2009-05-31 164 瀏覽
從棉登徑見城吃完一個極滿足的sushi lunch,便散步到此完成今日的日韓之旅第二站。上星期試了她們的炆牛肋骨,回味再三,今次一心要試埋炆牛展。在門口處見到那電飯煲的燈亮著,放下心來知道不會空手而回。一問之下,老闆娘說是牛肋骨,再三問之,原來牛展在裡面廚房剛剛ready,便要了一盒大的($100),老闆娘溫馨提示最好回家再慢火炆多廿分鐘,就一定夠腍喇。牛展用四方膠盒盛載,一盒大的有十來件厚切金錢展,味道和口感應該是新鮮貨色,肉味非常非常的濃郁,肉質腍滑軟熟充滿膠質;汁料偏甜,細嚐之下味道複雜香濃,加上同埋一大煲牛展炆過,牛肉的精華都滲在汁料中,用來撈飯或麵都是 ichiban   汁料咁好味千萬唔好浪費,我自己會買多一條白蘿蔔,加少許上等蠔汁炆,又是另一意外驚喜我試過在街市買新鮮金錢展,所以個人認為這一百個大洋一盒咁好味嘅炆牛展算是物有所值,如果好似我咁連汁都唔嘥用嚟炆埋蘿蔔,簡直就是物超所值添呀

2009-05-28
2008-05-29 164 瀏覽
佢哋有兩種辣白泡菜, 一隻係啱啱醃起, 爽而唔酸, 一隻係醃咗一排, 冧而帶酸.買第一隻放係雪櫃慢慢食佢會一路發酵變酸同冧, 如果買第二隻就放耐咗會變好酸唔食得. 味度非常唔錯又多醃料, 好過city super即剪既好多
冧泡菜
爽泡菜
$30 (其他)
爽泡菜
  • 辣雞泡魚
(非會員)
2007-02-02 127 瀏覽
呢間店啲野見仁見智啦,食得辣概就覺得好好味,唔食得概就唔好味。我去呢間店當然係買泡菜啦,成條韓國街比我的感覺係幾落後的,搵左我一段時間。有好多款食物可供選擇的,泡菜的就細裝型$20,中裝:$30,大裝:$40,其他的都差唔多。另外附近有啲韓國食品店,買零食,麵食等。下過幾貴的,每包麵最少要$7,8或以上。