 278 瀏覽
繁華冰室垃圾餐廳,落單公司三文治,只來凍冷茶,45分鐘都整唔到,同兩個職員共催左兩次,最後取消,服務行業做到咁,倒閉係正常的。香港餐廳自己做衰自己,仲埋怨呢樣嗰樣。
2024-01-11 529 瀏覽
我在這間餐廳幫襯了好一段日子,因為住在附近,這間餐廳是我去過香港的餐廳裏邊可算是最差最差最差的一間餐廳,每次都要三催四請食物才會送上,店員的服務效率非常差,如果你是趕時間的話,千萬千萬不要到這間餐廳

2024-01-11
30 分鐘 (堂食)
2024-01-02 313 瀏覽
兩次我都係中午12點前入座,本以為可以好好食一碗叉燒飯,但係結果完全唔係咁啊。每次我叫咗叉燒飯之後,竟然要等20分鐘先有得食,仲要催佢哋先送到俾我。有一次朝頭早食早餐,我叫咗碗麵同蛋多士,但係佢哋竟然分開上菜。蛋同多士要等一段時間,但碗麵居然要我等咗20分鐘先有得食,而且我仲要催佢哋先同我送上黎。呢啲經歷真係令我對呢間餐廳嘅服務質素有啲質疑。佢哋嘅遲遲送餐同埋要我多次催佢哋嘅態度真係令我好失望。我係一個顧客,我當然期望可以享受到好好嘅服務,尤其係餐廳呢種需要快速提供食物嘅地方。希望佢哋可以改善呢啲情況,好讓顧客可以好好享受佢哋嘅用餐體驗啦。

2024-01-02
2023-09-22 561 瀏覽
如果是上班族趕時間來吃早餐,記得一定不要來這一家⋯⋯⋯剛坐下就來了員工叫我轉台把整張台留給四位客人,另外一個又過來說我下單了讓我坐回去⋯⋯⋯然後兩個人就爭了五分鐘,最後說不知道該怎麼辦???牛肉麵等了20min也沒上,催的話就敷衍說馬上來了⋯⋯結帳的時候說是套餐沒辦法單獨退麵的錢,還假惺惺地說「哎呀那怎麼辦呢」。周圍座位也都是在說東西沒上齊的,這麼混亂的早餐時段真的是第一次見,如果大家趕時間千萬不要來這一家。
2023-08-16 380 瀏覽
下班来吃晚饭,服务员对我们的正常询问态度非常恶劣,对我们呼来喝去。不认真说明,一直重复仅有的英语词汇understand?不听我们的要求,一直大叫快一点!!!刚点完餐就气饱了……他对隔壁桌的态度也同样恶劣,让隔壁来旅游的朋友非常不舒适。香港服务业的名声就是被这样的人败光的,希望这样的人真的少一点,可以耐心友善的进行服务。在同样的餐厅看到了很多吐槽服务的帖子,希望餐厅引起重视,加上员工素质教育。非常不推荐大家来!食物很一般,再也不可能光顾这样态度恶劣的店家。
非常不推荐大家来!
食物很一般,再也不可能光顾这样态度恶劣的店家。
2023-08-16 223 瀏覽
幾時月前試過送餐時牛油跌落地下 就係我面前擺返上碟比我食 我以為是個別員工問題,今天要求餐具 第一次叫餐具 服務員聽完笑臉就算 第二次要求餐具 阿姐有反應 但無講嘢 觀察一陣行左唔知去邊 好耐都未拎來 第三次舉手要求餐具 阿姐就睇到即時扮工 前後三位員工 不再幫襯

2023-08-16
2023-07-30 203 瀏覽
是不是星期日的外賣會比較少?昨天賣的凍鴛鴦味道不錯,但杯比較大,今天的起碼縮水三份一,浪費了23元,冰也不夠,普通茶餐廳的杯也不會咁細,客人也沒有昨天多,應該不會搞錯,是真縮水,變相加價
外賣自取
2023-07-22 190 瀏覽
朋友笑我,每次到茶餐廳,必定叫凍鴦少甜少冰。但好多茶餐廳都沖不出水準,要不就是茶啡比例不對,要不就是奶太多……但是無論到哪一間敏華,凍鴛鴦的調配都拿捏得很統一,很放心叫來飲,真的無得輸。跟BB來下午茶,叫他喜歡的西多士。不過,西多士就一般,不是厚多士,而且炸得太燶,也油膩。這間的蛋撻也麻麻地,酥皮的底部,好油好油!蛋牛治就不錯,咸牛肉和雞蛋厚厚的,好味。一般人到茶餐廳,最講究就是奶茶咖啡。敏華的茶走和凍,正!
朋友笑我,每次到茶餐廳,必定叫凍鴦少甜少冰。

跟BB來下午茶,叫他喜歡的西多士。
不過,西多士就一般,不是厚多士,而且炸得太燶,也油膩。

這間的蛋撻也麻麻地,酥皮的底部,好油好油!

蛋牛治就不錯,咸牛肉和雞蛋厚厚的,好味。

一般人到茶餐廳,最講究就是奶茶咖啡。
敏華的茶走和凍,正!
2023-07-22
如果大家係趕時間,趕睇演唱會、趕搭車,咁衷心建議大家千祈唔好係呢間敏華食嘢。下午茶時間,2:44落單,三番四催之下,40分鐘先有飯食。去櫃面追單,阿姐話剛才廚房食飯,得兩個人做嘢喎!然後個個都等緊喎!即係叫你唔好催啦。另外一位食客同一時間埋嚟,話茶餐三隻雞翼都等唔到,真喺要走、唔再等啦。如果係咁,下次就不如中場休息,廚房係飯市時間食飯,咁飯市就索性唔好開啦。總之,如果你冇至少90分鐘慢慢食,就唔好考慮啦。

總之,如果你冇至少90分鐘慢慢食,就唔好考慮啦。
2023-04-20 432 瀏覽
入座時覺得怪怪哋, 等佢指示竟然話我哋唔會自己搵位坐, 諗住冇乜所謂, 之後scan code 落單點了餐。 男侍應送兩杯飲品, 我可能應得細聲一啲杯奶茶, 勞煩到佢要遲一秒 再問多次先聽到我回應。 之後送來我太太杯咖啡, 他竟然大聲喝三次: 咖啡少奶!咖啡少奶!咖啡少奶! 真係莫名其妙! 我哋又廢事駁佢費事佢更加兇惡! 最後決定同收緊阿姐講我哋乜都唔要走人! 收銀職員竟然完全不覺得意外,問: 佢喝你哋吖? 我話係呀, 仲好大聲好似我做錯咁款。 於是阿姐又沒有留難我們俾我哋走。一世人第一次有咁嘅經驗! 難得難得!

一世人第一次有咁嘅經驗! 難得難得!